Westendorf in Tirol 12-daagse busreis

 • Grossglockner Hochalpenstrasse
 • Kitzbühel
 • Kerk nabij Grossglockner
 • Uitzicht vanaf Kitzbüheler
 • Innsbruck
 • 27 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Programma met leuke excursies
 • Uitstekend hotel in het centrum van Westendorf
 • Een heerlijke Alpenvakantie!
 • Rustig programma

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

In het hart van de Kitzbüheler Alpen, midden in het Brixental, ligt het populaire plaatsje Westendorf. Het biedt alles voor een heerlijke Alpenvakantie! Er zijn talloze sport- en wandelmogelijkheden, u vindt er vele terrasjes en het omringende landschap met glooiende grasbergen en alpenweiden, behoort tot het mooiste van Tirol. Door de centrale ligging zijn er uitgebreide mogelijkheden voor leuke

Vervoersmogelijkheden
12-daags programma
 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 600 km
 2. Dag 2: Westendorf, ca. 275 km
 3. Volledig 12 daags programma

Over Westendorf in Tirol

Intro

In het hart van de Kitzbüheler Alpen, midden in het Brixental, ligt het populaire plaatsje Westendorf. Het biedt alles voor een heerlijke Alpenvakantie! Er zijn talloze sport- en wandelmogelijkheden, u vindt er vele terrasjes en het omringende landschap met glooiende grasbergen en alpenweiden, behoort tot het mooiste van Tirol. Door de centrale ligging zijn er uitgebreide mogelijkheden voor leuke uitstapjes.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 600 km

  Na een kopje koffie op de wisselplaats rijden we naar Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

 2. Dag 2: Westendorf, ca. 275 km

  Na het ontbijt zetten we koers naar Oostenrijk. Voordat we Westendorf bereiken, hebben we al een aardige indruk gekregen van de schoonheid van Oostenrijk.

 3. Dag 3: Westendorf, Kitzbühel en Kitzbüheler Horn, ca. 35 km

  In de ochtend kunt u gratis deelnemen aan een door het VVV georganiseerde dorpswandeling door Westendorf met een eventuele kaasproeverij (excl.). Vanmiddag bezoeken we het mondaine stadje Kitzbühel, met de Kitzbüheler Horn, waar u in het gezellige centrum kunt winkelen, wandelen of iets drinken in een van de sfeervolle cafés.

 4. Dag 4: Grossglockner Hochalpenstrasse, ca. 210 km

  Vandaag een van de hoogtepunten van deze reis, de Grossglockner Hochalpenstrasse. De Grossglockner maakt onderdeel uit van het Hohe Tauern gebergte en is met 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. De panoramaroute is 48 km lang en een van de bekendste toeristische autoroutes van Europa. Om naar boven te rijden, dienen maar liefst 36 haarspeldbochten genomen te worden. We bezoeken o.a. de 'Hochtor', het hoogste punt van deze panoramaweg.

 5. Dag 5: Schloss Tratzberg en Rattenberg am Inn, ca. 100 km

  In de ochtend rijden we naar Schloss Tratzberg, een van de belangrijkste kunst- en cultuurmonumenten van het land. Vanaf de parkeerplaats rijdt een treintje naar de ingang van het kasteel waar u kunt deelnemen aan een rondleiding. Bekijk de indrukwekkende binnenplaats en rijk bewerkte kamers met marmer, hout en ijzer. De middag brengen we door in het middeleeuwse stadje Rattenberg am Inn, met ca. 440 inwoners de kleinste stad van Oostenrijk. In het pittoreske stadscentrum vindt u vele restaurants en winkels, waaronder diverse glaswinkels waar het stadje om bekend staat. Aansluitend rijden we terug naar Westendorf, waar u vanavond gratis kunt deelnemen aan een fakkelwandeling georganiseerd door het VVV.

 6. Dag 6: Vrije dag
  We blijven vandaag in Westendorf en u kunt de dag naar eigen wens indelen. Tip: vanmiddag is er een gezellige boerenmarkt in het centrum van Westendorf en kunt u genieten van Tiroler muziek op het terras van ons hotel.
 7. Dag 7: Chiemsee, ca. 180 km

  We maken een uitstapje naar de Chiemsee in Duitsland, waar zich op het Herreninsel het buitenverblijf van Ludwig II van Beieren bevindt. Vanaf het dorpje Prien kunt u overvaren naar het Herreninsel voor een bezoek aan de pronkkamers van dit Beierse ‘Versailles’ (boottocht en entree excl., ca. € 20 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). De terugweg naar Westendorf via Marquartstein en Reit im Winkl voert ons over een deel van de Deutsche Hochalpenstrasse.

 8. Dag 8: Swarovski Kristallwelten en Innsbruck, ca. 160 km

  Op weg naar Innsbruck bezoeken we eerst de Swarovski Kristallwelten in Wattens (excl. ca. € 23 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). Deze ondergrondse tentoonstelling bestaat uit een verzameling fantasierijke wonderkamers rondom het thema kristal. In Innsbruck heeft u gelegenheid om de stad te verkennen. Een bezoek aan de gotische binnenstad met het beroemde 'Gouden Dak' is een must.

 9. Dag 9: Vrije dag

  U heeft vandaag een dag om naar eigen wens in te vullen. Misschien wilt u een wandeling maken, een boek lezen of in Westendorf wat souvenirs kopen en een terrasje pakken.

 10. Dag 10: Kufstein, ca. 60 km

  Na het ontbijt gaan we naar de kleine vestingstad Kufstein. U kunt vanaf het station van Westendorf via Wörgl per trein naar Kufstein reizen (treinreis excl.), maar uiteraard zal ook de touringcar de weg naar Kufstein afleggen. Naast het gezellige oude centrum is een bezoek aan de Kufsteiner Vesting aan te raden; hier wordt om 12 uur 's middags een kort orgelconcert gegeven ter nagedachtenis aan de gevallenen in beide wereldoorlogen en de slachtoffers van zinloos geweld.

 11. Dag 11: Schlitters en Zuid-Duitsland, ca. 350 km

  Voordat we op weg gaan naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland, brengen we nog een bezoek aan 'Kerzenwelt' in Schlitters. Deze kaarsenfabriek staat bekend om de vele soorten, vaak handgemaakte, kaarsen.

 12. Dag 12: Nederland, ca. 580 km

  Na aankomst op de wisselplaats kunt u genieten van het afscheidsdiner. Hierna wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 9 Overnachtingen in Hotel Mesnerwirt in Westendorf
 • 11x Ontbijt en 11x diner
 • Welkomstdrankje
 • 1x Koffie met gebak in het hotel
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook