IJsland in vogelvlucht 6-daagse autorondreis IJsland in Vogelvlucht

 • Gullfoss waterval
 • Kleifarvatn op Reykjanes - Foto: Iceland Travel
 • Skogafoss waterval
 • IJsland in Vogelvlucht
 • Seljalandsfoss waterval
 • 23 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Vrijheid, blijheid
 • Verblijf in een cottage
 • Véél IJsland in korte tijd
 • NL routebeschrijving
 • Nieuwe reis
 • Prijstip
 • Vrijheid & blijheid vanuit uw cottage

Een ideale reis voor degenen die IJsland willen bezoeken in korte tijd. U verblijft in een centraal gelegen cottage en maakt daarvandaan diverse uitstapjes in de omgeving. Er liggen veel top-bezienswaardigheden in het zuidwesten en aan de kust dus iedere dag is er één vol verrassingen.

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: omgeving Selfoss
 2. Dag 2: Ontdek de zuidkust
 3. Volledig 6 daags programma

Over IJsland in vogelvlucht

Intro

Een ideale reis voor degenen die IJsland willen bezoeken in korte tijd. U verblijft in een centraal gelegen cottage en maakt daarvandaan diverse uitstapjes in de omgeving. Er liggen veel top-bezienswaardigheden in het zuidwesten en aan de kust dus iedere dag is er één vol verrassingen.


Verblijf

Uw accommodatie

U verblijft 4 nachten in een cottage in het zuidwesten van IJsland op basis van logies maar inclusief bed- en badlinnen en eindschoonmaak. De laatste nacht verblijft u in een hotel in Keflavik in een kamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt. We beschikken over diverse cottages van prima kwaliteit in een straal van ca. 30 - 60 minuten per auto vanaf Reykjavik. U hoort na boeking welke cottage we voor u hebben vastgelegd.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Loop achter de Seljalandfoss waterval
- 'Beklim' de Skogarfoss waterval
- Bekijk de kracht van de zee bij Dyrholaey
- Maak een lava-strandwandeling
- Ontspan in de Blue Lagoon
- Culinair genieten in Reykjavik

Dagprogramma

 1. Dag 1: omgeving Selfoss

  De reis start in de omgeving van Selfoss waar we een cottage hebben gereserveerd. Maak het uzelf makkelijk; de komende vier dagen hoeft u de koffer niet meer in- en uit te pakken. U maakt op het schiereiland Reykjanes al een beetje kennis met IJsland: de Blue Lagoon, het hetebronnengebied van Krysuvik en het Klaeifarvatn-meer zijn al een paar wonderen van de IJslandse natuur. Eeuwenlang hebben de mensen hier van de zee geleefd.

 2. Dag 2: Ontdek de zuidkust

  Na het ontbijt gaat u op pad en volgt u de ringweg in oostelijke richting. Maak een stop bij de mooie Seljalandfoss waterval die van 65 meter hoogte naar beneden stort. U kunt achter de waterval langslopen, maar reken op een nat pak. Het water is zo krachtig dat het alle kanten opstuift. Even verderop ligt de Skogarfoss waterval, die net zo indrukwekkend is. Hier kunt u de trap omhoog lopen om zo vanaf de bovenkant op de waterval neer te kijken. De volgende bezienswaardigheid is de Eyjafjallajökull vulkaan met eem klein bezoekerscentrum. De vulkaan kwam in 2010 tot uitbarsting met alle gevolgen van dien voor de luchtvaart. De rotsen van Dyrholaey (letterlijk 'deurgat') bieden prachtige uitzichten op zee en de uitgeslepen rotsboog verklaart de naam. Rij door tot aan Vik, een vissersplaatsje met zwarte lavastranden en de bekende 'trollen' rotsen van Reynisdrangar.

 3. Dag 3: Golden Circle
  De beroemde Golden Circle excursie bevat drie hoogtepunten. Het Thingvellir Nationaal Park, waar de tektonische aardplaten van Noord-Amerika en Europa elkaar ontmoeten. Hier kunt u letterlijk zien hoe de aarde in beweging is. Maak een mooie wandeling en ga dan verder naar het gebied van Geysir waar u tussen de geisers loopt en het moment afwacht waarop de Strokkur geiser tot uitbarsting komt en het water 25 meter de hoogte in spuit. Heeft u het moment gemist? Wacht dan een minuut of 5, want dan gebeurt het weer. De laatste bezienswaardigheid is de mooie Gullfoss waterval die in twee delen omlaag stort.
 4. Dag 4: Blue Lagoon of Borgarfjördur

  Vandaag een beetje relaxen. U kunt naar de Blue Lagoon, de wereldberoemde lagune met geothermisch en mineraalrijk water. De temperatuur is gemiddeld ongeveer 37 tot 39°C. Indien u een bad wilt nemen, dient u dit van te voren te reserveren. De vanafprijs is ca. € 80 per persoon, afhankelijk van dag en tijdstip. Eenmaal binnen kunt u zolang blijven als u wilt. U kunt ook naar de botanische tuin in Hveragerdi, paardrijden op de tamme IJslandse paarden of wat verder weg naar de regio van de schilderachtige fjord Borgarfjördur. 

 5. Dag 5: Selfoss - Keflavik, ca. 50 km

  Ga vroeg op pad want vandaag staat in het teken van Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Reykjavik betekent 'rookbaai'. De eerste kolonist die in IJsland arriveerde, zag de stoompluimen van de hete bronnen aan voor rookpluimen. De stad is verrassend trendy en u kunt er goed winkelen, eten en uitgaan. Blikvanger is de Hallgrimskerk, waarvan het ontwerp van de buitenkant geïnspireerd was op de basaltformaties die gevormd worden door afkoelend lava. Breng een bezoek aan het Saga Museum, het Laugardalur zwembad en maak een stevige wandeling langs het water. Aan het einde van de dag rijdt u naar Keflavik voor uw laatste overnachting.

 6. Dag 6: Einde rondreis
  Uw vakantie eindigt na het ontbijt.

Additionele informatie

De Blue Lagoon is een van IJsland's bekendste attracties. U dient van te voren een boeking en tijdstip te reserveren waarop u naar binnen kunt en we raden aan dit zo snel mogelijk na boeking te doen. Kijk hier voor de mogelijkheden. Eenmaal binnen, mag u zo lang blijven als u wenst.De openingstijden in 2023 zijn als volgt (onder voorbehoud van wijzigingen):1 april t/m 31 mei: 08.00 uur - 21.00 uur; 1 juni t/m 30 juni: 08.00 uur - 22.00 uur; 1 juli t/m 31 augustus 08.00 uur - 23.00 uur; 1 september t/m 31 oktober: 08.00 uur- 20.00 uur.


In het voordeligste tarief zit een handdoek, Silica moddermaskertje en gratis drankje inbegrepen. In het Premium tarief kunt u badslippers en een badjas lenen, reserveert men een tafel in het Lava restaurant (excl. diner) en ontvangt u een glas wijn of prosecco.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 5 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies
 • 1 x ontbijt (in hotel in Keflavik). Bij een vroege vlucht kan dit ook een ontbijtpakketje zijn
 • Bed- en badlinnen, energiekosten en eindschoonmaak in de cottage
 • Reisbeschrijving (deels Engelstalig)
 • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
 • Vervoer naar IJsland v.v.
 • Huurauto
 • Tol- en parkeerkosten. Bij steeds meer bezienswaardigheden worden tegenwoordig parkeerkosten gevraagd. Indien u niet betaalt, ontvangt u een naheffing met administratiekosten.

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook