Kaapse Familievakantie 14-daagse autorondreis - exclusief vliegreis

 • Victoria & Alfred Waterfront, Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Kleurige strandhuisjes Zuid-Afrika
 • Bo-Kaap, Kaapstad
 • Pinguïns op Boulders Beach
 • Zuid-Afrikaans kindje
 • 16 foto's
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Verre reizen
 • Het beste van de Kaap, Tuin- en Wijnroute!
 • Addo Elephant National Park
 • Betoverend Kaapstad
 • Een onvergetelijk avontuur voor het hele gezin!

Bent u op zoek naar een onvergetelijk avontuur voor het hele gezin? Wij hebben de ideale autorondreis voor u samengesteld! Malariavrij, in een rustig tempo, boordevol afwisseling, uitstekende kwaliteit accommodaties en geschikt voor alle leeftijden. Pinguïns, walvissen, struisvogels, olifanten en zelfs de complete Big 5 staan garant voor een geslaagd familieavontuur. U reist met een comfortabele h

Vervoersmogelijkheden
14-daags programma
 1. Dag 1: Kaapstad
 2. Dag 2: Kaapstad
 3. Volledig 14 daags programma

Over Kaapse Familievakantie

Intro

Bent u op zoek naar een onvergetelijk avontuur voor het hele gezin? Wij hebben de ideale autorondreis voor u samengesteld! Malariavrij, in een rustig tempo, boordevol afwisseling, uitstekende kwaliteit accommodaties en geschikt voor alle leeftijden. Pinguïns, walvissen, struisvogels, olifanten en zelfs de complete Big 5 staan garant voor een geslaagd familieavontuur. U reist met een comfortabele huurauto van Kaapstad via de prachtige Tuinroute naar de Eastern Cape, waarbij u overnacht in comfortabele en kindvriendelijke accommodaties op de meest bijzondere locaties. Zo bent u te gast op een boerderij, verblijft u tussen de struisvogels en sluit u deze reis af met een verblijf in een unieke safari lodge waarbij alle maaltijden en safari-activiteiten inbegrepen zijn. Kortom, een fantastische reis waar nog jaren over nagepraat zal worden!

Inbegrepen highlights

Kaapstad
Kaaps schiereiland met de pinguïns bij Boulders Beach
Walvissen spotten bij Hermanus
Bezoek aan een struisvogelboerderij in Oudtshoorn
Tsitsikamma National Park
Addo Elephant National Park
Sibuya Game Private Game Reserve


Verblijf

Accommodatie

U verblijft in onderstaande regio's:
3 x Kaapstad
1 x Hermanus
1 x Heidelberg
2 x Oudtshoorn
2 x Tsitsikamma
2 x Addo Elephant National Park
2 x Sibuya Private Game Reserve


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Kaapstad
  U bent op eigen gelegenheid naar Kaapstad gereisd. Na aankomst heeft u een transfer naar uw centraal gelegen aparthotel waar u de komende 3 nachten verblijft.
 2. Dag 2: Kaapstad
  Met de majestueuze Tafelberg op de achtergrond is Kaapstad één van de mooiste steden ter wereld. Het is een ontzettend veelzijdige vakantiebestemming, met voor iedere reiziger wat wils. Bezoek de Tafelberg zodra het helder is, proef typische Afrikaanse lekkernijen op een foodmarket, maak een boottocht naar Robben Island of pak een terrasje op het gezellige V&A Waterfront. En als u daar toch bent, het Two Ocean Aquarium is ook echt een must-do voor kinderen, plan hier zeker tijd voor in!

  De beste manier om de stad te verkennen is per hop on hop off bus (inclusief in uw reissom), de rode lijn is hiervoor het meest geschikt. Er zijn 15 stops op deze route langs onder andere het Victoria & Alfred Waterfront, de Tafelberg, de stranden van Camps Bay en het gezellige Long Street.
 3. Dag 3: Kaaps Schiereiland
  Vanochtend haalt u uw huurauto op. Hoewel er nog genoeg te zien en te doen is in Kaapstad zelf raden we u toch aan om de auto te pakken en het mooie Kaapse Schiereiland te gaan ontdekken. Dit is eigenlijk één groot natuurpark, met beroemde stranden en wilde kusten omgeven door een prachtige maar onstuimige oceaan. Via de Kaapse stranden Clifton en Camps Bay rijdt u via één van de meest panoramische routes (tol niet inbegrepen) ter wereld naar Hout Baai. Hier kunt u optioneel een cruise naar Seal Island maken waar talloze pelsrobben en zeehonden leven. Vervolgens bereikt u het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over zowel de Atlantische als de Indische oceaan. Op de terugweg kunt u een bezoek brengen aan de unieke pinguïnkolonie bij Boulders Beach. Een prachtige dagtocht die zeker indruk zal maken!
 4. Dag 4: Kaapstad - Hermanus (ca. 120 km)
  U neemt afscheid van Kaapstad en vertrekt naar het plaatsje Hermanus, dé walvishoofdstad van Zuid Afrika. Onderweg kunt u een stop maken bij Monkey Town waar talloze aapjes wonen. Of neem een kijkje bij Betty’s Bay waar een grote kolonie pinguïns te zien is.

  Hermanus zelf is een gezellig kustplaatsje met een heuse walvisomroeper. Houdt deze omroeper goed in de gaten, want hij toetert op zijn hoorn zodra er walvissen in de baai te zien zijn! U kunt ook kiezen voor een 2 tot 3 uur durende boottocht (optioneel bij te boeken), waarbij u nog dichter bij deze machtige dieren kunt komen. Naast walvissen heeft u ook kans op het spotten van dolfijnen, haaien en pelsrobben. Het walvisseizoen is tussen juni en december, maar ook buiten het walvissenseizoen is Hermanus een leuke plaats om te overnachten. Er zijn veel sportieve activiteiten mogelijk zoals mountainbiken, kayakken, ziplinen en quad rijden.
 5. Dag 5: Hermanus - Heidelberg (ca. 195 km)
  Via het historische plaatsje Swellendam met zijn vele oud Hollandse huizen rijdt u verder het binnenland in. Uw eindbestemming is de Skeiding Guest Farm bij Heidelberg, een actieve struisvogel- en schapenboerderij met een panoramisch uitzicht op de bergen. Maak een wandeling over het mooie terrein, help een handje mee op de boerderij of ontspan bij het buitenzwembad. Op de boerderij wordt het ontbijt, maar ook het diner (ter plaatse bij te boeken) geserveerd aan de familie eettafel. Hier kunt u dus heerlijk genieten van Zuid-Afrikaanse gerechten en komt u gelijk meer te weten over het dagelijkse leven in Zuid Afrika.
 6. Dag 6: Heidelberg - Oudtshoorn (ca. 200 km)
  Tijd voor een stukje geschiedenis, aan u de keuze hoe u dit invult!

  Kiest u voor de route “onderlangs” dan rijdt u via Mosselbay, de plaats waar de eerste Europeanen in 1488 in Zuid-Afrika aanmeerden. Bij de Old Post Office boom werden brieven uitgewisseld tussen zeelui op weg naar het oosten en degenen die op weg naar huis waren. In het Bartholmeu Dias Museum Complex bevindt zich een replica van het schip waarmee hij in de vijftiende eeuw langs de Zuid-Afrikaanse kust voer.

  Kiest u voor de route “bovenlangs”, dan pakt u een stuk mee van de beroemde Route 62 en volgt u het spoor van De Voortrekkers. Eeuwen geleden trokken zij hier met ossenwagens over dit pad het onbekende tegemoet, tegenwoordig is dit één van de mooiste routes van de Westkaap en doet denken aan Route 66 in Amerika.

  Vervolgens komt u aan het in de Karoo gelegen veren- en struisvogelstadje Oudtshoorn. Hier verblijft u 2 nachten in een luxe safaritent op een werkende struisvogelboerderij op het 10.000 ha land van boer Piet Schoeman. Naast het houden van struisvogels, houdt Piet zich ook bezig met natuurbehoud. Op een aanzienlijk deel van zijn land leven wilde dieren in de vrije natuur. U ziet onder meer zebra’s, springbokken, koedoes, wildebeesten en impala’s. De 12 luxe tenten liggen rondom een mooi stuwmeer met op de achtergrond de indrukwekkende Swartbergen.
 7. Dag 7: Oudtshoorn
  Een bezoek aan Oudtshoorn is niet compleet zonder een rondleiding over een struisvogelfarm, waarbij u onder andere de struisvogels voert en op de eieren mag staan om te zien hoe sterk ze zijn. Deze excursie is dan ook inclusief in uw reissom.

  De rest van de dag is ter vrije besteding. Een begeleide tour door de Cango Caves, een stukje buiten Oudtshoorn, is zeker een aanrader. Deze kalkstenen grotten worden gerekend tot mooiste grotten ter wereld. Een andere leuke activiteit in Oudtshoorn is een bezoek aan de Cango Wildlife Ranch. Dit park heeft internationale bekendheid voor haar inzet en bescherming van bedreigde diersoorten. U kunt hier een rondleiding meemaken en van dichtbij kennis maken met de bewoners van deze ranch. Willen de kinderen even iets anders? Er is ook een waterspeeltuin met waterkanonnen, waterjets, klimwanden en een kinderboerderij.

  Sluit deze heerlijke dag af met een echte Afrikaanse braai (barbecue) op de veranda bij uw tent, u kunt deze ter plaatse bestellen.
 8. Dag 8: Oudtshoorn - Tsitsikamma National Park (ca. 215 km)
  Wanneer u wat oudere kinderen heeft en niet bang bent voor een vroege start, dan kunt u zich ter plaatse optioneel opgeven voor een meerkat (stokstaartjes) excursie. Met een kop koffie of thee in de hand wacht u bij het ochtendgloren op deze koddige dieren die op hun achterpoten staan te genieten van de zon.

  Na het ontbijt gaat u terug richting de kust waar u de beroemde Tuinroute deels gaat volgen. Via het gezellige plaatsje Knysna, met een levendig centrum met veel restaurantjes en winkels rijdt u naar Storms Rivier, toegangspoort voor het Tsitsikamma National Park, één van de mooiste parken van Zuid Afrika. U verblijft hier 2 nachten in een fijne B&B.
 9. Dag 9: Tsitsikamma
  Een hele dag om dit prachtige natuurgebied te ontdekken! Het Tsitsikamma National Park is het oudste kustpark van Zuid-Afrika en strekt zich over bijna 80 kilometer uit langs de Indische Oceaan tussen Plettenberg Bay & Port Elizabeth. In het park komen regenwoud en oceaan op een mooie manier samen. U kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de panoramische uitzichten, water tuben (in een rubber bandje de rivier af), raften of een mooie boottocht maken Of wat dacht u van quad biken, paardrijden of een canopy tour waarbij u zich via kabels in de toppen van de bomen verplaatst? U zult zich hier zeker met elkaar vermaken!
 10. Dag 10: Tsitsikamma - Addo Elephant National Park (ca. 200 km)
  U vervolgt de mooie Tuinroute verder oostwaarts. Deze route dankt haar naam aan de schitterende kustlijn, die overwegend groen is en voert langs natuurparken, ongerepte stranden en leuke kustplaatsjes zoals het surfersparadijs Jeffrey’s Bay waar ook uitstekend gesandboard kan worden.

  Uw eindbestemming van vandaag is het beroemde Addo Elephant National Park. In 1919 kreeg majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog leefden neer te schieten. Dat deed hij, op elf olifanten na, die hij goed verstopte. In 1931 werd besloten een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. Dat deed de olifanten goed en in 1998 waren er al 265 en moest het park worden uitgebreid. Toch leven in Addo heus niet alleen olifanten, maar kunt u hier ook de big 5 spotten. U verblijft hier 2 nachten in een sfeervolle lodge een klein stukje buiten Addo. U kunt zelf het park gaan verkennen of ter plaatse een georganiseerde safari bij boeken. (let op: de georganiseerde safari is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar).
 11. Dag 11: Addo Elephant National Park
  U vervolgt de mooie Tuinroute verder oostwaarts. Deze route dankt haar naam aan de schitterende kustlijn, die overwegend groen is en voert langs natuurparken, ongerepte stranden en leuke kustplaatsjes zoals het surfersparadijs Jeffrey’s Bay waar ook uitstekend gesandboard kan worden.

  Uw eindbestemming van vandaag is het beroemde Addo Elephant National Park. In 1919 kreeg majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog leefden neer te schieten. Dat deed hij, op elf olifanten na, die hij goed verstopte. In 1931 werd besloten een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. Dat deed de olifanten goed en in 1998 waren er al 265 en moest het park worden uitgebreid. Toch leven in Addo heus niet alleen olifanten, maar kunt u hier ook de big 5 spotten. U verblijft hier 2 nachten in een sfeervolle lodge een klein stukje buiten Addo. U kunt zelf het park gaan verkennen of ter plaatse een georganiseerde safari bij boeken. (let op: de georganiseerde safari is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar).
 12. Dag 12: Addo Elephant National Park - Sibuya Private Game Reserve (ca. 90 km)
  Hoewel de reis tot nu toe al een diepe indruk heeft achtergelaten, doen we er de komende dagen nog een schepje bovenop! Voor de ultieme safari ervaring rijdt u naar een wat minder bekend stukje Zuid Afrika, het Sibuya Private Game Reserve in de Oostkaap. Dit adembenemende reservaat is alleen bereikbaar via een rivier en heeft vele verschillende diersoorten; van olifanten tot otters en bijna alles daartussen, waaronder de Big 5! Deze unieke ervaring begint direct met een boottocht van tenminste een half uur naar één van de twee campsites van het reservaat. U verblijft 2 nachten in een luxe safaritent in het zeer kleinschalige en kindvriendelijke Sibuya Game Reserve. Er is geen elektriciteit en dus ook geen wifi aanwezig in het kamp, waardoor er een authentieke en romantische sfeer heerst. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden, frisdranken, lokale alcoholische dranken en diverse activiteiten inbegrepen, zoals jeepsafari’s (voor kinderen vanaf 6 jaar, heeft u jongere kinderen dan kan er tegen een kleine toeslag een kortere privé safari geboekt worden), riviercruises en wandelingen. Ook vissen en kanoën is inclusief. Laat u zich dus lekker vertroetelen tijdens uw verblijf op deze luxe en unieke locatie!
 13. Dag 13: Sibuya Private Game Reserve
  Een volle dag genieten in dit paradijs! Start de dag vroeg met een 3 uur durende gamedrive onder begeleiding van een bevlogen ranger om de Big 5 (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn) in hun eigen leefomgeving en van heel dichtbij te zien. Een geweldige ervaring om nooit meer te vergeten! Het spotten van wilde dieren heeft iets magisch. Relax daarna met een boek in de hangmat, picknick op het strand, pak de kano of ga aan boord voor een cruise over de rivier. Met een heerlijk diner en een goed glas Zuid Afrikaanse wijn bij het kampvuur sluit u deze bijzondere dag in stijl af.
 14. Dag 14: Sibuya Private Game Reserve - Port Elizabeth (ca. 130 km)
  Nog een laatste gamedrive en een lekker ontbijt en dan wordt het helaas tijd om de koffers te pakken. De boot brengt u terug naar de parkeerplaats en met een laatste blik op het rijke dierenleven neemt u afscheid van deze “once in a lifetime” ervaring. U rijdt naar de luchthaven van Port Elizabeth waar u de huurauto inlevert en op eigen gelegenheid terug vliegt naar Nederland. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om door te vliegen naar Johannesburg in het noorden van Zuid-Afrika om ook de Panoramaregio en het beroemde Krugerpark te ontdekken. Informeer naar de mogelijkheden.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 13 overnachtingen volgens programma in goede middenklasse accommodaties
 • 13 x ontbijt, 2x lunch en 2x diner
 • "Hop-on-Hop-off" city tour in Kaapstad
 • Struisvogeltour Oudtshoorn
 • Tijdens de 2 overnachtingen waar u verblijft in een safarilodge zijn naast de genoemde maaltijden tevens de (lokale) drankjes en diverse activiteiten zoals game drives, bushwalks, vissen en kanoën inbegrepen
 • Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en Nederlandstalige routebeschrijving
 • Privétransfer vanaf luchthaven Kaapstad naar hotel
 • Gratis reisgids naar keuze t.w.v. €28,95 inclusief verzendkosten
Niet inbegrepen
 • Intercontinentale en eventuele binnenlandse vluchten, luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
 • Huurauto: Deze is in de volgende stap van het boekingsproces extra bij te reserveren. Bekijk hier ons ruime aanbod, de algemene voorwaarden en scherpe tarieven
 • One-way fee huurauto, brandstof- en parkeerkosten
 • Entreegelden en conservation fees (nationale) natuur- en wildparken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook