City Break Porto en Lissabon (8 dagen) 8-daagse treinrondreis incl. vlucht

 • Lissabon
 • Lissabon
 • Ribeira
 • Citybreak Porto en Lissabon
 • Sintra
 • 18 foto's
 • Rondreizen
 • Zonvakanties
 • Inclusief reisgids
 • Incl. 2 x halve dag hotspots onder begeleiding van Engelstalige gids.

Dé steden van Portugal gecombineerd in één reis, waarbij u halverwege comfortabel per trein naar de andere stad reist. Eigenlijk dus twee city-trips samengevoegd tot een mooie reis, waarbij u in elke stad een halve dag met een (Engelstalige) gids de hotspots van de beide steden bezoekt. De andere dagen kunt u kiezen of u gaat shoppen, een Port-wijntje proeft, naar het 'koninklijke' Sintra gaat of

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: Porto
 2. Dag 2: Porto incl. 4 uur hotspots tour
 3. Volledig 8 daags programma

Over City Break Porto en Lissabon (8 dagen)

Intro

Dé steden van Portugal gecombineerd in één reis, waarbij u halverwege comfortabel per trein naar de andere stad reist.


Eigenlijk dus twee city-trips samengevoegd tot een mooie reis, waarbij u in elke stad een halve dag met een (Engelstalige) gids de hotspots van de beide steden bezoekt. De andere dagen kunt u kiezen of u gaat shoppen, een Port-wijntje proeft, naar het 'koninklijke' Sintra gaat of misschien een dagje strand in Cascais of Estoril meepakt.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

-Porto
-Lissabon
(Beide met incl. halve dag hotspots onder begeleiding van Engelstalige gids)

Dagprogramma

 1. Dag 1: Porto
  Na aankomst op de luchthaven van Porto transfer naar uw hotel. Rest van de dag ter vrije besteding.
 2. Dag 2: Porto incl. 4 uur hotspots tour
  Onder begeleiding van een Engelstalige gids bezoekt u gedurende 4 uur een aantal hotspots van Porto. U bezoekt het historische centrum, de kathedraal, het Sao Bento treinstation, de Lello Bookshop en krijgt een wijnproeverij in een Port-wijnkelder. Rest van de dag ter vrije besteding.
 3. Dag 3: Porto
  Nog een volle dag om Porto tot in de puntjes te verkennen! Porto, de tweede stad van Portugal, beroemd om haar Portwijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Clerigos Tower and Church, een project van Nicolau Nasoni en met haar 75 m hoogte en 240 spiraaltraptreden een door de stadsbewoner een geliefd monument in hun stad. Of ga naar de oude wijk van de stad; Ribeira, bezoek het Stock Exchange Paleis, een indrukwekkend neo-klassikaal monument. Wellicht kiest u ervoor om met een van de diverse rederijen een mooie tocht over de Douro te maken met schitterende uitzichten op Porto en Vila Nova de Gaia gelegen aan de linkerkant van de rivier en waar de echte Portwijn gemaakt wordt.
 4. Dag 4: Treinreis Porto - Lissabon (ca. 2,35 uur)
  U gaat op eigen gelegenheid naar treinstation Campanha, waarvoor u voor de rechtstreekse trein van ca. 11.40 uur (tijd onder voorbehoud van wijzigingen) een treinticket in uw reisbescheiden vindt. De trein brengt u rechtstreeks van Porto naar Lissabon, in ca. 2 uur en 35 minuten.  In Lissabon reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor de komende 4 nachten.
 5. Dag 5: Lissabon incl. 4 uur bezoek hotspots o.l.v. Engelstalige gids
  Rond 07.50 uur vertrekt u vanaf het hotel voor een 4-uur durend bezoek aan hotspots als het Jeronimo's klooster, Toren van Belem, Ontdekkingsmonument, Coach Museum en een wandeltocht door de wijken Alfama en Rossio. Dit onder begeleiding van een Engelstalige gids. Rest van de dag ter vrije besteding.
 6. Dag 6: Lissabon
  U kunt naar eigen wens uw dag indelen. Lissabon zit vol cultuur en eeuwenoude historie. De stad ademt een heerlijke sfeer uit met kleine straatjes en de bekende kleine trams, die zich door de steile straatjes omhoog trekken. Prachtige pleinen, met fonteinen en een mooi gelegen kasteel waarvan u een magnifiek uitzicht heeft op de stad. De stad werd 20 eeuwen geleden opgericht aan de oevers van de rivier de Taag. Wandel langs de rivier, ga lekker eten in het oude stadsdeel en geniet van de Vinho Verde of een heerlijke Mateus rosé.
 7. Dag 7: Lissabon of bezoek aan Cascais, Sintra of Estoril
  Uiteraard biedt Lissabon genoeg om nog een heerlijke dag te vullen. U kunt er ook voor kiezen op de trein te stappen (niet incl.) en bijvoorbeeld de badplaatsen Cascais en Estoril te bezoeken. Of wellicht kiest u ervoor om nog iets verder te reizen en de schitterende paleizen van Sintra te aanschouwen.
 8. Dag 8: Einde van de rondreis
  Na het ontbijt eindigt uw rondreis. Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u bij uw hotel opgehaald om u naar de luchthaven van Lissabon te brengen voor uw terugvlucht.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Heenvlucht naar Porto, terugvlucht vanaf Lissabon.
 • 7 Overnachtingen volgens programma, op basis van logies en ontbijt.
 • Treinticket Porto naar Lissabon
 • Aankomst transfer luchthaven Porto - hotel in Porto
 • Vertrek transfer hotel in Lissabon naar luchthaven Lissabon.
 • 4 uur durend bezoek diverse hotspots Porto met Engelstalige gids op dag 2
 • Reisbeschrijving
 • 4 uur durend bezoek diverse hotspots Lissabon met Engelstalige gids op dag 5
 • Reisgids naar keuze (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
 • Entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Vervoer tussen hotels en treinstations

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook