Kerst in het Zwarte Woud, Endingen 8-daagse busreis

 • Landschap Zwarte Woud-Titisee
 • Winterlandschap
 • wintersfeer
 • Gengenbach in de winter
 • Gengenbach
 • 23 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

 • Besneeuwde bossen, glooiende bergen en bevroren watervallen
 • Geen toeslag eenpersoonskamer
 • Inclusief treintocht door het Zwarte Woud
 • Luxury class touringcar
 • Nieuwe reis
 • Besneeuwde bossen, glooiende bergen en bevroren watervallen!

Frisse lucht, imposante bergen, diepe ravijnen en donkere sparrenbossen, dat is het Zwarte Woud. Op een steenworp afstand van de Franse grens, even ten noordwesten van Freiburg, ligt het oude wijnstadje Endingen. Hier vind je het beroemde Zwarte Woud, volgens kenners een van de mooiste gebieden van Duitsland. Ga deze kerst mee op ontdekking naar het vele natuurschoon in de met sneeuw bedekte bosse

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: Endingen, ca. 560 km
 2. Dag 2: Straatsburg en Gengenbach, ca. 170 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Kerst in het Zwarte Woud, Endingen

Intro

Frisse lucht, imposante bergen, diepe ravijnen en donkere sparrenbossen, dat is het Zwarte Woud. Op een steenworp afstand van de Franse grens, even ten noordwesten van Freiburg, ligt het oude wijnstadje Endingen. Hier vind je het beroemde Zwarte Woud, volgens kenners een van de mooiste gebieden van Duitsland. Ga deze kerst mee op ontdekking naar het vele natuurschoon in de met sneeuw bedekte bossen van deze prachtige streek!

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvang je hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Dit traditionele gasthof ligt aan in het centrum van het historische plaatsje Endingen.
Kamers
De nette kamers beschikken over een tv en een badkamer met douche en toilet.
Faciliteiten
Eetzaal en à la carte restaurant. Het hotel bestaat uit twee naast elkaar gelegen gebouwen, beide gebouwen bestaan uit twee etages en hebben geen lift. Gratis wifi in het hele hotel.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Endingen, ca. 560 km

  Na een kopje koffie op de wisselplaats vertrekken we naar Duistland. De lunch onderweg is al gereserveerd. Vervolgens rijden we door naar Endingen, waar de hotelier ons een warm welkom heet.

 2. Dag 2: Straatsburg en Gengenbach, ca. 170 km

  Na het ontbijt in ons hotel brengen we een bezoek aan de stad Straatsburg, gelegen op een steenworp afstand van de Duits-Franse grens. Het hele centrum is prachtig in kerstsfeer gedecoreerd. De stadskern 'Grande Ile' en de buurt 'Le petit France', welke op de UNESCO Werelerfgoedlijst staat, zijn zeker een bezoek waard. In de middag steken we de Rijn weer over en gaan op weg naar Gengenbach. De pittoreske markt en de smalle straatjes zijn een lust voor het oog en uiterst fotogeniek. Er is een kerstmarkt op het plein voor het stadhuis, waarvan de verlichte ramen de adventskalender vormen. Het laatste venster wordt vandaag, met muziek en optredens feestelijk geopend. Tijd om terug te rijden naar Endingen, waar het diner op ons wacht. 

   

 3. Dag 3: Titisee en rondrit door het Zwarte Woud, ca. 130 km

  Na het ontbijt rijden we naar het plaatsje Titisee, één van de bekendste toeristische trekpleisters in het Zwarte Woud. Je hebt ruimschoots de tijd om het dorp te bekijken en te genieten van het prachtige uitzicht over het bergmeer, de Titisee. We lunchen vandaag bij een restaurant dat gelegen is aan de oever van het meer.  Daarna rijden we via een mooie route terug naar Endingen. In ons hotel staat koffie, chocolademelk en kerstgebak klaar om gezamenlijk het begin van de belangrijkste feestdag in Duitsland in te luiden; Heiligabend! Na het diner is er de mogelijkheid om de kerstnachtmis in de nabij het hotel gelegen kerk bij te wonen.

   

 4. Dag 4: Rondrit door de Kaiserstuhl en Hexenloch, ca. 110 km

  Kerstochtend beginnen we met een heerlijk kerstontbijt. Daarna verkennen we de pittoreske dorpjes en glooiende heuvels van de Kaiserstuhl. De Kaiserstuhl is gelegen tussen de bergen van het Zwarte Woud en de Rijn en 
  heeft een eeuwenoude wijnbouwgeschiedenis. Voor je het weet raak je verliefd op dit prachtige gebied. We lunchen in ons hotel, om in de middag via het lieflijke Simonswäldertal terecht te komen in het diepste en smalste dal van het Zwarte Woud, de Hexenloch. We bezoeken hier de eeuwenoude houtzaagmolen. Aan het eind van de middag rijden we, genietend van de mooie vergezichten, terug naar ons hotel.

   

 5. Dag 5: De Franse Elzas, ca. 100 km

  We maken vandaag een tocht naar het Franse gebied de Elzas en zetten koers naar één van de parels van deze streek, het historische plaatsje Riquewihr. Bewonder de stadsmuur uit de 13e eeuw en de idyllische vakwerkhuizen. Via een mooie route rijden we naar een ander hoogtepunt van de Elzas, de stad Colmar. Scheve, eeuwenoude huizen, mooie pleintjes, een schitterende kathedraal en smalle grachten kenmerken het romantische straatbeeld. Aan het einde van de middag rijden we weer terug naar ons hotel. De lunch is vandaag voor eigen rekening.

 6. Dag 6: Treintocht (incl.) door het Zwarte Woud en Triberg, ca. 150 km

  Vandaag bekijken we het Zwarte Woud op een leuke manier, namelijk door een rit te maken met de Schwarzwaldbahn. We gaan met deze trein vanuit Offenburg naar Triberg over prachtige trajecten, dwars door de ongerepte natuur, langs bergen en door dalen. Na de treinrit brengen we natuurlijk een bezoek aan Triberg, bekend om haar watervallen, die tot één van de hoogste van Duitsland gerekend worden. Triberg is ook bekend van de koekoeksklok, die hier eeuwen geleden ontstaan is. Vandaar de vele klokkenwinkels die je in Triberg ziet. In het mooie Schwarzwaldmuseum kom je alles te weten over verleden en heden van de bijzondere streek (entree ca. € 6,- excl). Na ons bezoek aan dit toeristische stadje rijden we via een mooie route terug naar Endingen. De lunch is vandaag voor eigen rekening.


 7. Dag 7: Vrije ochtend en Sankt Peter, ca. 90 km

  De vrije ochtend geeft je een mooie gelegenheid om Endingen te ontdekken. In het oude centrum is alles op loopafstand en de omgeving biedt talloze mogelijkheden om een heerlijke wandeling te maken. We lunchen in ons hotel, waarna we naar Sankt Peter im Schwarzwald rijden. Hier brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Benedictijnenklooster en de bijbehorende, prachtige kerk (entree en rondleiding inclusief). Door het mooie Glottertal rijden vervolgens terug naar Endingen.

   

 8. Dag 8: Nederland, ca. 560 km

  Na het ontbijt nemen we afscheid van Endingen en rijden we over de Duitse snelwegen terug naar Nederland. We komen in de loop van de middag aan op de wisselplaats waar een afscheidsmaaltijd klaar zal staan. Hierna word je naar de opgegeven uitstapplaats gebracht.


Additionele informatie

Bij boeking heeft u de gelegenheid gehad om een rolstoel of  rollator aan te melden. Per reis  hanteren we een maximum van 3 hulpmiddelen per reis. Indien u nog een hulpmiddel wenst mee te nemen dient u daarvoor beschikbaarheid op te vragen via T: 0180-457803 of per mail verkoop@dejongintra.nl.

 

Niet aangemelde hulpmiddelen kunnen helaas niet mee op reis.


 


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 7 Overnachtingen in Gasthof Engel in Endingen
 • 7x Ontbijt, 4x lunch (geen lunch op dag 2, 5, 6 en 8) en 7x diner
 • Welkomstdrankje
 • Koffie, thee of chocolademelk met kerstkoekjes op 24/12
 • 5-gangendiner op 25/12
 • 1x Schwarzwälder specialiteitengerecht.
 • Treinreis over het traject van de Schwarzwaldbahn
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen je tot niets verplichten, je bepaalt zelf waar je aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat je bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt je naar onze wisselplaats gebracht. Hier stap je over op de touringcar naar de vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.


Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf de opstapplaats
 • 09:15 uur
 • Vertrek vanaf onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij de uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden. Bij het maken van de routes kan het voorkomen dat de door u geselecteerde opstapplaats niet aangedaan kan worden. Het niet aanbieden van een opstapplaats geeft u geen mogelijkheid de boeking kosteloos te annuleren.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar de mogelijkheid is de eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor alle vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
Er zijn diverse manieren om naar de wisselplaats te reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vind je de opstaptijd in de regio te vroeg? Dan is er de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rij je in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. Ook is er de keuze om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Standaard. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien je slecht ter been bent is het mogelijk dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Standaard
3-pers. kamer €147,50
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van de auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer je boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer je ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kan je tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen €20 voor reizen t/m 6 dagen en €25 voor reizen vanaf 7 dagen. Indien je gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft dit niet vooraf bij te boeken te worden aangegeven. Bij de parkeerwachters melden alle klanten zich met de reisbescheiden, hierna kan je de kosten contant afrekenen.

 


REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reis je altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: jouw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook