Maleisië met de kinderen - Zelf rijden 14-daagse privé rondreis Maleisië met de kinderen - zelf rijden

 • Maleisië
 • Kuala Lumpur
 • Batu Caves
 • Cameron Highlands
 • Langkawi
 • 12 foto's
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Verre reizen
 • Familiereis
 • Met familiekamers
 • Tip van onze expert

Wij bieden u een prachtige familierondreis voor een onbekommerde en onvergetelijke gezinsvakantie. Kleurrijke tempels, tropische regenwouden, een glorierijke geschiedenis, heerlijke stranden en uiterst kindvriendelijke bevolking maken Maleisië tot een ideale bestemming voor u en uw gezin.

Vervoersmogelijkheden
14-daags programma
 1. Dag 1: Kuala Lumpur
 2. Dag 2: Kuala Lumpur
 3. Volledig 14 daags programma

Over Maleisië met de kinderen - Zelf rijden

Intro

Wij bieden u een prachtige familierondreis voor een onbekommerde en onvergetelijke gezinsvakantie. Kleurrijke tempels, tropische regenwouden, een glorierijke geschiedenis, heerlijke stranden en uiterst kindvriendelijke bevolking maken Maleisië tot een ideale bestemming voor u en uw gezin.

Inbegrepen highlights

Kuala Lumpur
Taman Negara National Park
De theeplantages van de Cameron Highlands
Penang
Langkawi


Verblijf

Accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u in goede 3- en 4-sterren accommodaties. De genoemde (voorbeeld)accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er kan een alternatief in de regio gereserveerd worden.

3 x Kuala Lumpur, Swiss Garden Bukit Bintang Hotel
2 x Taman Negara National Park, Mutiara Taman Negara
2 x Cameron Highlands, Heritage Hotel
2 x Penang, Hompton by the Beach
4 x Langkawi, Berjaya Langkawi Resort


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Kuala Lumpur

  U haalt uw huurauto op en rijdt naar Kuala Lumpur, waar u de komende 3 nachten zult overnachten. Tip: rij op weg naar Kuala Lumpur door Putrajaya, het administratieve hart van Maleisië . Putrajaya bevindt zich op ca. 25 kilometer van Kuala Lumpur. In deze hypermoderne stad zijn fonkelende moskeeën, paleizen, ministeries en futuristische bruggen. In en rond Putrajaya zijn diverse attracties te vinden zoals een grote botanische tuin met meer dan 700 verschillende soorten tropische planten. U brengt een bezoek aan de Putra Moskee, ook wel de ‘roze moskee’ genoemd. Aansluitend kunt u een wandeling maken over het Putra plein. In het midden van het cirkelvormige plein bevindt zich een ster met elf punten die de staten van Maleisië vertegenwoordigen.

 2. Dag 2: Kuala Lumpur

  Vandaag kunt u geheel naar eigen wens invullen. Tip: bezoek de imposante Petronas Twin Towers, de nationale moskee, het nationale monument Cenotaph, het nationale oorlogsmonument en maak een fotostop bij de poort van het Paleis van de koning.

 3. Dag 3: Kuala Lumpur

  Vandaag kunt u geheel naar eigen wens invullen. Tip: verken de "historische stad" Malacca waarvan de geschiedenis met zijn vele herinneringen aan de Portugese, Nederlandse en Engelse overheersing, ruim 600 jaar terug gaat. Breng een bezoek aan de St Peter’s Church, de oudste nog gebruikte kerk in Maleisië, Bukit China, de grootste Chinese begraafplaats buiten China en de ruïnes van St. Paul’s Church met Nederlandse grafstenen uit de 17e eeuw. Uiteraard mag een bezoek aan het Nederlandse erfgoed in Malacca niet ontbreken: het Dutch Square met het Stadthuys en de Christ Church. Sluit de dag af met een wandeling over Jonker Street; dé gezelligste marktstraat van Malacca.

 4. Dag 4: Kuala Lumpur – Taman Negara National Park (ca. 325 km)

  U verlaat Kuala Lumpur en rijdt via een mooie route naar Labu Sentral. Van daar maakt u een boottocht van ca. 2 uur per traditionele longtailboot dwars door de jungle naar het oudste regenwoud ter wereld. Het Taman Negara National Park is een natuurreservaat van meer dan 130 miljoen jaar oud. Het is een waar natuurparadijs met unieke flora en fauna. In de avond kunt u, onder leiding van een gids, een korte avondwandeling maken door de jungle (ter plaatse te reserveren en betalen). Deze wandeling zal uw eerste kennismaking zijn met het leven in de jungle.

 5. Dag 5: Taman Negara National Park

  Na een vroeg ontbijt heeft u de volledige dag om het Taman Negara National Park te verkennen. Het resort biedt vele excursies en mogelijkheden die u ter plaatse kunt reserveren en betalen. U kunt bijvoorbeeld een trektocht maken door de jungle naar de ´Canopy Walk´. Deze hangbrug is 400m lang en hangt ca. 40m boven de grond. Het is een bijzondere ervaring als u door de toppen van de jungle kijkt. Van deze hoogte kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omringende jungle en de rivier en komt u oog in oog met zeer bijzondere flora en fauna. Of u maakt een boottocht naar de Lata Berkoh waterval, waar u een verfrissende duik kunt nemen.

 6. Dag 6: Taman Negara National Park – Cameron Highlands (ca. 210 km)

  Vroeg in de ochtend vertrekt u per longboot in ca. 2 uur terug naar Labu Sentral waar vandaan u naar de Cameron Highlands, hooglanden met schilder achtige vergezichten en prachtige groene heuvels met theeplantages, reist. Met pieken tot 1500 meter hoogte is het in de hooglanden een stuk koeler dan in de rest van het land. De temperatuur is door de hoge ligging bijzonder aangenaam en daardoor zijn de Cameron Highlands uitermate geschikt voor de verbouw van thee, fruit en bloemen. U verblijft 2 nachten in de Cameron Highlands.

 7. Dag 7: Cameron Highlands

  De hooglanden zijn grotendeels begroeid met theeplantages. In een zijdal van de Bohrivier kunt u de Boh theeplantages bezoeken, de meest indrukwekkende van de regio. U kunt een rondleiding maken door de fabriek en leert u meer over de Boh thee (maandag gesloten). Iets buiten Brinchang kunt u naar de Chinese Sam Poh tempel, een boeddhistische tempel met levensgrote gouden standbeelden en gebouwd bovenop een heuvel. De natuur en groene heuvels van de hooglanden zijn ook een uitstekende plek om te wandelen.

 8. Dag 8: Cameron Highlands - Penang (ca. 270 km)

  In de loop van de ochtend vertrekt u naar Penang, de ‘Parel van de Oriënt’ en sinds 2008 behorend tot het Unesco Werelderfgoed. Onderweg zijn er diverse interessante plaatsen om te stoppen. Nabij regiostad Ipoh kunt u een befaamde tempelgrot bezoeken. Verder noordelijk ligt Kuala Kangsar waar u de prachtige Ubudiah moskee en het Paleis van de Sultan, het Istana Iskandariah, vindt. Aan het einde van de middag komt u aan op Penang voor 2 overnachtingen in een strandhotel. tip: indien u de reis per huurauto maakt kunt u ook kiezen voor een bezoek aan Bukit Merah (wegens tijd niet te combineren met een bezoek aan Kuala Kangsar). Een boottocht brengt u naar het enige orang oetan rehabilitatie centum van West-Maleisië. Daarnaast kunt u een eco-centrum, bezoeken of een wandeling maken langs het meer.

 9. Dag 9: Penang

  In de ochtend levert u uw huurauto in bij uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid Georgetown bezoeken of genieten van de faciliteiten van het hotel en het strand.

 10. Dag 10: Penang – Langkawi (ca. 45 km)

  Na het ontbijt heeft u een transfer naar de ferry terminal voor de ca. 2,5 uur durende overtocht naar Kuah op Langkawi. Op Langkawi heeft u een transfer naar uw hotel waar u de komende 4 nachten verblijft.

 11. Dag 11 t/m 13: Langkawi

  Langkawi staat bekend om zijn mythen en legendes, maar vooral om de prachtige en rustige stranden. Het natuurrijke binnenland en de nabij gelegen eilandjes bieden afwisselende excursiemogelijkheden. U kunt hier uitstekend snorkelen of duiken, maar ook de mangrovebossen bezoeken waar een ontmoeting met de zeearend u lang zal bijblijven. In enkele kleine plaatsjes langs de kust kunt u winkelen en vindt u lokale restaurantjes. Daar komt nog eens bij dat het eiland belastingvrij is. Langkawi is een perfecte afsluiting van uw vakantie!

 12. Dag 14: Langkawi

  Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven van Langkawi voor de terugvlucht, via Kuala Lumpur, naar Amsterdam of wellicht uw volgende bestemming.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Ferry op dag 3 van Labu Sentral naar Taman Negara
 • Ferry op dag 5 van Taman Negara naar Labu Sentral
 • Transfer op dag 9 van hotel op Penang naar de ferryterminal op Penang
 • Ferry op dag 9 van Penang naar Langkawi
 • Transfer op dag 9 van ferryterminal op Langkawi naar het hotel op Langkawi
 • Transfer op dag 12 van het hotel op Langkawi naar de luchthaven van Langkawi
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • 1 x English Tea (dag 6)
 • 13 overnachtingen volgens programma in goede 3- en 4-sterren (familie) accommodaties
Niet inbegrepen
 • Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Huurauto. Neem contact op met onze afdeling Reisspecialisten en informeer naar de mogelijkheden.
 • Brandstofkosten, entree- en parkgelden
 • Toeristenbelasting en lokale belasting

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook