Via Zwitserland naar Toscane en Umbrië op het gemak 13-daagse autorondreis

 • Kandersteg
 • Oeschinensee
 • San Gimignano
 • Siena Piazza del Campo
 • Lucca
 • 15 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Zonvakanties
 • Op het gemak
 • Wellness
 • Zwitserland en Italië
 • Wandelparadijs Kandersteg en romantisch Luzern
 • Lucca, Siena en Assisi
 • Inclusief reisgids
 • Unieke reis

De route loopt via Zwitserland naar Toscane en Umbrïe in Italië. In de Zwitserse bergen trek je je wandelschoenen aan of neem je de gondelbaan naar de Oeschinensee, een idyllisch diepblauw bergmeer, dat ook een flitsende zomerrodelbaan te bieden heeft. In Italië staan de mooiste Toscaanse kunststeden op het programma, via Lucca naar San Gimignano en Siena. In Umbrië mag een bezoek aan Assisi, de s

Vervoersmogelijkheden
13-daags programma
 1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Kandersteg, ca. 860 km
 2. Dag 2 en 3: Kandersteg en de Oeschinensee
 3. Volledig 13 daags programma

Over Via Zwitserland naar Toscane en Umbrië op het gemak

Intro

De route loopt via Zwitserland naar Toscane en Umbrïe in Italië. In de Zwitserse bergen trek je je wandelschoenen aan of neem je de gondelbaan naar de Oeschinensee, een idyllisch diepblauw bergmeer, dat ook een flitsende zomerrodelbaan te bieden heeft. In Italië staan de mooiste Toscaanse kunststeden op het programma, via Lucca naar San Gimignano en Siena. In Umbrië mag een bezoek aan Assisi, de stad van Franciscus en patroonheilige van Italië, niet ontbreken. De rondreis eindigt in de romantische stad Luzern. Je verblijft 3 of 4 nachten op één locatie (uitgezonderd in Luzern op de terugreis waar je 1 nacht verblijft) en het reistempo is rustig.


Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Wandelparadijs Kandersteg en de Oeschinensee
- Lago Maggiore
- Pisa en Lucca
- San Gimignano en Siena
- Florence
- Perugia en Assisi
- Spello en Spoleto
- Todi en Orvieto
- Sfeervol Luzern
- Het glinsterende Vierwoudstrekenmeer

Dagprogramma

 1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Kandersteg, ca. 860 km

  Je rijdt vanuit Nederland naar Kandersteg in Zwitserland, waar je de eerste 3 nachten verblijft. Kandersteg ligt in het Berner Oberland op 1200 m hoogte en biedt een fantastisch uitzicht op het Blümlisalpmassief. Het plaatsje met zo'n 1000 inwoners heeft met z'n houten chalets z’n dorpskarakter behouden en is 's zomers een uitgesproken wandelparadijs. Na aankomst in het hotel kun je na de lange autorit even de benen strekken met een wandeling.

 2. Dag 2 en 3: Kandersteg en de Oeschinensee

  Trek na het ontbijt de wandelschoenen aan of pak de gondelbaan naar de Oeschinensee, een idyllisch diepblauw bergmeer, dat ook een flitsende zomerrodelbaan te bieden heeft. Na een dag in de natuur ontspan je in het wellnesscenter van het Seiler's Vintage Hotel & Spa of je schuift aan voor een heerlijke maaltijd in Nico’s restaurant.

 3. Dag 4: Kandersteg - Lago Maggiore - Montecatini Terme, ca. 520 km

  De reis gaat verder naar Italië. Maak een rit langs het prachtige Lago Maggiore; bezoek Stresa en het befaamde Isola Bella. In het mondaine en centraal gelegen kuuroord, Montecatini Terme ten westen van Florence, verblijf je de komende 4 nachten.

 4. Dag 5: Pisa en Lucca, ca. 60 km

  Ten westen van Montecatini is de mooiste route wellicht eerst via het stadje Collodi, met het Pinocchio doolhof, naar Lucca; omringd door een brede stadsmuur en vol mooie kerken en intieme pleintjes. Even verderop ligt Pisa, waar de toren steeds rechter komt te staan. Via Vinci, met haar museum over de uitvindingen van Leonardo terug naar Montecatini.

 5. Dag 6: Florence, ca. 50 km

  Eerst een waarschuwing. De schrijver Stendhal hield er een syndroom aan over, te veel kunst op een dag, kortom Florence. Voor de liefhebbers van kunst mag het museum de Uffizi niet overgeslagen worden. Florence is ook de stad van de David, Michelangelo's beroemdste beeldhouwwerk. Er zijn er officieel drie van deze schone jongeling, maar vele duizenden in de talloze winkeltjes.

 6. Dag 7: San Gimignano en Volterra, ca. 125 km

  Een echte aanrader is San Gimignano, al van verre herkenbaar aan de dertien torens die het silhouet van de stad domineren. 's Middags zou je Volterra kunnen bezoeken, een stadje met een Etruskische oorsprong.

 7. Dag 8: Montecatini Terme - Siena - Bettona, ca. 240 km

  De reis gaat verder naar Umbrië, Bettona is de eindbestemming voor vandaag. Onderweg zou je een tussenstop kunnen maken in Siena, Toscane's mooiste middeleeuwse stad. Het schelpvormige plein, il Campo, is onovertroffen, de kathedraal een plaatje. De komende 4 nachten verblijf je in Bettona.

 8. Dag 9: Perugia en Assisi, ca. 27 km

  Perugia is de hoofdstad van Umbrië, een levendige stad met een geschiedenis terugkijkend vanaf de Etrusken. Van elke tijd zijn er overblijfselen, maar ook nu bruist deze studentenstad. Assisi is de stad van Franciscus, patroonheilige van Italië, een middeleeuws kleinood met als hoogtepunt de basiliek.

 9. Dag 10: Spello en Spoleto, ca. 58 km

  Spello is één van de meest charmante stadjes van Umbrië. De smalle straatjes zijn prachtig versierd met bloemen en planten, wat een kleurrijk tafereel oplevert. Spoleto beschikt over verschillende bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de 12e eeuwse Duomo met een typisch Romaanse gevel. Er zijn ook nog sporen van een oud Romeins amfitheater.

 10. Dag 11: Todi en Orvieto, ca. 70 km

  Todi is zeker een bezoek waard. Daarna langs de Tiber naar Orvieto bekend om de witte wijn en haar magnifieke kathedraal. Ook ondergronds is in Orvieto met haar Etruskische oorsprong veel te zien.

 11. Dag 12: Bettona - Luzern, ca. 710 km

  Via Bologna en Milaan rijd je weer naar Zwitserland, de laatste overnachting is geregeld in de romantische stad Luzern. Wandel over de middeleeuwse kapelbrug die met de beschilderde panelen tot een van de oudste overdekte houten bruggen van Europa wordt gerekend. Verken de oude binnenstad, breng een bezoek aan het Zwitsers Transportmuseum of maak een boottocht over het Vierwoudstrekenmeer.

 12. Dag 13: Luzern - Utrecht, ca. 800 km

  De rondreis eindigt na het ontbijt, een fijne reis huiswaarts gewenst. Wil je nog meer tijd in Luzern doorbrengen, kun je je verblijf uiteraard verlengen.


Additionele informatie

Bij boeking van een autorondreis of fly drive kun je na boeking een gratis reisgids bestellen. Er is keuze uit o.a. Marco Polo, ANWB en Baedeker reisgidsen. Zo kunt je je optimaal voorbereiden op de reis en bestemming. Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, musea en andere tips. Je hebt de keuze uit alle reisgidsen die getoond worden, dus mocht je al in het bezit zijn van de reisgids voor die bestemming, dan ben je vrij om een andere gids te kiezen.

Enkele dagen na boeking ontvang je een e-mail met uitleg hoe de reisgids naar keuze besteld kan worden. Bij last minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek, kunnen we niet garanderen dat de reisgids op tijd geleverd wordt.

 


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 12 overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • Met de gastenkaart (die je bij check-in in het Seiler's Vintage Hotel & Spa ontvangt) gratis openbaar vervoer tussen Kandersteg, Adelboden en Reichenbach
 • City Ticket voor o.a. gratis openbaar vervoer (bus en trein) in de regio Luzern (deze kaart ontvang je ter plaatse bij de receptie)
 • Reisbeschrijving
 • Reisgids naar keuze (na boeking online te bestellen via een link die je van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
 • Tolvignet Zwitserland, parkeer-, tol- en entreegelden
 • Toeristenbelasting

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook