Groothertogdom Luxemburg, Clervaux 6-daagse busreis Groothertogdom Luxemburg, Clervaux

 • Luxemburg
 • Vianden
 • Trier
 • Echternach
 • Watervallen van Coo
 • 24 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Verblijf in een prima familiehotel in Clervaux
 • Nederlandssprekende gidsen in Trier en Luxemburg-Stad
 • Uitstapjes naar maar liefst 4 landen!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Clervaux is een charmante, middeleeuwse plaats in het hart van de Luxemburgse Ardennen. De burchtstad ligt in een van de mooiste dalen van Luxemburg. Veel groen, gezellige straatjes en terrasjes, waar een glas van de heerlijke Luxemburgse wijn uitstekend zal smaken, wachten op u. Het land kent een eigen wijnbouw. Tussen alle bijzondere uitstapjes blijft er - als u dat wilt - nog volop tijd om lekk

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: Watervallen van Coo en Clervaux, ca. 330 km
 2. Dag 2: Vianden, ca. 55 km
 3. Volledig 6 daags programma

Over Groothertogdom Luxemburg, Clervaux

Intro

Clervaux is een charmante, middeleeuwse plaats in het hart van de Luxemburgse Ardennen. De burchtstad ligt in een van de mooiste dalen van Luxemburg. Veel groen, gezellige straatjes en terrasjes, waar een glas van de heerlijke Luxemburgse wijn uitstekend zal smaken, wachten op u. Het land kent een eigen wijnbouw. Tussen alle bijzondere uitstapjes blijft er - als u dat wilt - nog volop tijd om lekker te wandelen over de uitgezette wandelroutes rondom Clervaux.

Verlenging

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Watervallen van Coo en Clervaux, ca. 330 km

  Na een kopje koffie op de wisselplaats rijden we via Maastricht en Luik naar de uitgestrekte bossen van de Ardennen. Onderweg maken we een stop bij de prachtige watervallen van Coo in België, een toeristische trekpleister bij uitstek. Hierna rijden we naar het charmante plaatsje Clervaux waar we de komende vijf nachten zullen verblijven.

 2. Dag 2: Vianden, ca. 55 km

  Na het ontbijt zetten we koers richting Vianden, schilderachtig gelegen aan de oevers van de Our en omgeven door prachtige natuur. Hier staat het stamslot van de Oranjes, een van de meest opmerkelijke bouwwerken uit de Middeleeuwen. Om te genieten van het panoramisch uitzicht over de stad, de burcht, de stuwdam en het Ourdal kunt u met de enige stoeltjeslift die het Groothertogdom rijk is tot een hoogte van 440 meter zweven. Het bijbehorende café met terras nodigt uit voor een pauze, maar u kunt natuurlijk ook een drankje nuttigen op een van de gezellige terrasjes in het stadje.

 3. Dag 3: Trier met stadsgids en Echternach, ca. 185 km

  We maken vandaag een uitstapje naar Trier, de vermoedelijk oudste stad van Duitsland. Trier ligt tussen de wijngaarden aan de Moezel en dichtbij Luxemburg. De stad telt vele bezienswaardigheden zoals de Porta Nigra, de Dom van Trier, de oude Romeinse stadspoort, het amfitheater en de keizerlijke thermen. Samen met een Nederlandssprekende stadsgids maken we al wandelend een stadstour. Hierna heeft u tijd om Trier zelf te ontdekken. Het centrum telt vele terrasjes en restaurantjes waar u uitgebreid kunt lunchen. In de middag rijden we via een mooie route naar het bijzondere plaatsje Echternach, op de grens van Luxemburg en Duitsland. Hier ziet u de beroemde abdij en het kleine en gezellige centrum.


   

 4. Dag 4: Klein Zwitserland en Luxemburg-Stad met stadsgids, ca. 150 km

  Vandaag staat een natuurtocht door de regio Mullerthal op het programma. Deze regio wordt ook wel 'Klein Zwitserland' genoemd vanwege zijn zandsteenformaties, natuurschoon en beekjes met watervallen. Vervolgens rijden we door naar de hoofdstad van het Groothertogdom, Luxemburg-Stad. Blinkende nieuwe hightech bouwwerken staan schouder aan schouder met historische gebouwen die getuigen van een rijke historie. De tientallen parken en tuinen die verspreid liggen over de stad zorgen voor een groene en rustgevende omgeving om te wandelen en relaxen. Samen met een Nederlandssprekende stadsgids maken we een rondrit door de Europese wijk en de oude stad waarbij we o.a. de eeuwenoude stadsomwalling met vestingwerken zien. Zowel de vesting als de oude stad maken deel uit van UNESCO's Werelderfgoed. Hierna heeft u nog wat tijd om deze interessante stad zelf te verkennen en bijvoorbeeld neer te strijken op een van de vele terrasjes aan het centrale plein ‘Place d’Armes’. Na een dag vol nieuwe indrukken keren we terug naar Clervaux.


   

 5. Dag 5: Vrije ochtend en Grevenmacher, ca. 160 km

  In de ochtend heeft u vrije tijd om Clervaux met zijn fraaie middeleeuwse burcht op eigen gelegenheid te ontdekken. 's Middags neemt onze chauffeur u mee naar Grevenmacher aan de Moezel. Hier kunt u kennis maken met de bereidingswijze van de champagnewijnen van 'Bernard-Massard' en een bezoek brengen aan de wijnkelders. Tevens kunt u de prachtige vlindertuin in Grevenmacher bezichtigen waar honderden exotische vlinders voorbij fladderen. In het tropische klimaat van 28 graden Celsius met een luchtvochtigheid van tussen de 70 en 80 procent leven ook Chinese dwergkwartels, kameleons, schildpadden, verschillende vogelsoorten en een bijenvolk (achter glas).

 6. Dag 6: Vaals en wisselplaats, ca. 320 km

  Uw vakantie is bijna ten einde, maar we sluiten de reis in stijl af met een mooie tocht van Clervaux naar Vaals. Het gebied tussen Vaals en Gulpen werd in 2005 door de stichting Natuur & Milieu bekroond met 5 sterren en uitgekozen als mooiste landschap van Nederland. Na aankomst op de wisselplaats staat er een afscheidsdiner voor u klaar. Hierna wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


Additionele informatie

Indien u geen gebruik wilt maken van onze servicelijnen, kunt u ervoor kiezen om met eigen auto naar het hotel te reizen. U kunt in dit geval zelf kiezen op welk tijdstip u uw vakantie wilt beginnen en eindigen. U sluit in het hotel aan bij de groep en neemt deel aan het programma zoals omschreven.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 5 Overnachtingen in Hotel du Commerce in Clervaux
 • 5x Ontbijt en 5x diner
 • Nederlandssprekende gids in Trier
 • Nederlandssprekende gids in Luxemburg-Stad
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook