Beierse Woud, Rattenberg 10-daagse busreis

  • Beierse Woud
  • Hluboka
  • Cesky Krumlov
  • Passau
  • Walhalla
  • 21 foto's
  • Busreizen
  • Rondreizen
  • Gegarandeerd vertrek

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

  • Verblijf in gastvrij familiehotel
  • Uitgebreid programma
  • Bezoek aan o.a. Passau, Cesky Krumlov en Walhalla
  • Inclusief dagtocht Tsjechië!

Deze reis neemt u mee naar het Beierse Woud, het grootste natuurgebied van Midden-Europa, gelegen tussen de stad Regensburg en de grens met Tsjechië. Te midden van de bossen bevinden zich een aantal sfeervolle steden en dorpen. We verblijven in het kleine plaatsje Rattenberg. Vanaf hier maken we mooie excursies door het heuvelachtige landschap, bezoeken we o.a. de 'driestromenstad' Passau en gaan

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
  1. Dag 1: Rijnroute en Midden-Duitsland, ca. 520 km
  2. Dag 2: Straubing en Rattenberg, ca. 240 km
  3. Volledig 10 daags programma

Over Beierse Woud, Rattenberg

Intro

Deze reis neemt u mee naar het Beierse Woud, het grootste natuurgebied van Midden-Europa, gelegen tussen de stad Regensburg en de grens met Tsjechië. Te midden van de bossen bevinden zich een aantal sfeervolle steden en dorpen. We verblijven in het kleine plaatsje Rattenberg. Vanaf hier maken we mooie excursies door het heuvelachtige landschap, bezoeken we o.a. de 'driestromenstad' Passau en gaan we uiteraard ook de grens over naar Tsjechië.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Dit prima familiehotel is heerlijk rustig en zonnig gelegen in het Beierse Woud, in Maierhof op ca. 5 km van het centrum van Rattenberg. Wie van natuur, comfort en rust houdt zal zich hier perfect thuis voelen.
Kamers
Nette kamers voorzien van tv, balkon en een badkamer met föhn, bad of douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lift, restaurant, terras, stoombad en sauna. Gratis wifi in het hele hotel. Tegen betaling: whirlpool.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Rijnroute en Midden-Duitsland, ca. 520 km

    Na een kopje koffie op de wisselplaats vertrekken we richting Duitsland. We maken van onze eerste dag meteen al een echte vakantiedag en rijden vanaf Koblenz een mooie route langs de Rijn naar Sankt Goar, vanaf waar we met het veerpontje oversteken naar Sankt Goarshausen. In de loop van de middag komen we aan bij ons overnachtingshotel in Midden-Duitsland.

  2. Dag 2: Straubing en Rattenberg, ca. 240 km

    We rijden een mooie route langs de Donau en brengen onderweg een bezoek aan Straubing. Daarna gaan we richting Gasthof Hotel Dilger in Rattenberg waar we in de loop van de middag zullen arriveren en ontvangen worden met een welkomstdrankje. De rest van de middag heeft u vrij om uw koffer uit te pakken en het hotel te verkennen.

  3. Dag 3: JOSKA glasparadijs en Sankt-Oswald, ca. 150 km

    In de ochtend brengen we een bezoek aan het kleurrijke JOSKA glasparadijs in Bodenmais. Tijdens een van de demonstraties leert u alles over het vakmanschap glasblazen en kunt u alle glaswerken van de tentoonstelling bewonderen. Waagt u een poging tot glasblazen bij de smeltoven of maakt u liever een ontspannen wandeling door de kristaltuin? In de middag staat een bezoek aan de Bründl kapel van Sankt-Oswald op het programma. De verschillende stops worden aan elkaar gekoppeld met mooie routes door de omgeving.

  4. Dag 4: Regen en Silberberg, ca. 100 km

    Onze eerste stop is Regen waar we een bezoek brengen aan het Fressenden Haus museum. In dit gebouw werd vroeger graan opgeslagen voor de bewoners van kasteel Weissenstein en de dorpsbevolking. Daarna rijden we door naar de historische mijn ‘Silberberg’. Tijdens een rondleiding ervaart u de omstandigheden in de mijnbouw. Er zijn nog steeds indrukwekkende machines en schachten in werking.

  5. Dag 5: Vrije dag

    Vandaag een dag die u naar eigen wens kunt indelen. Wat wordt het, lekker uitslapen, een boek lezen op het terras, een kerk bezoeken of een wandeling maken door de prachtige natuur?

  6. Dag 6: Tittling en Neuschönau, ca. 190 km

    Na het ontbijt rijden we naar Tittlingen waar u het Museumdorf Bayerische Wald kunt bezoeken. Hier maakt u een reis naar het verleden van het Beierse Woud. In dit dorp kunt u zien hoe het er in deze regio in de 17e tot 19e eeuw uit zag. Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan het grootste boomkroonpad ter wereld, waarbij een lift u naar boven en beneden brengt. Op 8 tot 25 meter boven de bosbodem is het mogelijk om door de ongerepte natuur te wandelen. De 44 meter hoge boomtoren geeft een mooi uitzicht over het Beierse Woud. Mocht u niet van een wandeling op grote hoogte houden, dan kunt u er uiteraard ook voor kiezen om in het bos aan de grond te blijven.

  7. Dag 7: Hluboka nad Vlatavou en Cesky Krumlov (Tsjechië), ca. 375 km

    Vandaag staat er een lange dag op het programma. In de ochtend passeren we de Tsjechische grens en rijden we naar het sprookjesachtige kasteel Hluboka (excl.) in Hluboka nad Vlatavou, een van oorsprong vroeg gotische burcht uit de 13e eeuw. Na dit bezoek rijden we door naar Cesky Krumlov, een van de mooiste plaatsjes van Tsjechië. U kunt hier een leuke wandeling maken door de oude binnenstad die autoluw is. Een wandeling over de binnenplaats van het Krumlovkasteel naar de Mantelbrug is een echte aanrader. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de binnenstad van Cesky Krumlov.

  8. Dag 8: Passau met stadsgids en Waldkirchen, ca. 215 km

    Vandaag bezoeken we Passau. Tijdens een stadswandeling met een lokale stadsgids bezichtigen we alle mooie plekken van de stad, zoals de prachtige oude binnenstad met haar kleurrijke gevels, het klooster ‘Maria Hilf’ en de St. Stephans Dom. In de middag brengen we een bezoek aan Waldkirchen, waar we een rondleiding bijwonen in het Penninger Erstes Bayerisches Schnapsmuseum (incl.). Na een introductiefilm kunt u zien hoe Schnaps wordt gemaakt en natuurlijk de lokale producten proeven en kopen. Indien de tijd het toe laat, kunt u nog een boottocht over de Donau maken (excl.) langs de kleurrijke gevels van de stad en de St. Stephans Dom naar de ‘Dreiflusse-Mundung’, waar de Donau, de Inn en de Ilz samenkomen. 

  9. Dag 9: Walhalla, Regensburg en Midden-Duitsland, ca. 225 km

    Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel. We beginnen aan de terugreis en brengen allereerst een bezoek aan Walhalla. Vervolgens rijden we naar Regensburg. In de historische binnenstad heeft u voldoende tijd om rond te kijken. Hierna rijden we door naar ons overnachtingshotel.

  10. Dag 10: Nederland, ca. 500 km

    Vandaag rijden we het laatste stuk terug naar de wisselplaats. Tijdens de maaltijd kunt u afscheid nemen van uw reisgenoten en aansluitend wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.



Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
  • Luxe comfort class touringcar
  • Deskundige chauffeur tevens reisleider
  • 2 Overnachtingen in Midden-Duitsland
  • 7 Overnachtingen in Gasthof Hotel Dilger in Rattenberg
  • 9x Ontbijt en 9x diner
  • Welkomstdrankje
  • Lokale stadsgids in Passau
  • Schnapsmuseum
  • Afscheidsdiner op de wisselplaats
  • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
  • Niet genoemde maaltijden.
  • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat je bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt je naar onze wisselplaats gebracht. Hier stap je over op de touringcar naar de vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

  • tussen 05:00 en 08:00 uur
  • Vertrek vanaf de opstapplaats
  • 09:15-09.30 uur
  • Vertrek vanaf onze wisselplaats

Terugreis

  • 18:15-18.30 uur
  • Vertrek vanaf onze wisselplaats
  • tussen 19:00 en 22:30 uur
  • Aankomst bij de uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd is terug te vinden op de reisbescheiden. Bij het maken van de routes kan het voorkomen dat de geselecteerde opstapplaats niet aangedaan kan worden. Het niet aanbieden van een opstapplaats geeft geen mogelijkheid de boeking kosteloos te annuleren.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar de mogelijkheid is de eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor alle vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
Er zijn diverse manieren om naar de wisselplaats te reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vind je de opstaptijd in de regio te vroeg? Dan is er de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rij je in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. Ook is er de keuze om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Standaard. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien je slecht ter been bent is het mogelijk dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Standaard
3-pers. kamer €147,50
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van de auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer je boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer je ervoor kiezen om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, is parkeren (tegen betaling) mogelijk. De parkeertarieven bedragen €20 voor reizen t/m 6 dagen en €25 voor reizen vanaf 7 dagen. Indien je gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft dit niet vooraf bij te boeken te worden aangegeven. Bij de parkeerwachters melden alle klanten zich met de reisbescheiden, hierna kan je de kosten contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

  • Dubbele beglazing
  • Stereo geluidsinstallatie
  • Luchtvering
  • Airconditioning
  • Toilet
  • Koelkast
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • 2 Toegangsdeuren
  • Comfortabel verstelbare stoelen
  • touringcar-grid
  • Bus
  • Touringcar
  • Touringcar
  • Touringcar
  • Wisselplaats
  • Touringcar, Levico
  • Touringcar, Levico
  • Bus
  • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook