Ontdek Rome 5-daagse vliegreis

 • Colosseum, Rome
 • Forum Romanum
 • Monument Van Victor Emanuel II
 • Trevi Fontein
 • Sint-Pietersplein, Rome
 • 20 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Stedentrips
 • Onder begeleiding van een absolute Rome-kenner!
 • Inclusief gebruik van OV op dag 2, 3 en 4!
 • Optioneel: diner met muziek en zang in Romeins restaurant
 • Ontdek alle highlights in één reis!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Een echte TOP-reis met hotel vlakbij 't Vaticaan!

Vervoersmogelijkheden
5-daags programma
 1. Dag 1: Aankomst Rome
 2. Dag 2: Vaticaanstad
 3. Volledig 5 daags programma

Over Ontdek Rome

Inleiding

Een echte TOP-reis met hotel vlakbij 't Vaticaan!

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Rome is een unieke stad die als geen ander ter wereld zoveel verschillende getuigenissen uit het verleden op een harmonieuze wijze binnen haar muur verenigt. Antieke ruïnes, middeleeuwse kerken, paleizen, barokke fonteinen en de werken van Caravaggio en Bernini. Onze reisleider is een absolute Rome-kenner en begeleidt u vijf dagen lang. Arrivederci a Roma!

N.B. Door de vele kilometers die we lopen is deze reis niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

 1. Dag 1: Aankomst Rome

  Op de luchthaven worden we opgewacht door onze reisleider. Vervolgens gaan we (indien de vluchttijd dit toelaat) per touringcar naar Ostia Antica, de deels opgegraven havenstad van het antieke Rome aan de monding van de Tiber (excl.). Hierna rijden we naar ons hotel in het centrum van Rome. Na het diner heeft u de mogelijkheid om een avondtour per touringcar te maken langs de mooi verlichte Romeinse monumenten, eventueel onderbroken voor een wandeling langs de Trevi-fontein (excl., min. 18 pers).

 2. Dag 2: Vaticaanstad

  We beginnen de dag met een bezoek aan de Sint Pieter in Vaticaanstad. De Sint Pieter is een katholieke kerk en basilica major, gelegen aan het bekende Sint Pietersplein. Het is een belangrijk bedevaartsoord voor katholieken en geldt als de eerste van de zeven pelgrimskerken van Rome. Na dit bezoek is er voor de liefhebbers nog voldoende tijd om de kerk tot de koepellantaarn te beklimmen. Vanmiddag heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel (excl., let op: wanneer uw reis definitief doorgaat, dient u zelf op vooraf online kaarten te bestellen; tijdslot tussen 14.00-15.00 uur). Deze groep musea is ondergebracht in het Apostolische Paleis waar de kunstschatten van het Vaticaan te bezichtigen zijn. De Sixtijnse Kapel is de bekendste kapel in de residentie van de paus. Het is één van de bekendste binnenruimten ter wereld, uiteraard vanwege de beroemde fresco's van Michelangelo maar ook omdat het de ruimte is waar de kardinalen in conclaaf bijeenkomen om een nieuwe paus te kiezen. 

 3. Dag 3: Keizers en pausen

  We vervolgen onze verkenning van Rome en dalen vanuit de 12e-eeuwse San Clemente-kerk (excl.) af naar de eerste eeuw van onze jaartelling, ofwel de antieke periode. We zien het beeld van Mozes, gehouwen door Michelangelo, en maken aansluitend een wandeling langs de archeologische zone met het Forum Romanum en het Colosseum. Het Forum is gelegen tussen drie van de zeven heuvels, namelijk Capitool, Quirinaal en Palatijn. Vanmiddag aanschouwen we de indrukwekkende Santa Maria Maggiore en het Lateraan met de kerk van de twee Sint Jannen. Vanavond is het diner exclusief. U heeft de keuze om een met muziek en zang omlijst diner te nuttigen in een Romeins restaurant (excl.).

 4. Dag 4: De Tiber

  We beginnen met een wandeling op het Tibereiland. Kort daarna wandelen we langs het Theater van Marcellus, door het Romeinse ghetto, langs de lieflijke fontein van de schildpadden en over het Campo dei Fiori. We bekijken de koepel van het Pantheon, flaneren over het Piazza Navona en vervolgen onze route richting de Engelenburcht. Nadat de liefhebbers een pizza of pasta hebben genuttigd, beklimmen we de Quirinaal-heuvel, zien we de Trevi-fontein, lopen we de Spaanse Trappen op en genieten we op de Pincio-heuvel van Rome's panorama. Voor de geïnteresseerden sluiten we de dag af met een bezoek aan de Santa Maria del Popolo, waar maar liefst twee schilderijen van Caravaggio te bewonderen zijn. 

 5. Dag 5: Nederland

  Indien de tijd van de terugvlucht het toelaat, brengen we vandaag nog een bezoek aan de catacomben van Domitilla (excl.) en de Sint Paulus buiten de Muren basiliek. Hierna volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vlucht van Rotterdam naar Rome v.v. met Transavia
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • 1 Stuk handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en 1 accessoire (bijv. een handtas of laptop), totaal max. 10 kilo p.p.
 • Deskundige de Jong Intra reisleiding (absolute Rome-kenner)
 • Bustransfer van de luchthaven naar het hotel v.v.
 • 4 Overnachtingen in Hotel Pacific
 • 4x Ontbijt en 3x diner
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van openbaar vervoer op dag 2, 3 en 4 t.b.v. de excursies
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.
 • Ruimbagage is niet inbegrepen, u kunt dit echter wel bijboeken bij de optie ‘extra’s’ nadat u een vertrekdatum heeft geselecteerd.

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook