Kerst in Valencia 6-daagse vliegreis

  • Stad van de Kunst en Wetenschap
  • Valencia
  • Valencia
  • Kathedraal Valencia
  • Markt Valencia
  • 30 foto's
  • Busreizen
  • Kerstreizen
  • Rondreizen

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

  • Verblijf in modern en stijlvol 4-sterren hotel
  • Bezoek aan het historische stadje Sagunto
  • Inclusief gebruik van openbaar vervoer op de excursiedagen
  • Directe vlucht
  • Inclusief ontbijt
  • Nederlandse reisleiding
  • Geniet van Spaanse tradities en de lekkere tapas!

Een temperamentvolle levensstijl, een heerlijk Mediterraan klimaat, vele klokkentorens die overal de stad sieren, gezellige restaurantjes en een schat aan musea en kunstgalerieën. Tijdens de kerstperiode wordt Valencia omgetoverd tot een gezellige kerststad met sfeervolle verlichting, kerstmarkten en zelfs een ijsbaan. En op bijna elke hoek van de straat ruik je de heerlijke geur van geroosterde k

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
  1. Dag 1: 22/12: Valencia
  2. Dag 2: 23/12: Historisch centrum met stadsgids
  3. Volledig 6 daags programma

Over Kerst in Valencia

Intro

Een temperamentvolle levensstijl, een heerlijk Mediterraan klimaat, vele klokkentorens die overal de stad sieren, gezellige restaurantjes en een schat aan musea en kunstgalerieën. Tijdens de kerstperiode wordt Valencia omgetoverd tot een gezellige kerststad met sfeervolle verlichting, kerstmarkten en zelfs een ijsbaan. En op bijna elke hoek van de straat ruik je de heerlijke geur van geroosterde kastanjes. De kerstdagen doorbrengen in Valencia is een ware belevenis.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvang je hierover tijdig bericht. Afhankelijk van de reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Tegenover de mooie Turia-tuinen en het Palau de la Música. Op ca. 25 minuten loopafstand van het historisch centrum en 5 minuten lopen Ciudad de las Artes y las Ciencias. De lokale buslijn stopt op de hoek van het hotel en biedt verbindingen naar het stadscentrum en het strand.
Kamers
De moderne kamers beschikken over telefoon, tv, kluisje, minibar, airconditioning en een badkamer met föhn, bad of douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lift, bar, restaurant en fitnessruimte. Tegen betaling: sauna. Gratis wifi in het hele hotel.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Oude centrum
- Museo Municipal
- La Lonja de la Seda
- Kathedraal van Valencia
- Historisch stadje Sagunto
- Stad van de Kunst en Wetenschap

Dagprogramma

  1. Dag 1: 22/12: Valencia

    Op de luchthaven van Valencia worden we verwelkomd door de reisleider. Hierna volgt de transfer naar ons hotel. Afhankelijk van de vluchttijd kun je vandaag al de eerste indrukken opdoen van het historische centrum van Valencia en in kerststemming komen.


     

  2. Dag 2: 23/12: Historisch centrum met stadsgids

    Na het ontbijt gaan we samen met een Nederlandssprekende gids het historisch centrum van Valencia ontdekken. Al wandelend komen we langs het Plaza del Ayuntamiento, La Lonja de la Seda, de 15de eeuwse zijdebeurs, het Plaza del Mercado en het Plaza de la Reina. Hier zien we de Kathedraal van Valencia, met de losstaande klokkentoren 'El Miguelete'. In de kathedraal bevindt zich één van de grootste schatten der mensheid, de Heilige Graal, waaruit Jezus dronk tijdens het Laatste Avondmaal. 's Middags heb je gelegenheid om zelf rond te kijken. Vanavond kun je deelnemen aan een speciale tapastour, waarbij we de beste tapasbars bezoeken en diverse tapas en wijnen zullen proeven (optioneel ca. € 45 p.p., duur ca. 3 uur, opgave bij boeking en betaling ter plaatse; min. 8 personen).

  3. Dag 3: 24/12: Sagunto

    Vandaag gaan we in de ochtend met de trein naar het historische stadje Sagunto. Het hoog op een heuvel gelegen stadje wordt gedomineerd door de imposante ruïnes van de antieke Iberische vesting Saguntum. Ooit veroverde Hannibal deze vesting, waar de 2e Punische oorlog uitbrak. Momenteel is Sagunto een smeltkroes van vele culturen en een wandeling over de geplaveide straatjes naar het Romeins theater en door de Joodse wijk zal dit duidelijk maken. Na terugkomst in Valencia is er in de middag nog genoeg te zien en beleven. Misschien breng je nog een bezoekje aan de San Nicolás kerk of het Zijdemuseum. Of maak een leuke wandeling langs de stadspoorten Torres de Quart en Torres de Serrano.

  4. Dag 4: 25/12: Stad van de Kunst en Wetenschap

    Op deze Eerste Kerstdag brengen we een bezoek aan deze bijzondere blikvanger van het moderne Valencia, waar alles draait om kunst, wetenschappen en natuur; Ciudad de las Artes y las Ciencias. Het moderne Valencia omvat een groep futuristisch uitziende gebouwen die ontworpen zijn door o.a. de beroemde architect Santiago Calatrava, en zijn gesitueerd in de droge bedding van de Turia rivier. Hier bevinden zich o.a. het operagebouw, het planetarium en het oceanium. Via een wandelpromenade wandelen we met onze reisleider langs de indrukwekkende gebouwen tot de Ágora. Nadien kun je zelf misschien nog een bezoek brengen aan het museum van de Kunst en de Wetenschap, het L'Hemisfèric, waar een Imax bioscoop is of het Oceanogràfic, het enorme aquarium. Vanavond genieten we gezamenlijk van een kerstdiner in ons hotel.

     

  5. Dag 5: 26/12: Vrije dag

    Vandaag heb je een vrije dag en kun je Valencia op eigen gelegenheid ontdekken. In de stad is veel te zien en te doen, maar ook in de buurt van het hotel zijn mogelijkheden. Op steenworpafstand van het hotel ligt het bekende 9 kilometer lange park Jardín del Turia, waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van het stadse leven. Of ga een dagje vertoeven aan de kust en geniet aan het strand en de boulevard. Liever een actievere dag? Huur dan een fiets en maak een tocht naar het natuurpark Albufera; hier vind je het grootste zoetwatermeer van Spanje omgeven door prachtige rijstvelden. Of volg de Vía Churra, deze oude spoorlijn die nu als fietspad dient, voert je langs de vele sinaasappelboomgaarden.

  6. Dag 6: 27/12: Valencia en Nederland

    Deze laatste dag kun je wederom besteden om de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen. Indien de vluchttijd het toelaat kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Estacion del Norte, voorzien van prachtige keramiekmozaïeken en Jugendstilarchitectuur. Naast het station ligt de enorme arena Plaza de Toros, waar vroeger de stierengevechten plaatsvonden. Ook kun je nog een wandeling makendoor de wijk Eixample met de prachtige 19e-eeuwse gebouwen, de mooie Mercado de Colon en de wijk Ruzafa met zijn leuke winkels en gezellige restaurants en barretjes. Proef en geniet vooral nog van de Spaanse lekkernijen voor we naar de luchthaven vertrekken.


Additionele informatie

Deze reis is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Om die reden is het niet toegestaan om rolstoelen en rollators mee te nemen.


 

 


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Vlucht van Amsterdam naar Valencia v.v. met Transavia
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
  • Bustransfer van de luchthaven naar het hotel v.v.
  • Deskundige de Jong Intra reisleiding
  • 5 Overnachtingen in Hotel Eurostars Rey Don Jaime in Valencia
  • 5x Ontbijt en 1x diner
  • Kerstdiner inclusief wijn, bier en frisdrank op 25/12
  • Gebruik van openbaar vervoer op dag 2, 3 en 4 t.b.v. de excursies
  • Nederlandsprekende stadsgids in Valencia op 23/12\
  • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Reizen per vliegtuig
  • Vliegreis vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel, Brussel Charleroi, Weeze, Düsseldorf of Keulen
  • Handbagage
Niet inbegrepen
  • Niet genoemde maaltijden
  • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten je tot niets, je bepaalt zelf waar je aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht. Een actueel overzicht volgt bij de reisdocumenten.
  • Ruimbagage is niet inbegrepen, je kunt dit echter wel bijboeken bij de optie ‘extra’s’ nadat je een vertrekdatum heeft geselecteerd. Voor een koffer van max. 15 kilo betaalt je ca. € 21 per koffer per enkele reis. Voor een koffer van max. 20 kilo betaalt je ca. € 25 per koffer per enkele reis.
Reizen per vliegtuig
  • Ruimbagage
  • Transfer luchthaven - hotel v. v. (eenvoudig na boeking te reserveren)

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema


Anderen bekeken ook