6-daags arrangement Winterbelevenis boven de poolcirkel 6-daagse

 • Tromsø
 • Rendieren omgeving Tromsø
 • Hurtigruten in Tromsø
 • Wolf_Park
 • Rendier - Foto: Bård Løken
 • 17 foto's
 • Rondreizen
 • Winterbelevenis
 • Inclusief Engelstalige reisbegeleiding
 • Actieve reis
 • Inclusief ontbijt
 • Internationaal gezelschap
 • Veel inclusief

Beleef je wintervakantie in Tromsø en omgeving. Ontdek vanuit het Parijs van het Noorden nog een aantal andere steden en geniet tijdens de transfers van het bijzonder landschap van de Lyngen Alpen en de kust. Je reist individueel maar in een internationaal gezelschap onder leiding van een Engelstalige gids. Bezoek het Polar Park in Narvik, ontdek de Samicultuur op een rendierenfarm en geniet twee

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: Vlucht naar Tromsø
 2. Dag 2: Polar Park & Narvik
 3. Volledig 6 daags programma

Over 6-daags arrangement Winterbelevenis boven de poolcirkel

Intro

Beleef je wintervakantie in Tromsø en omgeving. Ontdek vanuit het Parijs van het Noorden nog een aantal andere steden en geniet tijdens de transfers van het bijzonder landschap van de Lyngen Alpen en de kust. Je reist individueel maar in een internationaal gezelschap onder leiding van een Engelstalige gids. Bezoek het Polar Park in Narvik, ontdek de Samicultuur op een rendierenfarm en geniet twee dagen op de Lofoten en Vesterålen, de mooiste eilanden van Noorwegen, gekenmerkt door de oude rode vissershuisjes, de robuer, die afsteken tegen de witbesneeuwde bergen. De Lofoten hebben een bijzondere flora en fauna en het is een ideale plek om het noorderlicht te zien.


Verblijf

De hotels

Gedurende deze reis verblijf je in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. Je kunt optioneel een dinerpakket reserveren en ontvangt dan een 3-gangendiner in Narvik en Svolvaer. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.


Reis je met 3 personen?


In Noorwegen is een 3-persoonskamer een 2-persoonskamer met een extra bed. Dit extra bed is een opklapbed of sofabed (dus niet volwaardig) en de ruimte in de kamer wordt zeer beperkt. Om die reden bieden we geen 3-persoonskamers aan maar reserveren we een 2- en 1-persoonskamer.


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Ontdek het bruisende Tromsø
- Breng een bezoek aan het Polar Park
- In een groep, maar toch op individuele basis
- Ga op jacht naar het noorderlicht
- Inclusief rendierenfarm & Sami cultuur
- Geniet vanaf het water met de Aurora Fjord Cruise
- Veel optionele excursies en activiteiten

Dagprogramma

 1. Dag 1: Vlucht naar Tromsø

  Je vliegt naar Tromsø in het noorden van Noorwegen. De luchthaven ligt vlakbij de stad. Na aankomst op de luchthaven ga je op eigen gelegenheid naar het hotel. Er rijden regelmatig luchthavenshuttles die een snelle verbinding met het centrum van de stad onderhouden. Na het inchecken maak je kennis met de reisleider en wellicht ontmoet je alvast wat mede-reisgenoten. Je reist in een internationaal reisgezelschap van maximaal 35 personen. Tromsø ligt ruim 300 kilometer boven de poolcirkel en iedereen is verrast over deze bruisende studentenstad met winkels, bars en klasse-restaurants.

 2. Dag 2: Polar Park & Narvik

  Geniet van een goed ontbijt met verse producten. Daarna zoek je een plaatsje in de bus voor een rit naar het Polar Park. Geniet van het landschap in de regio Troms, met fjorden, sneeuw en ijs. Het Polar Park is het meest noordelijk gelegen dierenpark waar voornamelijk arctische dieren leven. Ontmoet roofdieren als de lynx, de wolf en de veelvraat, maar ook rendieren, elanden, muskusossen en beren leven in dit park. Met wat geluk zie je ze allemaal. Daarna rij je naar Narvik, een stad die steeds populairder wordt. Onder skiërs is dit een niche wintersportbestemming en de hoge bergen die pal naast het water van de Ofotfjord oprijzen zorgen voor een spectaculair decor.

 3. Dag 3: Narvik - Svolvaer, Sami & rendieren

  Na een heerlijke nachtrust ontbijt je in het hotel en maak je je op voor een nieuwe dag. Je bezoekt vandaag een rendierenfarm waar je de eigenaar ontmoet. Hij vertelt je van alles over de rendierhouderij en de Samicultuur die overal in Lapland aanwezig is. De Sami zijn de oorspronkelijke bewoners van het noorden van Scandinavië. Het nomadenvolk trok rond, verbleef op diverse bestemmingen en leefde van de rendieren en visserij. Inmiddels hebben ze een vaste verblijfplaats maar nog altijd dragen ze hun traditionele kleding op speciale dagen en ontmoeten ze u in hun lavvoo met kampvuur, traditionele gerechten en gebruiksvoorwerpen. Je verblijft komende nacht in Svolvaer.

 4. Dag 4: Svolvaer - Harstad

  Geniet van een dag vol natuur en mooie landschappen. De Lofoten behoren tot de mooiste eilanden van Noorwergen. De flora en fauna is geweldig hier, ook in de winter. De oorspronkelijke rode vissershuisjes, de 'rorbuer', deden vroeger dienst als overnachtingsplek voor de vissers die vanuit heel Noorwegen hier in barre omstandigheden hun vis binnen haalden. De huisjes doen nu dienst als toeristenaccommodaties en zijn kenmerkend voor de Lofoten. In de winter steken ze prachtig af tegen de sneeuw. De houten rekken die je ziet, hangen na de vangst in het voorjaar vol met kabeljauw dat droogt en tot stokvis wordt verwerkt, één van de specialiteiten van de Lofoten. Je eindbestemming is Harstad waar je 's avonds met de gids meegaat op jacht naar het noorderlicht. Hopelijk zie je dit fantastische natuurfenomeen aan de hemel dansen. 

 5. Dag 5: Harstad - Tromsø, per ferry

  Uitslapen is er niet bij want de ferry van Harstad naar Tromsø vertrekt om 07.00 uur. Je arriveert rond 10.00 uur in Tromsø, waarna je een klein stukje wandelt naar het hotel. Je kunt een stadswandeling maken met de gids, en daarna heb je de middag ter vrije besteding. Je kunt de IJskathedraal bezichtigen met haar bijzondere architectuur in de vorm van een driehoek. Het Polaria Museum is een leuk uitstapje met informatie over het noorderlicht, klimaat, leven in de poolgebieden en de flora en fauna. Er worden films getoond en er is een zeehonden en zeeleeuwen 'show'. Er zijn ook nog enkele optionele excursies te reserveren zoals een sneeuwschoenwandeling of een huskysafari. Een mooie afsluiter is de Aurora Fjord Cruise, die vanaf het water voor een laatste keer voor u op zoek gaat naar het noorderlicht. Aan boord is het gezellig, deelt u uw ervaringen met uw reisgenoten en neem je ook afscheid van elkaar.

 6. Dag 6: Einde winteravontuur
  Je winteravontuur eindigt na het ontbijt. Op eigen gelegenheid ga je naar de luchthaven voor de terugvlucht. 

Additionele informatie

- Onze winteravontuurreizen verlangen een flexibele instelling van de reiziger en een goede basisconditie en -gezondheid. Tijdens de huskysafari moet je soms uit de slee om mee te helpen de slee de heuvel op te duwen. 

- De data en tijden van excursies op de website en je bevestiging zijn altijd onder voorbehoud en kunnen kort voor vertrek of tijdens je verblijf nog wijzigen.

- Door weersomstandigheden kan het voorkomen, dat een excursie ter plaatse geannuleerd moeten worden. We begrijpen dat de excursies en activiteiten belangrijke onderdelen van je reisovereenkomst zijn. We proberen dan ook binnen je reisperiode een andere dag of tijdstip te reserveren. We raden je dan ook aan altijd 1 dag helemaal vrij te houden. In drukke periodes kan het voorkomen dat we je niet op een andere excursie kunnen plaatsen, hoe vervelend dit ook is. In dat geval vervalt helaas de excursie of activiteit en ontvang je een restitutie, eventueel verminderd met administratiekosten. De gidsen nemen altijd de eindbeslissing en wij kunnen dan ook niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele extra kosten of het missen van dit reisonderdeel.
- Het noorderlicht is een natuurfenomeen. Er is geen garantie dat je het ziet. Sommige hotels bieden een northernlight wake-up call service, maar je kunt daar uiteraard geen enkel recht aan ontlenen. 
- De transfers tussen luchthaven, hotels en activiteiten gaan niet altijd tot aan de deur. Het zijn geen privé-transfers. Soms is het nog noodzakelijk om een stukje te wandelen vanaf of naar het ontmoetingspunt.

- Je kunt preferenties opgeven voor de maaltijden, maar tijdens een wilderness-lunch boven een kampvuur kan vaak geen rekening gehouden worden met dieetwensen.

- De lengte en duur van excursies is afhankelijk van de (snelheid van de) groep. Soms moet een activiteit ingekort of iets verlengd worden. Ook hier neemt de gids de eindbeslissing.

- Kleding: tijdens de excursies ontvang je de juiste en noodzakelijke kleding. Zelf kun je een ski-jas en skibroek meenemen, dikke sokken, handschoenen (wanten), een muts, een col of sjaal, sneeuwschoenen en een zonnebril. Zorg voor laagjes en ademend materiaal.

 


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vlucht naar Tromsø v.v.
 • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
 • Engelstalige reisleiding
 • 5 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
 • 1x Lunch
 • Entree Polar Park
 • Sami-experience inclusief bezoek rendierenfarm
 • Noorderlichtsafari
 • Stadswandeling Tromsø onder leiding van de gids
Niet inbegrepen
 • Transfer luchthaven-hotel v.v. (er rijden regelmatig shuttlebussen vanaf de luchthaven)
 • Optionele excursies

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema


Anderen bekeken ook