Noorwegen in een notendop 6-daagse rondreis inclusief vlucht

  • Oslo Stadhuis
  • Oslo - Vigeland beeldenpark
  • Oslo 'The Barcode'
  • Noorwegen in een Notendop
  • Oslo - Operagebouw
  • 22 foto's
  • Rondreizen
  • Zonvakanties
  • Unieke reis
  • Per trein, bus en ferry
  • Geen auto noodzakelijk
  • Combineer Oslo & Bergen
  • Al jaren een topper
  • Centraal gelegen hotels
  • Hoge klantwaardering
  • Inclusief ontbijt
  • Inclusief treinreis
  • Per trein, boot en bus door het prachtige Noorse landschap

Noorwegen in een Notendop neemt u in een paar dagen mee door het schitterende landschap van Noorwegen. De ruige natuur met imposante fjorden, bergen en watervallen wordt afgewisseld met trendy steden als Oslo en Bergen. U reist per trein, bus en boot zodat u optimaal kunt genieten van de omgeving. Reizen per openbaar vervoer heeft echter nog meer voordelen: U hoeft niet op het overige verkeer te l

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
  1. Dag 1 en 2: Vlucht naar Oslo
  2. Dag 3: Oslo - Geilo
  3. Volledig 6 daags programma

Over Noorwegen in een notendop

Intro

Noorwegen in een Notendop neemt u in een paar dagen mee door het schitterende landschap van Noorwegen. De ruige natuur met imposante fjorden, bergen en watervallen wordt afgewisseld met trendy steden als Oslo en Bergen. U reist per trein, bus en boot zodat u optimaal kunt genieten van de omgeving. Reizen per openbaar vervoer heeft echter nog meer voordelen: U hoeft niet op het overige verkeer te letten, u helpt mee aan het behoud van de prachtige, ongerepte natuur en bovendien bespaart u een behoorlijk bedrag aan benzine, tol- en parkeerkosten. Letterlijk hoogtepunt van deze reis is de rit met de wereldberoemde Flåmsbanen, een adembenemend spoortraject, halverwege het programma.


Verblijf

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels in een standaard kamer op basis van logies en ontbijt. Het is niet mogelijk om de rondreis op basis van halfpension te reserveren. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel in de omgeving.


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Bezoek het Vigeland Beeldenpark in Oslo
- Ga bergwandelen in Geilo
- Flåmsbanen, 's werelds steilste spoortraject
- Ontdek de Nærøyfjord, werelderfgoed
- Bergen met het kleurrijke Bergen Bryggen

Dagprogramma

  1. Dag 1 en 2: Vlucht naar Oslo

    Na aankomst op de luchthaven Gardermoen gaat u op eigen gelegenheid per snelle luchthaventrein 'Flytoget' naar het centrum van Oslo en vervolgens naar uw hotel. De stad is prachtig gelegen aan de Oslofjord. Er is de laatste jaren veel veranderd in Oslo waardoor de stad nu bruist van energie. Nieuwe bezienswaardigheden als de Opera, de Barcode en het Astrup Fearnley Museum maken de stad modern en trendy en zijn zó gebouwd dat ze een perfecte harmonie vormen met bestaande attracties zoals het Koninklijk Paleis, Bygdøy Museumeiland en het Vigeland Beeldenpark. Ondanks de overvloed aan architectuur, is Oslo nog steeds een groene stad met overal verbondenheid met de natuur.

  2. Dag 3: Oslo - Geilo

    Rond 10.30 uur vertrekt u vanaf het station in Oslo voor uw treinreis naar Geilo. De rit duurt ca. 4 uur en onderweg geniet u ontspannen van het landschap dat aan u voorbij trekt. In Geilo kunt u 's middags winkelen, een mooie bergwandeling maken of bijvoorbeeld mountainbiken.

  3. Dag 4: Geilo - Bergen

    Een enerverende dag! Vandaag staat de dagtocht 'Norway in a Nutshell' op het programma. Alle trajecten zijn perfect op elkaar afgestemd. U vertrekt rond 11.45 uur per trein naar Myrdal, waar u een uur later overstapt op de Flåmsbanen. Op dit spoortraject moet tussen Myrdal op de hoogvlakte en Flåm aan de oever van de Aurlandsfjord een hoogteverschil van 864 m overbrugd worden. Onderweg zijn negen haltes, ieder met een uniek panorama. In Flåm gaat u rond 15.10 uur aan boord de ferry die u via de prachtige Nærøyfjord naar Gudvangen brengt. Een mooie tocht van ca. twee uur door de fjorden. Vanaf Gudvangen gaat u om ca. 17.45 uur per bus naar het leuke toeristenplaatsje Voss waar u ca. 19.00 uur arriveert. Het laatste gedeelte naar Bergen gaat per trein, vertrek ca. 19.20 uur en aankomst in Bergen om ca. 20.30 uur.

  4. Dag 5: Bergen

    De unieke ligging maakt dat de natuur en de zee overal in Bergen dichtbij is. Het bekendste beeld van de oude Hanzestad zijn de historische koopmanshuizen aan de levendige kade Bryggen. Slenter tussen de smalle straatjes en voel de rijke geschiedenis van deze 900 jaar oude stad. Na uw ontdekkingstocht loopt u zo de bekende vismarkt op waar de mooiste en lekkerste vis wordt aangeboden, vers gevangen. Indien u visliefhebber bent, raden we aan de de lokale specialiteiten te proeven, zoals gekookte garnalen en rauwe oesters. Een prachtig uitzicht over de stad heeft u vanaf de berg Fløyen. U kunt per kabelbaan-treintje naar boven en bij mooi weer een wandeling terug naar het centrum maken om de dag af te sluiten in een van de vele gezellige restaurants en bars.

  5. Dag 6: Einde rondreis

    Na het ontbijt eindigt uw reis. U gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven waar u kunt inchecken voor uw terugvlucht.


Additionele informatie

Alle trajecten per trein, bus of boot worden vooraf gereserveerd door onze agent. U ontvangt een voucherpakket met reserveringsnummers en instructies. Voor veel trajecten wordt inmiddels gebruik gemaakt van QR-codes. De trajecten zijn allemaal goed op elkaar afgestemd. Indien er werkzaamheden aan het spoor zijn die pas later in het seizoen aanvangen, wordt een bus ingezet. Ook hiervan wordt u op de hoogte gesteld voorafgaand aan uw reis.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Vlucht naar Oslo en terug vanaf Bergen
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 5 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
  • Vervoer per trein, bus en ferry tijdens de reis
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
  • Transfers luchthaven - hotel en station/haven - hotel v.v.
  • Vanaf de luchthaven Gardermoen vertrekt iedere 20 minuten de Flytoget Airport Express trein richting het centrum van Oslo v.v. De kosten bedragen ca. NOK230 (ca. € 20) per persoon per enkele reis. Ter plaatse kunt u in- en uitchecken met uw creditcard. U kunt ook online een ticket kopen.
  • Ook in Bergen gaat een Flybussen Airport bus vanaf het centrum in ca. 30 minuten naar de luchthaven. De kosten bedragen ca. NOK170 (ca. € 15) per persoon per enkele reis.

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook