Het mooiste van Maleisië - Met gids / chauffeur 10-daagse privérondreis Het mooiste van Maleisië inclusief gids/chauffeur

 • Malacca
 • Cameron Highlands
 • Street art Georgetown
 • Kuala Lumpur
 • Malacca
 • 15 foto's
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Verre reizen
 • De perfecte kennismaking met Maleisië
 • Strandverlenging op Penang
 • Inclusief reisgids

Deze rondreis brengt u naar de mooiste plekken van het vaste land van Maleisië en eindigt in een strandhotel op Penang. Uw reis begint in de mooie hoofd­stad Kuala Lumpur, een schone en groene metropool, met veel bezienswaardigheden. U verruilt de stad voor een bezoek aan één van de oudste regenwouden ter wereld; Taman Negara. Vervolgens naar de koele Cameron Highlands, met de groene theeplantages

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Kuala Lumpur
 2. Dag 2: Kuala Lumpur - stadstour
 3. Volledig 10 daags programma

Over Het mooiste van Maleisië - Met gids / chauffeur

Intro

Deze rondreis brengt u naar de mooiste plekken van het vaste land van Maleisië en eindigt in een strandhotel op Penang. Uw reis begint in de mooie hoofd­stad Kuala Lumpur, een schone en groene metropool, met veel bezienswaardigheden. U verruilt de stad voor een bezoek aan één van de oudste regenwouden ter wereld; Taman Negara. Vervolgens naar de koele Cameron Highlands, met de groene theeplantages in een glooiend landschap en het traditionele lokale leven. Onderweg naar het levendige eiland Penang is veel te zien. Aan het mooie strand van Penang eindigt de rondreis.

Inbegrepen highlights

Administratieve hoofdstad Putrajaya
Kuala Lumpur stadstour
Malacca stadstour
Dagexcursie door het regenwoud van Taman Negara National Park
De theeplantages van de Cameron Highlands
Penang & stadstour


Verblijf

Accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u in goede 3- en 4-sterren accommodaties. De genoemde (voorbeeld)accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er kan een alternatief in de regio gereserveerd worden.

3 x Kuala Lumpur, Swiss Garden Bukit Bingtang Hotel
2 x Taman Negara National Park, Mutiara Taman Negara
2 x Cameron Highlands, Heritage Hotel
2 x Penang, Hompton by the Beach


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Kuala Lumpur

  Na aankomst op de luchthaven wordt u hartelijk verwelkomd door uw lokale gids en stapt u in de auto voor een tour door Putrajaya, het administratieve hart van Maleisië . Putrajaya bevindt zich op ca. 25 kilometer van Kuala Lumpur. In deze hypermoderne stad zijn fonkelende moskeeën, paleizen, ministeries en futuristische bruggen. In en rond Putrajaya zijn diverse attracties te vinden zoals een grote botanische tuin met meer dan 700 verschillende soorten tropische planten. U brengt een bezoek aan de Putra Moskee, ook wel de ‘roze moskee’ genoemd. Aansluitend maakt u een wandeling over het Putra plein. In het midden van het cirkelvormige plein bevindt zich een ster met elf punten die de staten van Maleisië vertegenwoordigen. Vervolgens rijdt u verder naar uw hotel in Kuala Lumpur, waar u de komende 3 nachten zult verblijven.

 2. Dag 2: Kuala Lumpur - stadstour

  U begint de dag met een stadstour door Kuala Lumpur. U ziet o.a. de imposante Petronas Twin Towers, de nationale moskee, het nationale monument Cenotaph, het nationale oorlogsmonument en u maakt een fotostop bij de poort van het Paleis van de koning. U heeft de rest van de dag zelf de mogelijkheid om de stad te verkennen.

 3. Dag 3: Kuala Lumpur – stadstour Malacca

  Vandaag staat de gehele dag in het teken van een bezoek aan Malacca. Na het ontbijt maakt u een stadstour door de "historische stad" Malacca waarvan de geschiedenis met zijn vele herinneringen aan de Portugese, Nederlandse en Engelse overheersing, ruim 600 jaar terug gaat. U brengt een bezoek aan de St Peter’s Church, de oudste nog gebruikte kerk in Maleisië, Bukit China, de grootste Chinese begraafplaats buiten China en de ruïnes van St. Paul’s Church met Nederlandse grafstenen uit de 17e eeuw. Tevens brengt u een bezoek aan de oudste Chinese tempel in Maleisië: de Cheng Hoon Teng Temple. Uiteraard mag een bezoek aan het Nederlandse erfgoed in Malacca niet ontbreken: het Dutch Square met het Stadthuys en de Christ Church. Na een authentieke ‘Peranakan lunch’, waarbij u de lokale keuken van Maleisië kunt proeven, maakt u een wandeling over Jonker Street; dé gezelligste marktstraat van Malacca.

 4. Dag 4: Kuala Lumpur – Taman Negara National Park (ca. 325 km)

  U verlaat Kuala Lumpur en rijdt via een mooie route naar Labu Sentral. Van daar maakt u een boottocht van ca. 2 uur per traditionele longtailboot dwars door de jungle naar het oudste regenwoud ter wereld. Het Taman Negara National Park is een natuurreservaat van meer dan 130 miljoen jaar oud. Het is een waar natuurparadijs met unieke flora en fauna. In de avond maakt u onder leiding van een gids, een korte avondwandeling door de jungle. U verblijft de komende 2 nachten in het Mutiara Taman Negara Resort. U gaat een echt jungle avontuur tegemoet!

 5. Dag 5: Taman Negara National Park

  Na een vroeg ontbijt heeft u de volledige dag om het Taman Negara National Park te verkennen. U begint met een trektocht door de jungle naar de ‘Canopy Walk’. Deze 400m lange hang brug hangt ca. 40m boven de grond. Een bijzondere ervaring als u door de toppen van de jungle kijkt. Van deze hoogte kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omringende jungle en de rivier en ziet u bijzondere flora en fauna. Vervolgens maakt u een boottocht naar de Lata Berkoh waterval, waar u een verfrissende duik kunt nemen.

 6. Dag 6: Taman Negara National Park – Cameron Highlands (ca. 210 km)

  Vroeg in de ochtend vertrekt u per longboot in ca. 2 uur terug naar Labu Sentral waar vandaan u naar de Cameron Highlands, hooglanden met schilder achtige vergezichten en prachtige groene heuvels met theeplantages, reist. Met pieken tot 1500 meter hoogte is het in de hooglanden een stuk koeler dan in de rest van het land. De temperatuur is door de hoge ligging bijzonder aangenaam en daardoor zijn de Cameron Highlands uitermate geschikt voor de verbouw van thee, fruit en bloemen. U verblijft 2 nachten in de Cameron Highlands. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 7. Dag 7: Cameron Highlands

  Na het ontbijt gaat u de prachtige hooglanden verkennen. In een zijdal van de Bohrivier bezoekt u de Boh theeplantages, de grootste en meest indrukwekkende theeplantages in de Highlands. U ziet en krijgt een uitleg over het thee verwerkingsproces. Ook bezoekt u een fruit- en groentemarkt en een vlindertuin. Een ander ‘hoogtepunt’ van Cameron Highlands zijn de verse Engelse scones. De beste plek voor verse scones is bij het hotel The Old Smokehouse. U brengt een bezoek aan deze plek om te genieten van een kopje thee met een heerlijke scone met verse room en jam. De perfecte afsluiting van deze dag!

 8. Dag 8: Cameron Highlands – Penang (ca. 270 km)

  In de loop van de ochtend vertrekt u naar Penang, de ‘Parel van de Oriënt’ en sinds 2008 behorend tot het Unesco Werelderfgoed. Onderweg zijn er diverse interessante plaatsen om te stoppen. Nabij regiostad Ipoh bezoekt u een befaamde tempelgrot. Verder noordelijk ligt Kuala Kangsar waar u de prachtige Ubudiah moskee en het Paleis van de Sultan, het Istana Iskandariah, bezoekt. Aan het einde van de middag komt u aan op Penang, waar u 2 nachten zult verblijven. Tip: indien u de reis per huurauto maakt kunt u ook kiezen voor een bezoek aan Bukit Merah in plaats van een bezoek aan Kuala Kangsar. Een boottocht brengt u naar het enige orang oetan rehabilitatie centrum van West-Maleisië. Daarnaast kunt u een eco-centrum bezoeken of een wandeling maken langs het meer.


 9. Dag 9: Penang

  Na het ontbijt maakt u een stadstour door het historische Georgetown, sinds 2008 behorend tot het Unesco Werelderfgoed. Tijdens deze tour ziet u o.a. het Fort Cornwallis en zijn Nederlandse kanon van de VOC, de ‘slangentempel’ Wat Chayamangkalaram en de Birmaanse Tempel van Dharmikarama. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Chinese Clan Jetties, Chinese nederzettingen met huizen op palen boven de zee. In deze kleine dorpjes leeft men volgens oude tradities en gewoontes.

 10. Dag 10: Penang

  Aan het einde van de dag wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van Penang voor de vlucht, via Kuala Lumpur, naar Amsterdam of wellicht uw volgende bestemming.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Privé vervoer per airconditioned auto of minivan met Engelssprekende lokale gids die tevens uw chauffeur is. De excursies in Taman Negara worden begeleid door een (natuur) gids vanuit de accommodatie en uitgevoerd in internationaal gezelschap.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • 1 x lunch (dag 3) en 1 x English Tea (dag 7)
 • 9 overnachtingen volgens programma in goede 3- en 4-sterren accommodaties
 • Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden
Niet inbegrepen
 • Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting en lokale belasting

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook