Het beste van het zuiden: Wijn- en Tuinroute 15-daagse autorondreis - exclusief vliegreis Het Beste van het Zuiden: Wijn- en Tuinroute

 • Kaapstad
 • Kaap de Goede Hoop
 • Hermanus
 • Wijnlanden
 • Route 62
 • 12 foto's
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Verre reizen
 • Inclusief privé hoteltransfer
 • Inclusief gratis Kaapstad city tour
 • Addo Elephant National Park
 • Cultuur, wijn en natuur: het beste van het Zuiden!

Ontdek in ruim 2 weken tijd de hoogtepunten van ‘het Suide’ van Zuid-Afrika. Deze reis start in één van de mooiste steden van de wereld; Kaapstad. Na dit hoogtepunt rijdt u via walvishoofdstad Hermanus een deel van de wereldberoemde wijnroute in de richting van de Tuinroute. Uw reis eindigt in het Addo Elephant National Park: het spotten van wild tijdens een safari maakt uw Zuid-Afrika ervaring h

Vervoersmogelijkheden
15-daags programma
 1. Dag 1: Kaapstad
 2. Dag 2-3: Kaapstad
 3. Volledig 15 daags programma

Over Het beste van het zuiden: Wijn- en Tuinroute

Intro

Ontdek in ruim 2 weken tijd de hoogtepunten van ‘het Suide’ van Zuid-Afrika. Deze reis start in één van de mooiste steden van de wereld; Kaapstad. Na dit hoogtepunt rijdt u via walvishoofdstad Hermanus een deel van de wereldberoemde wijnroute in de richting van de Tuinroute. Uw reis eindigt in het Addo Elephant National Park: het spotten van wild tijdens een safari maakt uw Zuid-Afrika ervaring helemaal compleet!

Inbegrepen highlights

Kaapstad
Kaaps Schiereiland
Hermanus
Wijnlanden
Tuinroute
Tsitsikamma National Park
Addo Elephant National Park


Verblijf

Accommodatie

U verblijft in onderstaande regio's:

3 x Kaapstad
1 x Hermanus
2 x Stellenbosch
1 x Swellendam
2 x Oudtshoorn
2 x Knysna
1 x Tsitsikamma National Park
2 x Addo Elephant National Park


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Kaapstad
  U bent op eigen gelegenheid naar Kaapstad gereisd. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel in het centrum van Kaapstad gebracht waar u 3 nachten verblijft.
 2. Dag 2-3: Kaapstad

  Na het ontbijt haalt u uw huurauto op en gaat u op pad om Kaapstad en omgeving te ontdekken! Met de majestueuze Tafelberg op de achtergrond is Kaapstad één van de mooiste steden ter wereld. Levendig en ontspannen is de stad als geen ander. De locatie is fabuleus, te midden van Nationale Parken, welke van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid zijn. De interessante 350-jaar oude geschiedenis van Kaapstad, de verscheidenheid aan historische en moderne gebouwen, de multiculturele flair, het maritieme karakter van de stad, de ontspannen levensstijl van de inwoners en het bruisende Victoria & Alfred Waterfront dragen bij aan de bijzondere aantrekkingskracht van deze stad. Geniet van de zon op het strand van Camps Bay of relax in één van de vele cafeetjes aan de boulevard. Op korte afstand van de stad vindt u het kleurrijke Kirstenbosch Gardens, herhaaldelijk uitgeroepen tot één van de mooiste botanische tuinen ter wereld. Maar ook een bezoek aan Kaap de Goede Hoop, Robben eiland en de pinguïns op Boulder’s Beach is zeer aan te bevelen.


  Bij uw verblijf in Kaapstad is een city tour per Hop-on Hop-off bus inbegrepen. Ga bovenin de bus zitten en laat alle pracht en praal aan u voorbij trekken! Deze tour bus stopt tevens bij het opstappunt naar de Tafelberg. Wanneer de Tafelberg geen “tafelkleed” heeft, wat wil zeggen dat het geen wolkendek over de top gespreid heeft, is het advies om dit wereldwonder direct te “beklimmen”. U bereikt de top via een kabelbaan, waar vandaan u geniet van een spectaculair uitzicht over de stad en de oceaan.

 3. Dag 4: Kaapstad - Hermanus (ca. 125 km)

  Een prachtige rit brengt u vandaag naar uw volgende bestemming: de walvishoofdstad Hermanus, waar u 1 nacht verblijft. Elk jaar komen hier van juni tot november vele walvissen, ook wel genaamd “Southern Rights” (Zuid Kapers). Ze hebben dan ongeveer 8000 kilometer afgelegd van Antarctica naar de Kaap om te paren en te kalven. Het bijzondere van Hermanus is dat deze zoogdieren tot enige meters van de kust komen, dichtbij de kliffen. Nergens ter wereld zijn de walvissen zo dichtbij de kust te bewonderen! Een pad langs de rotsen met uitzichtpunten strekt zich langs de kust uit. Een “walvis-roeper” geeft in het dorp het laatste nieuws over de voor de kust liggende walvissen. U kunt in Hermanus een ocean-safari maken om deze imposante dieren van dichtbij te bewonderen. Wanneer het geen walvissenseizoen is, is het nog altijd zeer interessant om deze boottocht te maken, aangezien u ook dolfijnen, robben, haaien en zeehonden kunt spotten.

 4. Dag 5-6: Hermanus - Stellenbosch (ca. 100 km)

  Vandaag reist u richting de Kaapregio naar de langste wijnroute ter wereld. U verblijft 2 nachten in het gezellige universiteitsstadje in het hart van de wijnlanden: Stellenbosch. Ontdek hier prachtige wijnlandgoederen, geniet van de heerlijkste wijnen, lunch tussen de wijnranken, maar struin ook langs de vele winkeltjes, galerijen en gezellige terrasjes van Stellenbosch. U kunt ook het nabijgelegen plaatsje Franschhoek bezoeken, de culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika. De naam van het dorp, een samenstelling van “Franse Hoek”, refereert aan de hoek waar de VOC de Franse Hugenoten naartoe liet vertrekken om hun farms op te bouwen. Deze Franse invloed is in de gebouwen en de sfeer nog duidelijk zichtbaar. In en om Franschhoek liggen talrijke gerenommeerde boerderijen waar u de heerlijkste wijnen proeft, zoals Boschendal, Grande Provence en Haute Cabrière.

 5. Dag 7: Stellenbosch - Swellendam (ca. 190 km)

  U vervolgt uw reis naar het plaats­je Swellendam, waar u 1 nacht verblijft. Swellendam is de derde oudste nederzetting van Zuid-Afrika en staat bekend om de bijzondere architectuur in Kaaps-Hollandse en Victoriaanse stijl. Bezienswaardig is het Drostdy, het oude huis van de gouverneur uit 1749, waarin nu een streekmuseum is gevestigd.

 6. Dag 8-9: Swellendam - Oudtshoorn (ca. 220 km)

  Vandaag heeft u een werkelijk prachtige rit in het vooruitzicht; de Route 62! Deze beroemde route loopt vanaf Tulbagh naar Uniondale langs de R62 en R60, is één van de mooiste routes van de Westkaap en doet denken aan de ruige Route 66 in Amerika.  De weg brengt u van de vruchtbare wijnvelden naar de drogere delen in Klein Karoo. Onderweg geniet u van uitgestrekte vergezichten en passeert u diverse leuke dorpjes.


  Uw bestemming vandaag is het plaatsje Oudtshoorn, waar u 2 nachten verblijft. Oudtshoorn is met 80.000 inwoners de grootste stad van de regio Little Karoo in de West Kaap. Dankzij het droge en warme klimaat is het de ideale leefomgeving voor struisvogels. Eind 19e en begin 20e eeuw waren struisvogelveren razend populair. In Europa werden veren van struisvogels bv. op hoeden gedragen. De verkoop van struisvogelveren zorgde ervoor dat de ontwikkeling van het dorp een enorme impuls kreeg, waardoor er vandaag de dag in Oudtshoorn nog altijd veel struisvogelboerderijen, kerken en commerciële gebouwen uit de 19e en 20e eeuw te vinden zijn. Een bezoek aan een Struisvogelfarm is zeker een aanrader.

 7. Dag 10-11: Oudtshoorn - Knysna (ca. 120 km)

  Uw volgende stop ligt in het hart van de Tuinroute en is zonder twijfel de parel van de West Kaap. Het sfeervolle plaatsje Knysna ligt aan een lagune met kraakhelder blauw water en wordt aan de andere kant omzoomd door bergen en diepe bossen, de oudste van heel Zuid-Afrika. Voor een spectaculair uitzicht kunt u de “Knysna heads” beklimmen. Deze zandstenen kliffen lopen door tot het punt waar de lagune overloopt in de Indische Oceaan. Knysna staat bekend om haar oesters en wilde olifanten. De oesters zijn wereldwijd erg geliefd om hun bijzondere smaak. Ooit leefde hier echt grote groepen wilde olifanten, maar door de jacht is dit aantal ernstig geslonken. U verblijft hier 2 nachten.

 8. Dag 12: Knysna - Tsitsikamma National Park (ca. 95 km)
  U rijdt vandaag het natuurschoon van het Tsitsikamma National Park tegemoet. Dit is het oudste kustpark van Zuid-Afrika en het strekt zich bijna 80 kilometer uit langs de Indische Oceaan tussen Plettenberg Bay & Port Elizabeth. Sinds 2011 maakt Tsitsikamma onderdeel uit van het grote Gardenroute park waaronder ook het Wilderness Nature Reserve en de meren rondom Knysna horen. In het park komen regenwoud en oceaan op een mooie manier samen. Door de vele regenval is het park dicht begroeid met bomen. De kustlijn wordt gekenmerkt door steile rotswanden en een sterke, ruige branding. In en rondom het Tsitsikamma Park zijn talloze activiteiten te beleven. Avonturiers gaan bungyjumpen of doen een canopy tour, maar u kunt natuurlijk ook gewoon een mooie wandeling maken. U verblijft 1 nacht in een gemoedelijk guesthouse in het plaatsje Storms Rivier.
 9. Dag 13-14: Storms River - Addo Elephant National Park (ca. 200 km)

  Na de schoonheid van de Tuinroute is het tijd om op safari te gaan. We raden u aan om vandaag vroeg op pad te gaan in de richting van het Addo Elephant National park, want het spotten van wild is misschien wel de bijzonderste ervaring van deze reis! Het Addo park is een waar natuurparadijs, goed beschermd door de Zuurberg Mountains. In 1919 kreeg majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog leefden neer te schieten. Dat deed hij, op elf olifanten na, die hij goed verstopte. In 1931 werd besloten een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. Dat deed de olifanten goed en in 1998 waren er al 265 en moest het park worden uitgebreid. Toch leven er in Addo niet alleen olifanten, maar bijvoorbeeld ook zebra’s, kudu’s, elanden, neushoorns, bosbokken en hartebeesten. En met een beetje geluk spot u hier ook hyena’s en leeuwen! Het Nationale Park is tevens het enige park ter wereld met de Big 7, waartoe ook de witte haai en de walvis beho­ren. U kunt zelf met de huurauto het park verkennen of een georganiseerde safari met ranger boeken. (vraag ons naar de mogelijkheden). U verblijft in de Addo regio 2 nachten in een sfeervolle lodge.

 10. Dag 15: Port Elizabeth - Amsterdam

  Na het ontbijt komt deze reis helaas ten einde. Indien u vandaag richting Nederland vertrekt, dan kunt u uw huurauto inleveren op de luchthaven van Port Elizabeth (ca. 65 km) en van daar op eigen gelegenheid naar Nederland vliegen. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om deze reis te verlengen en bijvoorbeeld nog naar de Kruger regio in het Noorden van Zuid-Afrika te rijden of te vliegen. Informeer naar de mogelijkheden.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 14 overnachtingen volgens programma in goede middenklasse accommodaties
 • 14 x ontbijt
 • "Hop-on-Hop-off" city tour in Kaapstad (dag 2 of 3)
 • Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en Nederlandstalige routebeschrijving
 • Privétransfer vanaf luchthaven Kaapstad naar hotel
 • Gratis reisgids naar keuze t.w.v. €28,95 inclusief verzendkosten
Niet inbegrepen
 • Intercontinentale en eventuele binnenlandse vluchten, luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
 • Huurauto: Deze is in de volgende stap van het boekingsproces extra bij te reserveren. Bekijk hier ons ruime aanbod, de algemene voorwaarden en scherpe tarieven
 • One-way fee huurauto, brandstof- en parkeerkosten
 • Entreegelden en conservation fees (nationale) natuur- en wildparken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook