Genieten in het Zwitserse Graubünden, Davos 10-daagse busreis

 • Davos
 • Bernina
 • Vaduz
 • Meer in St. Moritz
 • Thusis
 • 25 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Inclusief 2 bijzondere treintrajecten
 • Fantastisch familiehotel met binnenzwembad
 • Bezoek aan o.a. de Walensee, Thusis, Vaduz en Lindau
 • Luxury class touringcar

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Een geheel verzorgde reis naar het mooiste gedeelte van de Zwitserse Alpen, waarbij u reist per luxury class touringcar en verblijft in een uitstekend familie hotel.

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Omgeving Basel, ca. 620 km
 2. Dag 2: Zürich en Davos, ca. 260 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over Genieten in het Zwitserse Graubünden, Davos

Inleiding

Een geheel verzorgde reis naar het mooiste gedeelte van de Zwitserse Alpen, waarbij u reist per luxury class touringcar en verblijft in een uitstekend familie hotel.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

U reist in stijl per luxury class touringcar naar Graubünden: een indrukwekkend berggebied met hoge toppen, 150 dalen en 600 meren. Een boeiende streek voor een boeiende reis, waarin van alles opgenomen is: natuur, cultuur en twee van de meest bijzondere treintrajecten waar Zwitserland om bekend staat, de Bernina Express en de Arosa Express. Inclusief in deze reis is de Davos Klosters Premium Card, waarmee u korting krijgt op diverse bergbahnen en treinen.

 1. Dag 1: Omgeving Basel, ca. 620 km

  Na een kopje koffie op de wisselplaats rijden we zuidwaarts via Keulen en Frankfurt naar de omgeving van Basel voor het diner en de overnachting.

 2. Dag 2: Zürich en Davos, ca. 260 km

  Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting Davos. We maken een stop in Zürich, de stad in het hart van Europa met de hoogste levenskwaliteit van de wereld. De reis gaat verder langs het idyllische meer van Zürich, een groene long temidden van een spectaculair landschap.

 3. Dag 3: Vrije dag

  Vandaag staat er geen excursie op het programma, zodat u op uw gemak Davos en de omgeving kunt verkennen. Ook een indrukwekkende tocht met de kabelbaan naar de Jacobshorn op 2590 meter hoogte is een mogelijkheid. Boven in het restaurant geniet u onder het genot van een drankje van de mooiste bergpanorama’s.

 4. Dag 4: Chur en Arosa Express, ca. 130 km

  We rijden naar het station van Chur om daar met de Arosa Express door een prachtig landschap naar Arosa te boemelen (incl.). Over een afstand van 26 km klimmen we 1000 meter. De tocht begint met een traject door Chur, maar al snel verandert de rode trein in een bergbahn. In Arosa heeft u de tijd om rond te wandelen en koffie te drinken. We reizen met dezelfde trein terug naar Chur en aansluitend heeft u gelegenheid om rond te kijken in de oudste stad van Zwitserland. In het autovrije centrum ziet u de historische identiteit van de stad, maar ondanks de oude elementen kunt u er naar hartenlust winkelen of genieten van de regionale lekkernij Capuns.

 5. Dag 5: Boottocht Walensee, ca. 150 km

  Een mooie route brengt ons via Bad Ragaz naar de Walensee, een schilderachtig meer dat door de Zwitserse Alpen slingert. Vanaf Walenstadt varen we naar Quinten, een pittoresk dorp aan de voet van 2200 meter hoge berg Churfirsten. Hier heeft u gelegenheid om te lunchen. Na ca. 1,5 uur varen we verder naar Weesen, waar de touringcar ons opwacht om terug te rijden naar Davos (boottocht excl.)

 6. Dag 6: Thusis, Via Mala en Zillis, ca. 100 km

  Een opwindende dag staat ons te wachten. We rijden naar Thusis, waar de rivier de Albula in de Achter-Rijn stroomt. Ook mag de Viamala-kloof, waar de Rijn zich een weg doorheen baant, niet ontbreken. De steile rotswanden steken 300 meter uit tot aan het brullende water van de Rijn. Het is moeilijk voor te stellen dat vanaf de 15e eeuw handelaren, vee en transporteurs zich een weg baanden door deze kloof. Geen wonder dat Via Mala zich vertaalt als de slechte manier. Tenslotte gaan we nog naar Zillis om daar de Sixtijnse Kapel van de Alpen in de St. Martin kerk te bewonderen. Het plafond van deze 12e-eeuwse kerk is beschilderd met afbeeldingen uit het leven van Christus op 153 houten vierkanten panelen. Vol indrukken keren we terug naar Davos.

 7. Dag 7: Vrije dag

  Een dag om te relaxen, rond te wandelen of met één van de kabelbahnen naar boven te zweven en te genieten van de rust en de zuivere lucht. Tip: de Davos High Promenade Walk is een ca. 1 uur durende bergwandeling, langs een goed aangelegd pad en tevens geschikt voor de weinig geoefende sporter.

 8. Dag 8: Bernina Express en St. Moritz, ca. 200 km

  Een dag met een gouden randje. We rijden via de Fluëla- en Berninapas naar Poschiavo om aan boord te gaan van de beroemde Bernina Express trein (incl.). De tocht van 145 km voert over de Bernina en de Albula en maakt grote indruk met de talloze bruggen, viaducten en tunnels. De Bernina Albularoute staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na aankomst in St. Moritz heeft u nog ruim tijd om rond te wandelen. Omringd door een spectaculair berglandschap van 3000 meter hoge bergtoppen is het één van de beste wintersportbestemmingen ter wereld. Het is dan ook geen wonder, dat hier in de 19e eeuw de wintersportvakantie is uitgevonden. In 1928 en in 1948 vonden in St. Moritz de Olympische Winterspelen plaats.

 9. Dag 9: Vaduz, Lindau en omgeving Midden-Duitsland, ca. 360 km

  Tijd om afscheid te nemen van Davos en aan de terugreis te beginnen. We rijden voor een koffiestop naar de hoofdstad van Liechtenstein, Vaduz. Vervolgens gaat de reis verder richting Lindau aan de Bodensee. Met historische gebouwen, levendige pleinen en schilderachtige stegen straalt het oude centrum van Lindau, dat op een eiland ligt, een bijna mediterrane flair uit. Op de oeverpromenade vindt u talrijke cafés en terrasjes met uitzicht op het meer. ’s Middags reizen we verder naar ons overnachtingshotel in Midden-Duitsland.

 10. Dag 10: Nederland, ca. 500 km

  De laatste etappe van deze vakantiereis leidt naar de wisselplaats in Nederland, waar een afscheidsdiner voor u klaar zal staan. Tot slot wordt u met een van onze servicelijnen terug gebracht naar uw uitstapplaats.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxury class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in de omgeving van Basel
 • 7 Overnachtingen in Club Hotel Davos
 • 9x Ontbijt en 9x diner
 • Treintocht met de Arosa Express
 • Treintocht met de Bernina Express
 • Davos Klosters Premium Card met korting op diverse bergbahnen en treinen
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Nog meer comfort en luxe in de allernieuwste luxury class touringcars.

Met o.a. een nog grotere afstand tussen de stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor nog meer zitcomfort.

De luxury class touringcar is voorzien van

 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
 • Ruim verstelbare rugleuningen
 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
 • Verstelbare voetsteunen
 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
 • Uitstekende airco en warmteregeling
 • Persoonlijk leeslampje met LED verlichting
 • Stopcontacten
 • Wegklapbare LCD-schermen
 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
 • Superluxe in- en exterieurverlichting
 • Audio DVD Multimedia systeem
 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
 • Milieuvriendelijke Euro-6 motoren
 • Geluidsarm door extra ventilatie
 • Luxury Class
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar
 • Bus

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook