Fascinerend Indonesië 23-daagse privé rondreis - inclusief vliegreis

 • Orang Oetans
 • Nabij Ubud
 • Borobudur
 • Prambanan Tempel
 • Uluwatu Tempel
 • 12 foto's
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Verre reizen
 • Al jaren een topper
 • Hoge klantwaardering
 • Inclusief reisgids
 • Inclusief entreegelden
 • NL-sprekende reisleiding
 • Verlenging mogelijk

Sumatra is één van de grootste eilanden van Indonesië met o.a. de hoofdstad Medan, het wereldberoemde Toba Meer met het eiland Samosir, met de dorpjes van de uiterst vriendelijke Batak bevolking en Gunung Leuser Nationaal Park met zijn Orang Oetans. Op Java bezoekt u o.a. de Borobudur en Prambanan tempel. Op het overheersend Hindoeïstische Bali vindt u naast de groene rijstvelden ook veel prachtig

Vervoersmogelijkheden
23-daags programma
 1. Dag 1: Amsterdam - Medan
 2. Dag 2: Medan
 3. Volledig 23 daags programma

Over Fascinerend Indonesië

Intro

Sumatra is één van de grootste eilanden van Indonesië met o.a. de hoofdstad Medan, het wereldberoemde Toba Meer met het eiland Samosir, met de dorpjes van de uiterst vriendelijke Batak bevolking en Gunung Leuser Nationaal Park met zijn Orang Oetans. Op Java bezoekt u o.a. de Borobudur en Prambanan tempel. Op het overheersend Hindoeïstische Bali vindt u naast de groene rijstvelden ook veel prachtige stranden. Een unieke en fascinerende reis over Sumatra, Java en Bali.

Hoogtepunten

- Orang Oetans
- Gunung Leuser National Park
- Sipisopiso waterval
- Toba meer
- Samosir Eiland
- Minangkabau Hoogland
- Oud Batavia
- Sunda Kelapa haven
- Botanische tuin van Bgor
- Sultanpaleis Yogyakarta
- Borobudur & Prambanan tempel
- Historisch Malang
- Kalibaru plantage
- Treinreis
- Strandverblijf Sanur


Verblijf

Accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u in uitstekende middenklasse accommodaties. Op Samosir eiland en in Kalibaru verblijft u in een eenvoudige accommodatie.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma met vlucht

 1. Dag 1: Amsterdam - Medan

  U vliegt vanaf Amsterdam naar Medan.

 2. Dag 2: Medan

  Na aankomst op de luchthaven van Medan wordt u verwelkomd door uw Nederlandssprekende gids en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.


 3. Dag 3: Medan - Bukit Lawang (ca. 75 km)

  Na een heerlijke nachtrust is het tijd om Medan te verkennen. Tijdens de stadsrondrit bezoekt u het Maimoon Paleis, een boeddhistische tempel en de Grote Moskee. Vervolgens rijdt u naar Bukit Lawang, waarbij u een mooi uitzicht heeft op de palmolie- en rubberplantages. In Bukit Lawang verblijft u in een eenvoudige lodge.

 4. Dag 4: Bukit Lawang - Berastagi (ca. 165 km)
  Na het ontbijt bezoekt u Gunung Leuser National Park. Vervolgens maakt u een pittige wandeling heuvelopwaarts naar de Orang Oetans, die u hopelijk ook zult zien. Op weg naar Berastagi brengt u nog een bezoek aan de dorpjes Namu, Ukur, Rumah Galuh en Simpang Kuta Buluh. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de Sinabung vulkaan. U arriveert 's middags in Berastagi waar u een bezoek brengt aan de lokale fruitmarkt, Lhumbini Park en Gundaling hill.
 5. Dag 5: Berastagi - Parapat - Samosir eiland (ca. 160 km)

  In de ochtend vertrekt u naar Parapat. Onderweg maakt u stops bij het dorpje Lingga voor een korte kennismaking met het leven van de Karo Batak stam. Ook bezoekt u de indrukwekkende Sipisopiso waterval en de Efrata waterval. U maakt per boot de overtocht naar het eiland Samosir in het Toba meer.

 6. Dag 6: Samosir Eiland
  Vandaag bezoekt u de hoogtepunten van Samosir, het eiland waar de Batak cultuur nog zichtbaar aanwezig is. U bezoekt verschillende dorpen zoals Ambarita, waar u leert over de geschiedenis van de Bataks en het kannibalisme. In het dorp Tomok bezoekt u de graftombe van koning Sidabutar en in Aek Natonang ziet u het Aek Natonang meer.
 7. Dag 7: Samosir Eiland - Padang Sidempuan (ca. 250 km)

  Na het ontbijt vertrekt u per boot weer naar Parapat. U vervolgt uw reis naar Padang Sidempuan en maakt onderweg een aantal interessante stops. Zo stopt u bij een ananas- kruidnagel en koffieplantage, brengt u een bezoek aan een traditionele markt bij Balige en heeft u de mogelijkheid om heerlijk te relaxen bij de Sipoholon Hot Springs. Alvorens u arriveert bij uw hotel in Padang Sidempuan maakt u een wandeling langs de oever van de Sarulla rivier en kunt u genieten van de prachtige natuur.

 8. Dag 8: Padang Sidempuan - Bukittinggi (ca. 290 km)
  Vandaag wordt een lange dag, maar één die zeker de moeite waard is. Het fotogenieke binnenland van Sumatra bestaat uit bergen, rivieren en traditionele dorpjes. U maakt een stop bij de Sihepeng botanische tuin en u bezoekt een moslim school (m.u.v. schoolvakanties). In Bonjol stopt u bij de evenaar voordat u doorreist naar het hart van de Minangkabau in Bukittinggi.
 9. Dag 9: Bukittinggi

  Tijdens deze dag ontdekt u de schoonheid en culturele aspecten van het Minangkabau Hoogland. In de ochtend bezoekt u de vallei van Ngarai Sianok, de lokale markt, de Jam Gadang klokkentoren, Fort de Kock, Kota Gadang en ziet u ambachtelijk weven en houtbewerking in een handwerkdorpje. U reist verder naar Pagaruyung, een voormalig Minangkabau koninkrijk waar vrouwen de macht bezaten. Op de weg terug naar Bukittinggi bezoekt u de Harau Vallei en Batusangkar met schitterende rijstterrassen.

 10. Dag 10: Bukittinggi - Padang - Jakarta (ca. 90 km)

  U rijdt door de prachtig groene Anai vallei naar de luchthaven van Padang vanwaar u een vlucht neemt naar Jakarta. Na aankomst op de luchthaven van Jakarta wordt u verwelkomd door uw Nederlandssprekende gids. Na aankomst in uw hotel kunt u even uitrusten en u opfrissen.

 11. Dag 11 Jakarta - Bandung (ca. 180 km)

  Na het ontbijt maakt u een korte stadstour door Jakarta en ziet  o.a. de oude haven Sunda Kelapa, het Fatahilah plein, het hart van het voormalige Batavia, het moderne centrum van Jakarta en maakt u een fotostop bij het nationaal monument Monas, gelegen op het Vrijheidsplein. Aansluitend vervolgt u uw reis naar Bogor, het voormalige Buitenzorg, waar u de beroemde botanische tuin bezoekt en geniet van meer dan 15.000 verschillende tropische planten. In de middag passeert u de Puncak Pas op weg naar Bandung. Verkeersdrukte op de pas kan soms de reden zijn om via de tolweg naar Bandung te rijden.

 12. Dag 12: Bandung

  U maakt een stadstour door Bandung en bezoekt o.a. de bekende historische Braga straat, Gedung Sate en het Asia Africa Museum (gesloten op maandag), een museum opgedragen aan de Africa-Asia conferentie die in 1955 werd gehouden. In de middag kunt u ervoor kiezen naar Kampung Padasuka te gaan om de, voor deze plaats specifieke, Angklung voorstelling bij te wonen. Tijdens de voorstelling kunt u samen met de kinderen meespelen en -zingen (ter plaatse extra te reserveren).

 13. Dag 13: Bandung - Magelang (ca. 450 km)

  Na een vroeg ontbijt maakt u een mooie treinreis vanuit Bandung naar Kutoardjo en ziet u Java vanuit een heel ander perspectief. De trein gaat niet zo snel als in Nederland, dus u heeft alle tijd om het voorbij trek­kende landschap in u op te nemen. De reis gaat langs dorpjes, rijstvelden, heuvels en dalen. In Kutoarjo, waar de treinreis eindigt, staat uw auto of minivan op u te wachten en maakt u een mooie rit langs dorpjes, rijstvelden en diverse rubberplanta­ges van Centraal-Java naar Magelang waar u nog een bezoek brengt aan het oude stationsgebouw dat stamt uit de koloniale tijd. Overnachting in Magelang.

 14. Dag 14: Magelang - Yogyakarta (ca. 60 km)

  Na het ontbijt gaat u op weg naar één van de absolute hoogtepunten van deze reis: de wereld­beroemde, op de Unesco Werelderf­goedlijst vermelde, Borobudur, het grootste Boeddhistische heiligdom ter wereld. Ooit was de Borobudur volledig bedekt door vulkanische as en overgroeid door de omringende jungle, maar zij is nu al weer vele jaren in volle pracht te bewonderen. Aansluitend bezoekt u de veel kleinere maar ook indrukwekkende Boeddhistische Mendut tempel. De rest van de middag is ter vrije besteding in Yogyakarta, waar u de komende 2 nachten verblijft. Yogya is een zeer aantrekkelijke stad en een wandeling over de levendige Jalan Malioboro is aan te bevelen.’s Avonds kunt u een prachtige voorstelling bijwonen van een eeu­wenoud Hindoeïstisch heldensage, voorafgegaan door een diner. Het is het verhaal over de liefde tussen prins Rama en zijn vrouw Sintra die ontvoerd wordt door de boze koning Rachwana (ter plaatse extra te reserveren).

 15. Dag 15: Yogyakarta

  Na het ontbijt maakt u een stadstour door Yogyakarta met bezoek aan o.a. de Kraton, het paleis van de Sultan, de kleurrijke vogelmarkt en het waterpaleis dat een belangrijke rol speelde in de vrije­tijdsbesteding van de sultan. Verder bezoekt u een batikfabriek waar u kunt zien hoe de stoffen op speciale wijze worden bedrukt, het Fort Vredeburg Museum en maakt u in Kotagede kennis met het bekende Yogya zil­ver. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 16. Dag 16: Yogyakarta - Malang (ca. 365 km)

  Vandaag vertrekt u vroeg voor een mooie rit over de prima begaanbare tolweg door diverse dorpen en vele rijstvelden naar Malang. Onderweg bezoekt u het Prambanan Tempelcomplex, het hoogtepunt van de Hindoe-Javaanse tempelarchitectuur, met vele kleinere tempels en de grote Shiva tempel met reliëf gravures uit de Ramayana-periode. Aansluitend wordt u naar uw hotel in Malang gebracht voor een verblijf van 2 nachten.

 17. Dag 17: Malang - Bromo - Malang

  Vandaag kunt u deelnemen aan één van de meest interessante excursies: een bezoek aan de Bromo vulkaan (ter plaatse te reserveren). Even na middernacht vertrekt u in kleine busjes naar Pananjakan, de beste plek om een fantastische zonsopgang vanaf de Bromo vulkaan te zien. Daarna daalt u af en steekt u per jeep de zandvlakte over om dichterbij de krater te komen. In de middag volgt een kennismaking met de prachtige plaats Malang. Tijdens de stadtour bezoekt u de voor Nederlanders bekende historische stad met oude koloniale gebouwen, het centrale plein Alun-alun Kota, de vogelmarkt en het bekende restaurant Toko Oen.

 18. Dag 18: Malang - Kalibaru (ca. 235 km)

  Na het ontbijt rijdt u verder, deels langs de mooie kust, door Oost-Java, gekenmerkt door reusachtige koffie- en cacaoplantages welke ooit koloniale ondernemingen waren. U overnacht vlakbij een koffieplantage.

 19. Dag 19: Kalibaru - Sanur (ca. 225 km)

  Na het ontbijt maakt u een rustige ochtendwandeling over de plantages en vervolgens vertrekt u naar Bali. De overtocht per ferry duurt ca. 30 minuten. Eenmaal op Bali reist u door naar Sanur, geliefd is bij Nederlanders. De zee is hier relatief kalm en er is voldoende te beleven. U verblijft 3 nachten in Sanur.

 20. Dag 20 en 21: Sanur

  Deze dagen zijn geheel ter vrije besteding. U kunt genieten van het strand, de winkeltjes en restaurantjes van Sanur of van één van de andere kustplaatsen in het zuiden van Bali.


 21. Dag 22: Sanur - Denpasar - Amsterdam

  Transfer naar de luchthaven van Denpasar voor uw vlucht naar Amsterdam.


 22. Dag 23: Amsterdam

  Vandaag komt u aan op Schiphol.Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vlucht Amsterdam – Medan en Denpasar – Amsterdam met Garuda Indonesia
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Binnenlandse vlucht Padang – Jakarta
 • Privé vervoer per airconditioning auto of minivan met chauffeur
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • 20 overnachtingen volgens programma in goede middenklasse accommodaties. Op Samosir Eiland en in Kalibaru verblijft u in eenvoudige middenklasse accommodaties
 • Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden
 • Begeleiding door privé-chauffeur en lokale Nederlandssprekende privé-gids*
 • * In de maanden juli en augustus kan het voorkomen dat u met een Engelse gids reist
 • Op dagen/dagdelen ter vrije besteding heeft u niet de beschikking over uw chauffeur en gids
 • Gratis reisgids naar keuze t.w.v. €28,95 inclusief verzendkosten
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook