De fantastische Fjorden 10-daagse busrondreis

 • Stegastein uitzichtpunt Aurlandsfjord
 • Flåmsbanen - Foto: Sverre Hjørnevik
 • Stavanger
 • De fantastische Fjorden
 • Lysefjord, Noorwegen
 • 28 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Uitstekende hotels met prima service
 • Ontdek het land van trollen, Vikingen en fjorden
 • Bezoek aan o.a. Stavanger, Bergen, Flåm en Oslo
 • Luxury class touringcar

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Het Noorse landschap is adembenemend mooi en bijzonder gevarieerd. Woeste hoogvlaktes met gletsjers en rotspartijen, groene dalen met bossen en weilanden en de kenmerkende fjorden aan de westkust. Tijdens deze reis ontdekt u o.a. de Sognefjord en de Aurlandsfjord. Ook bezoeken we de steden Stavanger, Bergen en de groene hoofdstad Oslo. Een complete reis met een mix van natuur, cultuur, lekker eten

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Denemarken, ca. 700 km
 2. Dag 2: Noorwegen, ca. 300 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over De fantastische Fjorden

Intro

Het Noorse landschap is adembenemend mooi en bijzonder gevarieerd. Woeste hoogvlaktes met gletsjers en rotspartijen, groene dalen met bossen en weilanden en de kenmerkende fjorden aan de westkust. Tijdens deze reis ontdekt u o.a. de Sognefjord en de Aurlandsfjord. Ook bezoeken we de steden Stavanger, Bergen en de groene hoofdstad Oslo. Een complete reis met een mix van natuur, cultuur, lekker eten en leuke steden.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Denemarken, ca. 700 km

  Na een kopje koffie op de wisselplaats rijden we in onze luxury class touringcar naar Denemarken. We dineren en overnachten in Kolding.

 2. Dag 2: Noorwegen, ca. 300 km

  Na het ontbijt rijden we noordwaarts door het uitgestrekte landschap van Denemarken naar Hirtshals. Vanaf hier vertrekt de ferry van de Fjord Line richting de Noorse kustplaats Kristiansand waar we in de namiddag aankomen. Aan boord kunt u lunchen waarbij u al een voorproefje krijgt van de Noorse keuken. We overnachten in Kristiansand, waar we dineren in het hotel. Daarna kunt u nog even de benen strekken op de visserij pier op ca. 500 meter van uw hotel; de favoriete plek van de plaatselijke bevolking.

 3. Dag 3: Lindesnes, Flekkefjord, Egersund en Sandnes, ca. 300 km

  We rijden deze ochtend een prachtige route naar de 'Lindesnes fyr'. De vuurtoren van Lindesnes waar u een prachtig uitzicht heeft over de Noordzee. Via Flekkefjord, bekend vanwege de eeuwenoude houthandel, komen we aan in Egersund. Hier bevindt zich de grootste visserijhaven van Noorwegen. De stad heeft een natuurlijke haven en was al in de Vikingtijd een belangrijke havenplaats. Vervolgens rijden we via een prachtige route langs de kust naar Sandnes, ten zuiden van de stad Stavanger, voor de komende twee nachten.

 4. Dag 4: Stavanger, Lysefjord en Preikestolen, ca. 40 km

  U kunt op eigen gelegenheid Stavanger verkennen en een bezoek brengen aan de St. Svithun kathedraal aan de grote stadsvijver en een wandeling maken door Gamle (oud) Stavanger met leuke winkels, restaurants en witte houten huizen. Het havengebied is levendig en moderner en een absolute aanrader is het interactieve Oliemuseum. U kunt er ook voor kiezen om een ca. 2,5 uur durende boottocht te maken naar en door de Lysefjord; een smal fjord met steile rotswanden. Het hoogtepunt is de Preikestolen, een klif van ruim 600 meter hoog die loodrecht uit het water oprijst (boottocht excl. € 69 p.p., opgave en betaling bij boeking).

 5. Dag 5: Bergen, ca. 250 km

  Vandaag rijden we naar Bergen, de Hanzestad aan de westkust van Noorwegen. Bergen is de tweede grote stad van Noorwegen en omgeven door zeven bergen, waaronder Fløyen. Het centrum is compact en wordt gekenmerkt door de schilderachtige gekleurde houten Hanzehuizen van Bryggen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Hier ligt ook de levendige vismarkt met vele soorten vis, schaal- en schelpdieren. Optioneel kunt u met het tandradbaantje Fløyen (excl.) naar de top van de berg waar u een panoramisch uitzicht heeft op de stad en de zee. U kunt lopend of met het treintje terug naar het centrum. We overnachten in de omgeving van Bergen.

 6. Dag 6: Flåm en Voss, ca. 200 km

  We rijden naar het toeristenplaatsje Voss waar u de keuze heeft aan boord te gaan van de trein naar bergstation Myrdal. Daar stapt u over in de Flåmsbanen. Dit wereldberoemde treintraject is slechts 20 km lang maar overbrugt een hoogteverschil van maar liefst 900 meter. Kort na het fluitsignaal daalt de trein via een slingerende route langs bergkammen en door tunnels naar beneden. Onderweg heeft u schitterende uitzichten en de trein stopt even bij de waterval Kjosfossen. Het eindpunt is Flåm aan de oever van de Aurlandsfjord (treinreis en Flåmsbanen optioneel € 85 p.p., opgave en betaling bij boeking). Hier ontmoeten we elkaar weer en rijden we door naar Stegastein, een spectaculair uitkijkpunt over de fjord. Vervolgens rijden we terug naar Voss, voor de komende twee nachten. 

 7. Dag 7: Vrije dag

  Vandaag kunt u de dag naar eigen wens invullen. Maak een wandeling langs het water en geniet van de vergezichten of bezoek het Voss Folkemuseum met het oude boerderijencluster Mølstertunet. U kunt ook met de Voss-gondel naar de top van de berg Hanguren, op ca. 820 meter hoogte. Vanuit hier heeft u een prachtig panoramisch uitzicht en kunt u genieten van een heerlijke lunch of kop koffie in het grootste restaurant in Voss, Hangurstoppen. Ook zijn er een aantal eenvoudige wandelroutes voor de liefhebber. 

 8. Dag 8: Oslo, ca. 380 km

  Na het ontbijt beginnen we aan de rit naar de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. Een bruisende en groene stad aan de Oslofjord. Oude gebouwen zoals de Akershus vesting, het stadhuis met de twee bakstenen torens en het Koninklijk Paleis wisselen af met hypermoderne gebouwen zoals het Opera House, het nieuwe Munch Museum en de Bibliotheek. In Aker Brygge in het havengebied heerst gezellige bedrijvigheid op de terrassen terwijl het Vigeland beeldenpark juist weer wat rust biedt. Op het museumeiland Bygdøy staan enkele gerenommeerde musea zoals het Fram Museum en het KonTiki Museum. Afhankelijk van de reistijd brengen we een bezoek aan het centrum. We overnachten in de omgeving van Oslo.

 9. Dag 9: Göteborg, ca. 300 km

  Vanochtend heeft u nog wat tijd om op eigen gelegenheid Oslo te verkennen of de laatste inkopen te doen in de winkelstraat Karl Johan Gate. We rijden vervolgens naar Zweden om in Göteborg aan boord te gaan van de ferry van Stena Line die u gedurende de nacht naar Kiel brengt.

 10. Dag 10: Nederland, ca. 400 km

  Na de ontscheping in Kiel rijden we via de Duitse snelwegen naar onze wisselplaats, waar een afscheidsmaaltijd voor u klaar staat.


Additionele informatie

Aan het einde van de reis is de ferry van Stena Line vanaf Göteborg naar Kiel inbegrepen.


De ferry vertrekt om ca. 18.45 uur vanuit Göteborg en de overtocht duurt ca. 14,5 uur. Om ca. 9.15 uur arriveert u in Kiel. De reis per ferry is een leuke afsluiter van de reis. Nadat u uw hut heeft gevonden, kunt u het schip verkennen. Er zijn diverse restaurants, variërend van buffet tot pizza tot à la carte. We bieden de overtocht op basis van logies aan, maar u kunt optioneel ontbijt en/of diner reserveren. Dit kunt u in verderop in het boekingsproces bij de extra's aangeven. Na het eten kunt u een drankje drinken in een van de bars of lounges.


Uiteraard kunt u ook winkelen aan boord. Parfumerie, kleding, souvenirs en veel andere artikelen zijn tot laat in de avond te verkrijgen. 


U overnacht in een comfortabele hut. Alle hutten hebben uitstekende bedden met boxspringmatrassen, dekbed en linnengoed. Verder is er een open garderobekast, tv en badkamer met douche, toilet, handdoeken, shampoo en zeep. U heeft de keuze uit diverse huttypes: • Binnenhut voor 2 personen: deze hutten zijn aan de binnenkant van het schip gelegen en hebben geen raam/patrijspoort. De hut heeft bedden boven elkaar of naast elkaar.

 • Buitenhut voor 2 personen: deze hutten liggen aan de buitenkant van het schip en hebben een patrijspoort. De hut heeft bedden boven elkaar of naast elkaar.


Tijdens de overtocht kunt u niet bij uw koffer in de bus op het autodek. We raden u aan om een aparte tasje in te pakken met benodigdheden voor de nacht.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxury class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 1 Overnachting in Kolding
 • 1 Overnachting in Kristiansand
 • 2 Overnachtingen in Sandnes/Stavanger
 • 1 Overnachting in omgeving Bergen
 • 2 Overnachtingen in Voss
 • 1 Overnachting in omgeving Oslo
 • 1 Overnachting aan boord van Stena Line in een 2-persoonsbinnenhut (bedden boven elkaar) o.b.v. logies
 • 8x Ontbijt en 8x diner
 • Overtocht Hirthals - Kristiansand
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Nog meer comfort en luxe in de allernieuwste luxury class touringcars.

Met o.a. een nog grotere afstand tussen de
stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts
verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw
reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor
nog meer zitcomfort.

De luxury class touringcar is voorzien van

 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
 • Ruim verstelbare rugleuningen
 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
 • Verstelbare voetsteunen
 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
 • Uitstekende airco en warmteregeling
 • Persoonlijk leeslampje met LED verlichting
 • Stopcontacten
 • Wegklapbare LCD-schermen
 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
 • Superluxe in- en exterieurverlichting
 • Audio DVD Multimedia systeem
 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
 • Milieuvriendelijke Euro-6 motoren
 • Geluidsarm door extra ventilatie
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar
 • Bus

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook