Ontdek Rome 5 dagen Ontdek Rome

  • 1025729-kleine groep
  • Forum Romanum
  • Monument Van Victor Emanuel II
  • Trevi Fontein
  • Sint-Pietersplein, Rome
  • 20 foto's
  • Busreizen
  • Rondreizen
  • Stedentrips
  • Gegarandeerd vertrek

Groepsgrootte min. 10 en max 15 deelnemers

  • Onder begeleiding van een absolute Rome-kenner!
  • Inclusief gebruik van OV op dag 2, 3 en 4!
  • Optioneel: diner met muziek en zang in Romeins restaurant
  • Stap in de geschiedenis van 's werelds mooiste openluchtmuseum!

Rome is een unieke stad die als geen ander ter wereld zoveel verschillende getuigenissen uit het verleden op een harmonieuze wijze binnen haar muur verenigt. Antieke ruïnes, middeleeuwse kerken, paleizen, barokke fonteinen en de werken van Caravaggio en Bernini. Onze reisleider is een absolute Rome-kenner en begeleidt u vijf dagen lang. Arrivederci a Roma! N.B. Door de vele kilometers die we lopen

Vervoersmogelijkheden
5-daags programma
  1. Dag 1: Aankomst Rome
  2. Dag 2: Vaticaanstad
  3. Volledig 5 daags programma

Over Ontdek Rome

Intro

Rome is een unieke stad die als geen ander ter wereld zoveel verschillende getuigenissen uit het verleden op een harmonieuze wijze binnen haar muur verenigt. Antieke ruïnes, middeleeuwse kerken, paleizen, barokke fonteinen en de werken van Caravaggio en Bernini. Onze reisleider is een absolute Rome-kenner en begeleidt u vijf dagen lang. Arrivederci a Roma!

N.B. Door de vele kilometers die we lopen is deze reis niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Geweldige ligging, vlakbij het Vaticaan. De nabijheid van een metro- en busstation maakt het centrum van Rome gemakkelijk bereikbaar.
Kamers
Voorzien van tv, telefoon, minibar, kluisje, autonome airconditioning (in de warme zomermaanden) en een badkamer met föhn, douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lounge, 2 liften, bar/zitkamer, restaurant, tv-ruimte en airco. Gratis wifi in het hele hotel.
Bijzonderheden
Italiaans ontbijtbuffet en dinerbuffet (op dag 3 is geen diner inbegrepen).

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Aankomst Rome

    Op de luchthaven worden we opgewacht door onze reisleider. Vervolgens gaan we (indien de vluchttijd dit toelaat) per touringcar naar Ostia Antica, de deels opgegraven havenstad van het antieke Rome aan de monding van de Tiber (excl.). Hierna rijden we naar ons hotel in het centrum van Rome. Na het diner heeft u de mogelijkheid om een avondtour per touringcar te maken langs de mooi verlichte Romeinse monumenten (excl.).

  2. Dag 2: Vaticaanstad

    We beginnen de dag met een bezoek aan de Sint Pieter in Vaticaanstad. De Sint Pieter is een katholieke kerk en basilica major, gelegen aan het bekende Sint Pietersplein. Het is een belangrijk bedevaartsoord voor katholieken en geldt als de eerste van de zeven pelgrimskerken van Rome. Na dit bezoek is er voor de liefhebbers nog voldoende tijd om de kerk tot de koepellantaarn te beklimmen. Vanmiddag heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel (excl., let op: wanneer uw reis definitief doorgaat, dient u zelf op vooraf online kaarten te bestellen; tijdslot tussen 14.00-15.00 uur). Deze groep musea is ondergebracht in het Apostolische Paleis waar de kunstschatten van het Vaticaan te bezichtigen zijn. De Sixtijnse Kapel is de bekendste kapel in de residentie van de paus, uiteraard vanwege de beroemde fresco's van Michelangelo maar ook omdat het de ruimte is waar de kardinalen in conclaaf bijeenkomen om een nieuwe paus te kiezen. 

  3. Dag 3: Keizers en pausen

    We vervolgen onze verkenning van Rome en dalen vanuit de 12e-eeuwse San Clemente-kerk (excl.) af naar de eerste eeuw van onze jaartelling, ofwel de antieke periode. We zien het beeld van Mozes, gehouwen door Michelangelo, en maken aansluitend een wandeling langs de archeologische zone met het Forum Romanum en het Colosseum. Het Forum is gelegen tussen drie van de zeven heuvels, namelijk Capitool, Quirinaal en Palatijn. Vanmiddag aanschouwen we de indrukwekkende Santa Maria Maggiore en het Lateraan met de kerk van de twee Sint Jannen. Vanavond is het diner exclusief. U heeft de keuze om een met muziek en zang omlijst diner te nuttigen in een Romeins restaurant (excl.).

  4. Dag 4: De Tiber

    We beginnen met een wandeling op het Tibereiland. Kort daarna wandelen we langs het Theater van Marcellus, door de Romeinse ghetto, langs de lieflijke fontein van de schildpadden en over het Campo dei Fiori. We zien het Pantheon, flaneren over het Piazza Navona en vervolgen onze route richting de Engelenburcht. Nadat de liefhebbers een pizza of pasta hebben genuttigd, beklimmen we de Quirinaal-heuvel, zien we de Trevi-fontein, lopen we de Spaanse Trappen op en genieten we op de Pincio-heuvel van Rome's panorama. Voor de geïnteresseerden sluiten we de dag af met een bezoek aan de Santa Maria del Popolo, waar maar liefst twee schilderijen van Caravaggio te bewonderen zijn. 

  5. Dag 5: Nederland

    Indien de tijd van de terugvlucht het toelaat, brengen we vandaag nog een bezoek aan de catacomben van Domitilla (excl.) en de Sint Paulus buiten de Muren basiliek. Hierna volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Vlucht van Rotterdam naar Rome v.v. met Transavia
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
  • 1 Stuk handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en 1 accessoire (bijv. een handtas of laptop), totaal max. 10 kilo p.p.
  • Deskundige de Jong Intra reisleiding (absolute Rome-kenner)
  • Bustransfer van de luchthaven naar het hotel v.v.
  • 4 Overnachtingen in Hotel Pacific
  • 4x Ontbijt en 3x diner
  • Welkomstdrankje
  • Gebruik van openbaar vervoer op dag 2, 3 en 4 t.b.v. de excursies
  • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Reizen per vliegtuig
  • - Vliegreis vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel, Charleroi, Weeze, Düsseldorf of Keulen naar Rome

  • Handbagage

Niet inbegrepen
  • Niet genoemde maaltijden.
  • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.
  • Ruimbagage is niet inbegrepen, u kunt dit echter wel bijboeken bij de optie ‘extra’s’ nadat u een vertrekdatum heeft geselecteerd.
Reizen per vliegtuig

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook