Hoogtepunten van Zwitserland en Oostenrijk 13-daagse autorondreis

  • Interlaken
  • Krimmler waterval
  • Salzburg
  • Lake Brienz
  • Grindelwald
  • 14 foto's
  • Autovakanties
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Unieke reis
  • Twee Alpenlanden, 1 reis
  • Pittoreske dorpen en kristalheldere meren
  • 3x Ontbijt en 9x halfpension inbegrepen
  • NL routebeschrijving
  • Nieuwe reis
  • Unieke reis

Ontdek de Alpenpracht tijdens deze onvergetelijke 2 landenreis! Verken Grindelwald's Zwitserse charme, Seelisberg's merenpracht, Nauders' Oostenrijkse allure en sluit af aan het kraakheldere Zeller meer. Een reis vol contrasten en adembenemende landschappen.

Vervoersmogelijkheden
13-daags programma
  1. Dag 1: Nederland – Grindelwald, ca. 870 km
  2. Dag 2: Grindelwald
  3. Volledig 13 daags programma

Over Hoogtepunten van Zwitserland en Oostenrijk

Intro

Ontdek de Alpenpracht tijdens deze onvergetelijke 2 landenreis! Verken Grindelwald's Zwitserse charme, Seelisberg's merenpracht, Nauders' Oostenrijkse allure en sluit af aan het kraakheldere Zeller meer. Een reis vol contrasten en adembenemende landschappen.


Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Grindelwald
- De Bachalpsee
- Top of Europe - Jungfraujoch
- Männlichen gondelbaan
- Schynige Platte
- Interlaken
- Thuner- en Brienzermeer
- Seelisberg
- Vierwaldstättersee / Vierwoudstrekenmeer
- Rütli
- Luzern
- Weggis
- Vitznau
- Berg Rigi
- Stanserhorn
- Historisch Zug
- Fluëlen
- Nauders
- Kaunertal Gletscherstrasse
- Reschensee
- Landeck
- Serfaus
- Innsbruck
- Zell am See
- Zeller meer
- Grossglockner Hochalpenstrasse
- Krimmler Wasserfälle
- Hohe Tauern National Park
- Kitzbühel
- Salzburg

Dagprogramma

  1. Dag 1: Nederland – Grindelwald, ca. 870 km
    U rijdt vanuit Nederland in een dag of desgewenst met een tussenovernachting in Duitsland (op eigen gelegenheid) naar Grindelwald in Zwitserland waar u de komende 3 nachten zult verblijven. Na aankomst in het hotel kunt u na de lange autorit even de benen strekken met een wandeling.
  2. Dag 2: Grindelwald

    Na het ontbijt wachten Grindelwald en omgeving om door u ontdekt te worden. Het Eiger-dorp Grindelwald in het Berner Oberland ligt verscholen in een lieflijke en groene dalkom, omgeven door een imposant bergdecor met Eiger-noordwand en Wetterhorn. Dit decor en de talloze uitzichtspunten en activiteiten maken Grindelwald tot een populaire bestemming. Trek uw wandelschoenen aan, verken de schilderachtige wandelpaden met uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau, en ontdek de alpenweiden bezaaid met wilde bloemen. Avonturiers kunnen genieten van activiteiten zoals mountainbiken, paragliden en wandelen naar de First voor adembenemende panorama's. Het sfeervolle dorp zelf nodigt uit tot ontspannen wandelingen, met traditionele chalets en gezellige terrasjes. Boottochten op het nabijgelegen meer, de Bachalpsee, voegen een vleugje sereniteit toe aan uw zomerse escapade.

  3. Dag 3: Excursiemogelijkheden vanuit Grindelwald

    Vanuit Grindelwald zijn er tal van betoverende uitstapjes mogelijk. Hier zijn enkele suggesties: 

    Top of Europe - Jungfraujoch

    Neem de Jungfraubahn-trein naar het Jungfraujoch, het hoogste treinstation van Europa. Geniet van adembenemende uitzichten op de Aletschgletsjer en de omliggende bergen.

    First Flyer Zipline

    Voor wat avontuur kunt u de First Flyer Zipline proberen, een spannende ervaring met een prachtig panoramisch uitzicht.

    Männlichen-gondelbaan

    Neem de gondel naar Männlichen en geniet van een panoramisch uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau. Het is ook het startpunt van een prachtige wandelroute.

    Grindelwald-First-tour

    Ontdek de Grindelwald-First-regio met de kabelbaan. Bezoek de First Flyer, First Glider en de Cliff Walk voor opwindende activiteiten.

    Schynige Platte-trein

    Maak een nostalgische treinreis naar Schynige Platte en bewonder de alpenflora in de botanische tuinen.

  4. Dag 4: Grindelwald - Seelisberg, ca. 100 km

    Na het ontbijt verlaat u Grindelwald en reist u in de richting van Seelisberg waar u de komende 3 nachten zult verblijven. Onderweg komt u langs Interlaken, gelegen tussen het Thuner- en het Brienzermeer. Gedomineerd door de drie machtige bergen Eiger, Mönch en Jungfrau is deze vakantieplaats uitgangspunt voor talrijke uitstapjes. Geniet van een ontspannen wandeling langs de oevers van de meren of maak een boottocht om de serene schoonheid te ervaren. Ook een bezoek aan het Höhematte Park behoort tot de mogelijkheden. Dit grote park in het centrum van Interlaken biedt een perfecte plek om te ontspannen met uitzicht op de omliggende bergen. Het is ideaal voor een picknick of een rustige middagwandeling. Op slechts tien kilometer van Interlaken bevindt zich op een zonnige helling op het zuiden Beatenberg-Niederhorn, een eldorado voor hanggliders. Voor de wandelaar ligt er een uitgestrekt net wandelroutes. Op de Niederhorn op 1950 m zijn steenbokken, gemzen en marmotten thuis.

  5. Dag 5: Seelisberg

    Na het ontbijt is er tijd om Seelisberg te verkennen. Ontdek de talloze wandelpaden die leiden naar adembenemende uitkijkpunten, zoals de Seelisberger Panoramaweg. Geniet van een ontspannen boottocht op het meer of neem een verfrissende duik in het heldere water. Rütli, in de buurt, nodigt uit tot een historische reis, terwijl het pittoreske dorp zelf doordrenkt is van Zwitserse authenticiteit.

  6. Dag 6: Excursiemogelijkheden vanuit Seelisberg

    Seelisberg en de omgeving bieden een scala aan prachtige bezienswaardigheden en activiteiten die uw zomervakantie onvergetelijk zullen maken. Hier zijn enkele hoogtepunten die u kunt ontdekken tijdens uw verblijf:

    Luzern

    Breng een bezoek aan de charmante stad Luzern. Verken de oude binnenstad, bewonder de beroemde Kapelbrug en bezoek het indrukwekkende Zwitsers Verkeersmuseum.

    Boottocht naar nabijgelegen steden

    Onderneem een boottocht op het Vierwoudstrekenmeer en ontdek nabijgelegen steden zoals Weggis en Vitznau. Elke stad heeft zijn eigen charme en unieke bezienswaardigheden.

    Berg Rigi

    Maak een schilderachtige trein- of kabelbaanrit naar de top van de berg Rigi. Geniet van adembenemende panorama's en maak onvergetelijke wandelingen op deze iconische berg.

    Verken de Stanserhorn

    Ontdek de nabijgelegen Stanserhorn en bereik de top met 's werelds eerste kabelspoorweg. Vanaf de top heeft u een fantastisch uitzicht op de omliggende bergen en meren.

    Historisch Zug

    Breng een bezoek aan de stad Zug, doordrenkt van geschiedenis. Verken het oude centrum, bezoek het Zwitsers Nationaal Museum en geniet van een wandeling langs het prachtige meer van Zug.

    Fluëlen

    Fluëlen, gelegen aan de oever van het Vierwoudstrekenmeer, is een schilderachtig stadje met een rijke geschiedenis en prachtige natuurlijke omgeving. Ontdek het William Tell Monument, gewijd aan de legendarische Zwitserse held William Tell. Het standbeeld biedt een mooi uitzicht op het meer en de omliggende bergen.

    Stoos

    In Stoos ligt de kabelbaan naar de Fronalpstock. Dit is de steilste kabelbaan ter wereld. De kabelbaan brengt u naar de top van de berg waar u het wandelpad naar het uitzichtpunt kan lopen. Vanuit het uitzichtpunt heeft u mooie uitzichten over het meer en de omliggende bergen.

  7. Dag 7: Seelisberg – Nauders, ca. 260 km

    Na een lekker ontbijt verlaat u het hotel en rijdt u vanuit Seelisberg richting Nauders in Oostenrijk. Nauders, gelegen in het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Zwitserland, is een schilderachtig bergdorp dat bekend staat om zijn adembenemende alpenlandschap en rijke geschiedenis. Eenmaal in Nauders kunt u genieten van de sfeer van dit Oostenrijkse bergdorp. Verken het historische centrum, ontdek lokale eetgelegenheden en bewonder de omliggende berglandschappen.

  8. Dag 8 en 9: Nauders en omgeving

    Nauders en de omgeving bieden een scala aan prachtige bezienswaardigheden en activiteiten die uw zomervakantie onvergetelijk zullen maken. Hier zijn enkele hoogtepunten die u kunt ontdekken tijdens uw verblijf:

    Bergwandelen en fietsen

    Wandel over de groene alpenweiden, terwijl u geniet van de frisse berglucht en de prachtige vergezichten. Voor de avonturiers onder u biedt Nauders een scala aan buitenactiviteiten, zoals mountainbiken, raften en paragliden. De nabijgelegen bergpaden bieden eindeloze mogelijkheden voor wandelaars en fietsers van alle niveaus. Onze tip: maak een wandeling naar de Nauderser Alm, een prachtige alpenweide op ongeveer 2000 meter boven zeeniveau. Geniet van het uitzicht op de omliggende bergen terwijl u wordt omringd door kleurrijke bloemen en grazende koeien.

    Kaunertal Gletscherstrasse

    Maak een schilderachtige rit naar de Kaunertal-gletsjer, waar u een adembenemend uitzicht heeft op de eeuwige sneeuw en de machtige gletsjers. Onderweg komt u langs watervallen en alpenweiden die gewoonweg betoverend zijn.

    Reschensee

    Op korte afstand van Nauders vindt u de beroemde Reschensee, waar u de verzonken kerktoren kunt bewonderen die uit het meer oprijst. Het is een iconisch uitzicht en een geweldige plek om te wandelen of te fietsen rond het meer.

    Dreiländerblick

    Op de top van de Nauderer Berg bevindt zich de Dreiländerblick, een uitkijkplatform waar u drie landen kunt zien - Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Het uitzicht vanaf hier is werkelijk spectaculair.

    Bezoek leuke steden en bergdorpjes in de buurt

    Maak uitstapjes naar charmante plaatsen in de buurt, zoals Landeck en Serfaus. Elke plaats heeft zijn eigen unieke charme en biedt u de mogelijkheid om de cultuur en geschiedenis van de regio te ontdekken.

  9. Dag 10: Nauders - Zell am See/Schüttdorf, ca. 250 km
    Na het ontbijt verlaat u Nauders en rijd u richting Zell am See-Schüttdorf waar u de laatste 3 nachten zult verblijven. Maak onderweg een stop in Innsbruck. Innsbruck, de schilderachtige hoofdstad van de deelstaat Tirol, is een stad die moeiteloos de historische charme van een keizerlijke stad combineert met de adembenemende schoonheid van de omliggende Alpen. Verken het oude stadscentrum van Innsbruck, een doolhof van smalle straatjes, kleurrijke gebouwen en gezellige pleinen. Het Gouden Dak, het meest iconische symbool van Innsbruck, domineert het historische stadsbeeld. Bezoek ook de Hofburg, de Dom en Schloss Ambras, een kasteel, op een heuvel boven Innsbruck. De keizerlijke hoftuinen, Hofgarten, zijn aangelegd in renaissancestijl en bieden een vredige omgeving met fonteinen, beelden en een paviljoen.
  10. Dag 11: Zell am See
    Na het ontbijt heeft u de tijd om Zell am See te gaan verkennen. Slenter door het charmante stadscentrum van Zell am See met zijn historische gebouwen, winkels en gezellige cafés. Het is ook een geweldige plek om lokale gerechten te proeven. Breng tijdens uw verblijf ook zeker een bezoek aan de kraakheldere Zeller See. Maak een boottocht, neem een verfrissende duik, of wandel langs de promenade met uitzicht op het meer en de omliggende bergen.
  11. Dag 12: Excursiemogelijkheden vanuit Zell am See-Schüttdorf

    Vanuit Zell am See-Schüttdorf zijn er verschillende boeiende uitstapjes mogelijk. Hier zijn enkele suggesties:

    Grossglockner Hochalpenstrasse

    Maak een dagtocht naar de Grossglockner Hochalpenstrasse, een schilderachtige bergweg die u meeneemt naar de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner. Geniet van adembenemende uitzichten op de Alpen en stop bij de verschillende uitkijkpunten.

    Krimmler Wasserfälle

    Bezoek de Krimmler Wasserfälle, de hoogste watervallen van Europa. Het is een indrukwekkende natuurlijke attractie en biedt wandelpaden langs de watervallen.

    Hohe Tauern National Park

    Ontdek het Hohe Tauern National Park, het grootste nationale park van de Alpen. Verken de ongerepte natuur, wandel door schilderachtige valleien en bewonder de alpenflora.

    Kitzbühel

    Maak een uitstapje naar het nabijgelegen Kitzbühel, een charmant stadje bekend om zijn pittoreske straatjes en historische gebouwen.

    Salzburg

    Salzburg, de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart en de setting voor "The Sound of Music", is een betoverende stad doordrenkt van geschiedenis, muziek en culturele pracht. Het historische centrum van Salzburg staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gedomineerd door middeleeuwse en barokke architectuur. Smalle geplaveide straatjes en pleinen, zoals de Getreidegasse, nodigen uit tot wandelen. Ook een bezoek aan het Hohensalzburg-fort behoort tot de mogelijkheden. Dit imposante middeleeuwse fort torent hoog boven de stad uit en biedt een adembenemend uitzicht op Salzburg en de omliggende bergen. Het is een van de grootste en best bewaarde kastelen in Europa. Ontsnap aan de drukte in de prachtige Mirabell Paleistuinen, aangelegd in barokke stijl. De tuinen bieden een perfect uitzicht op het Hohensalzburg-fort. Bezoek zeker ook de geboorteplaats (Geburtshaus) en het woonhuis (Wohnhaus) van Wolfgang Amadeus Mozart, waar de beroemde componist zijn kinderjaren doorbracht.

  12. Dag 13: Einde rondreis
    Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid terug naar Nederland of naar uw volgende reisbestemming.

Additionele informatie

Bij boeking van een autorondreis kun je na boeking een gratis reisgids bestellen. Je hebt de keuze uit o.a. Marco Polo, ANWB en Baedeker reisgidsen. Zo kun je je optimaal voorbereiden op je reis en je bestemming. Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, musea en andere tips. Je hebt de keuze uit alle reisgidsen die getoond worden, dus mocht je al in het bezit zijn van de reisgids voor jouw bestemming, dan ben je vrij om een andere gids te kiezen.

Enkele dagen na boeking ontvang je een e-mail met uitleg hoe je de reisgids van je keuze kunt bestellen. Bij last minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek, kunnen we niet garanderen dat de reisgids op tijd geleverd wordt.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • 3 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt (Grindelwald)
  • 9 overnachtingen volgens beschrijving op basis van halfpension (Seelisberg, Nauders en Zell am See-Schüttdorf)
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
  • Parkeer-, tol- en entreegelden. Een tolvignet is verplicht in Zwitserland.
  • Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook