Krakau en de schatten van Zuid-Polen 8-daagse busreis

 • Wawel Castle, Krakau
 • Ogrodzieniec
 • Oude Marktplein Krakau
 • Krakau
 • Mariakerk, Krakau
 • 20 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Stedentrips
 • Verblijf in een goed hotel in het oude centrum van Krakau
 • Stad vol souvenirs uit vervlogen tijden!
 • Onvergetelijk diner met typische oud Jiddische muziek!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Indrukwekkende reis naar Krakau, een stad vol souvenirs uit vervlogen tijden! Klik op de foto galerij en bekijk ook het filmpje van Krakau.

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: Oost-Duitsland, ca. 600 km
 2. Dag 2: Krakau, ca. 650 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Krakau en de schatten van Zuid-Polen

Inleiding

Indrukwekkende reis naar Krakau, een stad vol souvenirs uit vervlogen tijden! Klik op de foto galerij en bekijk ook het filmpje van Krakau.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Krakau, het Florence van Oost-Europa. De voormalige hoofdstad van Polen is de mooiste historische stad van het land. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Krakau vrijwel helemaal gespaard gebleven, waardoor de architectonische schatten nog overal te bewonderen zijn. Krakau ontstond rond een natuurlijke heuvel, de Wawel. Een prachtig overblijfsel aan deze periode is de kathedraal op de heuvel. De stad zit vol met souvenirs uit vervlogen tijden!

 1. Dag 1: Oost-Duitsland, ca. 600 km

  Met de servicelijnen wordt u naar de wisselplaats gebracht voor een kopje koffie. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Oost-Duitsland voor het diner en de overnachting.

 2. Dag 2: Krakau, ca. 650 km

  Vandaag zetten we de reis voort richting Krakau. Al snel passeren we de Poolse grens, waar u de mogelijkheid heeft om geld te wisselen. Aan het einde van de middag bereiken we ons hotel in Krakau. We dineren vanavond gezamenlijk in het hotel.

 3. Dag 3: Krakau met stadsgids, ca. 30 km

  Onze eerste kennismaking met deze bijzondere stad is samen met een Nederlandssprekende stadsgids. Jarenlang was Krakau het centrum van handel, kunst en bestuur. U kunt genieten van prachtige bouwwerken in diverse stijlen. 's Middags heeft u alle tijd om het centrum zelf te verkennen. Ontdek de Lakenhal, hét symbool voor de rijke handelstraditie van de stad en het sfeervolle Rynek Glówny Marktplein, één van de grootste pleinen ter wereld. Of steek de voetgangersbrug naar Podgórdze over, waar het verhaal van Schindler's List zich afspeelde. Even uitrusten met een drankje is leuk op een van de boten in de rivier de Wisla. In deze wijk vindt u vanavond, eventueel in samenspraak met uw chauffeur, vast een sfeervol restaurant om te genieten van de vele verschillende keukens die de stad rijk is.

   

   

 4. Dag 4: Wieliczka zoutmijn en Krakau, ca. 35 km

  Vanochtend maken we een bijzondere excursie naar de 700 jaar oude zoutmijn van Wieliczka (excl. ca. € 30 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). U ziet onderaardse gangen, gewelven en zelfs een complete in zout uitgehouwen kerk. De mijn is gebouwd in de 13e eeuw en bleef in werking tot 2007 als een van de oudst werkende zoutmijnen ter wereld. 's Middags keren we terug naar Krakau, waar u een bezoek kunt brengen aan het Schindler museum. De voormalige fabriek van Schindler is omgevormd tot een uniek museum dat het verhaal vertelt van Krakau vanaf de jaren 1939 tot 1946. Kiest u vanavond voor een typisch Pools restaurant met zijn culinaire tradities? Probeer dan ook zeker een krakeling met maanzaad of proost met de beroemde Poolse wodka.

 5. Dag 5: Adelaarsnestroute en traditioneel Poolse avond, ca. 140 km

  Na het ontbijt gaan we naar het kasteel van Ogrodzieniec (entree inclusief). Van dit middeleeuws kasteel gelegen op een heuvel is nu enkel nog een ruïne over. De kasteelruïne ligt op de Adelaarsnestroute, een verdedigingslinie uit de 14e eeuw van Krakau tot Czestochowa. Na dit bezoek rijden we via Ojcow een idyllische route terug naar Krakau voor een wel heel speciale avond. We gaan naar Kazimierz, de Joodse wijk van Krakau, waar u in de Brede straat een diner krijgt geserveerd samen met een optreden van muzikanten met typische oud Jiddische muziek. Een onvergetelijke avond!

 6. Dag 6: Auschwitz-Birkenau, ca. 150 km

  Deze dag is indrukwekkend, aangezien we Auschwitz bezoeken. Barakken van het Poolse leger werden in 1940 door de Nazi's omgebouwd tot het grootste vernietigingskamp in Europa. De poort van het kamp met de tekst 'Arbeit macht Frei' staat er nog. Meer dan 4 miljoen mensen, waaronder 2,5 miljoen Joden vonden hier een gruwelijke dood. In de barakken herdenken verschillende landen, waaronder Nederland, in tentoonstellingen hun slachtoffers van het kamp (optioneel, € 25 p.p., incl. entree en Duitssprekende gids, opgave en betaling bij boeking. Het is niet mogelijk om ter plaatse te besluiten Auschwitz alsnog te reserveren). Na terugkeer en bezinning in het hotel, kunt u à la carte dineren in het hotelrestaurant of dineren in één van de vele restaurants en eetcafés in de stad.

 7. Dag 7: Wroclaw en Oost-Duitsland, ca. 625 km

  We vertrekken 's ochtends na het ontbijt en maken een korte stop in het magische Wroclaw. Wroclaw telt maar liefst 12 eilanden en wordt daarom ook wel het Venetië van Polen genoemd. Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel in Duitsland voor het diner en de overnachting.

 8. Dag 8: Nederland, ca. 600 km

  We rijden over de Duitse snelwegen naar de wisselplaats. Na het afscheidsdiner wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

  NB. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de bezienswaardigheden kan de dagindeling wijzigen.

   


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Oost-Duitsland inclusief ontbijt en diner
 • 5 Overnachtingen in Hotel Maximum in Krakau inclusief ontbijt en 1x diner
 • 1x diner in de wijk Kazimierz in een typisch Pools restaurant met live muziek
 • Nederlandssprekende stadsgids in Krakau
 • Entree Kasteelruïne Ogrodzieniec
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook