Meer informatie over uw vlucht met Ryanair

Airline Ryanair-logo

Airline Ryanair-hero

Op deze pagina leest u meer informatie over uw vliegreis met Ryanair. We geven u informatie over het meenemen van handbagage en ruimbagage en of hier extra kosten voor worden berekend. Daarnaast leest u hoe en wanneer u kunt inchecken voorafgaande aan uw vertrek. Voor gedetailleerde informatie en voorwaarden over de handbagage en ruimbagage verzoeken wij u de site van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij te raadplegen.

Wij wensen u een prettige vlucht!

Ryanair bagageregels

Ruimbagage: Ruimbagage is niet inbegrepen. Bij boeking kunt u direct uw ruimbagage bijboeken. Indien u tijdens uw boeking nog geen ruimbagage heeft bijgeboekt dan kunt u dit voor vertrek bijboeken via de website van Ryanair. Dit kunt u tot 2 uur voor vertrek bijboeken via de website van Ryanair met de inloggegevens zoals vermeld in uw reisdocumenten die u enkele weken voor vertrek ontvangt. Mocht u ervoor kiezen op de luchthaven uw (extra) bagage te regelen, dan gelden hiervoor flink hogere toeslagen.

Handbagage: Er is één kleine tas van max. 40 x 20 x 25 cm toegestaan die onder de stoel voor u moet passen. Als u 2 stuks bagage meeneemt naar de gate, of als uw kleine tas te groot is en niet onder de stoel voor u past, dient u op de luchthaven een toeslag van € 69,99 te betalen.

Door tegen betaling ‘Instappen met prioriteit’ te reserveren mag u 2 stuks handbagage (1 kleine tas onder de stoel voor u en 1 tas/koffer van max. 55x40x20 cm, max. 10 kg in de bagageruimte boven de stoelen) meenemen aan boord. Instappen met prioriteit geeft u voorrang bij het instappen en is slechts voor een beperkt aantal passagiers beschikbaar. Reserveer deze service daarom tijdig om teleurstelling te voorkomen. Klik hier voor meer informatie over prioriteit

Bekijk hier alle bagageregels van Ryanair

Betalingen via Ryanair
Wanneer u op de website van Ryanair een extra (zoals stoelreservering of ruimbagage) bijboekt, houdt u er dan rekening mee dat u de website niet verlaat terwijl u bezig bent met de betaling. Wanneer u dit doet en de betaling wordt niet afgerond, zal de toegang tot uw boeking voor 24 uur worden geblokkeerd.

Vooraf inchecken

Belangrijk: U bent bij Ryanair verplicht om voor vertrek online in te checken en u dient uw boardingpasses te kunnen overhandigen op de luchthaven (op papier of digitaal). Dit geldt voor zowel uw heen- als terugreis.

Stoelreservering en inchecken: Indien u een betaalde stoelreservering wenst te maken dan kan dit tussen 60 dagen en 2 uur voor vertrek. Bij een betaalde stoelreservering kunt u ook direct inchecken voor de heen- en terugreis! Als u geen betaalde stoelreservering wenst te maken dan kunt u vanaf 24 uur voor vertrek kosteloos via de website van Ryanair of de Ryanair app inchecken. U krijgt dan willekeurig een stoel toegewezen. Het kan hierbij voorkomen dat u niet meer naast uw reisgezelschap kunt zitten. Indien u alleen met handbagage reist kunt u na online inchecken direct doorlopen naar de veiligheidscontrole en uw gate. Indien u ruimbagage heeft, kunt u deze afgeven bij de drop-off balie.

Let op: Als u stoelen heeft gereserveerd, vergeet dan niet uw check-in proces af te ronden. U bent pas ingecheckt als u ook uw instapkaarten heeft ontvangen. Dit geldt voor zowel uw heen- als terugreis.

Indien u niet online heeft ingecheckt dan geldt op de luchthaven een inchecktoeslag van € 55 (voor vluchten vanuit Spanje € 30) per passagier per enkele reis. Als u wel heeft ingecheckt maar nog niet uw instapkaart heeft geprint, dan dient een vergoeding voor heruitgifte van de instapkaart betaald te worden van € 20 per passagier.

Klik hier voor meer informatie over inchecken bij Ryanair

Inloggen bij Ryanair

Ga voor het bijboeken van ruimbagage, een stoelreservering en online inchecken naar Inloggen bij Ryanair. Ga naar tabblad Reserveringsnummer en vul hier het Ryanair-reserveringsnummer en speciale e-mailadres (NIET uw eigen e-mailadres) in zoals vermeld in uw reisdocumenten die u enkele weken voor vertrek ontvangt. Of gebruik de Ryanair-app.

Als uw boeking is gevonden ga dan naar tabblad 'Registreren' en geef uw EIGEN e-mailadres en wachtwoord op en klik op registreren (of registreer met uw login-gegevens van Facebook of Google).

Kunt u uw boeking niet oproepen? Ga dan naar klantcontrole Het kan voorkomen dat u niet online kunt inchecken voordat u met gezichtsherkenning op uw telefoon en tegen betaling van € 0,59 inlogt met een creditcard. Indien u deze melding ziet dan kunt u er ook voor kiezen om kosteloos op de luchthaven in te checken. U dient dan minimaal 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

Indien u bent geregistreerd en uw eigen e-mailadres heeft ingevuld, dan wordt de Jong Intra Vakanties niet meer geïnformeerd indien er wijzigingen zijn in uw vluchten. Ryanair zal u dan zelf informeren. Informeer in dit geval de Jong Intra Vakanties via klantenservice@dejongintra.nl

Heeft u een parkeerplaats, huurauto of transfer via de Jong Intra Vakanties bijgeboekt en uw vluchttijd wijzigt? Informeer dan de Jong Intra Vakanties via klantenservice@dejongintra.nl zodat dit voor u aangepast kan worden.