Rügen, eiland aan de Oostzeekust, Breege 8-daagse busreis

 • Königsstuhl, Rügen
 • Kap Arkona
 • Stralsund
 • Sellin
 • Rasender Roland, Rügen
 • 27 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Verblijf in een prima familiehotel
 • Unieke bestemming met onbekende plekjes
 • Naar o.a. Kap Arkona, Rasender Roland en Wismar
 • Vakantie op het grootste eiland van Duitsland!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Rügen is het grootste eiland van Duitsland, aan de Oostzeekust. Het is een toeristisch eiland met lange en brede stranden, havens, hotels en gezellige restaurants en er is genoeg te zien. We bezoeken de krijtrotsen aan de noordkant van het eiland, de steden en dorpen met karakteristieke bebouwing uit het begin van de twintigste eeuw, vissersdorpjes, kerken, kloosters, ruïnes en kastelen, maar er i

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: Breege, ca. 735 km
 2. Dag 2: Vrije ochtend, Kap Arkona, Putgarten, Vitt en Königsstuhl, ca. 75 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Rügen, eiland aan de Oostzeekust, Breege

Intro

Rügen is het grootste eiland van Duitsland, aan de Oostzeekust. Het is een toeristisch eiland met lange en brede stranden, havens, hotels en gezellige restaurants en er is genoeg te zien. We bezoeken de krijtrotsen aan de noordkant van het eiland, de steden en dorpen met karakteristieke bebouwing uit het begin van de twintigste eeuw, vissersdorpjes, kerken, kloosters, ruïnes en kastelen, maar er is ook ruimte voor de natuurgebieden op het eiland.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Breege, ca. 735 km

  Na een kopje koffie op de wisselplaats vertrekken we naar Rügen. We rijden via de snelweg langs Bremen, Hamburg, Lübeck en Rostock, zodat u langzaamaan kunt wennen en genieten van de uitgestrektheid van het noorden van Duitsland. Het diner gebruiken we onderweg. We komen pas later op de avond in Rügen aan.

 2. Dag 2: Vrije ochtend, Kap Arkona, Putgarten, Vitt en Königsstuhl, ca. 75 km

  De ochtend kunt u naar eigen idee invullen. In de middag maken we een uitstapje met de bus naar de noordelijkste punt van het eiland: Kap Arkona. Het laatste stukje (ca. 2 km) van deze rit doen we te voet of per treintje. Kap Arkona is geen dorp, maar bestaat uit twee vuurtorens. Het uitzicht is werkelijk schitterend, hoge krijtrotsen en diep beneden de golvende zee. Hierna gaan we nog even naar het vissersdorpje Vitt, een soort openluchtmuseum met kleine, witte rietgedekte huizen en een haven. We eindigen de dag met een bezoek aan de ‘Königsstuhl’, een berg van 118 meter aan de oostkant van het eiland in het Nationale Park Jasmund. Hier kunt u de hoge witte krijtrotsen en de Oostzee zien.

 3. Dag 3: Sassnitz en Binz, ca. 80 km

  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Sassnitz, een van de oudste badplaatsen van het eiland.  De plaats heeft een drukke en gezellige haven en vanaf de pier heeft u een goed zicht op de boten. Vervolgens rijden we naar Binz, een mondaine badplaats, zoals men ze alleen aantreft aan de kust van de Oostzee. Binz heeft de mooiste stranden van het eiland. U kunt er winkelen, maar ook gewoon rondlopen en genieten.

 4. Dag 4: Ralswiek en Stralsund, ca. 135 km

  We gaan vandaag eerst naar Ralswiek. Aan de Grosser Jasmunder Bodden is een openluchttheater gecreëerd. Hier vinden sinds de DDR-tijd de Störtebeker Festspiele plaats. Klaus Störtebeker was een legendarisch zeerover uit eind 14e eeuw, die transporten tussen de Hanzesteden en de Oostzee beroofde en een deel van de buit aan de (arme) bevolking gaf. Na dit bezoek rijden we door naar de moderne Hanzestad Stralsund aan de vaste wal. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vroeger was Stralsund een stad die leefde van de visserij. Het is dan ook niet gek dat de beschermheilige van de vissers (Nikolaus) zijn naam gaf aan de eerste kerk van Stralsund (Kirche St. Nikolai). Neem vooral een kijkje in de kerk, want er ligt een schat aan kunstwerken. U heeft ruim de tijd om rond te kijken in deze stad, voordat we in de middag weer terug gaan naar Rügen.

 5. Dag 5: Vrije dag

  Vandaag heeft u heerlijk een dagje voor uzelf, maar we geven graag een aantal aanbevelingen. U kunt vanaf Breege bijvoorbeeld een boottocht van een uur maken naar het autovrije eiland Hiddensee (kosten excl.) of een fiets huren en een stukje van het eiland zelf verkennen. (fietshuur is via het hotel mogelijk, excl.). U kunt ook een mooie wandeling maken naar het strand of de natuur in.

 6. Dag 6: Putbus, Sellin, Göhren en treintocht 'Rasender Roland', ca. 125 km

  Vandaag maken we een mooie dagtocht naar het oostelijk deel van het eiland. We rijden eerst naar Putbus, wellicht de mooiste stad op het eiland. Het is de voormalige residentie van koningen en andere adellijken. Verder heeft Putbus een slotpark in Engelse landschapsstijl met een zwanenvijver, een orangerie en een slotkerk. In de middag rijden we via Sellin, waar u de Seebrücke (een pier in de zee met daarop een restaurant en terras) kunt bekijken. Vervolgens gaan we naar Göhren, van oorsprong een boerendorp en vissersdorp. Hier zijn de statige huizen en de pier bezienswaardige, maar ook het Hunebed Speckbusch (uitzichttoren) achter de protestantse kerk. Aan het eind van de middag heeft u de mogelijkheid om een rit met de ‘Rasender Roland’ te maken. Dit is een smalspoorstoomtrein van Göhren via Baabe, Sellin en Jagdschloss Granitz naar Binz, door een wonderschoon landschap.

 7. Dag 7: Wismar en omgeving Braunschweig, ca. 450 km

  We verlaten ons hotel en rijden naar de mooie middeleeuwse Hanzestad Wismar die direct aan de Oostzee ligt. In de loop van de middag rijden we door naar ons hotel in Noord-Duitsland voor de laatste overnachting.

 8. Dag 8: Nederland, ca. 355 km

  We zullen eerst op ons gemak ontbijten voordat we terug naar Nederland rijden. Aan het einde van de middag komen we aan op de wisselplaats waar u een 3-gangen afscheidsdiner ontvangt. Vervolgens brengen onze chauffeurs u naar uw uitstapplaats.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 6 Overnachtingen in Hotel Gasthof Breeger Bodden in Breege
 • 1 Overnachting in de omgeving van Braunschweig
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • Filmavond
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook