Fly & Electric drive Sicilië 10-daagse fly-drive inclusief elektrische huurauto Fly & Electric Drive Sicilië

  • Noto
  • Ragusa
  • Caltagirone
  • Cefalu
  • Taormina
  • 11 foto's
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Zonvakanties
  • Unieke reis
  • Luxe en duurzame accommodaties
  • Met elektrische huurauto en gratis opladen
  • Inclusief reisgids
  • Unieke reis

Sicilië is een eiland van uitersten en contrasten, een uitvergroting van alles wat Italiaans is. Het is ook een eiland met een enorme intensiteit, bomvol geschiedenis, architectuur en gastronomische hoogstandjes. Het unieke van deze reis is dat u verblijft in luxe en duurzame accommodaties, weg van de massa. U verkent Sicilië per elektrische huurauto, die zowel bij de accommodaties als onderweg bi

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
  1. Dag 1: Catania - Ragusa, ca. 100 km
  2. Dag 2: Ragusa, Modica en Marina di Ragusa, ca. 50 km
  3. Volledig 10 daags programma

Over Fly & Electric drive Sicilië

Intro

Sicilië is een eiland van uitersten en contrasten, een uitvergroting van alles wat Italiaans is. Het is ook een eiland met een enorme intensiteit, bomvol geschiedenis, architectuur en gastronomische hoogstandjes. Het unieke van deze reis is dat u verblijft in luxe en duurzame accommodaties, weg van de massa. U verkent Sicilië per elektrische huurauto, die zowel bij de accommodaties als onderweg bij openbare laadpunten gratis kan worden opgeladen, dat scheelt een hoop benzinekosten in uw portemonnee. 


Deze nieuwe manier van reizen laat liefhebbers van natuur, cultuur en bourgondische eten op een duurzame manier kennis maken met het grootste eiland van Italië. Mét respect voor de omgeving en de lokale economie. 

Autohuur

Let op: bij deze reis is een elektrische huurauto Opel Mokka-e van Sicily by Car inbegrepen. Kies dus niet voor een optionele huurauto van Sunny Cars verderop in het boekingsproces! NB De Opel Mokka-e is een automaat, heeft een bereik van ongeveer 330 km en beschikt over een ingebouwd navigatiesysteem.


Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Ragusa
- Modica
- Noto en Siracusa
- Caltagirone en Piazza Armerina
- Cefalù
- Palermo per trein
- Messina
- Ferrovia Circumetnea: treintje rond de voet van de Etna
- Taormina en Giardini Naxos

Dagprogramma

  1. Dag 1: Catania - Ragusa, ca. 100 km

    De eerste 3 nachten verblijft u vlakbij Ragusa, ten zuiden van Catania. Het Artemisia Country Resort is de ideale uitvalsbasis om de Val di Noto te verkennen, een gebied dat geldt als openluchtmuseum voor wat betreft de Siciliaanse barok.

    NB Houdt u er bij het kiezen van uw vlucht rekening mee dat het ongeveer 1,5 uur rijden is vanaf de luchthaven naar Artemisia Country Resort. Bij aankomst na middernacht is het niet meer mogelijk de huurauto op te halen, we raden u sterk aan een middagvlucht te kiezen.

  2. Dag 2: Ragusa, Modica en Marina di Ragusa, ca. 50 km

    De ontdekkingsreis door de Val di Noto start in Ragusa, dat uit twee delen bestaat; het moderne hoger gelegen Ragusa Superiore en het oude lager gelegen, Ragusa Ibla. In Ragusa Ibla vindt u mooie barok architectuur. Eén van de mooiste voorbeelden hiervan is de domkerk, de Duomo San Giorgio. In Ragusa zijn diverse bezienswaardige palazzi te vinden, waaronder het Palazzo Cosentini en het Palazzo Rocca.

    Vervolgens door naar Modica, het stadje werd aan het einde van de 17ᵉ eeuw getroffen door een verwoestende aardbeving. In de jaren daarna hebben de bewoners de stad in een barokke stijl herbouwd. Sindsdien staat het centrum ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

    Maar de prachtige stranden in de buurt lonken natuurlijk ook! Rijd eens naar de kust om van het strand en een vislunch te genieten, bijvoorbeeld bij Marina di Ragusa: oorspronkelijk een oud vissersdorp, tegenwoordig één van de meest bekende toeristische bestemmingen in Zuidoost-Sicilië.

  3. Dag 3: Noto en Siracusa, ca. 96 km

    Na het ontbijt rijdt u naar Noto. Het barokke stadscentrum van Noto bestaat in feite uit drie parallel lopende straten met daarop haaks kruisende zijstraten. Een straatje dat u niet mag missen is de Via Nicolaci, waaraan het mooie Palazzo Nicolaci di Villadorata gelegen is.

    Vervolgens door naar Siracusa. Het historische centrum is te vinden op het eiland Ortigia, dat enkele tientallen meters voor de kust van de stad te vinden is. In dit deel van de stad zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden te vinden, zoals de Dom van Siracusa en het Castello Maniance.

  4. Dag 4: Ragusa - Caltagirone - Piazza Armerina - Castelbuono, ca. 260 km

    De komende 3 nachten verblijft u in het hart van het Madonie natuurpark. Tijdens de rit dwars door het hart van het eiland raden we aan te stoppen in Caltagirone, 'de keramiekstad'. Kleurrijke tegeltjes, robuuste hoofden en majolica-tegeltjes it is!

    Rij door naar Piazza Armerina, dat vooral bekend is vanwege de nabijgelegen Romeinse Villa Casale, die tot de best bewaarde villa's van de Romeinse tijd behoort. In de villa is veel vloermozaïek te bewonderen.

    Tegen de avond wordt u verwacht in Relais Abbazia Santa Anastasia, een unieke accommodatie omringd door maar liefst 400 hectare wijn- en olijfgaarden. Met uitzicht op de vallei en op zee kunt u genieten op het panoramische terras, of in het grote zwembad met jacuzzi. De ligging op de heuvels tussen de wijngaarden is fantastisch met weids uitzicht over de bergen van Parco delle Madonie en de zee.

  5. Dag 5: Cefalù, ca. 15 km of wijnproeverij bij het hotel

    In Cefalù kunt u heerlijk dwaalen door de smalle straatjes, bedekt met authentieke straatsteentjes. Slenter langs de vele kerken, een oud badhuis en pittoreske huisjes. Wij raden u ook aan om de indrukwekkende Normandische Kathedraal te bezoeken, deze is van ver al herkenbaar aan de 2 vierkante torens.

    Wist u dat uw hotel tevens de perfecte plek is voor de echte wijnliefhebber? Abbazia Santa Anastasia verbouwd op biologische wijze druiven van hoge kwaliteit. Het proces “van wijngaard tot fles” kunt u volgen tijdens een rondleiding in de wijnmakerij. Tevens kunt u deelnemen aan de proeverijen die ter plekke georganiseerd worden.

  6. Dag 6: Palermo, ca. 85 km

    De hoofdstad van Sicilië mag natuurlijk niet missen tijdens deze reis. Vanuit Cefalù staat u met de trein binnen een uur op het centraal station van Palermo (niet inbegrepen, kaartje ca. € 6 p.p. enkele reis, ter plaatse aan te schaffen). Of rijdt u liever met de auto naar Palermo? Ook dat is geen probleem, doordat uw auto elektrisch is heeft u een vergunning voor de ZTL-zone en kunt u dus zonder boete het centrum inrijden. 

    De oude Griekse naam ‘Panormos' betekent een plaats met een natuurlijke haven. U kunt vandaag enkele hoogtepunten bezoeken van Palermo. Bezoek zeker de Dom en het Palazzo dei Normanni (Koninklijk Paleis). 

  7. Dag 7: Castelbuono - Messina - San Gregorio di Catania, ca. 200 km

    Vandaag is het tijd om naar de laatste accommodatie te rijden, aan de voet van de majestueuze Etna, vlakbij Catania. 

    Via een panoramische route langs zee komt u langs havenstad Messina. Bezoek Piazza del Duomo, waar ook de kathedraal van Messina staat. Ook vindt u hier een klokkentoren van zo’n zestig meter hoog, met een mooie astronomische klok. 

    U verblijft 3 nachten in Casa la Carrubbazza, een historisch negentiende-eeuws herenhuis eigendom van een oude en adellijke familie uit Catania, ligt in wijk San Gregorio, in het noordwesten van Catania, dicht bij de bekende Etna vulkaan.

  8. Dag 8: Etna

    Vandaag neemt u de Ferrovia Circumetnea: een toeristisch treintje dat in een langzaam tempo rond de voet van de Etna rijdt (niet inbegrepen, kaartje ca. € 13 p.p., ter plaatse aan te schaffen). De ruim 3 uur durende rit brengt u door kleine dorpjes, hoge dennenbomenbossen, wijngaarden, amandel- en hazelnotenboomgaarden en pistacheplantages langs de lavarotsen met unieke panorama’s. Een leuke ervaring!

  9. Dag 9: Taormina en Giardini Naxos, ca. 50 km

    Ontdek Taormina, een stadje met vele smalle steegjes en terrasjes. Voor de strandliefhebbers raden we Giardini Naxos aan: deze prachtige en populaire baai van wit zand met enkele kiezelstranden is het grootste stuk strand in de omgeving.

    Maar natuurlijk ook Isola Bella: het beroemdste van de nabijgelegen stranden van Taormina en één van de mooiste inhammen. Isola Bella is verbonden met het kleine eiland met dezelfde naam door een dunne strook zand. Dit zeer populaire kiezelstrand biedt een panoramisch uitzicht en kristalhelder water en is verbonden met de stad door de kabelbaan (of ongeveer 300 treden).

  10. Dag 10: San Gregorio di Catania - Catania, ca. 27 km

    Uw vluchttijd bepaalt wat u nog kunt doen, wellicht is er nog tijd voor een bezoek aan Catania. Vervolgens levert u de elektrische huurauto weer in, deze hoeft uiteraard niet volledig opgeladen te zijn, waarna u incheckt voor de terugvlucht naar huis.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Retourvlucht Catania
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Elektrische huurauto Opel Mokka-e van Sicily by Car met gratis opladen, zowel bij de accommodaties waar u verblijft als onderweg bij openbare ENEL laadpalen. Inclusief 1 bestuurder, ongelimiteerd aantal kilometers, CDW verzekering (schade) en TP verzekering (diefstal)
  • 9 Overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Reisbeschrijving
  • Reisgids Sicilië (u krijgt de gids automatisch thuisgestuurd)
Niet inbegrepen
  • Pai Plus verzekering ca. € 10 per huurdag (voor wielen en ruiten)
  • Extra bestuurder ca. € 10 per huurdag
  • Borg autohuur € 300 (i.p.v. € 600) te voldoen per creditcard
  • Parkeer-, tol- en entreegelden
  • Toeristenbelasting

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook