Charleroi Airport - AdobeStock 277978112

Vliegen vanaf Charleroi Airport

Vertrek je liever vanaf een regionale luchthaven naar je vakantiebestemming? Dan is Charleroi Airport een hele goede keus. Ervaar de voordelen van een regionaal vertrek vanaf deze luchthaven. Het zal je verrassen hoeveel bestemmingen er vanaf Charleroi Airport bereikbaar zijn. Of je nu kiest voor een zonvakantie, een stedentrip of een fly drive met vertrek vanaf Charleroi Airport, de mogelijkheden zijn legio.

Ontdek de vele voordelen van een regionaal vertrek vanaf Charleroi Airport naar je vakantiebestemming.

De populairste bestemmingen vanaf Charleroi Airport

Vliegen vanaf Charleroi Airport met de Jong Intra Vakanties

Vliegen vanaf de regionale luchthaven Charleroi Airport biedt veel mogelijkheden. Zo zijn er meer bestemmingen dan je denkt bereikbaar vanaf deze luchthaven. Charleroi Airport is een luchthaven met alle benodigde faciliteiten om het reizen zo aangenaam mogelijk te maken.

Winkels en restaurants

Charleroi Airport heeft een winkelaanbod bestaande uit; literatuur, souvenirs, cosmetica en voedsel. Zowel voor als na de security check bevinden zich diverse winkels. Belastingvrij winkelen kan alleen in de winkels na het passeren van de security check. Charleroi Airport is 7 dagen per week geopend. Alle winkels en restaurants op Charleroi Airport zijn geopend van 05:00 tot 23:00h. Naast het winkelaanbod op Charleroi Airport, kun je er uiteraard ook terecht voor een ontbijt, lunch, diner en borrel.

Faciliteiten

Op de luchthaven bevinden zich o.a. de volgende faciliteiten:

  • Oplaadpunten

  • Bagagewagens

  • Businesslounge

  • Servicepunt

  • Pinautomaat & wisselkantoor

  • Opbergruimte voor bagage

  • Autoverhuur

Bereikbaarheid

Charleroi Airport is zowel met eigen auto als openbaar vervoer goed bereikbaar.

Openbaar vervoer

Charleroi Airport is gemakkelijk en snel bereikbaar met het openbaar vervoer. De luchthaven van Charleroi ligt op slechts 20 minuten van het station Charleroi Sud. Eenmaal daar is het mogelijk om een ​​rechtstreekse bus (lijn A) te nemen die u naar de luchthaven brengt. 

Parkeren

Op Charleroi Airport zijn er voldoende mogelijkheden om uw auto veilig, voordelig en op loopafstand van de luchthaven te parkeren. Wilt u zeker zijn van een plekje, dan kunt u het beste vooraf online reserveren. De looptijd vanaf de meest ver gelegen parkeerplaats is 20 minuten.

Overnachten

Woont u wat verder weg van Charleroi Airport of moet u heel vroeg vliegen dan is het ideaal om de nacht ervoor (of na een late aankomst) te overnachten bij de luchthaven. Die mogelijkheid is er gelukkig in diverse hotels, waaronder het hotel Charleroi Airport (van der Valk). U kunt een shuttle boeken die u vervoert tussen het hotel en de luchthaven.