Amalfikust, Napels en Rome 8-daagse vlieg-busrondreis

 • Amalfi
 • Forum Romanum
 • Capri Island
 • Amalfikust, Napels en Rome
 • Napels
 • 27 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

 • Een relaxte reis met verblijf in slechts 2 hotels
 • Bezoek aan o.a. de Amalfikust en Pompeï
 • Met deskundige De Jong Intra reisleiding
 • Al jaren een topper
 • Nederlandse reisleiding
 • Topreis met bezoek aan Rome, Napels, Amalfi en Pompeï!

Rome en Napels liggen zo'n tweehonderd kilometer uit elkaar en zijn perfect te combineren in één rondreis. Beide steden vullen elkaar in toeristisch opzicht als het ware aan: in Pompeï wordt geïllustreerd hoe men in het oude Rome leefde. Voeg daarbij de prachtige Amalfikust en het mooie eiland Capri en u bent verzekerd van een prachtige rondreis. Ga met ons mee en ontdek twee bijzondere Italiaanse

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: Castellammare di Stabia, ca. 265 km
 2. Dag 2: Pompeï en Napels, ca. 65 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Amalfikust, Napels en Rome

Intro

Rome en Napels liggen zo'n tweehonderd kilometer uit elkaar en zijn perfect te combineren in één rondreis. Beide steden vullen elkaar in toeristisch opzicht als het ware aan: in Pompeï wordt geïllustreerd hoe men in het oude Rome leefde. Voeg daarbij de prachtige Amalfikust en het mooie eiland Capri en u bent verzekerd van een prachtige rondreis. Ga met ons mee en ontdek twee bijzondere Italiaanse steden en hun fascinerende omgeving.

Uw reisleider


Twee wereldsteden met een hele rijke geschiedenis. Behorend tot één land, maar toch zo divers. Beide steden hebben mijn hart gestolen; de imposante monumenten, de architectuur door de eeuwen heen, maar ook de sfeervolle en levendige straatjes. Deze reis biedt een mooie impressie van deze twee interessante metropolen en hun omgeving.

Anita Engelen

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Castellammare di Stabia, ca. 265 km

  We landen op Italiaanse bodem waar de bus, die ons richting het zuiden zal brengen, al klaar staat. De route biedt prachtige uitzichten. We rijden naar ons hotel in Castellammare di Stabia, nabij Pompeï, waar we vier nachten zullen verblijven.

 2. Dag 2: Pompeï en Napels, ca. 65 km

  De eerste volledige dag, begint met een bezoek aan Pompeï, gelegen aan de voet van de Vesuvius. Pompeï werd in 79 na Christus bedekt door as als gevolg van een uitbarsting van de Vesuvius. Het is daardoor een van de best bewaarde Romeinse steden geworden en een absolute must om te bezoeken. Aan het begin van de middag rijden we door naar Napels, waar we onder de indruk raken van deze typische Zuid-Italiaanse stad en eventueel het Nationaal Archeologisch museum bezoeken met een enorme rijke verzameling voorwerpen uit Herculaneum en Pompeï.

 3. Dag 3: Sorrento en Amalfikust, ca. 85 km

  Na het ontbijt rijden we een route langs de zuidkust en maken een eerste stop in Sorrento. Naast toerisme leven de inwoners hier o.a. van citroenplantages en wijnbouw. Sorrento wordt dan ook vaak dé citroenstad van Italië genoemd. Aan het centrale plein Piazza Tasso vindt u vele terrasjes, maar ook prachtige gebouwen. Na dit bezoek rijden we verder langs het schiereiland en komen bij een van de mooiste kusten van Europa: de Amalfikust. 

 4. Dag 4: Capri of vrije dag

  Na het ontbijt zijn er twee mogelijkheden: een dagje ontspannen in of rondom het hotel óf een excursie naar het eilandje Capri (bij voldoende animo). In het laatste geval rijden we naar Sorrento of Castellammare waar de veerboot ons naar het eiland in de baai van Napels brengt. Onder begeleiding van een lokale gids gaan we per minibus naar de twee enige plaatsen op het eiland, Anacapri en Capri. Het eiland is voornamelijk bergachtig met steile kliffen aan de kust. Deze dagtocht is optioneel en kost € 85 p.p. (opgave bij boeking en betaling ter plaatse).

 5. Dag 5: Montecassino, Tivoli en Grottaferrata, ca. 300 km

  De rit naar Rome onderbreken we halverwege voor een bezoekje aan de befaamde abdij van Montecassino. Na de lunch rijden we door naar Tivoli, waar we Villa d'Este bezoeken. Deze prachtige renaissance-villa is vooral beroemd vanwege de unieke fonteinen in de fraaie tuinen. Daarna rijden we naar ons hotel nabij Rome waar we de komende drie nachten zullen verblijven.

 6. Dag 6: Rome en Vaticaanstad, ca. 80 km

  Vanochtend gaan we naar Rome, waar gelegenheid is een kerkdienst bij te wonen in de kerk der Friezen of in de Sint Pieter. Op het middaguur wendt de paus, indien in Rome aanwezig, zich tot de menigte op het plein. Tijdens een wandeling zien we de Capitoolheuvel en komen we langs het Forum Romanum en het Colosseum. In de loop van de middag gaan we terug naar ons hotel.

 7. Dag 7: Rome per openbaar vervoer

  We keren met de bus en de metro terug naar het barokke én antieke Rome van de keizers. Een wandeling brengt ons onder meer langs de Spaanse trappen, de Trevi-fontein en het Pantheon. 's Middags heeft u de gelegenheid een bezoek te brengen aan de Vaticaanse Musea (excl., let op: wanneer uw reis definitief doorgaat, dient u zelf op vooraf online kaarten te bestellen; tijdslot tussen 12.30-14.00 uur). Gezien de toenemende drukte gaat dit het beste op individuele basis. U krijgt van uw reisleider een duidelijke beschrijving, zodat u volop kunt genieten van al het moois. Vanavond gaan we naar een lokaal restaurant in Frascati voor een met zang omlijst diner, inclusief wijn. Dit wordt beslist een onvergetelijke avond!

 8. Dag 8: Nederland, ca. 50 km

  De laatste dag van deze indrukwekkende reis is aangebroken en we gaan op weg naar de luchthaven voor de vlucht naar Nederland. Zo komt er een einde aan een onvergetelijke reis door een bijzonder stukje Italië.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vlucht van Amsterdam of Rotterdam naar Rome v.v. met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • 1 Stuk handbagage max. 8 kilo p.p. (max. 55 x 35 x 25 cm)
 • Deskundige de Jong Intra reisleiding
 • Lokale touringcar met chauffeur
 • 4 Overnachtingen in Castellammare di Stabia
 • 3 Overnachtingen in Grottaferrata
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • 1x diner (incl. muziek en wijn) in een lokaal restaurant in Frascati
 • Audioguide tijdens de hele rondreis
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.
 • Op dit moment is het nog niet bekend met welke luchtvaartmaatschappij de vlucht van en naar Rome uitgevoerd zal worden. Zodra dit bekend is zullen we contact met u opnemen voor het bijboeken van ruimbagage.

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook