Ontdek Lofer in het Salzburgerland 10-daagse busreis

 • Mooserboden - Stausee, Kaprun
 • Salzburg
 • Zell am See
 • Steinplatte Waidring, TriassicPark ®defrancesco
 • Alm Berchtesgadener Land
 • 19 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Ontdek het veelzijdige Salzburgerland
 • Inclusief stadsgids in Salzburg
 • O.a. Zellermeer, stuwmeren van Kaprun en Waidringer Steinplatte
 • Nieuwe reis
 • Rustig programma
 • Genieten van glooiende almen en azuurblauwe meren!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Het Salzburgerland biedt voor elk wat wils: van oude zoutmijnen en middeleeuwse kastelen tot de hoogste pieken en gletsjers van Oostenrijk. Het mooie Zellermeer, de stuwmeren van Kaprun, de indrukwekkende uitzichten op de Steinplatte en natuurlijk de Mozartstad Salzburg. Ga met ons mee naar het dorpje Lofer, net over de grens met Duitsland, om van daaruit van al het moois wat het Salzburgerland bi

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 500 km
 2. Dag 2: Schloss Herrenchiemsee en Lofer, ca. 350 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over Ontdek Lofer in het Salzburgerland

Intro

Het Salzburgerland biedt voor elk wat wils: van oude zoutmijnen en middeleeuwse kastelen tot de hoogste pieken en gletsjers van Oostenrijk. Het mooie Zellermeer, de stuwmeren van Kaprun, de indrukwekkende uitzichten op de Steinplatte en natuurlijk de Mozartstad Salzburg. Ga met ons mee naar het dorpje Lofer, net over de grens met Duitsland, om van daaruit van al het moois wat het Salzburgerland biedt, te genieten.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 500 km

  Vanaf de wisselplaats vertrekken we richting Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting. Gedurende reis wordt er regelmatig gestopt.

 2. Dag 2: Schloss Herrenchiemsee en Lofer, ca. 350 km

  Na het ontbijt maken we ons op voor een bezoek aan Schloss Herrenchiemsee, een van de extravagante paleizen van de Beierse sprookjeskoning Ludwig II. Vanuit Prien varen we over naar het Herreninsel en bewonderen het kasteel en de tuinen (boot en entree excl., ca. € 20 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). In de namiddag reizen we verder naar Lofer.

 3. Dag 3: Kaprun en Zell am See, ca. 120 km

  Vandaag al direct een hoogtepunt: de stuwmeren van Kaprun. Gelegen tussen de adembenemende bergen van de Hohe Tauern bevinden zich op ca. 2000 meter hoogte de stuwmeren Wasserfall- en Moosboden. Tijdens een rondleiding op de dam komt u de boeiende geschiedenis van dit unieke bouwwerk te weten (excl.). 's Middags nemen we een kijkje in Zell am See, prachtig gelegen aan het gelijknamige meer en omringd door imposante bergen. Het stadje heeft een gezellig autovrij centrum met terrasjes en lokale winkeltjes.

 4. Dag 4: Salzburg met stadsgids, ca. 130 km

  Salzburg, de geboorteplaats van Mozart, wordt ook wel de kleinste wereldstad genoemd. Het stadsbeeld wordt bepaald door kerken, burchten, kastelen en paleizen. Begeleid door een lokale gids wandelen we langs o.a. de dom, het geboortehuis van Mozart en door de tuinen van Schloss Mirabelle. Aansluitend heeft u tijd om zelf rond te kijken, de beroemde Mozart Kugeln te proeven of heerlijk te slenteren langs de Salzachrivier. Vol indrukken keren we terug naar Lofer. 5. Dag 5: Seisenbergklamm en Saalfelden, ca. 60 km

  Een bezoek aan de indrukwekkende kloof Seisenberg mag niet ontbreken. De kloof ontstond ca. 12.000 jaar geleden aan het einde van de laatste ijstijd. Hierna begeven we ons naar het kleine authentieke Alpenstadje Saalfelden aan de Ritzensee. U kunt hier fijn winkelen maar ook een heerlijke wandeling om de Ritzensee maken. Hoog boven Saalfelden tegen de achtergrond van de indrukwekkende bergen van het Steinernen Meer ziet u kasteel Lichtenberg.  6. Dag 6: Waidring Triassic Park en St. Ulrich am Pillensee, ca. 90 km

  Een speciale dag want op de Waidringer Steinplatte gaat u op jacht naar indrukwekkende sporen uit de oertijd. De oerzee uit de Trias-tijd liet in Waidring een indrukwekkende klip en heel wat fossielen van meer dan 200 miljoen jaar geleden achter. In het nieuwe Triassic Park maakt u kennis met een ver verleden. Op het plateau - 70 meter boven de afgrond - heeft u een spectaculair uitzicht op de majestueuze bergwereld. 's Middags bezoeken we ’s werelds oudste Lätschenöl-Brennerei Mack Josef in St. Ulrich aan de Pillensee. Deze brouwerij vervaardigt al meer dan 150 jaar hoogwaardige dranken van bergdennen, edelsparren, hooi en arnica uit het hooggebergte van Tirol. Tijdens een rondleiding (excl.) leert u alles over de complexe bereiding van de bergdennenolie. Via het mooie Pillerseetal, Fieberbrunn en Saalfelden rijden we terug naar Lofer.

 7. Dag 7: Vrije dag

  U heeft vandaag een dag om naar eigen wens in te vullen en de omgeving van Lofer op uw gemak te bekijken. Maak gebruik van de Salzburger Saalachtal kaart en reis bijvoorbeeld per Almbahn II naar de Loferer Alm op 1350 meter hoogte en geniet van adembenemende panorama’s met bloeiende almenweiden vol alpenkoeien.

 8. Dag 8: Berchtesgaden en Königssee, ca. 100 km

  We sluiten ons verblijf in Salzburgerland af met een bezoek aan het stadje Berchtesgaden. De oude binnenstad ligt op een heuvel en is gemakkelijk te herkennen aan de karakteristieke kerktorens. Het centrum heeft een gezellig marktpleintje vol terrassen en middeleeuwse gebouwen met opvallende muurschilderingen. Aansluitend gaan we naar het pittoreske Schönau am Königssee, dat geheel omringd is door de Berchtesgaden Alpen. De prachtige Königssee staat vooral bekend vanwege het kristalheldere water en de bedevaartkapel van St. Bartholoma. U kunt hier desgewenst een boottocht maken (excl.).

 9. Dag 9: Kufstein en Midden-Duitsland, ca. 400 km

  Tijd om afscheid ten nemen van Lofer. We rijden via de Walchsee naar Kufstein, de parel van Tirol. Na Innsbruck is dit vestingstadje de grootste stad van Tirol. U herkent Kufstein al van grote afstand, door de vesting die op de heuvel van de stad prijkt. Het 800 jaar oude kasteel bezit het oudste Freiorgel ter wereld, dat elke dag om 12.00 uur een concert geeft. In de middag gaan we op weg naar ons overnachtingshotel.


   

 10. Dag 10: Nederland, ca. 450 km

  Via de Duitse snelwegen keren we terug naar de wisselplaats in Nederland waar een afscheidsdiner op u wacht. Aansluitend wordt u met onze servicelijnen teruggebracht naar uw uitstapplaats.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-/Midden-Duitsland
 • 7 Overnachtingen in Hotel St. Hubertus in Lofer
 • 9x Ontbijt en 9x diner
 • Dagelijks koffie/thee van 07.30-10.00 uur en van 14.00-17.00 uur in hotel St. Hubertus
 • Dagelijks middagsnack van 14.30-16.00 uur in hotel St. Hubertus
 • Dagelijks drankjes van 14.00-21.00 uur (o.a. bier, frisdrank en huiswijn) in hotel St. Hubertus
 • Salzburger Saalachtal kaart
 • Lokale stadsgids in Salzburg
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook