Ontdek Noord-Sumatra & relax op Bali 18-daagse privé rondreis

 • Orang Oetan
 • Toba meer
 • Samosir eiland
 • Sanur
 • Grand moskee in Medan
 • 21 foto's
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Verre reizen
 • Maak kennis met 2 eilanden
 • Inclusief reisgids
 • NL-sprekende gids
 • Tip van onze expert

Een prachtige reis om kennis te maken met de prachtige natuur van Sumatra, U ziet het prachtige regenwoord van Bukit Lawang en maak een tocht over de rivier in Tangkahan. Rondom Medan en het wereldberoemde Tobameer vindt u dorpjes van de Bataks, een openhartig volk dat bekend staat om zijn fabuleuze zangers. Aan kannibalisme doen de Bataks niet meer, maar nog altijd herinneren merkwaardige stenen

Vervoersmogelijkheden
18-daags programma
 1. Dag 1: Amsterdam – Medan
 2. Dag 2: Medan
 3. Volledig 18 daags programma

Over Ontdek Noord-Sumatra & relax op Bali

Intro

Een prachtige reis om kennis te maken met de prachtige natuur van Sumatra, U ziet het prachtige regenwoord van Bukit Lawang en maak een tocht over de rivier in Tangkahan. Rondom Medan en het wereldberoemde Tobameer vindt u dorpjes van de Bataks, een openhartig volk dat bekend staat om zijn fabuleuze zangers. Aan kannibalisme doen de Bataks niet meer, maar nog altijd herinneren merkwaardige stenen sculpturen aan een tijd dat dit volk gevreesd werd in de hele archipel. Verder staan er op vele plaatsen nog uitstekend gerestaureerde traditionele huizen en paleizen, die een tipje van de sluier van het verleden oplichten. Op het eiland Samosir, het centrum van de Batak cultuur, vindt u nog meer overblijfselen uit het ruige verleden. U eindigt uw reis op het Godeneiland waar u heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand.

Inbegrepen highlights

- Stadstour Medan
- Leer meer over de olifant in Tangkahan
- Tuben over de rivier in Tangkahan
- Orang Oetans
- Gunung Leuser National Park
- Sipisopiso waterval
- Tobameer
- Samosir Eiland
- Strandverblijf Sanur


Verblijf

Accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u in uitstekende middenklasse accommodaties. In Tangkahan en Bukit Lawang verblijft u in een eenvoudige accommodatie. De genoemde (voorbeeld)accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er kan een alternatief in de regio gereserveerd worden.

2 x Medan, Emerald Garden
2 x Tangkahan, Mega Inn
2 x Bukit Lawang, Ecolodges Bukit Lawang
1 x Berastagi, Mikie Holiday Resort
3 x Samosir eiland, Tabo Cottage
1 x Kuala Namu, Anara Kuala Namu
4 x Sanur, Griya Santrian


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Amsterdam – Medan
  U vliegt vandaag vanuit Amsterdam naar Medan. Er zijn tevens mogelijkheden om vanuit Düsseldorf of Brussel met overstap te vliegen. Informeer naar de mogelijkheden.
 2. Dag 2: Medan
  Na aankomst op de luchthaven van Medan wordt u verwelkomd door uw Nederlandssprekende gids en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U verblijft 2 nachten in Medan.
 3. Dag 3: Medan - stadstour
  Na een heerlijke nachtrust is het tijd om Medan te verkennen. Tijdens deze stadstour brengt u een bezoek aan Mesjid Raya, beter bekend als de Grote Moskee, welke wordt beschouwd als één van de mooiste moskeeën van Indonesië.  Ook rijdt u door het oude centrum van Medan genaamd Kesawan met diverse historische gebouwen. In de stad zijn nog altijd veel invloeden uit de Nederlands koloniale tijd te vinden, zoals het oude stadhuis en het postkantoor. Onderweg maakt u een korte fotostop bij het Maimoon Paleis. Het Paleis van de Sultan behoort tot één van de mooiste paleizen van Indonesië.
 4. Dag 4: Medan - Tangkahan (ca. 95 km)
  Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Medan. De reis gaat verder via Stabat en Batang Serangan richitng Tangkahan, waarbij u een mooi uitzicht heeft op de palmolie- en rubberplantages. Onderweg maakt u een aantal fotostops zoals bij een palmolieplantage en traditionele dorpjes. U verblijft 2 nachten in een eenvoudige bungalow in Tangkahan.
 5. Dag 5: Tangkahan - ontmoet de olifant en maak een tocht over de rivier
  Na het ontbijt wandelt u vanaf uw accommodatie naar het olifantencentrum.  De Mahout, de begeleider van de olifant, leert u van alles over de Sumatraanse olifant. U krijgt de mogelijkheid om actief in contact te komen met de dieren en de gewoontes en levensstijl de ontdekken. U heeft hierbij zelfs de mogelijkheid de dieren eten te geven. Na deze bijzondere ontmoeting gaat u de prachtige natuur van de rivier ontdekken. In een autobinnenband drijft u stroomafwaarts richting de Bulehwaterval. Bij de waterval wordt een picknicklunch voor u georganiseerd. Geniet tijdens uw lunch van de junglegeluiden en neem hierna een verkoelende lunch onder de waterval. Hierna loopt u weer terug naar de rivier om het laatste stuk op de binnenband af te leggen. Eenmaal weer aan land loopt u terug naar uw accommodatie. Onderweg ziet u de lokale bevolking hard aan het werk op de plantages. De rest van de dag is ter vrije besteding.
 6. Dag 6: Tangkahan - Bukit Lawang (ca. 40 km)
  Na het ontbijt vervolgt u uw reis per auto of jeep richting Bukit Lawang. Onderweg maakt u een stop bij een plantage, een lokale school en een palmoliefabriek (bezoek in de fabriek is niet toegestaan. Vanuit uw auto of jeep geniet u van het prachtige uitzicht en ziet u hoe de lokale bevolking op Sumatra leeft. U verblijft 2 nachten in een eenvoudige lodge in Bukit Lawang.
 7. Dag 7: Bukit Lawang - trekking door de jungle
  Na het ontbijt maakt u een wandeling over een hangbrug en langs de rivier tot een punt waar u per kano de rivier oversteekt. Eenmaal aan de overkant bevindt u zich in Gunung Leuser National Park. Vervolgens maakt u een pittige wandeling heuvelopwaarts naar het Sumatraanse regenwoud. Daar bevinden zich de Orang Oetans, die u hopelijk ook zult zien. Deze pittige wandeling duurt ca. 3 uur. De rest van de dag is ter vrije besteding.
 8. Dag 8: Bukit Lawang - Berastagi (ca. 165 km)
  Op weg naar Berastagi brengt u nog een bezoek aan de dorpjes Namu, Ukur, Rumah Galuh en Simpang Kuta Buluh. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de Sinabung vulkaan. U arriveert 's middags in Berastagi waar u een bezoek brengt aan de lokale fruitmarkt, Lhumbini Park en Gundaling hill. U verblijft 1 nacht in Berastagi.
 9. Dag 9: Berastagi - Samosir eiland (ca. 160 km)
  Na het ontbijt reist u verder naar het eiland Samosir in het Tobameer. Onderweg maakt u een stop bij het dorpje Dokan voor een korte kennismaking met het leven van de Karo Batak stam. Ook bezoekt u de indrukwekkende Sipisopiso waterval, waarvan het water meer dan 100 meter naar beneden. Het is één van de grootste watervallen van Indonesië en vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht op het noordelijke gedeelte van het Tobameer. Hierna reist u verder naar Tele en vanaf hier heeft u juist een prachtig uitzicht op het westelijke gedeelte van het Tobameer. Na een bezoek aan Efrata, eveneens een mooie waterval, en het traditionele dorpje Lumban Suhi-suhi reist u naar de eindbestemming van vandaag: het eiland Samosir. U verblijft hier 3 nachten.
 10. Dag 10: Samosir eiland - ontdek de hoogtepunten van het eiland
  Vandaag bezoekt u de hoogtepunten van Samosir, het eiland waar de Batak cultuur nog zichtbaar aanwezig is. U brengt een bezoek aan verschillende dorpen zoals Ambarita waar nog overblijfselen te vinden zijn van de oude koningen, zoals vergaderruimtes en verblijfsplaatsen. U bezoek het Aek Natonang meer, gelegen op de top van de heuvels van het eiland Samosir. Wandel door de groene omgeving en langs het meer en bewonder het prachtige uitzicht. Geniet van schitterende vergezichten tijdens de reis terug via Tomok Village. U bezoekt o.a. één van de meest beroemde bezienswaardigheden van het eiland, de 200 jaar oude sarcofaag van Koning Sidabutar.
 11. Dag 11: Samosir eiland
  Vandaag heeft is ter vrije besteding. U kunt de gehele dag naar eigen wens invullen. Boek een boottochtje of huur een fiets en ga het eiland verder verkennen. Bent u toe aan een dagje relaxen dan kan dit natuurlijk ook! Neem een verfrissende duik en geniet van de heerlijke zon. Het kan allemaal!
 12. Dag 12: Samosir eiland - Kuala Namu/luchthaven Medan (ca. 230 km)
  Na het ontbijt reist u terug naar het startpunt van deze rondreis: Medan. Dit wordt een lange reis aangezien u ca. 6 uur in de auto zit. Onderweg maakt u nog een aantal stops bij diverse plantages. Aan het einde van de middag arriveert u bij uw hotel nabij de luchthaven van Medan. U verblijft hier 1 nacht.
 13. Dag 13: Medan - Denpasar - Sanur
  Vanuit u hotel loopt u naar de luchthaven van Medan. In de ochtend of middag heeft een binnenlandse vlucht naar het Godeneiland Bali. Op de luchthaven van Denpasar wordt u verwelkomd door uw gids en naar uw hotel in Sanur gebracht. U verblijft 4 nachten in Sanur.
 14. Dag 14 t/m 16: Sanur
  Deze dagen zijn geheel ter vrije besteding. U kunt genieten van het strand, de winkeltjes en restaurants van Sanur of één van de andere kustplaatsen in het zuiden van Bali.
 15. Dag 17: Sanur - Denpasar - Amsterdam
  Na het ontbijt eindigt uw rondreis en kunt u gebruik maken van de transfer naar de luchthaven van Denpasar voor uw terugvlucht naar Amsterdam, Brussel of Düsseldorf.
 16. Dag 18: Amsterdam
  Vandaag komt u aan op Schiphol. U keert terug naar huis en kijkt terug op een fantastische reis!

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vlucht Amsterdam – Medan en Denpasar – Amsterdam, tevens vluchten vanaf Brussel of Düsseldorf beschikbaar
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Binnenlandse vlucht Medan – Denpasar
 • Privé vervoer per airconditioning auto of minivan met chauffeur
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • 1 x lunch (dag 5)
 • 15 overnachtingen volgens programma in goede middenklasse accommodaties. In Tangkahan en Bukit Lawang verblijft u in een eenvoudige accommodatie.
 • Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden
 • Begeleiding door privé-chauffeur en lokale Nederlandssprekende privé-gids*
 • * In de maanden juli en augustus kan het voorkomen dat u met een Engelse gids reist
 • Op dagen/dagdelen ter vrije besteding heeft u niet de beschikking over uw chauffeur en gids
 • Gratis reisgids naar keuze t.w.v. €28,95 inclusief verzendkosten
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden
 • Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum on Arrival (toeristenvisum). De kosten bedraen ca. 40 USD/ € 35 per persoon. U betaalt dit visum ter plaatse of u kunt ook een online visum aanvragen via https://molina.imigrasi.go.id./ Dit visum wordt e-VOA genoemd. U kunt het e-VOA aanvragen vanaf 14 dagen tot 48 uur voor de aankomst in Indonesië.
 • Toeristenbelasting Bali, IDR 150.000 per persoon (ca. € 9). De belasting kan digitaal betaald worden via de website https://lovebali.baliprov.go.id/

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema


Anderen bekeken ook