Kerst in Thüringen, Friedrichroda 6-daagse busreis

  • Erfurt
  • Erfurt Winter
  • Weimar
  • Weimar
  • Weimar kerstmarkt
  • 10 foto's
  • Busreizen
  • Kerstreizen
  • Rondreizen

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

  • Mooie combinatie van natuur en cultuur
  • Kerstgala op 25/12
  • Bezoek Weimar met een stadgids

Thüringen, ook wel het groene hart van Duitsland genoemd, heeft een gevarieerd landschap met bergen en natuurparken met eeuwenoude bossen en riviertjes die door mooie dalen slingeren. Wellicht is het rond deze tijd wel een echt winterparadijs? Naast het natuurschoon bezoeken we historische steden met elk hun eigen geschiedenis. Daarnaast zullen we elke avond entertaint worden door het hotel. Het z

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
  1. Dag 1: Friedrichroda, ca. 425 km
  2. Dag 2: Erfurt, ca. 100 km
  3. Volledig 6 daags programma

Over Kerst in Thüringen, Friedrichroda

Intro

Thüringen, ook wel het groene hart van Duitsland genoemd, heeft een gevarieerd landschap met bergen en natuurparken met eeuwenoude bossen en riviertjes die door mooie dalen slingeren. Wellicht is het rond deze tijd wel een echt winterparadijs? Naast het natuurschoon bezoeken we historische steden met elk hun eigen geschiedenis. Daarnaast zullen we elke avond entertaint worden door het hotel. Het ziet er naar uit dat het een gezellige reis gaat worden.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvang je hierover tijdig bericht. Afhankelijk van de reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Mooi gelegen hotel midden in het natuurlandschap van Thüringen, op ca. 1km van het centrum.
Kamers
Netjes ingerichte classic kamers voorzien van telefoon, tv, kluisje en badkamer met douche, toilet en föhn.
Faciliteiten
Receptie, lift, kleine lounge, gezellige hotelbar en restaurant. Tegen betaling: Kluisje bij de receptie ca. € 6 per verblijf.
Bijzonderheden
Ontbijt -en dinerbuffet

Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Friedrichroda, ca. 425 km

    Op de wisselplaats word je ontvangen met een kopje koffie. Hierna rijden we via de snelwegen oostwaarts. We komen voor het diner aan in ons hotel in Friedrichroda.

  2. Dag 2: Erfurt, ca. 100 km

    Vandaag staat Efurt, de charmante hoofdstad van Thüringen, op het programma. Erfurt kent vele gerestaureerde renaissance- en vakwerkhuizen die met talrijke kerken en kloosters de middeleeuwse stadskern vormen. Hier vinden we bezienswaardigheden als de Domberg met de St. Mariendom en de St. Severikerk. In het Augustijnenklooster kom je alles te weten over het leven van Maarten Luther. De stad beschikt ook over vele musea. Winkelen kan in de moderne winkelcentra in de omgeving van de Anger en in de winkels langs de Krämerbrücke en de Lange Brücke. Na een dag vol inspanning is het heerlijk vertoeven in een van de gezellige restaurants of cafés.

  3. Dag 3: Weimar met stadsgids, ca. 140 km

    Na het ontbijt is het de beurt aan Weimar, de stad van Schiller en Goethe en de hoofdstad van de Duitse klassieke tijd. Het historische centrum is door UNESCO opgenomen op de Werelderfgoedlijst. We maken hier 's ochtends een wandeling door het oude centrum, onder leiding van een lokale stadsgids. Na de rondleiding is er nog tijd zelf de stad verder te ontdekken, voordat de winkels sluiten voor kerstavond. Hierna vervolgen we de rit terug naar het hotel, waar 's avonds een entertainment programma zal plaatsvinden en we gezamenlijk van het kerstbuffet zullen genieten.

  4. Dag 4: Thüringer Woud, ca. 125 km

    Vandaag staat een uitgebreide rondrit door het Thüringer Woud op het programma. Grote delen van het Thüringer Woud zijn beschermd landschap met enkele bergtoppen van bijna 1000 meter. Onderweg doen we verschillende plaatsjes aan zoals Oberhof, Ilmenau en Arnstadt. Deze laatste stad is met Bach verbonden en hier vind je o.a. het Bachmonument en de Bachkerk. Later in de middag keren we terug naar het hotel, waar koffie met een kerststol voor ons klaar zal staan.

  5. Dag 5: Kasteel Warburg en Gotha, ca. 90 km

    We beginnen de dag me een uitstapje naar Wartburg, waar we het Wartburg kasteel bezoeken. Onder leiding van een audioguide kun je zelfstandig een wandeling maken en hierbij meer te weten komen over dit eeuwenoude kasteel. De rit vervolgen we hierna naar Gotha, een oude stad met een groot aantal aan cultuurhistorische schatten. De stad wordt gedomineerd door het barokslot Friedenstein. Het was als residentiestad de rivaal van Weimar. Als we geluk hebben, kunnen we hier vandaag nog de kerstmarkt bezoeken! Na alle indrukken keren we terug naar Friedrichroda. In de avond maken we een gezamenlijke wandeling door de omgeving en kunnen we onze dansschoenen uit de koffers halen, voor een gezellige dansavond.

  6. Dag 6: Nederland, ca. 425 km

    Vandaag nemen we afscheid van Duitsland en ons hotel en rijden we terug naar de wisselplaats. Hier zal een afscheidsmaaltijd voor ons klaarstaan. Vervolgens word je naar de opgegeven uitstapplaats gebracht.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
  • Luxe comfort class touringcar
  • Deskundige chauffeur tevens reisleider
  • 5 Overnachtingen in Ahorn Berghotel Friedrichroda in Friedrichroda
  • 5x Ontbijt en 5x diner
  • Kerstdiner op 24/12 inclusief een glas wijn
  • Avondentertainment in het hotel op 24/12
  • Koffie met kerststol in het hotel op 25/12
  • Kerstgala in het hotel op 25/12
  • Kerstwandeling in de avond op 26/12
  • Dansavond in het hotel op 26/12
  • Dagelijks animatieprogramma in het hotel
  • Afscheidsdiner op de wisselplaats
  • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
  • Niet genoemde maaltijden.
  • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten je tot niets, je bepaalt zelf waar je aan deelneemt. Eventueel volgt een actueel overzicht bij de reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat je bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt je naar onze wisselplaats gebracht. Hier stap je over op de touringcar naar de vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.


Heenreis

  • tussen 05:00 en 08:00 uur
  • Vertrek vanaf de opstapplaats
  • 09:15 uur
  • Vertrek vanaf onze wisselplaats

Terugreis

  • 18:15-18.30 uur
  • Vertrek vanaf onze wisselplaats
  • tussen 19:00 en 22:30 uur
  • Aankomst bij de uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden. Bij het maken van de routes kan het voorkomen dat de door u geselecteerde opstapplaats niet aangedaan kan worden. Het niet aanbieden van een opstapplaats geeft u geen mogelijkheid de boeking kosteloos te annuleren.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar de mogelijkheid is de eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor alle vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
Er zijn diverse manieren om naar de wisselplaats te reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vind je de opstaptijd in de regio te vroeg? Dan is er de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rij je in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. Ook is er de keuze om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Standaard. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien je slecht ter been bent is het mogelijk dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Standaard
3-pers. kamer €147,50
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van de auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer je boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer je ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kan je tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen €20 voor reizen t/m 6 dagen en €25 voor reizen vanaf 7 dagen. Indien je gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft dit niet vooraf bij te boeken te worden aangegeven. Bij de parkeerwachters melden alle klanten zich met de reisbescheiden, hierna kan je de kosten contant afrekenen.

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook