Vakantie Luxemburg Hero

Vakantie Luxemburg

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Heleen

Op een steenworp afstand van Nederland maar toch even écht weg! Luxemburg heeft het allemaal, mooi landschap, vele bezienswaardigheden en natuurlijk lekker eten.

Heleen

Luxemburg expert

Luxemburg is het op één na kleinste land in Europa (na Malta) maar heeft toch veel te bieden. In Ösling kan je heerlijk wandelen of ga naar de Schiessentumpel waterval. Ontdek samen met de Jong Intra Vakanties dit verrassende land.


Populaire bestemmingen in Luxemburg

Luxemburg stad

Luxemburg stad is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Luxemburg. Er zijn zowel nieuwe gebouwen, als echt historische bouwwerken te vinden in deze stad. Ook kun je goed winkelen in Luxemburg stad.


Reizen naar Luxemburg

Vervoer naar Luxemburg

Luxemburg is goed bereikbaar vanuit Nederland. U kunt met het vliegtuig, de bus of met de auto naar uw vakantiebestemming in Luxemburg reizen.
Met het vliegtuig doet u er ongeveer een uurtje over vanuit Amsterdam naar Luxemburg. Met de auto bent u 4 uurtjes onderweg.

Vervoer in Luxemburg

In Luxemburg kunt u goed terecht met de auto. Ook is het openbaar vervoer gratis in Luxemburg, dit is ook een goede optie.


Praktische informatie

Reisdocumenten en Douane

Voor het reizen naar Luxemburg dient u in bezit te zijn van een paspoort/ identiteitskaart, geldig tot na u verblijf.

Noodgevallen

Nederlandse Ambassade in Luxemburg

6, rue Sainte Zithe, L-2763 Luxemburg. Tel: +352227570

Alarmnummers

Het algemene alarmnummer voor noodgevallen is net als in Nederland 112. Voor de politie is het nummer 113.

Elektriciteit

Het voltage in Luxemburg bedraagt 220 Volt.

Prijsniveau

De prijzen liggen in Luxemburg over het algemeen een stuk hoger dan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de prijzen in restaurants, supermarkten en winkels.

Geldzaken

In Luxemburg betalen ze net als in Nederland met de Euro.

Taal

In Luxemburg spreekt men Duits, Frans en Nederlands. Frans is de officiële taal, maar het land heeft ook een eigen taal, namelijk het Letzeburgsch, dit is een taal met een Duits dialect.

Telefonie en internet

De landcode (landnummer) om iemand in Luxemburg te kunnen bellen is +352. Belt u vanuit Luxemburg naar Nederland dan gebruikt u de landcode +31. In veel accommodaties is het gebruik van (draadloos) internet mogelijk. Voor het (tijdelijk) niet beschikbaar zijn van internet of kosten die worden berekend, kan de Jong Intra Vakanties geen aansprakelijkheid aanvaarden. In veel accommodaties is de wifi niet geschikt voor zakelijke doeleinden. Er is een 4G netwerk in Luxemburg aanwezig.

Tijd

Er is geen tijdsverschil tussen Luxemburg en Nederland.

Openingstijden winkels

Winkels in Luxemburg zijn 6 dagen per week geopend. Van dinsdag tot en met zaterdag zijn de winkels geopend van 09:00-18:00. Op maandagen gaan de winkels om 14:00 open.


Klimaat en beste reistijd

Weer en klimaat

Luxemburg heeft over het algemeen net als Nederland en België een gematigd zeeklimaat, omdat het land door de Ardennen wordt beschut, ligt het klimaat iets meer tussen een gematigd zeeklimaat en een zwak continentaal klimaat in. 

Hoog- en laagseizoen

Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Luxemburg te reizen. In deze maanden heeft u de meeste kans op zomerse temperaturen.


De cultuur van Luxemburg

Eten en drinken in Luxemburg

Luxemburg is wordt gekenmerkt door de boeren. Hier zie je dan ook veel van terug: fruit, planten en veel granen. Trots zijn ze ook op hen brouwerscultuur. Een specialiteit is de groene bonensoep (Bouneshclupp) maar ook de Gromperekichelcher (pannenkoeken gemaakt van aardappels). In Luxemburg worden er vooral vlees-, vis- en wildgerechten bereid. Typisch Luxemburgs is de Ardennerham en bloedworst met aardappelpuree of ossenmaag. Het land kent meer dan 300 biersoorten, het land heeft ook een eigen wijnproductie.

Feestdagen in Luxemburg

  • 1 januari Nieuwjaarsdag

  • Februari/ maart Carnavalsmaandag

  • Maart/ april Pasen

  • 1 mei Dag van de Arbeid

  • 23 juni Nationale feestdag

  • 15 augustus Maria Hemelvaart

  • 25/26 december Kerst