Verken Extremadura 9-daagse autorondreis

  • Toledo
  • Toledo
  • Trujillo
  • Trujillo
  • Trujillo
  • 26 foto's
  • Autovakanties
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Zonvakanties
  • Verblijf in traditionele paradores
  • Gratis wegenkaart

Een imposante reis langs historische steden in het hart van het Iberische schiereiland. Trekpleister als Toledo, Cáceres, Avila en Segovia zorgen voor unieke fotomomenten en onuitwisbare indrukken. U overnacht in Paradores, en goede 3 of 4 sterrenhotels. Een top reis in een top gebied!

Vervoersmogelijkheden
9-daags programma
  1. Dag 1: Toledo
  2. Dag 2: Toledo
  3. Volledig 9 daags programma

Over Verken Extremadura

Intro

Een imposante reis langs historische steden in het hart van het Iberische schiereiland. Trekpleister als Toledo, Cáceres, Avila en Segovia zorgen voor unieke fotomomenten en onuitwisbare indrukken. U overnacht in Paradores, en goede 3 of 4 sterrenhotels. Een top reis in een top gebied!


Verblijf

Uw Paradores:

U overnacht 4 nachten in Paradores. Wat zijn Paradores? Spaans Erfgoed
In 1910 besloot Spanje iets aan zijn imago te doen en de toeristische infrastructuur uit te bouwen. Hiervan werd pas werk gemaakt in augustus 1926, toen men begon met de bouw van de parador van Gredos (tussen Madrid en de Portugese grens). Deze plaats was speciaal uitgekozen door koning Alfonso XIII. Het hotel werd op 9 oktober 1928 ingewijd. Hierna werden verschillende andere paradores geopend over heel Spanje. De hotels zijn soms speciaal als toeristenonderkomen gebouwd, maar vaak wordt ook Spaans erfgoed op deze manier in ere gehouden. Verschillende kastelen, kloosters en haciënda's werden opengesteld als logeeradres. Zo bevindt de parador van Granada zich zelfs in de tuinen van het Alhambra.
U verblijft tijdens deze reis in goede, sfeervolle paradores op basis van logies en ontbijt.


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Toledo
- Guadalupe
- Merida
- Zafra
- Badajoz
- Cáceres
- Trujillo
- Avila
- Segovia
- Guadelajarra

Dagprogramma

  1. Dag 1: Toledo

    De rondreis start in Toledo. U reist op eigen gelegenheid naar het eerste hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

  2. Dag 2: Toledo

    Er is bijna geen stad in Europa die u meer het gevoel geeft in de Middeleeuwen te dwalen. Honderden monumentale gebouwen staan nog recht overeind en op de juiste plaats. Het is een waar 'eldorado' van architectuurgeschiedenis. Al dat moois ligt binnen de goed bewaarde stadsmuren en in de bocht van een brede rivier: de Rio Tajo. De joodse wijk, het Alcazar, paleizen en kloosters liggen allen in een prettig wandelgebied.

  3. Dag 3: Toledo - Trujillo of Jacanda de Vera, ca. 215 km

    Door het land van Don Quichot de La Mancha reist u langs het bedevaartsoord Guadelupe naar de Extremadura. Een streek met een veelbewogen geschiedenis en waar de bekende conquistadores vandaan komen. De buitengewone rijkdom van de prachtige steden als Cáceres en Trujillo bewijst dat de veroveraars niet met lege handen zijn thuisgekomen! De streek kenmerkt zich vooral door de vele burchten en de vele ooievaars die hier jaarlijks massaal neerstrijken! U overnacht in Trujillo of Jacanda de Vera.

  4. Dag 4: Bezoek aan Guadalupe

    Vandaag kunt u o.a. het bedevaartsoord Guadalupe bezoeken. Het dorpje heeft slechts 2000 inwoners en staat bekend om het klosster met de zwarte Madonna. Als Mariaheiligdom is het één van de belangrijkste van Spanje. Het dorpje staat op de lijst van Mooiste dorpen van Spanje! En als u toch in de buurt bent, rijd dan langs het plaatsje Cañamero dat bekend staat om de honing en de pitarra-wijnen, en de grottekeningen. Tussen Guadalupe en Cañamero ligt een mooie wandelpad van circa14 km; het Isabel la Catolica wandelpad.

  5. Dag 5: Trujillo of Jacanda de Vera - Merida, ca. 95 km

    Bezienswaardigheden in Extremadura zijn vaak Romeins. Mérida wordt ook wel ook het Spaanse Rome genoemd. Dit was een pleisterplaats op de oude zilverroute van Salamanca naar ltalica. Aan het eind van Augustus regeringsperiode behoorde Mérida tot de belangrijkste steden van het Romeinse keizerrijk.

  6. Dag 6: Merida - Cáceres, ca. 75 km

    De afstand naar Cáceres is niet zo ver. Vandaar dat een mooie route naar het ten zuiden van merida gelegen Zafra (ook wel klein Sevilla genoemd) een aanrader is. Vervolgens rijdt u via Badajoz, met de mooie Alcazeba en een interessant Archelogisch museum, naar Cáceres.

  7. Dag 7: Cáceres

    Cáceres is een interessante plaats. Niet alleen vanwege de beroemde jamón, de ham, waarmee de stad meestal wordt geassocieerd, maar vooral om het oude centrum dat door de UNESCO tot beschermd stadsgezicht is verklaard; grote delen ervan dateren nog uit de Romeinse tijd. Binnen de antieke Romaanse stadswallen vloeien dan ook uiteenlopende bouwstijlen in elkaar over. Die maken een tocht door de Ciudad Vieja, de oude binnentad, tot een ware ontdekkingsreis

  8. Dag 8: Cáceres - Avila, ca. 235 km

    Vanuit Cáceres reist u naar Plasencia. Het oude stadshart is omgeven door dikke muren waarbinnen fraaie Renaissance gebouwen liggen. Vervolgens rijdt u naar het op 1127 meter hoogte gelegen Avila, de hoogst gelegen provinciestad van Spanje. De stad is vermaard om haar reusachtige middeleeuwse stadswallen met wel 88 torens die de hele oude binnenstad omsluiten.

  9. Dag 9: Einde rondreis

    De autorondreis eindigt na het ontbijt. U reist met uw eigen auto naar uw volgende reisdoel.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • 8 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
  • Uitgebreide reisbeschrijving
Niet inbegrepen
  • Vlucht naar Madrid v.v.
  • Huurauto
  • Parkeer-, tol- en entreegelden
  • BELANGRIJK: Voor Madrid dient uw auto voorzien te zijn van milieusticker. Momenteel zijn deze nog niet voor Nederlandse voertuigen te bestellen in Spanje. De Franse milieusticker wordt ook geaccepteerd. Wij raden u ten zeerste aan deze tijdig te bestellen via certificat-air.gouv.fr. Zie voor meer informatie tevens de website van ANWB www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/milieuzones

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook