Het betoverende noorden van Ierland 7-daagse vlieg-busreis

 • 341299-kleine groep
 • Londonderry, Peace bridge
 • Grianan of Aileach ringfort, Inishowen
 • Donegal, het inspirerende Noord-Ierland
 • Malin Head
 • 14 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen

Groepsgrootte min. 20 en max 28 deelnemers

 • Verblijf op het schiereiland Inishowen
 • Bezoek aan o.a. Belfast, Londonderry en Bushmills Distillery
 • Kleine groep van max. 28 personen
 • Nederlandse reisleiding
 • Puur genieten in het meest groene landschap van Ierland!

Deze unieke reis neemt u mee naar het schilderachtige Noorden van Ierland. De groene regio is rijk aan prachtige vergezichten, steden vol historie en ruige landschappen. Geniet van een glaasje Ierse whiskey tijdens een bezoek aan de Old Bushmills Distillery en maak kennis met indrukwekkende natuurverschijnselen zoals de Giant's Causeway. Vanuit het schiereiland Inishowen maken we bijzondere uitsta

Vervoersmogelijkheden
7-daags programma
 1. Dag 1: Belfast, ca. 160 km
 2. Dag 2: Belfast en Inishowen, ca. 150 km
 3. Volledig 7 daags programma

Over Het betoverende noorden van Ierland

Intro

Deze unieke reis neemt u mee naar het schilderachtige Noorden van Ierland. De groene regio is rijk aan prachtige vergezichten, steden vol historie en ruige landschappen. Geniet van een glaasje Ierse whiskey tijdens een bezoek aan de Old Bushmills Distillery en maak kennis met indrukwekkende natuurverschijnselen zoals de Giant's Causeway. Vanuit het schiereiland Inishowen maken we bijzondere uitstapjes naar bijvoorbeeld Londonderry en het graafschap Donegal.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Belfast, ca. 160 km

  Op de luchthaven van Dublin worden we opgewacht door onze Ierse chauffeur en Nederlandse reisleiding, waarna we naar ons hotel in Belfast rijden voor het diner en de overnachting.

 2. Dag 2: Belfast en Inishowen, ca. 150 km

  Belfast heeft een rijke geschiedenis, die terug te vinden is in de zogenaamde 'quarters' met elk hun eigen unieke kenmerken. Cathedral Quarter met de St. Ann’s Cathedral is het culturele hart van Belfast, maar het Titanic Quarter is waarschijnlijk het meest bekend; hier werd 'the ship of dreams' ontworpen, gebouwd en te water gelaten. Bezoek het Titanic Museum en ontdek de geschiedenis van deze oceaanstomer. Street Art is een grote bezienswaardigheid in Belfast met name in het Gaeltacht Quarter, waar ook de beruchte gevangenis Crumlin Road Goal staat. We maken een korte stadsrondrit waarna u gelegenheid heeft om Belfast zelf te beleven. Aan het einde van de middag vertrekken we naar Inishowen voor een verblijf van vijf nachten.

 3. Dag 3: Schiereiland Inishowen, ca. 150 km

  Vandaag verkennen we het schiereiland Inishowen! We beginnen met een tocht door het indrukwekkende landschap naar Malin Head, het meest noordelijke puntje van Ierland met als hoogste Banba’s Crown. Hier kunt u koffie drinken in Caffe Banba, het noordelijkste koffietentje van Ierland. Een wandeling naar de toren van het weerstation op de klif beloont u met een panorama over de Inishowen Hills, Horn Head en de bergen Muckish en Errigal. In oostelijke richting ligt Inishtrahull Island, het laatste stukje Ierland dat de emigranten zagen op weg naar Amerika; ook de Star Wars film The Last Jedi werd hier opgenomen. Een bezoek aan Doagh Famine Village sluit hier naadloos op aan. Hier wordt het verhaal vertelt van het Ierse leven vanaf de Grote Hongersnood in 1840 tot op de dag van vandaag. Aan de hand van informatieve verhalen, levensgrote tentoonstellingen en het hongersnooddorp neemt u kennis van het verleden. Inishowen heeft een rijke geschiedenis en dat is ook terug te vinden bij het mysterieuze Grianan of Aileach, een ringvormig heuvelfort met een 5 meter hoge stenen stapelmuur.

 4. Dag 4: Bushmills Distillery, Giant's Causeway en Rope Bridge, ca. 200 km

  We beginnen vandaag met een bezoek aan Bushmills, waar een bekende Ierse whiskey stokerij gevestigd is: Old Bushmills Distillery (excl.). Tijdens een rondleiding in de uit 1608 stammende distillery leert u de ins en outs van het proces en natuurlijk kunt u hier ook een 'dram' proberen. Op korte afstand bevindt zich een van de topattracties van Noord-Ierland, de Giant’s Causeway (excl.). Deze rotsformatie van zeshoekige basaltzuilen zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen, maar dankt zijn naam aan de legende van de Ierse reus Finn McCool en de Schotse gigant Benandonner. Finn McCool bouwde een pad naar Schotland na de zoveelste belediging van de Schotse gigant, maar Benandonner sloeg het pad stuk. Tot slot rijden we naar een parkeerterrein hoog boven de oceaan, waar u de beroemde Carrick-a-Rede Rope Bridge kunt fotograferen.

 5. Dag 5: Londonderry, ca. 75 km

  Na het ontbijt heeft u alle gelegenheid om de omgeving van Loch Swilly te verkennen. Aan het einde van de ochtend vertrekken we naar de bekende stad Londonderry of zoals de Ieren zeggen: Derry. De stad was eeuwenlang het toneel van de strijd om de macht; de stadsmuren, de indrukwekkende muurschilderingen en standbeelden herinneren aan die tijd. De Peace Bridge over de rivier de Foyle verbindt de stadsdelen en is voor de lokale bevolking een symbool van vrede en verbintenis. Bezienswaardig zijn de oude stadsmuren en de St. Columb’s kathedraal. Het museum Free Derry vertelt het verhaal van de jarenlang burgeroorlog vanaf de Battle of the Bogside tot aan Bloody Sunday. Het Bloody Sunday monument herinnert aan deze gebeurtenis. Vol indrukken keren we terug naar ons hotel.

 6. Dag 6: Donegal en Glenveagh National Park, ca. 250 km

  Vandaag staat er een tocht door het ruige graafschap Donegal op het programma. 'It’s different up here', zeggen de Ieren. En inderdaad, het binnenland is hier onherbergzaam en verlaten, de kustlijn spectaculair met zandstranden en granietkusten. In deze streek wordt nog Gaelic gesproken. ’s Ochtends verkennen we de noordwest kant van Donegal en hebben de gelegenheid om een wandeling te maken door een bijzonder duingebied. In de middag genieten we van de mooie bergen van Glenveagh National Park. Aan de oever van het meer ligt heel verrassend een romantisch kasteel, waar u ook de tijd krijgt om de tuinen te bewonderen of een stevige wandeling te maken.

 7. Dag 7: Dublin en Nederland, ca. 250 km

  We gaan terug naar de luchthaven van Dublin voor de vlucht naar Nederland, waarmee een einde komt aan deze bijzondere reis door het noorden van Ierland.


Additionele informatie

Voor reizen naar Ierland en het Verenigd Koninkrijk dient u in bezit te zijn van een paspoort. Een identiteitsbewijs is niet voldoende.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vlucht van Amsterdam naar Dublin v.v. met Aer Lingus
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • 1 Stuk handbagage, max. 10 kilo p.p. (max. 55 x 40 x 24 cm)
 • 1 Stuk ruimbagage, max. 20 kilo p.p.
 • Deskundige de Jong Intra reisleiding
 • Lokale touringcar met chauffeur
 • 1 Overnachting in Belfast
 • 5 Overnachtingen in Inishowen Gateway Hotel op Inishowen
 • 6x Ontbijt en 6x diner
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema


Anderen bekeken ook