8-daagse autorondreis Puur en Ongerept Zweden

Eigen vervoer reis

Een mooie rondreis door een minder bekend, maar zeker niet minder interessant stukje Zweden. Midden Zweden is ongerept, puur en zal u zeker aangenaam verrassen. Meer reisinformatie

vanaf € 475 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Ontdek Centraal Zweden
  • Kust & binnenland
  • Veel natuur
  • NL routebeschrijving
  • Inclusief ontbijt

8-daagse autorondreis Puur en Ongerept Zweden

Deze rondreis is uitstekend geschikt voor de reiziger die eens een ander stukje Zweden wil zien. Als een pionier ontdekt u Midden-Zweden met als letterlijk toeristisch hoogtepunt de schitterende Höga kust die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Het binnenland achter deze kust wordt gekenmerkt door een woester en ruiger landschap.

Hoogtepunten
- Bezoek de universiteitsstad Uppsala
- Sundsvall
- Werelderfoed aan de Höga Kust
- Östersund, leuke stad aan een groot meer
- Idre in ongerept berglandschap
- Bezoek de kopermijn in Falun
- Stockholm in vogelvlucht

Dag 1: Uppsala

Kathedraal Uppsala - Foto: Samir Hadi

U gaat op eigen gelegenheid naar Uppsala voor uw overnachting. Uppsala is een universiteitsstad met een prachtige kathedraal.

Dag 2: Uppsala - Sundsvall, ca. 320 km

Sundsvall eilandje (karin)

Na het ontbijt rijdt u langs de ‘Scherentuin’, de vele eilandjes voor de kust. Bij Älvkarleby treft u de delta van de Dalälven rivier, die hier in de Oostzee uitkomt. Via Gävle en een lunchstop in het maritieme Söderhamn gaat u naar Sundsvall. Dit is de grootste stad van Midden-Zweden met mooie, oude gebouwen.

Dag 3: Sundsvall – Östersund, ca. 300 km

Wandeling Hoge Kust - Foto: Friluftsbyn Höga Kusten

Een prachtige route langs de Höga Kust, een natuurgebied dat zo bijzonder en mooi is, dat het op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Reken dan wel op extra kilometers. Daarna gaat u landinwaarts naar de Östersund, een gezellige stad aan het Storsjönmeer.

Dag 4: Östersund

Rendieren

U heeft een dag ter vrije besteding. Östersund is de toegangspoort naar het ruige, boomloze berggebied waar rendieren leven en dat opvallende kenmerken vertoont met het landschap in Lapland. Besneeuwde toppen zijn eerder regel dan uitzondering. Mooi is de imposante watervall Tännforsen.

Dag 5: Östersund – Idre, ca. 290 km

Wandelaar

Na het ontbijt gaat u door wisselende landschappen weer verder. Via Ljungdalen en de Helagsbergen met de hoogste top van Jämtland (1796 meter) rijdt u over de boomloze hoogvlakten naar Idre. Uw hotel ligt temidden van schitterende natuur.

Dag 6: Idre - Falun, ca. 245 km

Falun

Langs de toeristische 'Kopparleden', de oude koperweg, rijdt u naar het Siljanmeer, bewaarplaats van folklore en oude tradities. De koperstad Falun ligt iets verder en is het eindpunt van vandaag. Wij raden u aan een bezoek te brengen aan een van de oude mijnen om zo een indruk te krijgen van het leven in de tijd dat mijnbouw een belangrijke bron van inkomsten was.

Dag 7: Falun - Stockholm, ca. 225 km

Stockholm

Na het ontbijt verlaat u Falun en rijdt u verder zuidelijk richting de hoofdstad van Zweden, Stockholm. De stad is gebouwd op 14 eilandjes en wordt het 'Venetië van het Noorden' genoemd. Het centrum bestaat uit Gamla Stan, het oudste gedeelte met middeleeuwse straten. Stockholm behoort tot één van de mooiste hoofdsteden van Europa. Uw hotel ligt in een buitenwijk van Stockholm.

Dag 8: Einde rondreis

Na het ontbijt eindigt uw rondreis en gaat u op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

Inbegrepen
- 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Reisbeschrijving
- ANWB wegenkaart Noorwegen/Zweden (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Zweden v.v.
- Huurauto
- Parkeer-, tol en entreegelden. Richtlijn ca. € 120 - € 140

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
1 x Uppsala, Clarion Hotel Gillet
1 x Sundsvall, First Hotel Strand
2 x Östersund, Clarion Hotel Grand
1 x Idre, Pernilla Wiberg Hotel
1 x Falun, First Hotel Grand
1 x omgeving Stockholm, Scandic Hotel Foresta

Bij boeking van een autorondreis* kunt u direct na boeking een handige wegenkaart Noorwegen & Zweden bestellen.

 

De voordelen van de ANWB wegenkaart:

- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB wegenkaart kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek. 

7,5

Clarion Hotels waren de beste hotels. Overigen waren goed.

7,8
7,3

Bij een reis door het rustige en mooie Zweden had ik meer hotels in een rustige omgeving verwacht. De hotels lagen in wat grotere steden.

8,7

Het was een prima georganiseerde reis. Zweden is een mooi land en wij hebben veel gezien en gedaan. Enige minpuntje die wij ondervonden hebben, is dat we een Volkswagen Polo of iets van die grootte zouden krijgen als huurauto. Kregen we een Toyota Avensis Stationwagon, toch een paar maten groter en zeker met de niet al te grote parkeervakken in de steden is dat niet handig.

8,2
9,0

De afstand van Sundsvall naar Ostersund week af van de genoemde afstand. Dit kwam door het voorstel om via de Höge Kust te rijden. Een prima voorstel overigens maar het maakte de dagetappe 100 kilometer langer.

7,0