Kerstreis Wenen in stijl 8-daagse busreis

 • Wenen met kerst
 • Wenen
 • Kerst Wenen
 • Kerstmarkt in Wenen
 • Wenen
 • 13 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Nederlandssprekende stadsgids in Wenen en Bratislava
 • Inclusief kerstconcert in Hofburg op 25/12
 • Luxury class touringcar
 • Inclusief een Kerstconcert in de Hofburg!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Wenen stad van Mozart, Beethoven en de Wiener Staatsoper: Wenen is synoniem aan ‘stijlvol’ en ‘elegant’, maar is ook ‘gewoon’ een moderne, sfeervolle miljoenenstad met talloze evenementen, prachtige architectuur, mooie bars en een verfijnde keuken. O ja, en vergeet de Sachertorte niet. Tijdens deze reis verblijven we in het charmante Mercure Grand Hotel Biedermeier, een oase in het centrum van Wen

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: 22/12: Zuid-Duitsland, ca. 600 km
 2. Dag 2: 23/12: Passau en Wenen, ca. 500 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Kerstreis Wenen in stijl

Intro

Wenen stad van Mozart, Beethoven en de Wiener Staatsoper: Wenen is synoniem aan ‘stijlvol’ en ‘elegant’, maar is ook ‘gewoon’ een moderne, sfeervolle miljoenenstad met talloze evenementen, prachtige architectuur, mooie bars en een verfijnde keuken. O ja, en vergeet de Sachertorte niet. Tijdens deze reis verblijven we in het charmante Mercure Grand Hotel Biedermeier, een oase in het centrum van Wenen, aan een rustige, monumentale en historische Biedermeier-passage. Zowel in Wenen als in Bratislava worden we een halve dag begeleid door een deskundige Nederlandssprekende stadsgids. Eén van de hoogtepunten is een kerstconcert in de Weense Hofburg.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Uitstekend 4-sterrenhotel gelegen op ca. 15 minuten lopen van het historische centrum van Wenen.
Kamers
De stijlvolle kamers zijn voorzien van tv, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, een minibar en badkamer met föhn, bad of douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lounge, lift, bar, restaurant, gratis wifi in de openbare ruimtes. Tegen betaling: kapper, sauna en fitnessruimte.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en een 3-gangendiner of een dinerbuffet. Tijdens deze reis dineert u op de heen- en terugreis en op 23/12, 24/12 en 25/12 in het hotel en 1 avond op een speciale locatie in de stad. Het diner op 27/12 is niet inbegrepen.

Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Melk
- Hundertwasserhaus
- Schloss Schönbrunn
- Schloss Belvedere
- Kerstconcert in Hofburg
- Bratislava
- Donautoren
- Spaanse Rijschool
- Passau

Dagprogramma

 1. Dag 1: 22/12: Zuid-Duitsland, ca. 600 km

  Na een kopje koffie op onze wisselplaats rijden we naar Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

 2. Dag 2: 23/12: Passau en Wenen, ca. 500 km

  Na het ontbijt vertrekken we naar Wenen, maar we maken onderweg nog een stop Passau waar u een bezoek kunt brengen aan de sfeervolle kerstmarkt. Hierna rijden we door naar ons charmante hotel in Wenen voor het 3-gangen diner.

 3. Dag 3: 24/12: Stadswandeling Wenen en Schloss Schönbrunn met stadsgids, ca. 50 km

  Onder leiding van onze stadsgids maken we een wandeling door de oude stad. Daarna brengen we een bezoek aan het prachtige Schloss Schönbrunn, dit was de zomerresidentie van de Habsburgers en wordt ook wel het Versailles van Oostenrijk genoemd. Zelfs Napoleon heeft in de 19e eeuw zijn intrek genomen in dit paleis. Het heeft maar liefst 1400 kamers en in de zijvleugel vindt u een unieke verzameling paardenkoetsen. Na de rondleiding krijgt u de gelegenheid om de mooie kerstmarkt voor Schloss Schönbrunn te bezichtigen. Deze heeft sinds 2012 een onderscheiding voor de rijke variatie aan producten. Vanavond genieten we gezamenlijk van een 5-gangen kerstdiner in het hotel en aansluitend gaan we naar de Stephansdom voor een speciale nachtmis.

 4. Dag 4: 25/12: Hundertwasserhaus en Schloss Belvedere, ca. 50 km

  Na een rustig ontbijt gaan we vandaag verder met de verkenning van Wenen en beginnen met een bezoek aan het Hundertwasserhaus, een kleurrijk complex van sociale appartementen dat ontworpen werd door de controversiële Oostenrijkse architect Friedensreich Hundertwasser. De middag is gereserveerd voor een bezoek aan Schloss Belvedere, een van de mooiste barokke paleizencomplexen van Wenen dat bestaat uit 2 paleizen en een prachtige paleistuin, waar ook een sfeervolle kerstmarkt is. Na het 4-gangen kerstdiner in het hotel staat er vanavond een kerstconcert in Hofburg op het programma (inclusief).

 5. Dag 5: 26/12: Bratislava met stadsgids, ca. 200 km

  We brengen vandaag een bezoek aan de hoofdstad van Slowakije: Bratislava. Deze prachtige stad ligt op slechts 1,5 uur rijden van ons hotel. Bij aankomst maken we eerst een stadstour onder leiding van een Nederlandssprekende gids. U zult zien dat de stad veel Oostenrijkse invloeden heeft. U krijgt voldoende tijd om op eigen gelegenheid het oude centrum te bezichtigen, de burcht te bezoeken en een kijkje te nemen in de Martinsdom. We keren in de loop van de middag weer terug naar Wenen. We dineren vanavond in een gezellig restaurant in het centrum van Wenen. 

 6. Dag 6: 27/12: Spaanse rijschool en vrije middag, ca. 40 km

  De ochtend is er de mogelijkheid om de 'Morgenarbeit' bij de Spaanse Rijschool te bezoeken (excl.). Dit is geen optreden, maar een training op muziek. 's Middags kunt u naar eigen wens indelen. Vanavond is het diner op eigen gelegenheid. Na het diner heeft u de mogelijkheid om een concert in Palais Auersperg bij te wonen (concert excl. ca. € 45 p.p., reserveren en meer informatie via de chauffeur).

 7. Dag 7: 28/12: Melk en Zuid-Duitsland, ca. 500 km

  We verlaten Wenen via de uitlopers van het Wienerwald en zetten koers naar Melk. Hier heeft u de mogelijkheid om de imposante benedictijnenabdij Stift Melk te bezoeken. Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

 8. Dag 8: 29/12: Nederland, ca. 600 km

  Vandaag rijden we over de Duitse snelwegen terug naar Nederland. Na de afscheidsmaaltijd op de wisselplaats wordt u naar uw uitstapplaats gebracht. En daarmee komt er helaas een einde aan deze onvergetelijke reis.


Additionele informatie

Kerstconcert en diner in Hofburg

De concerten die ‘s avonds in Hofburg uitgevoerd worden zijn een must voor liefhebbers die de muziek van Johann Strauss en Wolfgang Amadeus Mozart waarderen. Het Weens Hofburg Orkest zal prachtige composities ten gehore brengen.Op 25 december hebben wij het volgende voor u gereserveerd:

20.30 uur: Kerstconcert in Hofburg


 


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxury class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland inclusief ontbijt en diner
 • 5 Overnachtingen in Grand Hotel Biedermeier Wien in Wenen incl. ontbijt.
 • Diner in het hotel op 23/12
 • 5-gangen kerstdiner op 24/12
 • 4-gangen kerstdiner op 25/12
 • Diner in een lokaal restaurant op 26/12
 • 1x Koffie of thee met kerstkoekjes in het hotel.
 • Kerstconcert in Hofburg op 25/12
 • Nederlandssprekende stadsgids in Wenen op 24/12
 • Nederlandssprekende stadsgids in Bratislava op 26/12
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Nog meer comfort en luxe in de allernieuwste luxury class touringcars.

Met o.a. een nog grotere afstand tussen de
stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts
verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw
reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor
nog meer zitcomfort.

De luxury class touringcar is voorzien van

 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
 • Ruim verstelbare rugleuningen
 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
 • Verstelbare voetsteunen
 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
 • Uitstekende airco en warmteregeling
 • Persoonlijk leeslampje met LED verlichting
 • Stopcontacten
 • Wegklapbare LCD-schermen
 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
 • Superluxe in- en exterieurverlichting
 • Audio DVD Multimedia systeem
 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
 • Milieuvriendelijke Euro-6 motoren
 • Geluidsarm door extra ventilatie
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar
 • Bus

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook