Skyline Berlijn AdobeStock_63022173

Stedentrip Berlijn met de trein

Boek uw stedentrip Berlijn met de trein! Reis comfortabel naar het hart van de stad. Combineer het met de leukste hotels of appartementen en maak uw stedentrip Berlijn compleet met excursies.

Lees alles over Stedentrip Berlijn met de trein

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Stedentrip Berlijn met de trein

Berlijn is een uitstekende bestemming voor een stedentrip! De sfeer, cultuur en geschiedenis maken de stad interessant en vol met vele bezienswaardigheden. Berlijn is eenvoudig te bereiken met de trein vanuit Nederland. De Intercity Berlijn rijdt rechtstreeks naar het centrum van de stad.

Het is mogelijk Berlijn meerdere keren te bezoeken en nog steeds elke keer weer iets nieuws ontdekken. De beroemde bezienswaardigheden en interessante plekken om te bezoeken, liggen verspreid over de verschillende leuke wijken van de stad. Niet te missen hoogtepunten zijn natuurlijk de Brandenburger Tor, de Dom en de East Side Gallery. Maar vergeet ook zeker niet de vele musea die de stad rijk is. Leer meer over de geschiedenis van de stad in het DDR museum of bekijk beroemde stukken in het Neus Museum.


Waarom een stedentrip Berlijn met de trein?

Voor een stedentrip Berlijn is de trein een uitstekende keuze. Door de directe verbinding met Intercity Berlijn reist u vanaf Utrecht al binnen ca. 6 uur naar het centrum van de stad.

De reis met de trein is zeer comfortabel. Aan boord heeft u een comfortabele zitplaats en kunt gebruik maken van wifi. Voor wat te drinken of een snack kunt u terecht in de Bordbistro.

Een ander voordeel aan het reizen met de trein naar Berlijn, is dat het een duurzamere optie is. Wist u dat u gemiddeld 7 keer minder CO2-uitstoot veroorzaakt wanneer u met de trein naar uw bestemming reist in plaats van met het vliegtuig?


De reis met de trein naar Berlijn

Hoe lang duurt een treinreis naar Berlijn?

Met Intercity Berlijn reist u vanaf Utrecht al binnen ca. 6 uur met een directe verbinding naar Berlijn. De opstapstations in Nederland zijn: Amsterdam Centraal, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.

Welke faciliteiten zijn er aan boord van de trein naar Berlijn?

Tijdens de reis kunt u gebruik van de wifi in de trein. Bij de Bordbistro kunt u terecht voor eenvoudige maaltijden, sandwiches, salades, snacks en drankjes. Reist u in de 1e klasse, dan wordt er catering aan de zitplaats aangeboden.

Op het station in Nederland

Vanaf één van de vertrekstations in Nederland vertrekt u richting Berlijn. Scan uw tickets om de poortjes op het station te openen. Op het ticket staat uw rijtuig- en zitplaatsnummer. Op de perrons vindt u grote displays waarop de positie van de afzonderlijke rijtuigen staat aangegeven met de secties A t/m E. Ook de perrons zijn ingedeeld van A t/m E.

Hoeveel bagage mag ik meenemen aan boord van de trein naar Berlijn?

U kunt 2 grote bagagestukken (max. 70x50x30cm) en 1 stuk handbagage meenemen. Bij de ingang van de rijtuigen en boven de stoelen bevinden zich bagagerekken.


Waarom een stedentrip Berlijn met de trein met de Jong Intra Vakanties?

De leukste hotels voor uw treinreis Berlijn

Voor uw stedentrip Berlijn, heeft u keuze uit vele hotels! Zo hebben wij hotels geselecteerd vlakbij het Hauptbahnhof, het aankomststation van Intercity Berlijn. Maar ook in de andere wijken van Berlijn zoals Charlottenburg, Kreuzberg, Friedrichshain of Mitte hebben wij de leukste hotels voor uw stedentrip!

Maak uw stedentrip compleet met de leukste excursies

Meer leren over Berlijn in de tijd van de DDR of bent u benieuwd naar de alternatieve kant van de stad? Maak uw stedentrip compleet door bij boeking direct de leukste excursies bij te boeken. Denk aan tickets voor het DDR museum, een fietstour "Alternatief Berlijn" of de Berlin Welcome Card.


Magazine Citytrips

Of je nu op zoek bent naar een culturele stedentrip naar Rome of Wenen of een gezellige stedentrip met het gezin naar Londen, Parijs of Valencia, wij kennen alle steden en delen die kennis graag met je. Dit magazine bevat inspiratie en informatie over 41 steden die we aanbieden, wat zijn de must sees, waar liggen welke hotels en hoe kun je meteen een fiets huren of entreekaarten regelen. Lees het in dit magazine met daarin niet alleen steden binnen Europa maar ook New York en Las Vegas.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Citytrips klein