Wenen en het Wienerwald, Tullnerbach 10-daagse busreis

 • Wenen
 • Passau
 • Hundertwasserhaus
 • Benedictijner Klooster Stift Melk aan de Donau
 • Wenen - Hofburg
 • 20 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Rustig gelegen 4-sterren hotel
 • Prachtige omgeving met excursies naar o.a. Passau, Bratislava en Melk
 • Inclusief Nederlandssprekende stadsgidsen in Wenen en Bratislava
 • Wenen en meer... incl. o.a. Passau, Bratislava en Melk!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Wenen, de stad van romantiek, Sachertorte en wienerschnitzel, maar vooral de stad van beroemde componisten en jugendstilarchitecten. Zonder deze bijzondere stad tekort te willen doen, heeft deze regio nog veel meer te bieden. Daarom hebben wij een mooie combinatie gemaakt van Wenen met een bezoek aan Passau, een dagtocht Bratislava en mooie tochten door het Wienerwald en het Donaudal. Een bijzonde

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 550 km
 2. Dag 2: Passau en Tullnerbach, ca. 500 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over Wenen en het Wienerwald, Tullnerbach

Intro

Wenen, de stad van romantiek, Sachertorte en wienerschnitzel, maar vooral de stad van beroemde componisten en jugendstilarchitecten. Zonder deze bijzondere stad tekort te willen doen, heeft deze regio nog veel meer te bieden. Daarom hebben wij een mooie combinatie gemaakt van Wenen met een bezoek aan Passau, een dagtocht Bratislava en mooie tochten door het Wienerwald en het Donaudal. Een bijzondere mix, al zeggen we het zelf.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 550 km
  Na de koffie op onze wisselplaats stappen we in de touringcar en rijden we via de Duitse snelwegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.
 2. Dag 2: Passau en Tullnerbach, ca. 500 km
  Na het ontbijt vervolgen we onze reis via Regensburg naar de drierivierenstad Passau. De stad ligt aan de samenvloeiing van de Donau, de Inn en de Ilz en het stadsbeeld is een en al barok. In de loop van de middag komen we aan in ons hotel in het Wienerwald, waar we worden ontvangen met een welkomstdrankje.
 3. Dag 3: Wenen met stadsgids en Schönbrunn, ca. 60 km

  Vandaag staat Wenen op het programma. Samen met onze Nederlandssprekende stadsgids maken we een wandeling vanaf de Hofburg door de Altstadt naar de Stephansdom. De middaguren zijn gereserveerd voor het keizerlijke buitenverblijf Schönbrunn, een van de belangrijkste bezienswaardigheden en culturele hoogtepunten van Oostenrijk en vanwege de prachtige tuinen een waar paradijs voor liefhebbers van zowel cultuur als natuur.

 4. Dag 4: Dagtocht Wienerwald, ca. 110 km

  We maken een bijzondere route door het voormalige jachtgebied van de Weense adel, het Wienerwald. Er staat o.a. een stop gepland bij het jachtslot Mayerling. In de middag rijden we naar de plaats Melk, waar u de wereldberoemde abdij Stift Melk kunt bekijken. Vol indrukken keren we terug naar ons hotel. 's Avonds kunt u naar een concert in de Kursalon of de Wiener Musikverein (excl., opgave en betaling bij uw chauffeur).

 5. Dag 5: Bratislava met stadsgids, ca. 230 km

  Op naar de hoofdstad van Slowakije, Bratislava, op slechts 2 uur rijden van ons hotel. Bij aankomst maken we samen met een gids een stadstour. Bratislava vertoont veel overeenkomsten met steden als Praag, Budapest en Wenen. Na deze kennismaking is er gelegenheid om zelf rond te kijken op de Grote Markt met het oude stadhuis en de Maximiliaanfontein. U heeft de mogelijkheid deze dag een extra bijzonder tintje te geven door de terugreis vanaf Bratislava naar Wenen per boot te maken. De boottocht duurt ca. 90 minuten en kost ca. € 39 p.p. (opgave bij boeking en betaling ter plaatse).


 6. Dag 6: Wenen, Belvedere en vrije middag, ca. 60 km

  We keren terug naar Wenen voor een verdere verkenning en beginnen bij één van de meest markante jugendstil gebouwen, het Hundertwasserhaus. Dit kleurrijke complex van sociale appartementen is ontworpen door de controversiële Oostenrijkse kunstenaar/architect Friedensreich Hundertwasser, die verantwoordelijk is voor meerdere gelijkaardige fantasierijke gebouwen in Wenen. De volgende stop is het barokke paleizencomplex Belvedere, één van de mooiste barokke gebouwen van Europa dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Na dit bezoek rijden we terug naar het hotel en is er nog voldoende tijd om te genieten van uw vrije middag.

 7. Dag 7: Vrije ochtend, Hütteldorf en Stift Klosterneuburg, ca. 40 km

  Een heerlijke ochtend om te wandelen in de mooie omgeving of gebruik te maken van het zwembad. De middag heeft een bijzondere invulling: voor de liefhebbers van de Wiener Secession (jugendstil) rijden we naar Hütteldorf waar de beroemde architect Otto Wagner twee extravagante villa’s heeft gebouwd; deze staan bekend als Villa I en Villa II. Hierna vervolgen we onze weg naar Stift Klosterneuburg waar de eerste wijnbouwschool ter wereld is opgericht en waar Stift Klosterneuburg nog steeds bekend om staat.

 8. Dag 8: Naschmarkt en vrije tijd in Wenen, ca. 60 km
  Tijdens onze laatste dag in Wenen bezoeken we de Naschmarkt, de bekendste en oudste versmarkt van Wenen. Naast groente en fruit vindt u hier ook kramen met meer exclusieve versproducten. De rest van de dag kunt invullen met bijvoorbeeld een bezoek aan de Spaanse Rijschool, het Sissi museum in de Hofburg of gezellig winkelen in de elegante Kärntner Strasse.
 9. Dag 9: Krems, Melk en Zuid-Duitsland, ca. 550 km

  We nemen vandaag afscheid van het hotel en rijden naar Krems voor nog een bijzondere dag. Hier kunt u desgewenst inschepen voor een 3 uur durende boottocht naar Melk (excl., ca. € 30 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). Vanuit Melk zetten we koers naar Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

 10. Dag 10: Nederland, ca. 550 km
  Via de Duitse snelwegen rijden we terug naar Nederland. Na het afscheidsdiner wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 7 Overnachtingen in Hotel Wienerwaldhof in Tullnerbach
 • 9x Ontbijt en 9x diner
 • Welkomstdrankje
 • 1x Wienerwald dinerbuffet
 • 1x Live muziek
 • Nederlandssprekende stadsgids in Wenen incl. audioguide
 • Nederlandssprekende stadsgids in Bratislava incl. audioguide
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook