Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Stedentrip Milaan

Stad van uitersten

Lees alles over Milaan

 • 45 jaar ervaring
  Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
 • Altijd bereikbaar
  Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
 • Veilig op vakantie
  ANVR SGR KTB Calamiteitenfonds

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
December 2017
Januari 2018
Februari 2018
Intro

Lees alles over Milaan

Goed voorbereid op vakantie

Milaan kent vele gezichten. Winkelen in luxe boutiques, dineren in chique restaurants. Maar Milaan kent ook veel cultuur en historie. De schitterende Kasteel, de Sante Maria delle Grazie, allen zijn een bezoek zeker waard. Ook qua musea en kunst is er veel te zien, bijvoorbeeld de Pinoteca Ambrosiana met schilderijen van Da Vinci en Michelangelo. Winkelen doet u rondom de kathedraal met diverse winkelstraten. De Galleria Emanuele II is een van de mooiste winkelgalerijen van Europa. Aan het einde van de dag tijdens uw stedentrip Milaan dineert u heerlijk in een van de goede restaurants die Milaan rijk is.  

Geniet tijdens uw stedentrip Milaan van deze prachtige en statige stad. Milaan kan zich meten met alle grote steden in Europa; winkelstraten met fraaie winkels en vooral op modegebied de laatste snufjes, exclusieve restaurants. Milaan is chique. Tijdens uw stedentrip Milaan zult u ook de andere kant van Milaan ontdekken. Een stad met cultuur en prachtige pleinen en gebouwen. Een stedentrip Milaan is een kennismaking met vroeger en nu.

Onze adviseurs

Ontdek de gezellige sfeer in de Venetiaanse wijk, Navigli Dstrict! Slenter langs de kanalen, de mooie grachten panden en leuke kraampjes met allerlei accessoires. Strijk neer op een terras waar u kunt bijkomen onder het genot van een lekker drankje en hapje.

Albert
Albert Stedentrip specialist
Shirley
Shirley Stedentrip specialist
Stephan
Stephan Stedentrip specialist

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 10 vakanties in Milaan

Bezienswaardigheden in Milaan

Milaan Castello Sforzesco

Castello Sforzesco

Eén van de herkenningspunten van Milaan is het 'Castello Sforzesco'. Oorspronkelijk was het een burcht, gebouwd in de 14e eeuw. Sinds de jaren vijftig doet het dienst als kunstmuseum. Onder andere het laatste, niet afgemaakte, beeld van Michelangelo is hier te zien. Op het grote binnenplein worden in de zomer openluchtconcerten gegeven. (Piazza Castello)

Duomo

Duomo

De Dom van Milaan (Duomo Santa Maria Nascente) is één van de grootste kathedralen in de wereld. Het is een prachtig gotisch kunstwerk en staat aan het Domplein, Piazza del Duomo, in het centrum van Milaan. De Dom is een belangrijke toeristische bezienswaardigheid vanwege zijn interieur met vele middeleeuwse kunstwerken en, niet onbelangrijk, vanwege de buitenkant met vele torentjes en beelden.

Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie

De Santa Maria delle Grazie dateert uit 1492 en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het is een kerk met een bijbehorend klooster. De kerk dankt zijn beroemdheid aan de fresco van Leonardo da Vinci. Deze stelt 'het Laatste Avondmaal' voor en bevindt zich in een zaal in het klooster. In de Tweede Wereldoorlog werd de kerk met het klooster voor een groot deel verwoest. De muur met de fresco bleef ongedeerd omdat deze uit voorzorg was verzwaard met zandzakken. (Piazza Santa Maria delle Grazie 2, 's maandags gesloten)

Milaan Pirellitoren

Pirellitoren

De Pirellitoren stond na de Tweede Wereldoorlog symbool voor de wederopbouw van Milaan. Toen de toren was afgebouwd was het de hoogtste toren van de wereld. Inmiddels is dat al lang niet meer, maar met zijn 127 meter hoogte is het nog steeds de hoogste toren van Milaan. (Piazza duca D'Aosta-Via Pirelli)

Milaan Sant Ambrogio

Sant Ambrogio

Voor de lokale bevolking van Milaan is de Sant'Ambrogio eigenlijk belangrijker dan de beroemde Duomo. De kerk is gebouwd in de 4e eeuw en heeft de naam van de beschermheilige van de stad 'Sint Ambrosius'. Zijn lichaam is ook in deze kerk opgebaard. Schitterend is vooral het gouden altaar en het gouden mozaïek op het plafond in het kapelletje. (Piazza Sant'Ambrogio 15)

Bezienswaardigheden in Milaan

Ervaringen van onze klanten

Cees van Genderen Wij waren al eerder in Florence en Rome geweest. Dit keer hadden wij 3 dagen Milaan via u geboekt. Milaan heeft zowel moderne als historische kanten. Van te voren wisten wij niet wat we van deze stad moesten verwachten maar we hebben genoten!

Lees meer Lees minder

Diederik van Gorst Milaan is een fijne Italiaanse stad. Naast de alom bekende luxe winkelstraten kent Milaan ook veel cultuur. Met name het historische centrum vonden wij prachtig.

Lees meer Lees minder

Esra Steegen Samen met nog 3 andere vriendinnen zijn wij gaan shoppen in Milaan. Alleen al het kijken naar de mooie etalages van alle luxe winkels was al super. Naast de luxe winkels zijn er ook talloze andere leuke winkels, boetiekjes en warenhuizen te vinden. In Corso Como, de uitgaanswijk van Milaan, was het ook heel gezellig.

Lees meer Lees minder

Milaan in beeld

 • Milaan
  Milaan
 • Parco Sempione
  Parco Sempione
 • shutterstock_170985455
  shutterstock_170985455

Populaire vakanties in Milaan

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 10 vakanties in Milaan
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
 • Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service