Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Reizen naar een topbestemming
Direct naar het aanbod

Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Juni 2022
Juli 2022
Augustus 2022
Intro
Lees alles over deze vakanties
Goed voorbereid op vakantie

Al 50 jaar organiseert de Jong Intra Vakanties meerdaagse busreizen. Ook op bestemmingen waarvoor onze bussen vanuit Nederland teveel reistijd nodig zouden hebben. De oplossing: een vlieg-busreis!

Met een vlieg-busreis combineert u een prachtige excursie- of rondreis met snel vervoer naar uw bestemming. Zo bespaart u de tijd van de heen- en terugreis, maar gaat u wel geheel verzorgd op reis.

Maak een keuze uit het ruime aanbod van vlieg-busreizen bij de Jong Intra Vakanties!

Onze adviseurs

Een vlieg-busreis is bij veel van onze klanten favoriet! Het gemak van een snelle heen- en terugreis, maar toch geheel verzorgd op reis met de ervaren chauffeurs en reisleiding van de Jong Intra Vakanties. Wij hopen u ook te mogen begroeten op één van onze prachtige vlieg-busreizen.
Chantal
Chantal Busreizen en riviercruise specialist
Jan Willem
Jan Willem Busreizen en riviercruise specialist
Chauffeurs en reisleiders
Uw chauffeur/ reisleider

Vlieg-busreizen volgens de Jong Intra Vakanties

Zekerheid

Zoals voor alle busreizen geldt ook voor onze vlieg-busreizen dat de Jong Intra u zekerheid biedt op het gebied van comfort en veiligheid. Alle vlieg-busreizen worden uitgevoerd met comfortabele touringscars en er geldt zoals u van ons gewend bent een strikte naleving van de rij-en rusttijdenwet. De reizen worden uitgevoerd met ervaren chauffeurs en deskundige reisleiding. Voor de meeste Europese vlieg-busreizen geldt dat er Nederlandssprekende reisleiding aanwezig is. Dit is uiteraard aangegeven bij de reis van uw keuze.

Gegarandeerd vertrek

Veel van onze vlieg-busreizen kennen een gegarandeerd vertrek, uiteraard onder voorbehoud van calamiteiten.Ook voor komend jaar hebben vele van onze gasten al weer een reis geboekt en daar zijn wij heel blij mee. Gezien de huidige situatie willen we toch voorzichtig zijn met gegarandeerd vertrek. Daarom hebben we ervoor gekozen in onze brochure geen melding te maken van de gegarandeerd vertrekken. Op onze website, in ons reserveringssysteem en bij uw reisbureau kunt u eenvoudig terug vinden welke reizen we gedurende het seizoen gegarandeerd door laten gaan. We houden dit voortdurend actueel zodat u ook weet waar u aan toe bent. Uiteraard alles onder voorbehoud van Covid-19.

Lees meer over gegarandeerd vertrek

Vliegbusreizen

Ring of Kerry

Vlieg-busreizen Groot-Brittannië en Ierland

Hoge bergen, heldere meren en ruige kusten, maar ook ook gezellig pubs, eeuwenoude kastelen en een gastvrije bevolking. Ierland en Groot-Brittannië hebben hun bezoekers zeer veel te bieden! In Groot-Brittannië en Ierland vindt u een aantal van onze meest geliefde vlieg-busreizen! Bespaar tijd met een vlucht naar uw bestemming doordat u geen gebruik maakt van de reis over land en de ferry-overtochten.

De 13-daagse vlieg-busrondreis All of Ireland is al jaren één van de populairste vlieg-busrondreizen in Ierland. Deze prachtige reis laat u kennis maken met de vele prachtige regio's van Ierland, waaronder steden als Dublin en Cork, maar ook bekende streken als de Wicklow Mountains en de beroemde Ring of Kerry.

De meeste van onze excursie- en rondreizen naar Groot-Brittannië worden uitgevoerd vanuit Nederland. Met een vlieg-busreis naar Groot-Brittannië bespaart u reistijd en een ferry-overtocht.

Luxury Class

De 9-daagse vlieg-busrondreis Orkney en Shetland Eilanden en de 11-daagse vlieg-busrondreis Highlands en Hebriden worden uitgevoerd met onze eigen Luxury Class touringscars. Bij deze reizen is het mogelijk vanuit Nederland te vertrekken (inclusief overtocht IJmuiden-Newcastle), maar ook om de reis te starten op de luchthaven van Newcastle.

Vlieg-busreizen Italië

Vanwege de afstand is Italië - en dan met name het zuiden van Italië - de ideale bestemming voor een vlieg-busreis. In het programma van de Jong Intra Vakanties vindt u in dit land dan ook de meeste vlieg-busreizen. Een vlieg-busreis Italië is een mooie belevenis!

Zeer geliefd bij onze gasten is de 14-daagse vlieg-busrondreis Sicilië en Zuid-Italië. In een kleine twee weken maakt u kennis met de historie en het natuurschoon van 'de hak van de laars' en het mooie Sicilië.

Ook de 5-daagse vlieg-busexcursiereis Ontdek Rome en de 8-daagse vlieg-busrondreis Amalfikust, Napels en Rome zijn al jaren favoriet en worden gemiddeld met een 8,2 door onze klanten beoordeeld.

Overige vlieg-busreisbestemmingen

Bovenstaande landen zijn slechts een kleine greep uit onze uitgebreide aanbod van onze vlieg-busreizen!

Dit jaar verzorgt de Jong Intra Vakanties tevens vlieg-busreizen naar de volgende landen in Europa:

Ook de steden blijven favoriet! Bij de Jong Intra Vakanties vindt u vlieg-busreizen naar de volgende steden:

 Ook buiten Europa kunt u prachtige vlieg-busreizen in groepsverband maken:

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 30 vakanties

Nuttige informatie voor onze vlieg-busgasten

Inchecken

Het is voor vele bestemmingen mogelijk om online in te checken. Indien u met alleen handbagage reist kunt u na online inchecken direct doorlopen naar de douane. Indien u ruimbagage heeft, kunt u deze afgeven bij de drop off balie. Het online inchecken is gemakkelijk en kosteloos. Indien het niet mogelijk is om online in te checken (bijvoorbeeld i.v.m. een storing) kunt u ook zonder extra kosten inchecken bij de balie op de luchthaven. Ook kunt u gebruik maken van de incheckapparaten die de diverse luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven hebben staan.

Wij adviseren u te allen tijden uiterlijk 2 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn bij reizen binnen Europa. Voor reizen buiten Europa geldt het advies uiterlijk 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn.

Vliegtickets

Aangezien luchtvaartmaatschappijen geen papieren tickets meer hanteren, ontvangt u bij uw reisbescheiden een reisschema met alle relevante gegevens betreffende uw vliegreis. Met dit reisschema kunt u zich op de dag van vertrek melden bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt en kunt u op vertoon van uw paspoort inchecken.

Trefpunt

Voor onze groepsreizen zult u de reisleider en de overige groepsleden treffen in de aankomsthal van de luchthaven op uw bestemming. De reisleider zal een bordje met het logo van de Jong Intra Vakanties vasthouden. Indien u een reis heeft geboekt waarbij u ‘invliegt’ op een busreis (de busreis met chauffeur en de overige groepsleden vertrekken vanuit Nederland en u legt de heen- en terugreis af met het vliegtuig) wordt u door een taxi- of minibus afgehaald op de luchthaven; de chauffeur zal een bordje met het logo van de Jong Intra Vakanties vasthouden.

Bagageregelingen

Tijdens uw boeking kunt u aangeven of u naast uw handbagage ook ruimbagage wilt meenemen. De mogelijkheden hiervoor en de bijbehorende kosten kunt u terugvinden tijdens het boekingsproces en zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij. Houd u er rekening mee dat indien u ervoor kiest uw ruimbagage op de luchthaven bij te boeken veelal hogere kosten van toepassing zijn.

CO2-compensatie de Jong Intra Vakanties

Duurzaam toerisme

Reizen per touringcar is comfortabel, relaxed en gezellig. Maar wist u dat reizen per luxe touringcar ook het milieu het minst belast? Wanneer u reist per touringcar produceert u ongeveer 1/3 minder CO₂-uitstoot per gereden kilometer dan wanneer u reist per trein. Al onze touringcars zijn voorzien van zuinige en schone Euro-5 of Euro-6 motoren en onze chauffeurs hebben de cursus "het nieuwe rijden" gevolgd. Ten opzichte van de auto produceert de touringcar zo’n 5 keer minder CO₂-uitstoot en ten opzichte van het vliegtuig zelfs zo’n 6 tot wel 16 keer minder CO₂-uitstoot. Dat maakt reizen per touringcar niet alleen prettig maar ook nog eens duurzaam!

Uw bus- en vlieg-busreis: Wij compenseren de CO-uitstoot!

CO is een broeikasgas dat de aarde opwarmt en verantwoordelijk is voor klimaatverandering. Ook busreizen en vlieg-busreizen veroorzaken deze uitstoot. Wij vinden het belangrijk daar iets aan te doen. Hoewel de bus een van de minst milieubelastende vervoerssoorten is, kiezen wij er toch voor de CO-uitstoot van de bus- en vlieg-busreis te compenseren. U betaalt hier overigens niets voor; de kosten van deze compensatie nemen wij volledig voor onze rekening. Dat doen we door te investeren in duurzame projecten van South Pole, een Zwitsers bedrijf dat wereldwijd projecten die CO²-uitstoot reduceren ondersteunt.

De Jong Intra Vakanties investeert met deze compensatie in een groot zonne-energie project in Thailand. In de provincies Saraburi en Kanchanaburi zijn op 10 verschillende plekken zonneparken gebouwd met een totaal vermogen van 104,7 megawatt; dat levert veel schone elektriciteit op. Het project voorziet 65.000 mensen in hun energiebehoefte en creëert honderden nieuwe banen. Een project wat wij van harte ondersteunen!

In beeld

 • Capri
  Capri
 • Hebriden
  Hebriden
 • Olympia
  Olympia
 • Porto Portugal
  Porto Portugal
 • Ring of Kerry
  Ring of Kerry
 • Kotor
  Kotor
 • Orkney - Skara Brae
  Orkney - Skara Brae
 • 9
  foto's
  Ring of Kerry

Populaire vakanties in Vliegbusreizen

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 30 vakanties
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zeer deskundige chauffeurs en gedreven reisleiders
 • Reis per comfortabele touringcar
 • Geheel verzorgd op reis, veel zien en beleven!