Bagage

Op deze pagina leest u per luchtvaartmaatschappij hoeveel handbagage en ruimbagage per persoon is toegestaan en of de luchtvaartmaatschappij hier kosten voor berekent.

Voor gedetailleerde informatie en voorwaarden over de handbagage en ruimbagage verzoeken wij u de site van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij te raadplegen.

Lees meer over inchecken

Europa, incl. Marokko en Turkije    
handbagage                                             
ruimbagage                                        


Aer Lingus10 kg inclusief  zie 7)          

zie 1)   Air Europa10 kg inclusief  

zie 2)Air France12 kg inclusief  zie 3)

Air Malta10 kg inclusief zie 9)


Austrian Airlines8 kg inclusief zie 2)

British Airways1 stuk inclusiefzie 2)

Brussels Airlines8 kg inclusiefzie 2)

Croatia Airlines8 kg inclusiefzie 2)

easyJet1 klein stuk a max 45 x 36 x 20 cm    zie 8)
zie 8)

Eurowings1 klein stuk a max 40 x 30 x 25 cm    zie 8)zie 8)

Finnair8 kg inclusief zie 2)

Iberia8 kg inclusief zie 2)

Icelandair10 kg inclusief zie 2)

ITA8 kg inclusief zie 4)

KLM12 kg inclusiefzie 3)

LOT Polish Airlines8kg inclusief zie 2)

Lufthansa8 kg inclusiefzie 2)

Ryanair1 klein stuk a max 40 x 20 x 25cm    zie 6)zie 6)

SAS
1 klein stuk a max 40 x 30 x 15cm    zie 8)           
zie 2)

TAP Air Portugal10 kg inclusiefzie 2)

Transavia10 kg inclusief    zie 5)zie 5)

TUI Fly Belgium10kg inclusiefzie 2)  
Turkish Airlines               8 kg inclusief  zie 2)              


Vueling1 klein stuk a max 40 x 20 x 30 cm    zie 8)zie 8) 


Amerika, Canada, Afrika, Azië        
handbagage                                             
ruimbagage                                        


Air Canada10 kg inclusief23 kg inclusief  
Air France12 kg inclusief 
23 kg inclusief


Air Transat1 stuk23 kg inclusief  
American Airlines1 stuk
23 kg inclusief


Bangkok Airways5 kg inclusief
20 kg inclusief


British Airways1 stuk inclusief23 kg inclusief

Cathay Pacific7 kg inclusief   30 kg inclusief                        


Delta Airlines1 stuk (56 x 35 x 23cm)      
23 kg inclusief


Emirates7 kg (55 x 38 x 20cm )      
25 kg inclusief

Etihad Airways7 kg (56 x 36 x 23 cm)
20 kg inclusief


Eva Air7 kg inclusief
20 kg inclusief


Garuda Indonesia7 kg inclusief30 kg inclusief/20 kg binnen Indonesië


KLM12 kg inclusief

Bij Dubai: niet inbegrepen, zie 3)

Bij overige verre bestemmingen: 23 kg inclusiefLufthansa8 kg inclusief23 kg inclusief


Singapore Airlines7 kg inclusief
25 kg inclusief


Swiss8 kg inclusief23 kg inclusief  
United Airlines1 stuk
23 kg inclusief


1)

Ruimbagage niet inbegrepen. Na boeking kunt u indien gewenst ruimbagage bijboeken op de website van Aer Lingus.
Voor onze vliegbusreizen: 1 stuk handbagage van max. 10 kg en 1 stuk ruimbagage van max. 20 kg inclusief.

2)

Ruimbagage niet inbegrepen. Na boeking kunt u indien gewenst ruimbagage bijboeken via de betreffende luchtvaartmaatschappij.

3)Zodra u de e-tickets van ons heeft ontvangen kunt u inloggen bij KLM met uw KLM-boekingscode welke op uw e-tickets vermeld is (of op de website van Air France, wanneer u Air France vluchten geboekt heeft). Vervolgens kunt u de ruimbagage online bijboeken. Omdat de prijs van ruimbagage stijgt naarmate de vertrekdatum dichterbij komt, raden we u aan om dit te doen zodra u de reisdocumenten heeft ontvangen. Vanaf 7 dagen voor vertrek tot 24 uur voor vertrek rekent KLM een hoger bedrag en binnen 24 uur voor vertrek wordt het luchthaventarief (het hoogste tarief) in rekening gebracht. Wanneer u zich aanmeldt voor het Flying Blue programma en uw persoonlijke Flying Blue nummer in uw boeking vermeldt voordat u de bagage bijboekt, ontvangt u korting tot maximaal €10 euro per enkele reis. 
4)Ruimbagage niet inbegrepen. Na boeking kunt u alleen op de luchthaven ruimbagage bijboeken. Een stoelreservering is wel mogelijk via de website via ITA: www.itaspa.com.
Voor groepsreizen Ontdek Rome en Rome en de Golf van Napels: 1 stuk handbagage van max. 8 kg en 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg inclusief.
5)

Transavia:
Ruimbagage: Direct bij boeking via de Jong Intra Vakanties te reserveren. Of na boeking via de website van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage: 1 stuk a maximaal 10kg toegestaan. Bij drukte op de vlucht wordt de handbagage in het ruim geplaatst. Wenst u de garantie dat de ruimbagage meegenomen kan worden in de cabine, dan dient u dit op voorhand bij te boeken via de website van Transavia.

6)

Ryanair:
Ruimbagage: Bij boeking kunt u direct uw ruimbagage bijboeken. Doet u dit op een later moment, dan kan dit alleen nog via de website van Ryanair met de inloggegevens welke u van ons ontvangt. Houdt er rekening mee dat de tarieven in dit geval hoger zijn.

Handbagage: U mag alleen 1 kleine draagtas meenemen (max 40 x 20 x 25cm) welke onder de stoel voor u moet passen. Wenst u een groter stuk handbagage mee te nemen dan kunt u dit bijboeken op de website van Ryanair. Houdt u er rekening mee dat er een gelimiteerd aantal per vlucht boekbaar is. Wij raden u aan om -wanneer u dit wenst bij te boeken- dit vroegtijdig te doen.

Let op, bij Ryanair bent u verplicht om online in te checken. U ontvangt van ons de gegevens waarmee u dit kunt doen. Tot 3 dagen voor vertrek van uw vlucht kunt u online inchecken in combinatie met een betaalde stoelreservering. Vanaf 3 dagen voor vertrek van uw vlucht kunt u inchecken in combinatie met een automatische stoelselectie waarbij het systeem de stoelen kiest uit de op dat moment nog beschikbare stoelen. Houdt er rekening mee dat het verplicht online inchecken ook voor de terugvlucht geldt. Wenst u de kosteloze automatische stoelselectie te gebruiken dan raden wij u aan de Ryanair App te downloaden.

7)
De handbagage wordt (bij drukte op de vlucht) in het ruim geplaatst. Wanneer u garantie wenst dat uw handbagage meegenomen kan worden in de cabine, dan kunt u dit bijboeken op de website van de luchtvaartmaatschappij.
8)

Handbagage: Alleen 1 kleine draagtas die past onder de stoel voor u mag worden meegenomen als handbagage, de maximale afmetingen hiervoor zijn bij Easyjet 45 x 36 x 20 cm, bij Eurowings 40 x 30 x 25 cm, bij SAS 40 x 30 x 15 cm en bij Vueling 40 x 20 x 30 cm. Wenst u een groter stuk handbagage mee te nemen (welke geplaatst wordt in de bagagebakken) dan kunt u dit na boeking bijboeken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Ruimbagage: De ruimbagage kunt u bij het plaatsen van de boeking direct bijboeken. Na boeking kunt u ruimbagage bijboeken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

 9) Ruimbagage kunt u optioneel bijboeken bij het maken van de reservering. Nadat de reis geboekt is kunt u ruimbagage uitsluitend bijboeken via Air Malta.