City Break Porto en Lissabon (6 dagen) 6-daagse treinrondreis incl. vlucht

 • Op de rivier de Douro kan je verschillende mooie boottochtjes maken
 • Lissabon
 • Lissabon
 • Palacio Nacional de Sintra
 • sfeer Porto
 • 23 foto's
 • Rondreizen
 • Zonvakanties
 • Inclusief reisgids
 • Incl. halve dag hotspots Lissabon onder begeleiding van Engelstalige gids.

Dé steden van Portugal gecombineerd in één reis, waarbij je halverwege comfortabel per trein naar de andere stad reist. Eigenlijk dus twee city-trips samengevoegd tot een mooie reis, waarbij je in elke stad een halve dag met een (Engelstalige) gids de hotspots van de beide steden bezoekt. De andere dagen kun je kiezen of je gaat shoppen, een Port-wijntje proeft, naar het 'koninklijke' Sintra gaat

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: Porto
 2. Dag 2: Porto
 3. Volledig 6 daags programma

Over City Break Porto en Lissabon (6 dagen)

Intro

Dé steden van Portugal gecombineerd in één reis, waarbij je halverwege comfortabel per trein naar de andere stad reist.


Eigenlijk dus twee city-trips samengevoegd tot een mooie reis, waarbij je in elke stad een halve dag met een (Engelstalige) gids de hotspots van de beide steden bezoekt. De andere dagen kun je kiezen of je gaat shoppen, een Port-wijntje proeft, naar het 'koninklijke' Sintra gaat of misschien een dagje strand in Cascais of Estoril meepakt.


Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Lissabon (incl. halve dag met Engelstalige gids)

Dagprogramma

 1. Dag 1: Porto

  Na aankomst op de luchthaven van Porto neem je de transfer naar het hotel. Rest van de dag is ter vrije besteding.

 2. Dag 2: Porto

  Nog een volle dag om Porto tot in de puntjes te verkennen. Porto, de tweede stad van Portugal, beroemd om haar Portwijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Clerigos Tower and Church, een project van Nicolau Nasoni en met haar 75 m hoogte en 240 spiraaltraptreden een door de stadsbewoner een geliefd monument in hun stad. Of ga naar de oude wijk van de stad; Ribeira, bezoek het Stock Exchange Paleis, een indrukwekkend neo-klassikaal monument. Wellicht kies je ervoor om met een van de diverse rederijen een mooie tocht over de Douro te maken met schitterende uitzichten op Porto en Vila Nova de Gaia gelegen aan de linkerkant van de rivier en waar de echte Portwijn gemaakt wordt.

 3. Dag 3: Treinreis Porto - Lissabon (ca. 2,35 uur)

  Je gaat op eigen gelegenheid naar treinstation Campanha, waarvoor je voor de rechtstreekse trein van ca. 11.40 uur (tijd onder voorbehoud van wijzigingen) een treinticket in de reisbescheiden vindt. De trein brengt je rechtstreeks van Porto naar Lissabon, in ca. 2 uur en 35 minuten.  In Lissabon reis je op eigen gelegenheid naar het hotel voor de komende 4 nachten.

 4. Dag 4: Lissabon incl. 4 uur bezoek hotspots o.l.v. Engelstalige gids

  Rond 07.50 uur vertrek je vanaf het hotel voor een 4-uur durend bezoek aan hotspots als het Jeronimo's klooster, Toren van Belem, Ontdekkingsmonument, Coach Museum en een wandeltocht door de wijken Alfama en Rossio. Dit onder begeleiding van een Engelstalige gids. Rest van de dag is ter vrije besteding.

 5. Dag 5: Lissabon

  Je kunt naar eigen wens de dag indelen. Lissabon zit vol cultuur en eeuwenoude historie. De stad ademt een heerlijke sfeer uit met kleine straatjes en de bekende kleine trams, die zich door de steile straatjes omhoog trekken. Prachtige pleinen, met fonteinen en een mooi gelegen kasteel waarvan je een magnifiek uitzicht hebt op de stad. De stad werd 20 eeuwen geleden opgericht aan de oevers van de rivier de Taag. Wandel langs de rivier, ga lekker eten in het oude stadsdeel en geniet van de Vinho Verde of een heerlijke Mateus rosé. Je kunt er ook voor kiezen op de trein te stappen (niet incl.) en bijvoorbeeld de badplaatsen Cascais en Estoril te bezoeken. Of wellicht kies je ervoor om nog iets verder te reizen en de schitterende paleizen van Sintra te aanschouwen.

 6. Dag 6: Einde van de rondreis

  Na het ontbijt eindigt de rondreis. Afhankelijk van de vluchttijd word je bij het hotel opgehaald om naar de luchthaven van Lissabon gebracht te worden voor de terugvlucht.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Heenvlucht naar Porto, terugvlucht vanaf Lissabon.
 • 5 Overnachtingen volgens programma, op basis van logies en ontbijt.
 • Treinticket Porto naar Lissabon
 • Aankomst transfer luchthaven Porto - hotel in Porto
 • Vertrek transfer hotel in Lissabon naar luchthaven Lissabon.
 • Reisbeschrijving
 • 4 uur durend bezoek diverse hotspots Lissabon met Engelstalige gids op dag 4
 • Reisgids naar keuze (na boeking online te bestellen via een link die je van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
 • Entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Vervoer tussen hotels en treinstations

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook