De Byzantijnse Balkanrondreis 15-daagse busrondreis

 • St. John kerk, Ohrid
 • Herceg Novi
 • Dubrovnik
 • De Byzantijnse Balkanrondreis
 • Split
 • 31 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Een unieke reis door maar liefst 6 landen
 • Stadsgidsen in de belangrijkste steden
 • Luxury class touringcar
 • Een unieke reis door maar liefst 6 landen!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Deze reis laat u kennis maken met de hoogtepunten uit de Byzantijnse geschiedenis. Tijdens de heenreis brengen we een bezoek aan Zagreb, Belgrado en Skopje, terwijl we tijdens de terugreis kennis maken met het meest ongerepte land van de Balkan, Albanië. Tenslotte bezoeken we de prachtige Kroatische steden Dubrovnik en Split. Deze gevarieerde reis door een beetje ‘vergeten’ deel van Europa zal zek

Vervoersmogelijkheden
15-daags programma
 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 600 km
 2. Dag 2: Tuhelj, ca. 590 km
 3. Volledig 15 daags programma

Over De Byzantijnse Balkanrondreis

Intro

Deze reis laat u kennis maken met de hoogtepunten uit de Byzantijnse geschiedenis. Tijdens de heenreis brengen we een bezoek aan Zagreb, Belgrado en Skopje, terwijl we tijdens de terugreis kennis maken met het meest ongerepte land van de Balkan, Albanië. Tenslotte bezoeken we de prachtige Kroatische steden Dubrovnik en Split. Deze gevarieerde reis door een beetje ‘vergeten’ deel van Europa zal zeker een grote indruk achterlaten.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 600 km

  In de ochtend vertrekken we richting Zuid-Duitsland voor de eerste overnachting.

 2. Dag 2: Tuhelj, ca. 590 km

  We reizen verder naar Tuhelj in Kroatië voor het diner en de overnachting.

 3. Dag 3: Zagreb met stadsgids en Belgrado, ca. 450 km

  Vandaag brengen we met een stadsgids een bezoek aan Zagreb. De stad ligt aan de oevers van de rivier de Sava en is verdeeld in de oude middeleeuwse bovenstad en de moderne benedenstad. In het centrum vindt u veel monumenten. In de middag reizen we verder naar Belgrado, de hoofdstad van Servië, waar we twee nachten verblijven.

 4. Dag 4: Belgrado met stadsgids, ca. 50 km

  Deze dag staat in het teken van de voormalige hoofdstad van het oude Joegoslavië. Samen met een gids maken we kennis met deze bruisende stad. Op het programma staan onder meer Dedinje, het residentiële deel van de stad met de bloementuin waar Tito is begraven, het historisch centrum met het centrale plein Trg Republike en het Nationale Theater. Ook nemen we een kijkje in de St. Savakerk, een van de grootste orthodoxe kerken ter wereld. ’s Middags kunt u zelf rondwandelen of winkelen in de Knez Mihailova. Tip: neem na het diner een kijkje in de Skadarlija, de vintage straat in de oude bovenstad.

 5. Dag 5: Nis en Skopje, ca. 450 km

  Onderweg naar Skopje maken we een stop in een van de oudste steden van Servië, Nis. Van oudsher strategisch gelegen op de kruising van wegen naar Bulgarije, Turkije en Griekenland. Ook Skopje, de hoofdstad van Macedonië, is een samensmelting van Oost en West. 's Avonds is Skopje een bruisende stad.

 6. Dag 6: Ohrid, ca. 180 km

  Na een kort bezoek aan het centrum van Skopje zetten we onze reis voort naar de prachtige stad Ohrid aan het gelijknamige meer. Ohrid is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is omgeven door een prachtige natuur. We verblijven hier drie nachten.

 7. Dag 7: Ohrid met stadsgids en vrije middag

  Vandaag is gereserveerd voor een kennismaking met Ohrid. Samen met een stadsgids bezoeken we de hoogtepunten van deze ‘culturele schatkist’. U ziet o.a. de Bovenpoort, de kerk van St. Maria Perivleptos uit de 13e eeuw en het fort van Tsaar Samuel.

 8. Dag 8: Vrije dag Ohrid

  Deze dag is ter vrije besteding in Ohrid. U kunt bijvoorbeeld een boottocht maken naar het 10e-eeuwse kloostercomplex van St. Naum (excl.).

 9. Dag 9: Tirana met stadsgids, ca. 150 km

  We gaan op weg naar Albanië. We beginnen met een bezoek aan de hoofdstad Tirana. Het Skanderbegplein, dat in Sovjetstijl is gebouwd, is het middelpunt. Om het imposante plein heen liggen ook het Nationaal Historisch Museum, de opera, de nationale bank en de Et’hem Bey-Moskee.


   

 10. Dag 10: Shkodër en Herceg Novi, ca. 230 km

  Na het ontbijt maken we onze laatste stop in Albanië. Shkodër gelegen aan het gelijknamige meer, dat deels in Albanië en deels in Montenegro ligt, is een van de oudste steden van Europa. Via een mooie route rijden we naar het bloemenstadje Herceg Novi aan de azuurblauwe Adriatische Zee, voor het diner en de overnachting.

 11. Dag 11: Dubrovnik met stadsgids en Neum, ca. 110 km

  Natuurlijk mag een bezoek aan de ‘parel van de Adria’ niet ontbreken. Onder begeleiding van een stadsgids bezoeken we Dubrovnik, waarna er nog tijd over is om een wandeling te maken over de enorme stadsmuur. In de namiddag rijden we naar ons hotel in Neum.

 12. Dag 12: Split met stadsgids en Zadar, ca. 325 km

  We reizen verder naar Split, waar we met een stadsgids het historische centrum van de ‘witte stad’ met het paleis van Keizer Diocletianus, de Dom en het Baptisterium bekijken. Hierna heeft u nog tijd om even te genieten langs de boulevard. Aansluitend rijden we naar Zadar voor het diner en de overnachting.

 13. Dag 13: Kranj, ca. 380 km
  We rijden vandaag door het indrukwekkende, grillige landschap van de Baska Voda via Karlovac en Ljubljana naar Kranj voor het diner en de overnachting.
 14. Dag 14: Zuid-Duitsland, ca. 560 km
  Vandaag wacht ons nog een mooie route naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.
 15. Dag 15: Nederland, ca. 600 km

  Onderbroken door diverse stops bereiken we de wisselplaats in Nederland, waar een afscheidsdiner klaar staat.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxury class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 1 Overnachting in Tuhelj
 • 2 Overnachtingen in Belgrado
 • 1 Overnachting in Skopje
 • 3 Overnachtingen in Ohrid
 • 1 Overnachting in Tirana
 • 1 Overnachting in Herceg Novi
 • 1 Overnachting in Neum
 • 1 Overnachting in Zadar
 • 1 Overnachting in Kranj
 • 14x Ontbijt en 14x diner
 • Lokale stadsgidsen in Zagreb, Belgrado, Ohrid, Tirana, Dubrovnik en Split
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Nog meer comfort en luxe in de allernieuwste luxury class touringcars.

Met o.a. een nog grotere afstand tussen de
stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts
verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw
reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor
nog meer zitcomfort.

De luxury class touringcar is voorzien van

 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
 • Ruim verstelbare rugleuningen
 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
 • Verstelbare voetsteunen
 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
 • Uitstekende airco en warmteregeling
 • Persoonlijk leeslampje met LED verlichting
 • Stopcontacten
 • Wegklapbare LCD-schermen
 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
 • Superluxe in- en exterieurverlichting
 • Audio DVD Multimedia systeem
 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
 • Milieuvriendelijke Euro-6 motoren
 • Geluidsarm door extra ventilatie
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar
 • Bus

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook