Informatie over jouw vlucht met Ryanair

Airline Ryanair-logo

Airline Ryanair-hero

Op deze pagina lees je meer informatie over jouw vliegreis met Ryanair. We geven informatie over het meenemen van handbagage en ruimbagage en of hier extra kosten voor worden berekend. Daarnaast lees je hoe en wanneer je kunt inchecken voorafgaande aan het vertrek. Voor gedetailleerde informatie en voorwaarden over de handbagage en ruimbagage verzoeken wij je de site van Ryanair te raadplegen.

Wij wensen je een prettige vlucht!

Inloggen bij Ryanair

Voor het bijboeken van ruimbagage, een stoelreservering en online inchecken naar Inloggen bij Ryanair.
Ga naar tabblad Reserveringsnummer en vul hier het Ryanair-reserveringsnummer en speciale e-mailadres (NIET jouw eigen e-mailadres) in zoals vermeld in de reisdocumenten die je enkele weken voor vertrek ontvangt. Of gebruik de Ryanair-app.

Als jouw boeking is gevonden ga dan naar tabblad 'Registreren' en geef je EIGEN e-mailadres en wachtwoord op en klik op registreren (of registreer met jouw login-gegevens van Facebook of Google).

Kun je jouw boeking niet oproepen? Ga dan naar www.dejongintra.nl/ryanairklantcontrole. Het kan voorkomen dat je niet online kunt inchecken voordat je met gezichtsherkenning op jouw telefoon en tegen betaling van € 0,59 inlogt met een creditcard. Gebruik hiervoor de Ryanair app.
Je kunt er ook voor kiezen om tegen betaling van € 55 per persoon op de luchthaven in te checken.

Nadat je bent geregistreerd en jouw eigen e-mailadres hebt ingevuld, dan wordt de Jong Intra Vakanties niet meer geïnformeerd indien er wijzigingen zijn in jouw vluchten. Ryanair zal je dan zelf informeren. Informeer in dit geval de Jong Intra Vakanties via klantenservice@dejongintra.nl

Heb je een parkeerplaats, huurauto of transfer via de Jong Intra Vakanties bijgeboekt en jouw vluchttijd wijzigt? Informeer dan de Jong Intra Vakanties via klantenservice@dejongintra.nl zodat dit voor je aangepast kan worden.

Betalingen via Ryanair
Wanneer je op de website van Ryanair een extra (zoals stoelreservering of ruimbagage) bijboekt, houd er dan rekening mee dat je de website niet verlaat terwijl je bezig bent met de betaling. Wanneer je dit doet en de betaling wordt niet afgerond, zal de toegang tot jouw boeking voor 24 uur worden geblokkeerd.

Tijdens het online incheckproces kun je eventuele extra's alleen met creditcard betalen.

Ryanair bagageregels

Ruimbagage: Ruimbagage is niet inbegrepen. Bij boeking kun je direct ruimbagage bijboeken. Indien je tijdens de boeking nog geen ruimbagage heeft bijgeboekt dan kun je dit voor vertrek bijboeken via de website van Ryanair. Dit kun je tot 2 uur voor vertrek bijboeken via de website van Ryanair met de inloggegevens zoals vermeld in de reisdocumenten die je enkele weken voor vertrek ontvangt. Mocht je ervoor kiezen op de luchthaven jouw (extra) bagage te regelen, dan gelden hiervoor flink hogere toeslagen.

Handbagage: Er is één kleine tas van max. 40 x 20 x 25 cm toegestaan die onder de stoel voor je moet passen. Als je 2 stuks bagage meeneemt naar de gate, of als jouw kleine tas te groot is en niet onder de stoel voor je past, dien je op de luchthaven een toeslag van € 69,99 te betalen.

Door tegen betaling ‘Instappen met prioriteit’ te reserveren mag je 2 stuks handbagage (1 kleine tas onder de stoel voor je en 1 tas/koffer van max. 55x40x20 cm, max. 10 kg in de bagageruimte boven de stoelen) meenemen aan boord. Instappen met prioriteit geeft voorrang bij het instappen en is slechts voor een beperkt aantal passagiers beschikbaar. Reserveer deze service daarom tijdig om teleurstelling te voorkomen. Klik hier voor meer informatie over prioriteit

Bekijk hier alle bagageregels van Ryanair

Vooraf inchecken

Belangrijk: Je bent bij Ryanair verplicht om voor vertrek online in te checken en je dient jouw boardingpasses te kunnen overhandigen op de luchthaven (op papier of digitaal). Dit geldt voor zowel de heen- als terugreis.

Stoelreservering en inchecken: Indien je een betaalde stoelreservering wenst te maken dan kan dit tussen 60 dagen en 2 uur voor vertrek. Bij een betaalde stoelreservering kun je ook direct inchecken voor de heen- en terugreis. Als je geen betaalde stoelreservering wenst te maken dan kun je vanaf 24 uur voor vertrek kosteloos via de website van Ryanair of de Ryanair app inchecken. Je krijgt dan willekeurig een stoel toegewezen. Het kan hierbij voorkomen dat je niet meer naast jouw reisgezelschap kunt zitten. Indien je alleen met handbagage reist kun je na online inchecken direct doorlopen naar de veiligheidscontrole en de gate. Indien je ruimbagage hebt, kun je deze afgeven bij de drop-off balie.

Let op: Als je stoelen hebt gereserveerd, vergeet dan niet jouw check-in proces af te ronden. Je bent pas ingecheckt als je ook jouw instapkaarten hebt ontvangen. Dit geldt voor zowel de heen- als terugreis.

Indien je niet online hebt ingecheckt dan geldt op de luchthaven een inchecktoeslag van € 55 (voor vluchten vanuit Spanje € 30) per passagier per enkele reis. Als je wel hebt ingecheckt maar nog niet jouw instapkaart hebt geprint, dan dient er een vergoeding voor heruitgifte van de instapkaart betaald te worden van € 20 per passagier.

Klik hier voor meer informatie over inchecken bij Ryanair