Sicilië en Zuid-Italië 14-daagse vlieg-busrondreis

 • Taormina
 • Matera
 • Arethusa fontein in Siracusa
 • Alberobello
 • Agrigento vallei van de tempels
 • 44 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • De meest complete route door het zuiden van de laars en Sicilië
 • Verblijf in prima hotels o.b.v. halfpension
 • Inclusief audioguide tijdens de hele reis
 • Nederlandse reisleiding
 • Ontdek het zuiden van de laars en het prachtige Sicilië!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Een prachtige reis waarbij we de hoogtepunten van Zuid-Italië combineren met het schitterende eiland Sicilië.

Vervoersmogelijkheden
14-daags programma
 1. Dag 1: Caserta, ca. 90 km
 2. Dag 2: Castel del Monte en Trani, ca. 340 km
 3. Volledig 14 daags programma

Over Sicilië en Zuid-Italië

Inleiding

Een prachtige reis waarbij we de hoogtepunten van Zuid-Italië combineren met het schitterende eiland Sicilië.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Misschien bent u al eens in Rome geweest, aan het Gardameer of in Toscane. Maar kent u het zuiden van Italië? Het 'arme zuiden' beschikt over vele rijkdommen. Sicilië en Zuid-Italië liggen centraal in de Middellandse Zee en vele volkeren hebben hier prachtige monumenten achtergelaten. De lokale gerechten zijn erg lekker en de mensen zijn vriendelijk. 'Andiamo?' zeggen de Italianen, 'Amunnini?' vragen de Sicilianen. En dat betekent: 'Wilt u meegaan?'

 1. Dag 1: Caserta, ca. 90 km

  Vandaag start onze ontdekkingsreis met de heenvlucht van Amsterdam naar Napels. Na aankomst gaan we naar Caserta waar de koning van Napels een groots koninklijk paleis liet bouwen. In de nabijgelegen heuvels bezichtigen we een jachtslot met een koninklijke zijdeweverij uit 1770. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Mercogliano.

   

   

   

   

   
 2. Dag 2: Castel del Monte en Trani, ca. 340 km

  We rijden naar Puglia, een regio aan de Adriatische Zee. Frederik II, een belangrijke keizer in de middeleeuwen, liet een mysterieus achthoekig kasteel bouwen: Castel del Monte. Daarna gaan we naar Trani. We lopen langs het pittoreske haventje naar de witte kathedraal, die vlakbij zee ligt. Bij mooi weer kan de reisleider een picknick organiseren. Aan het einde van de middag rijden we naar Alberobello waar we drie nachten verblijven.

 3. Dag 3: Matera, ca. 140 km

  De oude stad Matera is om vele redenen uniek. Het stadje in de regio Basilicata wordt al zo'n 35.000 jaar onafgebroken bewoond en is daarmee een van de oudste steden ter wereld en een van de eerste plaatsen waar mensen zich in Italië in de prehistorie vestigden. Maar Matera is vooral zo bijzonder om de grotwoningen, 'Sassi' genoemd. De Sassi vormen een soort stad onder de stad en worden nog altijd bewoond of gebruikt als restaurant, museum, winkel, galerie of hotel. In 2019 was Matera Culturele hoofdstad van Europa. Na het diner kunt u meewandelen naar de trulli: sprookjesachtige huizen met een kegeldak.

 4. Dag 4: Lecce en Alberobello, ca. 230 km

  Op weg naar Lecce, in de 'hak van de laars', zien we eeuwenoude olijfbomen met kronkelige stammen. Lecce is een elegante stad met kerken en herenhuizen in barokstijl. Door een mooi landschap rijden we terug. Na een pauze in het hotel lopen we naar een andere wijk in Alberobello met trulli-huisjes.

 5. Dag 5: Sicilië, ca. 500 km

  We gaan op weg en komen in 'de teen van de laars', Calabrië. Hier ziet u een ruig, bergachtig landschap. De autostrada leidt langs een spectaculaire kust met diepe ravijnen en hoge bruggen. Dan verschijnt Sicilië, slechts 3200 meter van het vasteland verwijderd. De veerboot brengt ons in Messina, een stad die in 1908 door een zware aardbeving werd verwoest. Daarna rijden we naar ons hotel in Letojanni.

 6. Dag 6: Siracusa, ca. 240 km

  Vandaag bezoeken we Siracusa, de stad van Archimedes en Santa Lucia. 's Morgens maken we een kort bezoek aan een buitenwijk met een Grieks openluchttheater, een steengroeve en een groots altaar voor het offeren van dieren. Vanmiddag gaan we naar de romantische binnenstad met vele kleine steegjes.

 7. Dag 7: Vrije dag, ca. 90 km

  Vandaag heeft u een vrije dag om te genieten aan het strand of op een terrasje. U kunt er ook voor kiezen om samen met de reisleider met de streekbus naar Taormina te gaan. Dit toeristische stadje is prachtig gelegen op een heuvel.

 8. Dag 8: Etna, Piazza Armerina en Agrigento, ca. 280 km

  We rijden de Etna op, tot 1800 meter hoogte. Aldaar kunt u kiezen: met de reisleider een wandeling maken of per kabelbaan en jeep naar de top (excl.). 's Middags rijden we door het binnenland. We stoppen bij de villa van Piazza Armerina met schitterende vloermozaïeken, waaronder de 'bikini-meisjes'. Vandaar rijden we naar Agrigento voor de overnachting.

 9. Dag 9: Vallei van de Tempels, Erice en Palermo, ca. 220 km

  In de 'Vallei van de Tempels' bij Agrigento ligt de prachtig bewaard gebleven tempel van Concordia. We vervolgen onze route langs de zuidkust naar Selinunte, voor een lunch aan het strand. 's Middags bezoeken we het karakteristieke Erice, bovenop de berg met het Noorse kasteel, oude stadsmuren en vele kerken. Het eindpunt is ons hotel bij Palermo.

 10. Dag 10: Palermo en Monreale, ca. 50 km

  Een korte stadsrondrit door Palermo laat een stad vol contrasten zien. We bezoeken een mooi park, met een van de grootste bomen van Europa, een adellijk huis en een sfeervolle dagmarkt. 's Middags gaan we naar Monreale met een middeleeuws kloosterhof en de kathedraal met prachtige glasmozaïeken.

 11. Dag 11: Cefalù en terug naar het vasteland, ca. 450 km

  Aan de noordkust met veel rotsen en een heldere zee ligt het oude vissersstadje Cefalù. We vervolgen onze route naar Messina waar de veerboot ons terug brengt naar het vasteland. We slapen vannacht in Diamante, beroemd om zijn 'cedri', een soort grote citroenen.

 12. Dag 12: Paestum en Herculaneum, ca. 290 km

  Vanmorgen gaan we naar Paestum met zijn prachtige Griekse tempels. Vervolgens brengen we een bezoek aan Herculaneum, een Romeins stadje dat net als Pompeï bedolven werd door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, maar nog beter bewaard is gebleven. In de middag rijden we naar ons laatste hotel in Pimonte.

   

 13. Dag 13: Amalfikust, ca. 50 km

  Vandaag gaan we naar de Amalfikust, een van de mooiste kusten ter wereld. De 'geheime' steegjes van het stadje zijn deels overdekt. Als het weer het toelaat, kunnen we een boottocht langs de kust maken (excl.).

 14. Dag 14: Sorrento en Nederland, ca. 80 km

  In de ochtend rijden naar Sorrento voor een kort bezoek aan de stad van de Sirenen. 's Middags rijden we naar het vliegveld voor de terugvlucht. Arrivederci!


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vlucht van Amsterdam naar Napels v.v. met Transavia
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • 1 Stuk handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en 1 accessoire (bijv. een handtas of laptop), totaal max. 10 kilo p.p.
 • Deskundige de Jong Intra reisleiding
 • Lokale touringcar met chauffeur
 • 1 Overnachting in Mercogliano
 • 3 Overnachtingen in Alberobello
 • 3 Overnachtingen in Letojanni
 • 1 Overnachting in Agrigento
 • 2 Overnachtingen in Palermo
 • 1 Overnachting in Diamante
 • 2 Overnachtingen in Pimonte
 • 13x Ontbijt en 13x diner
 • Audioguide gedurende de hele rondreis
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.
 • Ruimbagage is niet inbegrepen, u kunt dit echter wel bijboeken bij de optie ‘extra’s’ nadat u een vertrekdatum heeft geselecteerd.

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook