Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Stedentrip Dublin

Muzikaal en gezellig

Lees alles over Dublin

 • 45 jaar ervaring
  Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
 • Altijd bereikbaar
  Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
 • Veilig op vakantie
  ANVR SGR KTB Calamiteitenfonds

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
December 2017
Januari 2018
Februari 2018
Intro
Snel door naar

Lees alles over Dublin

Goed voorbereid op vakantie

Dublin kunt u het best te voet verkennen: u volgt eenvoudigweg één van de wandelroutes tijdens uw stedentrip Dublin. De Viking Walk voert u bijvoorbeeld door het middeleeuwse stadscentrum aan de oevers van de Liffey. Terwijl de Writers Trail getuigt van het literaire verleden van de stad, waar de bewoners - terecht - trots op zijn. Jonathan Swift, James Joyce, Samuel Beckett, Bernard Shaw: stuk voor stuk geboren en getogen Dubliners. Het beroemdste boek van Dublin werd echter in de 9e eeuw door Schotse monniken geschreven. Dit "Book of Kells" kunt u in het Trinity College tijdens uw stedentrip Dublin bewonderen: elke dag wordt een bladzijde omgeslagen, 340 dagen lang. De grootste charme van Dublin zijn evenwel de Dubliners zelf. Dubliners zijn gastvrij en vertellen u graag waar u moet zijn voor een goed restaurant of in welke pub die avond Ierse volksmuziek wordt vertolkt. U bent er welkom, in de "singing pubs" tijdens uw stedentrip Dublin!  

Voor uw stedentrip Dublin heeft u een ruime keuze uit vertrekmogelijkheden bij ons. Zo kunt u snel en comfortabel reizen per vliegtuig of eigen vervoer. In Dublin bieden wij een uitstekende keuze aan hotels. Om optimaal te kunnen genieten van de stad tijdens een stedentrip Dublin kunt u een Dublin Pass boeken, dé chipkaart voor al het openbaar vervoer en meer voordelen!

Onze adviseurs

Temple Bar is het uitgaansdistrict van Dublin. Elke dag van de week gezelligheid met een hapje en drankje!

Albert
Albert Stedentrip specialist
Stephan
Stephan Stedentrip specialist

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 9 vakanties in Dublin

Bezienswaardigheden in Dublin

Christ Church

Christ Church

In 1030 werd de Christ Church Cathedral opgericht door de toenmalige koning van de Vikings in Dublin. In 1169 werd de kerk, die nog van hout vervaardigd was, vervangen door een kerk van steen. In de kerk is nog steeds een crypte van de oude kerk uit 1169 te zien.

Dublin Castle

Dublin Castle

Dublin Castle is eigenlijk meer een paleis dan een kasteel maar nietemin een prachtig monument om te bezoeken. Een aantal overblijfselen dateren nog uit de 13e eeuw. De meeste overblijfselen stammen uit de 18e eeuw. De mooiste zaal in één van de Staatsappartementen is de St. Patrick's Hall. Deze is rijkelijk versierd met vergulde pilaren en een prachtig beschilderd plafond. Deze zaal is ook speciaal gereserveerd voor de beëdiging van Ierse presidenten. In de Chapel Royal zijn onder andere de wapens te bezichtigen van de Engelse heersers. De overblijfselen uit de 13e eeuw zijn nog deels te bezichtigingen in de crypte (The Undercroft). Hier liggen nog delen van het oorspronkelijke Normandische kasteel en de Vikingwallen. (Castle Street)

St. Patricks Cathedral

St. Patricks Cathedral

De St. Patrick's Cathedral dateert maar liefst uit 450 en is de grootste kerk van Dublin en was ook één van de eerste universiteiten van Ierland vanaf de 14e eeuw. In de kathedraal herrineren de grafruimte, middeleeuwse gebruiksvoorwerpen, gedenktekens en de oude Keltische grafstenen nog aan de rijke historie van Dublin.

Trinity College

Trinity College

De universiteit van Dublin is de oudste van Ierland. Het werd in 1592 door koningin Elizabeth I opgericht, die de Ieren graag 'beschaving' bij wilde brengen. De universiteit zelf is zeker een bezoek waard maar het hoogtepunt is toch zeker wel de oude bibliotheek. Hier bevinden zich vier prachtig geïllustreerde boeken uit de 9e eeuw. Sommige zijn zelfs schitterend gekleurd met edelstenen. Tegenwoordig heeft het Trinity College de functie van Nationale Bibliotheek van Groot-Brittannië en Ierland. In het moderne gedeelte is een museum gevestigd voor moderne kunst en ziet u hier de Dublin Experience. Een 45 minuten durende audiovisuele presentatie over de geschiedenis van Dublin.

Bezienswaardigheden in Dublin

Ervaringen van onze klanten

Jan van Dijk Wij boekten een leuke stedentrip Dublin bij de Jong Intra Vakanties. De vliegreis was dik en orde en hotel Arlington erg leuk met de pub in het hotel!

Lees meer Lees minder

Dublin in beeld

 • Terras
  Terras
 • Dublin
  Dublin
 • shutterstock_121906027
  shutterstock_121906027

Populaire vakanties in Dublin

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 9 vakanties in Dublin
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!