Kerst in Schotland, Drymen 7-daagse busreis

 • Edinburghkerstmarkt
 • Royal Mile, Edinburgh
 • Edinburgh
 • Schotse whisky
 • St. George Square, Glasgow
 • 14 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

 • Sfeervol hotel in het hart van The Trossachs National Park
 • Bezoek aan o.a. Edinburgh en Glasgow
 • Inclusief kerstbuffet op 25/12
 • Met bezoek aan de steden Edinburgh en Glasgow!

Schotland is op haar sfeervolst tijdens de donkere dagen rond Kerst. Geniet van de sprankelende lampjes, de 'Christmas carols', de gezelligheid en wellicht een glaasje regionale whisky. Een magische reis vol met Schotse tradities, entertainment en een bezoek aan de steden Edinburgh en Glasgow. We verblijven in het gemoedelijke dorpje Drymen, gelegen daar waar de Lowlands met de Highlands samensmel

Vervoersmogelijkheden
7-daags programma
 1. Dag 1: 22/12: Ferry vanuit IJmuiden
 2. Dag 2: 23/12: Drymen, ca. 300
 3. Volledig 7 daags programma

Over Kerst in Schotland, Drymen

Intro

Schotland is op haar sfeervolst tijdens de donkere dagen rond Kerst. Geniet van de sprankelende lampjes, de 'Christmas carols', de gezelligheid en wellicht een glaasje regionale whisky. Een magische reis vol met Schotse tradities, entertainment en een bezoek aan de steden Edinburgh en Glasgow. We verblijven in het gemoedelijke dorpje Drymen, gelegen daar waar de Lowlands met de Highlands samensmelten, bij het prachtige Loch Lomond en het natuurgebied de Trossachs. Echt een Kerst om nooit meer te vergeten!

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
The Buchanan Arms ligt op ca. 350 meter van het dorpsplein van Drymen, in het hart van het nationale park Loch Lomond en The Trossachs.
Kamers
De kamers zijn voorzien van tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lounge met open haard, bar met regionale whisky's en een restaurant. Gratis wifi in het hele hotel. Er is geen lift aanwezig.
Bijzonderheden
Schots ontbijt en 3-gangendiner.

Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: 22/12: Ferry vanuit IJmuiden

  Via de opstapplaatsen rijden we naar de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden voor de overtocht naar Newcastle. We schepen om ca. 15:00 uur in aan boord van de ferry voor de afvaart van ca. 17:30 uur. Je verblijft aan boord in een hut accommodatie naar keuze op basis van halfpension.

 2. Dag 2: 23/12: Drymen, ca. 300

  Na aankomst in Newcastle gaan we op weg naar Schotland. Via Jedburgh en Peebles rijden we naar ons hotel in Drymen waar we hartelijk worden ontvangen. Je kunt op het gemak de koffer uitpakken, waarna we een gezellige avond met entertainment tegemoet gaan.

 3. Dag 3: 24/12: Glasgow en kerkbezoek, ca. 90 km

  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de grootste stad van Schotland, Glasgow. De feestelijk versierde stad verwelkomt ons met vele sprankelende lichtjes en gezellige kraampjes op de twee grote kerstmarkten bij St. George Square en St. Enoch Square. Schroom niet om de ambachtelijke producten te proeven, je kerstinkopen te verzamelen of jezelf warm te houden met wat traditionele Schotse whisky. In de middag rijden we terug naar het hotel, waarna we ons klaar maken voor het diner en een kerkbezoek. Bij terugkomst in het hotel zal er een glaasje glühwein en een pasteitje voor ons klaar staan.

 4. Dag 4: 25/12: Drymen

  Vrolijk kerstfeest! Vandaag is een rustige maar speciale dag. Vanochtend heb je de tijd om de omgeving van het hotel te verkennen. In de middag schuiven we gezamenlijk aan voor een traditioneel 4-gangen kerstlunch, waarna tijdens de speech van de koning thee, koffie en kerstkoekjes klaar zullen staan. Aan het einde van de middag maken we ons klaar voor het diner en sluiten we met elkaar de dag af. 

 5. Dag 5: 26/12: Edinburgh en Falkirk Wheel, ca. 220 km

  Na het ontbijt vertrekken we naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Onderweg brengen we een bezoek aan South Queensferry voor een blik op de 3 bruggen over de Firth of Forth. We vervolgen onze weg naar Edinburgh en maken daar een korte stadsrondrit, waarna je de tijd krijgt om bijvoorbeeld een paar van de gezellige kerstmarkten te bezoeken, een wandeling over de Royal Mile te maken of een bezoek te brengen aan het Schots Nationaal Museum. In de namiddag verlaten we het sierlijk verlichte Edinburgh en rijden we naar Falkirk Wheel, de enige roterende scheepslift ter wereld. 

 6. Dag 6: 27/12: Gretna Green, Hadrian Wall en nachtferry, ca. 300 km

  Na het ontbijt rijden we naar de Borders. De Borders worden gekenmerkt door de vele ruïnes. We rijden langs een aantal schitterend bewaard gebleven ruïnes, die je een beeld geven van de vroegere macht, zoals Jedburgh Abbey en Melrose Abbey. Hierna rijden we naar Newcastle, waar we inschepen aan boord van DFDS Seaways. 

 7. Dag 7: 28/12: Nederland

  Na de ontscheping in IJmuiden word je naar de opgegeven uitstapplaats gebracht. Het einde van een magische kerstreis door Schotland!


Additionele informatie

Tijdens de ferryovertocht kunt u uw koffers in de bus achterlaten. Wij adviseren u daarom om voor de nacht een apart overnachtingtasje in te pakken.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen aan boord van DFDS in een 2-persoonsbinnenhut (bedden boven elkaar)
 • 4 Overnachtingen in The Buchanan Arms in Drymen
 • 6x Ontbijt, 1x lunch en 6x diner
 • 3-gangen kerstdiner op 24/12
 • Glühwein en pasteitje na de Kerstmis op 24/12
 • 4-gangen kerstlunch op 25/12
 • Thee of koffie met kerstkoekjes op 25/12
 • Kerstbuffet op 25/12
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat je bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt je naar onze wisselplaats gebracht. Hier stap je over op de touringcar naar de vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantiethema


Anderen bekeken ook