Het hart van Schotland 8-daagse autorondreis

  • Loch Lomond & The Trossachs Nationaal Park
  • Inverness sfeerimpressie
  • Inverness Castle
  • Het hart van Schotland
  • Moray Firth - Buchan Ness vuurtoren
  • 28 foto's
  • Autovakanties
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Natuur
  • Ontdek 2 regio's van Schotland
  • Goede klantwaardering
  • NL routebeschrijving
  • Inclusief reisgids
  • Rustig programma

Het hart van Schotland wordt gekenmerkt door een schitterende natuur, vele kastelen en landhuizen en gezellige toeristendorpjes. Een gebied met mogelijkheden voor iedereen. Tijdens deze reis verblijft u drie nachten in de omgeving van Inverness en vier nachten in het gebied van het Loch Lomond en The Trossachs National Park. Aangezien u wat langer op één bestemming verblijft, is het een rustig rei

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
  1. Dag 1: Pitlochry
  2. Dag 2 t/m 4: Pitlochry - omgeving Inverness, ca. 140 km
  3. Volledig 8 daags programma

Over Het hart van Schotland

Intro

Het hart van Schotland wordt gekenmerkt door een schitterende natuur, vele kastelen en landhuizen en gezellige toeristendorpjes. Een gebied met mogelijkheden voor iedereen. Tijdens deze reis verblijft u drie nachten in de omgeving van Inverness en vier nachten in het gebied van het Loch Lomond en The Trossachs National Park. Aangezien u wat langer op één bestemming verblijft, is het een rustig reisprogramma en ziet u veel van deze twee toeristisch interessante regio's.


Verblijf

Uw accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. U heeft de keuze uit 3* hotels of 4* hotels. De genoemde hotels zijn voorbeeldhotels. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel.

Reist u met 3 personen?

In Schotland is een 3-persoonskamer in bijna alle gevallen een 2-persoonskamer met een extra bed. Dit extra bed is een opklapbed of sofabed (dus niet volwaardig). De ruimte in de kamer wordt daardoor beperkt. Voor een optimaal comfort raden we aan een 2- en 1-persoonskamer te reserveren.

Prijs-kwaliteit

In Schotland staat de prijs-kwaliteit verhouding onder druk. Er is veel vraag en relatief weinig aanbod. Ga met een goed verwachtingspatroon op reis. 




Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Pitlochry
- Speyside
- Cairngorms National Park
- Loch Ness & Urquhart Castle
- Oban
- Isles of Mull & Iona
- Loch Lomond & The Trossachs National Park
- Inveraray Castle
- Stirling Castle
- Wallace Monument

Dagprogramma

  1. Dag 1: Pitlochry

    De rondreis start in de omgeving van Pitlochry. Pitlochry is een leuk dorpje met huizen in Victoriaanse stijl. De omgeving is zeer in trek bij natuurliefhebbers en wandelaars. In Pitlochry zijn twee whiskystokerijen en de 300 meter lange zalmladder in de rivier de Tummel is ook een trekpleister.
    Met de ferry
    Wij kunnen voor u een ferry-overtocht reserveren vanuit IJmuiden naar Newcastle of Europoort naar Hull v.v. Neem contact op met onze reisspecialisten voor de mogelijkheden en de prijs. 

  2. Dag 2 t/m 4: Pitlochry - omgeving Inverness, ca. 140 km

    Door het Cairngorms National Park met leuke dorpjes als Newtonmore en Aviemore rijdt u naar de omgeving van Inverness. In het Cairngorms National Park kunt u de kunst van het schapendrijven afkijken bij een demonstratie met de echte ‘Sheepdogs’. De omgeving is tevens als decor gebruikt voor de serie ‘Monarch of the Glen’. De stad Inverness is de hoofdstad van de Highlands, aan de zeearm Moray Firth gelegen. Hier worden regelmatig dolfijnen gespot. Vanuit Inverness kunt u letterlijk alle kanten op. Richting de Speyside met de whiskytrail, één van bekendste routes van Schotland langs zeven distilleerderijen die u alle informatie kunnen geven over dit Schotse ‘levenswater’. Verder is de Royal Deeside een koninklijke route langs de rivier Dee. Diverse kastelen en landhuizen staan langs deze route, waaronder ook Balmoral Castle, het zomerverblijf van de koninklijke familie. Het nabijgelegen Braemar staat bekend om de Royal Highland Games. We raden u aan een cruise van ca. 1 uur over het het Loch Ness te maken, ten zuiden van Inverness. U hoort mysterieuze verhalen over het monster Nessie en vaart langs de ruïnes van het Urquhart Castle dat op de oevers ligt.

  3. Dag 5: omgeving Inverness - omgeving Loch Lomond, ca. 250 km

    U verlaat de regio Inverness en rijdt via een mooie route, dwars door centraal Schotland, richting de omgeving van het Loch Lomond in het zuidwesten van Schotland. U verblijft hier de komende vier nachten. Onderweg kunt u een stop maken bij Fort William.

  4. Dag 6 en 7: omgeving Loch Lomond & The Trossachs Nationaal Park

    De omgeving van Loch Lomond is heel populair en er is dan ook veel te zien en te beleven. Allereerst liggen hier een aantal mooie meren, 'lochs', zoals Loch Fynn en Loch Lomond. In oostelijke richting ligt het schitterende natuurgebied The Trossachs National Park. Door de ‘Trossach Mountains’ en bossen kunt u naar Callander, waar u een bezoek kunt brengen aan het Rob Roy Visitor Centre. Er staan diverse wandelpaden uitgestippeld. Via Crieff, waar u een distilleerderij kunt bezoeken, rijdt u naar Stirling voor een bezoek aan Stirling Castle en The Wallace Monument. Ook Inveraray is een bezoek waard. Dit wordt ook wel één van de mooiste stadjes genoemd. Het Inveraray Castle en de Old Jail zijn de trekpleisters hier. In westelijke richting ligt Oban, waarvandaan u per ferry de mooie eilanden Mull & Iona kunt bezoeken.

  5. Dag 8: Einde rondreis

    De rondreis eindigt na het ontbijt.


Additionele informatie

Bij boeking van een autorondreis of fly drive kunt u na boeking een gratis reisgids bestellen. U heeft de keuze uit o.a. Marco Polo, ANWB en Baedeker reisgidsen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw reis en uw bestemming. Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, musea en andere tips. U heeft de keuze uit alle reisgidsen die getoond worden, dus mocht u al in het bezit zijn van de reisgids voor uw bestemming, dan bent u vrij om een andere gids te kiezen.

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de reisgids van uw keuze kunt bestellen. Bij last minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek, kunnen we niet garanderen dat de reisgids op tijd bij u geleverd wordt.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • 7 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
  • Vervoer naar Schotland v.v.
  • Huurauto
  • Parkeer-, tol en entreekosten

  • Goed om te weten:
  • Het is niet mogelijk om een huisdier mee te nemen op deze reis.
  • Er wordt in Schotland aan de linkerkant van de weg gereden. Het stuur van uw huurauto zit aan de rechterkant van de auto.
  • Het is niet mogelijk om preferenties of essenties door te geven, aangezien er te veel verschillende accommodaties in de rondreis zijn opgenomen.
  • We raden u ten zeerste aan om met GPS/navigatie op pad te gaan.
  • Hou rekening met aankomst- en vertrektijden van uw vlucht. Soms moet u nog een stuk rijden.

  • Parkeren
  • Tijdens onze autorondreizen en fly drives zijn parkeerkosten of -plaatsen niet inbegrepen. We krijgen daar regelmatig vragen en opmerkingen over, wat in zekere zin logisch is: u boekt immers een autorondreis. Het is voor ons helaas niet mogelijk om parkeerplaatsen te reserveren. Niet alle hotels beschikken over eigen parkeerplaatsen. U betaalt op veel (openbare) plekken parkeerkosten. In grote steden kan dit oplopen tot € 25 per dag. Vraag bij het inchecken in het hotel altijd direct waar u uw auto het beste kunt parkeren tegen een zo voordelig mogelijk tarief.

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook