Kerst in sfeervol Wenen 8-daagse busreis

 • Kerstmarkt in Wenen
 • Wenen
 • Wenen
 • Wenen
 • Hofburg
 • 25 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen
 • Inclusief stadswandeling met Nederlandstalige gids én 2 kerstdiners
 • Bezoek aan alle hoogtepunten van Wenen!
 • Frohe Weihnachten 'an der schönen blauen Donau'!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Wenen, de stad van muziek en de romantiek aan ‘der schönen blauen Donau‘. Deze stad met zijn vele barokke gebouwen, statige paleizen en mooie parken heeft nog veel van de vroegere sfeer behouden. U voelt als het ware nog de aanwezigheid van componisten als Beethoven, Mozart en Strauss, die hier vele jaren gewoond hebben. Onder leiding van onze deskundige Nederlandssprekende stadsgids brengen we o.

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: 22/12: Zuid-Duitsland, ca. 600 km
 2. Dag 2: 23/12: Wenen, ca. 450 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Kerst in sfeervol Wenen

Intro

Wenen, de stad van muziek en de romantiek aan ‘der schönen blauen Donau‘. Deze stad met zijn vele barokke gebouwen, statige paleizen en mooie parken heeft nog veel van de vroegere sfeer behouden. U voelt als het ware nog de aanwezigheid van componisten als Beethoven, Mozart en Strauss, die hier vele jaren gewoond hebben. Onder leiding van onze deskundige Nederlandssprekende stadsgids brengen we o.a. een bezoek aan Schloss Schönbrunn en maken we een mooie stadswandeling door Wenen.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Gelegen net ten noorden van het historische centrum. De bus- en tramhalte bevinden zich voor het hotel. Per openbaar vervoer bent u in ca. 10 minuten in het centrum.
Kamers
De nette gerenoveerde kamers zijn voorzien van tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet. De bedden van de twin kamers staan in L-opstelling. Wifi tegen betaling in de hotelkamers.
Faciliteiten
Receptie, lift, bar en restaurant. Gratis wifi in de algemene ruimtes.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner. Op 24/12 en 25/12 dineert u op een speciale locatie in de stad.

Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Hofburg
- Augustinerkerk
- Kapuzinerkirche
- Stephansdom
- Melk
- Schloss Schönbrunn
- Hundertwasserhaus
- Donautoren
- Spaanse Rijschool
- Passau

Dagprogramma

 1. Dag 1: 22/12: Zuid-Duitsland, ca. 600 km

  Na het kopje koffie op de wisselplaats rijden we naar Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

 2. Dag 2: 23/12: Wenen, ca. 450 km

  Na het ontbijt rijden we verder naar de hoofdstad van Oostenrijk. Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel, waar we met een welkomstdrankje ontvangen worden en vanavond gezamenlijk zullen dineren.

 3. Dag 3: 24/12: Wenen met stadsgids en vrije middag, ca. 45 km

  We maken vanochtend onder leiding van onze stadsgids kennis met het Wenen uit de tijd van de Habsburgdynastie. We beginnen met een wandeling langs de imposante gebouwen van de Hofburg en we bezoeken de Augustinerkerk, waar het huwelijk van Franz Josef met Sissi plaats vond. Aansluitend bezoeken we de Kapuzinerkirche waar zich de graftombes van o.a. Sissi en Franz Joseph bevinden. Tot slot nemen we een kijkje in de machtige kathedraal van Wenen, de Stephansdom. Hierna gaan we met onze gids door naar Schloss Schönbrunn waar u met een audioguide een rondleiding kunt maken (excl.). De middaguren kunt u doorbrengen op de gezellige kerstmarkt bij Schloss Schönbrunn. Het kerstavonddiner hebben wij voor u gereserveerd in een gezellig restaurant. Na het diner heeft u de gelegenheid om een nachtmis bij te wonen.

 4. Dag 4: 25/12: Melk, ca. 180 km

  Na een rustige ochtend rijden we tegen het middaguur naar Melk waar zich de wereldberoemde abdij van Melk bevindt, een van Oostenrijks meest imposante en bekende barokke bouwwerken, rijk aan vele historische kunstschatten. U kunt hier deelnemen aan een rondleiding en heeft hierna nog volop de gelegenheid om zelf te genieten van alle pracht en praal. In de namiddag keren we terug naar Wenen. We dineren vanavond in een gezellig restaurant in de stad. Na het diner heeft u de mogelijkheid om een Straussconcert in de Hofburg bij te wonen (reserveren en meer informatie via uw chauffeur).

 5. Dag 5: 26/12: Hundertwasserhaus en vrije middag, ca. 30 km

  We beginnen vandaag met een bezoek aan het Hundertwasserhaus, een complex van woningen en een creatie van de schilder Hundertwasser. In de middag heeft u de gelegenheid om de kerstmarkt in het centrum voor het Rathaus te bezoeken. Vanavond dineren we in ons hotel.

 6. Dag 6: 27/12: Spaanse Rijschool en vrije middag, ca. 35 km

  U heeft vanochtend de mogelijkheid om de 'Morgenarbeit' bij de Spaanse Rijschool te bezoeken (excl.). Dit is geen optreden, maar een training op muziek. In de middag heeft u de gelegenheid om te winkelen of een van de vele musea te bezoeken. We sluiten onze laatste dag in Wenen af met een diner in het hotel.

 7. Dag 7: 28/12: Passau en Zuid-Duitsland, ca. 450 km

  We verlaten Wenen via de uitlopers van het Wienerwald en zetten koers naar Passau waar u een orgelconcert kunt bijwonen. Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

 8. Dag 8: 29/12: Nederland, ca. 600 km

  Vandaag de laatste route van deze reis, over de Duitse snelwegen rijden we terug naar Nederland. Op onze wisselplaats wacht ons nog een afscheidsdiner, vervolgens wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


Additionele informatieDeze reis is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Om die reden is het niet toegestaan om rolstoelen en rollators mee te nemen.

 


 
Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 5 Overnachtingen in Hotel Mozart in Wenen
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • Welkomstdrankje
 • Diner in een gezellig restaurant in Wenen op 24/12 en 25/12
 • Nederlandssprekende stadsgids in Wenen op 24/12
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden
 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook