Krakau en de schatten van Zuid-Polen 8-daagse busreis

 • Mariakerk in Krakau
 • Oude Marktplein Krakau
 • Wawel Castle, Krakau
 • Schatten van Zuid-Polen
 • Ogrodzieniec
 • 22 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Stedentrips

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

 • Verblijf in een goed hotel in het oude centrum van Krakau
 • Onvergetelijk diner met typische oud Jiddische muziek!
 • Inclusief stadsgids in Krakau
 • Stad vol souvenirs uit vervlogen tijden!

Krakau, het Florence van Oost-Europa. De voormalige hoofdstad van Polen is de mooiste historische stad van het land. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Krakau vrijwel helemaal gespaard gebleven, waardoor de architectonische schatten nog overal te bewonderen zijn. Krakau ontstond rond een natuurlijke heuvel, de Wawel. Een prachtig overblijfsel aan deze periode is de kathedraal op de heuvel.

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: Oost-Duitsland, ca. 600 km
 2. Dag 2: Krakau, ca. 650 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Krakau en de schatten van Zuid-Polen

Intro

Krakau, het Florence van Oost-Europa. De voormalige hoofdstad van Polen is de mooiste historische stad van het land. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Krakau vrijwel helemaal gespaard gebleven, waardoor de architectonische schatten nog overal te bewonderen zijn. Krakau ontstond rond een natuurlijke heuvel, de Wawel. Een prachtig overblijfsel aan deze periode is de kathedraal op de heuvel.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Het stijlvolle Hotel Maximum is gevestigd in een historisch pand aan de Westerplatte ligt centraal in de oude binnenstad van Krakau. Het hotel bevindt zich tegenover het stadspark Planty en op ca. 7 minuten loopafstand van het Grote Marktplein, Rynek Glówny. Ook de Mariakerk en andere bezienswaardigheden, zoals de Lakenhal en de Florianuspoort bevinden zich op 5 tot 8 minuten loopafstand.
Kamers
De ruime kamers zijn voorzien van een 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden, radio, tv, kluisje, airconditioning, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met föhn, douche en toilet. De kamers hebben uitzicht op het stadspark of op een binnentuin.
Faciliteiten
Receptie, lift en restaurant. Gratis wifi in het hele hotel.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 1x 3-gangendiner of dinerbuffet.

Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Oost-Duitsland, ca. 600 km

  Met de servicelijnen wordt u naar de wisselplaats gebracht voor een kopje koffie. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Oost-Duitsland voor het diner en de overnachting.

 2. Dag 2: Krakau, ca. 650 km

  Vandaag zetten we de reis voort richting Krakau. Al snel passeren we de Poolse grens, waar u de mogelijkheid heeft om geld te wisselen. Aan het einde van de middag bereiken we ons hotel in Krakau. We dineren vanavond gezamenlijk in het hotel.

 3. Dag 3: Krakau met stadsgids, ca. 30 km

  Onze eerste kennismaking met deze bijzondere stad is samen met een Nederlandssprekende stadsgids. Jarenlang was Krakau het centrum van handel, kunst en bestuur. U kunt genieten van prachtige bouwwerken in diverse stijlen. 's Middags heeft u alle tijd om het centrum zelf te verkennen. Steek de voetgangersbrug naar Podgórdze over waar het verhaal van Schindler's List zich afspeelde of ontdek de Lakenhal, het symbool voor de rijke handelstraditie van de stad. Een aanrader is om even ontspannen een drankje te doen op een van de boten in de rivier de Wisla of op het sfeervolle Rynek Glówny Marktplein, een van de grootste pleinen ter wereld. Vanavond kunt u naar eigen wens dineren en genieten van de vele verschillende keukens die de stad rijk is. 

 4. Dag 4: Wieliczka zoutmijn en Krakau, ca. 35 km

  Vanochtend maken we een bijzondere excursie naar de 700 jaar oude zoutmijn van Wieliczka (excl. ca. € 35 p.p., opgave en betaling bij boeking. Het is niet mogelijk om ter plaatse te besluiten Wieliczka alsnog te reserveren). U ziet onderaardse gangen, gewelven en zelfs een complete in zout uitgehouwen kerk. De mijn is gebouwd in de 13e-eeuw en bleef in werking tot 2007 als een van de oudst werkende zoutmijnen ter wereld. 's Middags keren we terug naar Krakau, waar u een bezoek kunt brengen aan het Schindler museum. De voormalige fabriek van Schindler is hedendaags een uniek museum dat het verhaal vertelt van Krakau vanaf de jaren 1939 tot 1946. Kiest u vanavond voor een typisch Pools restaurant met zijn culinaire tradities? Probeer dan ook zeker een krakeling met maanzaad of proost met de beroemde Poolse wodka.

 5. Dag 5: Adelaarsnestenroute en traditioneel Poolse avond, ca. 140 km

  Na het ontbijt gaan we naar het middeleeuwse kasteel van Ogrodzieniec (entree inclusief), waarvan nu enkel nog een ruïne over is. De kasteelruïne ligt op de Adelaarsnestenroute, een verdedigingslinie van Krakau tot Czestochowa uit de 14e-eeuw. Na dit bezoek rijden we via Ojcow een idyllische route terug naar Krakau voor een heel speciale avond. We gaan namelijk naar Kazimierz, de Joodse wijk van Krakau. In de Brede straat krijgen we een diner geserveerd tijdens een optreden van muzikanten met typische oud Jiddische muziek. Een onvergetelijke avond!

 6. Dag 6: Auschwitz-Birkenau, ca. 150 km

  Vandaag staat een indrukwekkende dag op het programma, we bezoeken namelijk Auschwitz. Barakken van het Poolse leger werden in 1940 door de Nazi's omgebouwd tot het grootste vernietigingskamp in Europa. De poort van het kamp met de tekst 'Arbeit macht Frei' staat er nog. Meer dan 4 miljoen mensen, waaronder 2,5 miljoen Joden, vonden hier een gruwelijke dood. In de barakken herdenken verschillende landen in tentoonstellingen hun slachtoffers van het kamp (optioneel, € 25 p.p., incl. entree en lokale stadsgids, opgave en betaling bij boeking. Het is niet mogelijk om ter plaatse te besluiten Auschwitz alsnog te reserveren). Na terugkeer en bezinning kunt u eventueel à la carte dineren in het restaurant van het hotel of dineren in een van de vele restaurants in de stad.

 7. Dag 7: Wroclaw en Oost-Duitsland, ca. 625 km

  We vertrekken 's ochtends na het ontbijt en maken een korte stop in de magische stad Wroclaw. Wroclaw telt maar liefst 12 eilanden en wordt daarom ook wel het Venetië van Polen genoemd. Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel in Duitsland voor het diner en de overnachting.

 8. Dag 8: Nederland, ca. 600 km

  We rijden over de Duitse snelwegen naar de wisselplaats. Na het afscheidsdiner wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

  NB. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de bezienswaardigheden kan de dagindeling wijzigen.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Oost-Duitsland inclusief ontbijt en diner
 • 5 Overnachtingen in Hotel Maximum in Krakau inclusief ontbijt en 1x diner
 • 1x Diner in de wijk Kazimierz in een typisch Pools restaurant met live muziek
 • Nederlandssprekende stadsgids in Krakau
 • Entree Kasteelruïne Ogrodzieniec
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat je bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt je naar onze wisselplaats gebracht. Hier stap je over op de touringcar naar de vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf de opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij de uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd is terug te vinden op de reisbescheiden. Bij het maken van de routes kan het voorkomen dat de geselecteerde opstapplaats niet aangedaan kan worden. Het niet aanbieden van een opstapplaats geeft geen mogelijkheid de boeking kosteloos te annuleren.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar de mogelijkheid is de eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor alle vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
Er zijn diverse manieren om naar de wisselplaats te reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vind je de opstaptijd in de regio te vroeg? Dan is er de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rij je in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. Ook is er de keuze om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Standaard. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien je slecht ter been bent is het mogelijk dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Standaard
3-pers. kamer €147,50
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van de auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer je boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer je ervoor kiezen om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, is parkeren (tegen betaling) mogelijk. De parkeertarieven bedragen €20 voor reizen t/m 6 dagen en €25 voor reizen vanaf 7 dagen. Indien je gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft dit niet vooraf bij te boeken te worden aangegeven. Bij de parkeerwachters melden alle klanten zich met de reisbescheiden, hierna kan je de kosten contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook