Kerst in de Neckarvallei 8-daagse busreis Kerst in de Neckarvallei

 • Zwarte Woud in de winter
 • Christmas Market, Stuttgart
 • Heidelberg in Sneeuw
 • Residenzschloss Ludwigsburg
 • Neckarfront, Tübingen im Winter
 • 15 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen
 • Kerstbrunch en buffet op 25/12
 • Heerlijk 4-sterren hotel
 • Inclusief stadsgids in Heidelberg
 • Met bezoek aan de steden Heidelberg en Stuttgart!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

De rivier de Neckar wordt ook wel gezien als de oostelijke grens van het Zwarte Woud. Het glooiende landschap met haar oneindige dennenwouden en schilderachtige winterse stadjes: dat is de Neckarvallei tijdens de Kerst. Het stadje Ditzingen heeft een mooi historisch centrum. Tijdens de excursies maken we onder andere kennis met het Zwarte Woud en de prachtige stad Heidelberg.

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: 22/12: Ditzingen, ca. 500 km
 2. Dag 2: 23/12: Stuttgart, ca. 40 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Kerst in de Neckarvallei

Intro

De rivier de Neckar wordt ook wel gezien als de oostelijke grens van het Zwarte Woud. Het glooiende landschap met haar oneindige dennenwouden en schilderachtige winterse stadjes: dat is de Neckarvallei tijdens de Kerst. Het stadje Ditzingen heeft een mooi historisch centrum. Tijdens de excursies maken we onder andere kennis met het Zwarte Woud en de prachtige stad Heidelberg.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Dit 4-sterrenhotel is omgeven door veel groen en ligt op ca. 10 minuten lopen van het centrum van Ditzingen.
Kamers
Voorzien van tv, bureau, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lift, restaurant/bar, terras en gratis wifi in het hele hotel.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner of buffet.

Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: 22/12: Ditzingen, ca. 500 km

  Na een kopje koffie op onze wisselplaats vertrekken we naar Ditzingen. Uiteraard maken we onderweg diverse stops. Vóór het diner komen we aan in het hotel, waar we met een welkomstdrankje hartelijk worden ontvangen.

 2. Dag 2: 23/12: Stuttgart, ca. 40 km

  Na een goed ontbijt rijden we in de loop van de ochtend naar Stuttgart met in de binnenstad één van de grootste kerstmarkten van Duitsland. In het gezellige historische centrum kunt u genieten van de vele oude en nieuwe gebouwen. De stad heeft een prachtige ligging en is omgeven door een bijzonder panorama van glooiende heuvels, bossen en wijngaarden.

 3. Dag 3: 24/12: Esslingen am Neckar, ca. 60 km

  Vandaag gaan we naar de historische stad Esslingen am Neckar, één van de weinige oude steden in Duitsland die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Een wandeling door deze oude binnenstad is als een reis door twaalf eeuwen: middeleeuwse vakwerkhuizen, gotische kerken, kronkelende straatjes, romantische pleinen en idyllische grachten getuigen van de bloeitijd van Esslingen in de Middeleeuwen's Avonds genieten we van een gezellige kerstavond en heeft u de gelegenheid een nachtmis bij te wonen.

 4. Dag 4: 25/12: Tübingen, ca. 120 km

  In de ochtend genieten we eerst van een laat kerstontbijt. Vervolgens brengen we een bezoek aan het charmante stadje Tübingen. Het aan de Neckar gelegen plaatsje herbergt een prachtig en volledig gerestaureerd middeleeuws centrum. Heerlijk wegdromen naar hoe het toen allemaal geweest moet zijn.

 5. Dag 5: 26/12: Rondrit Zwarte Woud en Porsche museum, ca. 110 km

  We gaan vandaag een prachtige tocht maken door het Zwarte Woud in kerstsfeer. We brengen onder andere een bezoekje aan de abdij van Maulbronn, die zo speciaal is dat de UNESCO het op haar Werelderfgoedlijst heeft opgenomen. Op onze weg terug maken we nog een leuk uitstapje naar het Porsche museum, ook wel 'het museum op wielen' genoemd. Er worden hier meer dan 80 voertuigen en vele kleine exposities tentoongesteld in een unieke ambiance. De gasten die niet naar binnen willen kunnen een kijkje rondom het museum nemen, totdat de touringcar terugkeert naar het hotel.


   

 6. Dag 6: 27/12: Heidelberg met stadsgids, ca. 225 km

  Vandaag is het tijd voor één van de hoogtepunten van deze reis, Heidelberg. Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar deze betoverende stad. Het is ook niet voor niets dat Keizerin Sissi hier tussen 1883 en 1890 regelmatig langere tijd doorbracht. Tijdens een stadstour onder leiding van een stadsgids zien we alle hoogtepunten van Heidelberg zoals de Alte Brücke en het Rathaus.

 7. Dag 7: 28/12: Schloss Ludwigsburg en Stuttgart, ca. 55 km

  Na het ontbijt rijden we naar het pittoreske stadje Ludwigsburg. Hier kunt u een bezoek brengen aan Schloss Ludwigsburg. Dit slot is één van Duitslands grootste barokke kastelen met een enorme barokke tuin. In de middag gaan we naar de Sonnenberg in Stuttgart. Vanaf deze berg vertrekt een tandradbaan naar het lager gelegen centrum van de stad. Vanaf de berg daalt u af tussen woonwijken en wijnranken naar de Marienplatz, in het centrum van de stad (excl. ca. € 3 p.p. enkele reis). Op de Marienplatz kunt u een kop koffie drinken voordat de bus u weer terugbrengt naar het hotel.

 8. Dag 8: 29/12: Nederland, ca. 500 km

  We rijden weer terug naar Nederland waar, op onze wisselplaats een afscheidsdiner voor u klaar staat. Hierna wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


Additionele informatieBij boeking heeft u de gelegenheid gehad om een rolstoel of  rollator aan te melden. Per reis  hanteren we een maximum van 3 hulpmiddelen per reis. Indien u nog een hulpmiddel wenst mee te nemen dient u daarvoor beschikbaarheid op te vragen via T: 0180-457803 of per mail verkoop@dejongintra.nl.


 


Niet aangemelde hulpmiddelen kunnen helaas niet mee op reis.

 
Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 7 Overnachtingen in Best Western Plaza Hotel in Ditzingen
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • Welkomstdrankje
 • Lunch op 24/12
 • Kerstbrunch met warme gerechten op 25/12
 • Kerstbuffet op 25/12
 • Nederlandssprekende stadsgids in Heidelberg
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook