Kerst in Schotland, Drymen 7-daagse busreis

 • Edinburghkerstmarkt
 • Royal Mile, Edinburgh
 • Edinburgh
 • Schotse whisky
 • St. George Square, Glasgow
 • 14 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen
 • Sfeervol hotel in het hart van The Trossachs National Park
 • Bezoek aan o.a. Edinburgh en Glasgow
 • Een speciaal bezoek van de Kerstman!
 • Met bezoek aan de steden Edinburgh en Glasgow!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Schotland is op haar sfeervolst tijdens de donkere dagen rond Kerst. Geniet van de sprankelende lampjes, de 'Christmas carols', de gezelligheid en wellicht een glaasje regionale whisky. Een magische reis vol met Schotse tradities, entertainment en een bezoek aan de steden Edinburgh en Glasgow. We verblijven in het gemoedelijke dorpje Drymen, gelegen daar waar de Lowlands met de Highlands samensmel

Vervoersmogelijkheden
7-daags programma
 1. Dag 1: 22/12: Ferry vanuit IJmuiden
 2. Dag 2: 23/12: Drymen, ca. 300
 3. Volledig 7 daags programma

Over Kerst in Schotland, Drymen

Intro

Schotland is op haar sfeervolst tijdens de donkere dagen rond Kerst. Geniet van de sprankelende lampjes, de 'Christmas carols', de gezelligheid en wellicht een glaasje regionale whisky. Een magische reis vol met Schotse tradities, entertainment en een bezoek aan de steden Edinburgh en Glasgow. We verblijven in het gemoedelijke dorpje Drymen, gelegen daar waar de Lowlands met de Highlands samensmelten, bij het prachtige Loch Lomond en het natuurgebied de Trossachs. Echt een Kerst om nooit meer te vergeten!

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
The Buchanan Arms ligt op ca. 350 meter van het dorpsplein van Drymen, in het hart van het nationale park Loch Lomond en The Trossachs.
Kamers
De kamers zijn voorzien van tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lounge met open haard, bar met regionale whisky's en een restaurant. Gratis wifi in het hele hotel. Er is geen lift aanwezig.
Bijzonderheden
Schots ontbijt en 3-gangendiner.

Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: 22/12: Ferry vanuit IJmuiden

  Via de opstapplaatsen rijden we naar de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden voor de overtocht naar Newcastle. We schepen om ca. 15:00 uur in aan boord van de ferry voor de afvaart van ca. 17:30 uur. U verblijft aan boord in een hut accommodatie naar keuze op basis van halfpension.

 2. Dag 2: 23/12: Drymen, ca. 300

  Na aankomst in Newcastle gaan we op weg naar Schotland. Via Jedburgh en Peebles rijden we naar ons hotel in Drymen waar we hartelijk worden ontvangen met een welkomstdrankje. U kunt op uw gemak uw koffer uitpakken, waarna we een gezellige avond met entertainment tegemoet gaan.

 3. Dag 3: 24/12: Glasgow en kerkbezoek, ca. 90 km

  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de grootste stad van Schotland, Glasgow. De feestelijk versierde stad verwelkomt u met vele sprankelende lichtjes en gezellige kraampjes op de twee grote kerstmarkten bij St. George Square en St. Enoch Square. Schroom niet om de ambachtelijke producten te proeven, uw kerstinkopen te verzamelen of uzelf warm te houden met wat traditionele Schotse whisky. In de middag rijden we terug naar het hotel, waarna we ons klaar maken voor het diner en een kerkbezoek. Bij terugkomst in het hotel zal er een glaasje glühwein en een pasteitje voor u klaar staan.

 4. Dag 4: 25/12: Drymen

  Vrolijk kerstfeest! Vandaag is een rustige maar speciale dag. Allereerst schuiven we aan bij het kerstontbijt, waarna u de tijd heeft om de omgeving van het hotel te verkennen. Wees wel op tijd terug voor de lunch in het hotel, want we krijgen hierna een speciaal bezoek van de Kerstman! Na de speech van de Kerstman zal de wel bekende 'afternoon tea' met kerstkoekjes voor u klaar staan. Aan het einde van de middag maken we ons klaar voor het diner en kunt u met elkaar de avond afsluiten. 

 5. Dag 5: 26/12: Edinburgh en Falkirk Wheel, ca. 220 km

  Na het ontbijt vertrekken we naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Onderweg brengen we een bezoek aan South Queensferry voor een blik op de 3 bruggen over de Firth of Forth. We vervolgen onze weg naar Edinburgh en maken daar een korte stadsrondrit, waarna u tijd voor u zelf heeft om bijvoorbeeld een paar van de gezellige kerstmarkten te bezoeken, een wandeling over de Royal Mile te maken of een bezoek te brengen aan het Schots Nationaal Museum. In de namiddag verlaten we het sierlijk verlichte Edinburgh en rijden naar Falkirk Wheel. De enige roterende scheepslift ter wereld. Eenmaal terug in het hotel genieten we van een diner bij kaarslicht en entertainment.

 6. Dag 6: 27/12: Gretna Green, Hadrian Wall en nachtferry, ca. 300 km

  Na het ontbijt rijden we naar de Borders. De Borders worden gekenmerkt door de vele ruïnes. We rijden langs een aantal schitterend bewaard gebleven ruïnes, die u een beeld geven van de vroegere macht, zoals Jedburgh Abbey en Melrose Abbey. Hierna rijden we naar Newcastle, waar we inschepen aan boord van DFDS Seaways. 

 7. Dag 7: 28/12: Nederland

  Na de ontscheping in IJmuiden wordt u naar uw uitstapplaats gebracht. Het einde van een magische kerstreis door Schotland!


Additionele informatie

Tijdens de ferryovertocht kunt u uw koffers in de bus achterlaten. Wij adviseren u daarom om voor de nacht een apart overnachtingtasje in te pakken.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen aan boord van DFDS in een 2-persoonsbinnenhut (bedden boven elkaar)
 • 4 Overnachtingen in The Buchanan Arms in Drymen
 • Welkomstdrankje
 • 6x Ontbijt en 6x diner
 • 3-gangen kerstdiner op 24/12
 • Glühwein en pasteitje na de Kerstmis op 24/12
 • Kerstlunch op 25/12
 • Bezoek van de kerstman op 25/12
 • Afternoon tea met kerstkoekjes op 25/12
 • Traditioneel Schots kerstdiner op 25/12
 • Diner bij kaarslicht op 26/12
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook