Vind Vlieg-busreizen
Keuze uit 37 vakanties

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Maart 2021
April 2021
Mei 2021
Intro
Lees alles over deze vakanties
Goed voorbereid op vakantie

Al bijna 50 jaar organiseert de Jong Intra Vakanties meerdaagse busreizen. Ook op bestemmingen waarvoor onze bussen vanuit Nederland teveel reistijd nodig zouden hebben. De oplossing: een vlieg-busreis!

Met een vlieg-busreis combineert u een prachtige excursie- of rondreis met snel vervoer naar uw bestemming. Zo bespaart u de tijd van de heen- en terugreis, maar gaat u wel geheel verzorgd op reis.

Maak een keuze uit het ruime aanbod van vlieg-busreizen bij de Jong Intra Vakanties!

Onze adviseurs

Een vlieg-busreis is bij veel van onze klanten favoriet! Het gemak van een snelle heen- en terugreis, maar toch geheel verzorgd op reis met de ervaren chauffeurs en reisleiding van de Jong Intra Vakanties. Wij hopen u ook te mogen begroeten op één van onze prachtige vlieg-busreizen.
Chantal
Chantal Busreizen specialist
Jan Willem Lodder DJIV1
Jan Willem Busreizen specialist
Chauffeurs en reisleiders
Uw chauffeur/ reisleider

Vlieg-busreizen volgens de Jong Intra Vakanties

Zekerheid

Zoals voor alle busreizen geldt ook voor onze vlieg-busreizen dat de Jong Intra een u zekerheid biedt op het comfort en veiligheid. Alle vlieg-busreizen worden uitgevoerd met comfortabele touringscars en er geldt zoals u van ons gewend bent een strikte naleving van de rij-en rusttijdenwet. De reizen worden uitgevoerd met ervaren chauffeurs en deskundige reisleiding. Voor de meeste Europese vlieg-busreizen geldt dat er Nederlandssprekende reisleiding aanwezig is. Dit is uiteraard aangegeven bij de reis van uw keuze.

Gegarandeerd vertrek

Veel van onze vlieg-busreizen kennen een gegarandeerd vertrek, uiteraard onder voorbehoud van calamiteiten. Deze vertrekdata staan duidelijk aangegeven in het prijsoverzicht. Ook vertrekdata die niet op gegarandeerd vertrek gemarkeerd staan in de prijstabel, zullen wij bij het bereiken van het minimum aantal deelnemers markeren met gegarandeerd vertrek. Zo kunt u eenvoudig terugvinden welke reisdata er nog meer gegarandeerd door zullen gaan. Gedurende het jaar zullen er alleen maar reizen bijkomen!

U kunt met een gerust hart uw vakantie reserveren, de afgelopen jaren is ca. 90% van onze geplande reizen uitgevoerd.

Lees meer over gegarandeerd vertrek

Vliegbusreizen

Ring of Kerry

Vlieg-busreizen Groot-Brittannië en Ierland

Hoge bergen, heldere meren en ruige kusten, maar ook ook gezellig pubs, eeuwenoude kastelen en een gastvrije bevolking. Ierland en Groot-Brittannië hebben hun bezoekers zeer veel te bieden! In Groot-Brittannië en Ierland vindt u een aantal van onze meest geliefde vlieg-busreizen! Bespaar tijd met een vlucht naar uw bestemming doordat u geen gebruik maakt van de reis over land en de ferry-overtochten.

De 13-daagse vlieg-busrondreis All of Ireland is al jaren één van de populairste vlieg-busrondreizen in Ierland. Deze prachtige reis laat u kennis maken met de vele prachtige regio's van Ierland, waaronder steden als Dublin en Cork, maar ook bekende streken als de Wicklow Mountains en de beroemde Ring of Kerry.

De meeste van onze excursie- en rondreizen naar Groot-Brittannië worden uitgevoerd vanuit Nederland. Met een vlieg-busreis naar Groot-Brittannië bespaart u reistijd en een ferry-overtocht.

Luxury Class

De 9-daagse vlieg-busrondreis Orkney en Shetland Eilanden en de 10-daagse vlieg-busrondreis Highlands en Hebriden worden uitgevoerd met onze eigen Luxury Class touringscars. Bij deze reizen is het mogelijk vanuit Nederland te vertrekken (inclusief overtocht IJmuiden-Newcastle), maar ook om de reis te starten op de luchthaven van Newcastle.

Vlieg-busreizen Italië

Vanwege de afstand is Italië - en dan met name het zuiden van Italië - de ideale bestemming voor een vlieg-busreis. In het programma van de Jong Intra Vakanties komt u in dit land dan ook het meeste vlieg-busreizen tegen. Een vlieg-busreis Italië is een mooie belevenis!

Zeer geliefd bij onze gasten is de 14-daagse vlieg-busrondreis Sicilië en Zuid-Italië. In een kleine twee weken maakt u kennis met de historie en het natuurschoon van 'de hak van de laars' en het mooie Sicilië.

Ook de 5-daagse vlieg-busexcursiereis Ontdek Rome en de 8-daagse vlieg-busrondreis Rome en de Golf van Napels zijn al jaren favoriet en worden respectivelijk met een 9,0 en een 8,4 beoordeeld.

Overige vlieg-busreisbestemmingen

Bovenstaande landen zijn slechts een kleine greep uit onze uitgebreide aanbod van onze vlieg-busreizen!

Dit jaar verzorgt de Jong Intra Vakanties tevens vlieg-busreizen naar de volgende landen in Europa:

Ook de steden blijven favoriet! Bij de Jong Intra Vakanties vindt u vlieg-busreizen naar de volgende steden:

 Ook buiten Europa kunt u prachtige vlieg-busreizen in groepsverband maken:

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 37 vakanties

Nuttige informatie voor onze vlieg-busgasten

Inchecken

Het is voor vele bestemmingen mogelijk om online in te checken. Indien u met alleen handbagage reist kunt u na online inchecken direct doorlopen naar de douane. Indien u ruimbagage heeft, kunt u deze afgeven bij de drop off balie. Het online inchecken is gemakkelijk en kosteloos. Indien het niet mogelijk is om online in te checken (bijvoorbeeld i.v.m. een storing) kunt u ook zonder extra kosten inchecken bij de balie op de luchthaven. Ook kunt u gebruik maken van de incheckapparaten die de diverse luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven hebben staan.

Wij adviseren u te allen tijden uiterlijk 2 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn bij reizen binnen Europa. Voor reizen buiten Europa geldt het advies uiterlijk 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn.

Vliegtickets

Aangezien de luchtvaartmaatschappijen geen papieren tickets meer hanteren, ontvangt u bij uw reisbescheiden een reisschema met alle relevante gegevens betreffende uw vliegreis. Met dit reisschema kunt u zich op de dag van vertrek melden bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt en kunt u op vertoon van uw paspoort inchecken.

Trefpunt

Voor onze groepsreizen zult u de reisleider en de overige groepsleden treffen in de aankomsthal van de luchthaven op uw bestemming. De reisleider zal een bordje met het logo van de Jong Intra Vakanties vasthouden. Indien u een reis heeft geboekt waarbij u ‘invliegt’ op een busreis (de busreis met chauffeur en de overige groepsleden vertrekken vanuit Nederland en u legt de heen- en terugreis af met het vliegtuig) wordt u door een taxi- of minibuschauffeur afgehaald op de luchthaven; de chauffeur zal een bordje met het logo van de Jong Intra Vakanties vasthouden.

Bagageregelingen

Tijdens uw boeking kunt u aangeven of u naast uw handbagage ook ruimbagage wilt meenemen. De mogelijkheden hiervoor en de bijbehorende kosten kunt u terugvinden tijdens het boekingsproces en zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij. Houd u er rekening mee dat indien u ervoor kiest uw ruimbagage op de luchthaven bij te boeken veelal hogere kosten van toepassing zijn.

CO2-compensatie de Jong Intra Vakanties

Duurzaam toerisme

Reizen per touringcar is comfortabel, relaxed en gezellig. Maar wist u dat reizen per luxe touringcar ook het milieu het minst belast? Wanneer u reist per touringcar produceert u ongeveer 1/3 minder CO2 uitstoot per gereden kilometer dan wanneer u reist per trein. Al onze touringcars zijn voorzien van zuinige en schone Euro-5 of Euro-6 motoren en onze chauffeurs hebben de cursus "het nieuwe rijden" gevolgd. Ten opzichte van de auto produceert de touringcar zo’n 5 keer minder CO2- en ten opzichte van het vliegtuig zelfs zo’n 6 tot wel 16 keer minder CO2 uitstoot. Dat maakt reizen per touringcar niet alleen prettig maar ook nog eens duurzaam!

Uw bus- en vlieg-busreis: Wij compenseren de CO2-uitstoot!

CO2 is een broeikasgas dat de aarde opwarmt en verantwoordelijk is voor klimaatverandering. Ook busreizen en vlieg-busreizen veroorzaken deze uitstoot. Wij vinden het belangrijk daar iets aan te doen. Hoewel de bus een van de minst milieubelastende vervoerssoorten is, kiezen wij er toch voor de CO2-uitstoot van de bus- en vlieg-busreis te compenseren. U betaalt hier overigens niets voor; de kosten van deze compensatie nemen wij volledig voor onze rekening. Dat doen we door te investeren in duurzame projecten van South Pole, een Zwitsers bedrijf dat wereldwijd projecten die CO2-uitstoot reduceren ondersteunt.

De Jong Intra Vakanties investeert met deze compensatie in een groot zonne-energie project in Thailand. In de provincies Saraburi en Kanchanaburi zijn op 10 verschillende plekken zonneparken gebouwd met een totaal vermogen van 104,7 megawatt; dat levert veel schone elektriciteit op. Het project voorziet 65.000 mensen in hun energiebehoefte en creëert honderden nieuwe banen. Een project wat wij van harte ondersteunen!

In beeld

 • Capri
  Capri
 • Ring of Kerry
  Ring of Kerry
 • CO2-compensatie de Jong Intra Vakanties
  CO2-compensatie de Jong Intra Vakanties

Populaire vakanties in Vliegbusreizen

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 37 vakanties
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zeer deskundige chauffeurs en gedreven reisleiders
 • Reis per comfortabele touringcar