Culturele parels van Umbrië en Toscane, Chianciano Terme 10-daagse busreis Culturele parels van Umbrië en Toscane, Chianciano Terme

 • Montepulciano
 • Montepulciano
 • Siena Piazza del Campo
 • Chianciano Terme
 • Assisi
 • 29 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • €50,00 p.p. korting bij vertrek in mei!
 • Inclusief Nederlandssprekende stadsgidsen in Assisi en Siena
 • Bezoek aan o.a. Siena, Perugia en Assisi
 • Luxury class touringcar
 • Prachtige Italiaanse kunststeden in één reis!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Umbrië, het groene hart van Italië, biedt een schilderachtig decor van zacht glooiende heuvels, uitgestrekte wijn- en olijfgaarden en middeleeuwse steden. Deze authentieke regio bezit tal van verborgen juweeltjes, zoals de kunststeden Assisi en Perugia. Maar we nemen u ook mee naar de Toscaanse stad Siena en rijden door de wijnvelden en het heuvellandschap. Een reis door misschien wel het aantrekk

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Omgeving Basel of Zuid-Duitsland, ca. 640 km
 2. Dag 2: Chianciano Terme, ca. 780 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over Culturele parels van Umbrië en Toscane, Chianciano Terme

Intro

Umbrië, het groene hart van Italië, biedt een schilderachtig decor van zacht glooiende heuvels, uitgestrekte wijn- en olijfgaarden en middeleeuwse steden. Deze authentieke regio bezit tal van verborgen juweeltjes, zoals de kunststeden Assisi en Perugia. Maar we nemen u ook mee naar de Toscaanse stad Siena en rijden door de wijnvelden en het heuvellandschap. Een reis door misschien wel het aantrekkelijkste gedeelte van Italië.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Omgeving Basel of Zuid-Duitsland, ca. 640 km

  Via onze servicelijnen wordt u naar de wisselplaats gebracht. Na een kopje koffie vertrekken we naar het zuiden. Over de snelwegen reizend, halveren we vandaag de afstand die ons scheidt van Umbrië. De dag is al een eind gevorderd wanneer we bij ons overnachtingshotel in de omgeving van Basel aankomen.

 2. Dag 2: Chianciano Terme, ca. 780 km

  Het ochtendtraject is bergachtig, dat van de namiddag Italiaans en vlakker. Tegen het einde van de dag zien we de Apennijnen en prachtig gekleurde heuvels voor ons opdoemen, een teken dat we ons in Toscane bevinden. Ons einddoel van vandaag is ons comfortabele hotel Fortuna Resort in Chianciano Terme, dat gedurende zeven nachten onze thuisbasis zal zijn.

 3. Dag 3: Vrije ochtend, Montepulciano en Pienza, ca. 60 km

  Na de reis van de afgelopen dagen doen we het vanochtend rustig aan. 's Middags trekken we erop uit. In de omgeving liggen twee juweeltjes van steden: Montepulciano en Pienza. Montepulciano staat om twee dingen bekend: de heerlijke wijn 'Vino Nobile di Montepulciano' en een middeleeuws centrum. Buiten het stadje ligt de San Biagio, een Renaissance kerk, die ons een impressie geeft wat voor stijl ons te wachten staat in Pienza.

 4. Dag 4: Orvieto en Todi, ca. 200 km

  We gaan eerst naar het beroemde en gezellige Orvieto, waar we een van de mooiste kerkgebouwen van Italië zullen bewonderen: de kathedraal Duomo di Orvieto. Italiaanser kan het bijna niet. Orvieto heeft een oud en schilderachtig centrum. We trekken verder Umbrië binnen en rijden via een mooie route langs de Tiber naar het door een stuwdam gevormde Lago di Corbara. Aan het einde van het meer doemt Todi op, dat een aantal jaren geleden werd uitgeroepen tot de meest leefbare stad ter wereld. Hét symbool van Todi is de koepel van de Santa Maria della Consolazione, een indrukwekkende kerk uit de Renaissance die midden in het groen ligt.

 5. Dag 5: Assisi met stadsgids, ca. 200 km

  We gaan vandaag naar de prachtige stad Assisi. We beginnen ons bezoek met een stadswandeling samen met een Nederlandssprekende gids. We besluiten de wandeling in de Franciscusbasiliek, waar we de beeldroman over Franciscus en Clara zullen volgen, gemaakt door de schilder Giotto. Aansluitend heeft u nog meer dan voldoende tijd om de stad op eigen houtje verder te verkennen. Tijdens deze rondleiding kunt u gebruik maken van audio-oortjes (incl.).

 6. Dag 6: Siena met stadsgids en Chiantistreek, ca. 260 km

  Over de Via Cassia, een van de mooiste wegen van Italië, reizen we naar Siena, waar we met een Nederlandssprekende gids onder meer het schelpvormige stadsplein Piazza del Campo zullen zien. Vervolgens rijden we door het schitterende Chiantigebied waar de liefhebbers vlakbij het plaatsje Castellina op een wijnboerderij vier soorten wijn kunnen proeven, vergezeld van bijpassende Toscaanse specialiteiten (excl.). Het gebruik van audio-oortjes is inclusief.

 7. Dag 7: Vrije dag

  Vandaag is een dag ter vrije besteding. Een dagje om te luieren of te genieten van ons hotel en van Chianciano Terme. Het Fortuna Resort ligt in een groot park met veel ontspanningsmogelijkheden. U kunt bij het zwembad gaan liggen met een goed boek maar ook het oude stadje Alto Chianciano Terme bezoeken dat op een heuveltop ligt en vanwaar u een magnifiek uitzicht heeft. Het natuurreservaat Val d'Orcia ligt op een paar kilometer afstand en biedt goede wandelmogelijkheden.

 8. Dag 8: Perugia en Lago di Trasimeno, ca. 180 km

  We bezoeken vandaag Perugia, de beroemde universiteitsstad en indrukwekkende hoofdstad van Umbrië. Van de plaats waar we de bus verlaten brengt een roltrap ons door de gerestaureerde Rocca Paolina naar het centrum. De Etruskische poort, het centrale plein met de Dom, het stadhuis en de beeldschone fontein, alsmede het uitzicht over Centraal-Umbrië zijn enkele bezienswaardigheden die ons te wachten staan. Vanmiddag kunt u een boottochtje maken op het Lago di Trasimeno (excl.) en een bezoek brengen aan het eiland Isola Maggiore.

 9. Dag 9: Omgeving Basel of Zuid-Duitsland, ca. 780 km

  De terugweg voert ons door Toscane langs steden als Florence en Bologna en door het merengebied van Lombardije naar het noorden van Italië en Zwitserland. We dineren en overnachten in de omgeving van Basel of Zuid-Duitsland.  

 10. Dag 10: Nederland, ca. 640 km

  Vandaag echt de laatste dag terug naar Nederland. Op de wisselplaats, waar we aan het einde van de middag aankomen, staat een afscheidsdiner klaar. Na het diner wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


   

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxury class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland of omgeving Basel
 • 7 Overnachtingen in Fortuna Resort in Chianciano Terme (m.u.v. vertrek 3/7, verblijf in Grand Excelsior Hotel in Chianciano Terme)
 • 9x Ontbijt en 9x diner
 • Nederlandssprekende stadsgids in Assisi
 • Nederlandssprekende stadsgids in Siena
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Nog meer comfort en luxe in de allernieuwste luxury class touringcars.

Met o.a. een nog grotere afstand tussen de
stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts
verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw
reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor
nog meer zitcomfort.

De luxury class touringcar is voorzien van

 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
 • Ruim verstelbare rugleuningen
 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
 • Verstelbare voetsteunen
 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
 • Uitstekende airco en warmteregeling
 • Persoonlijk leeslampje met LED verlichting
 • Stopcontacten
 • Wegklapbare LCD-schermen
 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
 • Superluxe in- en exterieurverlichting
 • Audio DVD Multimedia systeem
 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
 • Milieuvriendelijke Euro-6 motoren
 • Geluidsarm door extra ventilatie
 • Luxury Class
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar
 • Bus

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook