Scotland the Brave 8-daagse reis per bus, boot en trein

 • Loch Lomond
 • Edinburgh
 • Boness en Kinneil stoomtrein
 • Stirling Castle
 • Falkirk Wheel
 • 22 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Sfeervol hotel in het hart van The Trossachs National Park
 • Bezoek aan o.a. Edinburgh en Falkirk Wheel
 • Inclusief 2 boottochten en rit per stoomtrein
 • Nieuwe reis
 • Een reis door het verleden, het heden en de toekomst!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Tijdens deze bijzondere reis door Schotland reist u per bus, boot en trein door prachtige landschappen.

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: Nachtferry
 2. Dag 2: Edinburgh en Drymen, ca. 300 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Scotland the Brave

Inleiding

Tijdens deze bijzondere reis door Schotland reist u per bus, boot en trein door prachtige landschappen.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Tijdens deze reis verblijft u in het knusse dorp Drymen, gelegen in het hart van Schotland. Van hieruit maken we per bus, boot en trein een aantal excursies in de omgeving. U reist per Bo’ness stoomtrein door schitterende landschappen, maakt een boottocht over het mooie Loch Katrine en brengt een bezoek aan Falkirk Wheel, de enige roterende scheepslift ter wereld. Ontdek het prachtige Schotland en maak een historische reis door de tijd van de stoommachines.

 1. Dag 1: Nachtferry

  Via de opstapplaatsen rijden we naar de terminal van DFDS in IJmuiden voor de overtocht naar Newcastle. We schepen om ca. 15.00 uur in aan boord van de ferry voor de afvaart van ca. 17.30 uur. U verblijft aan boord in een hut accommodatie naar keuze op basis van halfpension.

   
 2. Dag 2: Edinburgh en Drymen, ca. 300 km

  Na aankomst in Newcastle gaan we op weg naar Schotland. Via de abdij van Jedburgh rijden we naar de hoofdstad Edinburgh, ook wel het Athene van het Noorden genoemd. Tijdens een stadstour door Old en New Town ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Princesstreet, Holyrood Palace, the Royal Mile en natuurlijk het imposante, op een rots gelegen Edinburgh Castle. Hierna rijden we door naar ons hotel in Drymen waar we ontvangen worden met een welkomstdrankje.  

 3. Dag 3: Loch Katrine en The Trossachs, ca. 80 km

  Vandaag rijden we door het prachtige natuurgebied 'The Trossachs’ naar Loch Katrine. Dit meer diende als setting voor het gedicht The Lady of the Lake van Sir Walter Scott, één van 's werelds beroemdste schrijvers en liefhebber van Loch Katrine. We maken een twee uur durende boottocht met de SS Sir Walter Scott. Geniet van de schoonheid van het meer, het groene Schotse landschap en de prachtige uitzichten over het meer. 

   

 4. Dag 4: Falkirk Wheel en rit per Bo'ness & Kinneil stoomtrein, ca. 150 km

  Na het ontbijt gaan we op pad naar Falkirk Wheel, de enige roterende scheepslift ter wereld. We maken hier een boottrip waarbij u zelf ervaart hoe dit bijzondere bouwwerk zijn werk doet. Hierna rijden we naar het plaatsje Bo'ness aan de monding van de rivier de Forth en stappen aan boord van de Bo’ness & Kinneil stoomtrein voor een prachtige rit langs de oevers van de rivier de Forth. Tijdens de treinrit wordt een traditionele afternoon tea geserveerd. Na een bezoek aan het bijbehorende spoorwegmuseum rijden we terug naar ons hotel.

 5. Dag 5: Stirling Castle, ca. 85 km

  Vandaag staat een bezoek aan Stirling Castle, één van de grootse kastelen van Schotland, op het programma. Dit machtige kasteel is schitterend gelegen en van oorsprong 12e eeuws. Het paleis en de Chapel Royal, beide onderdeel van het kasteel, laten een mooi stukje kunst uit de renaissance zien. Via Lake Menteith en Aberfoyle rijden we terug naar ons hotel.

  Bij de reis met vertrek op 17 augustus is een ticket voor de Military Tattoo in Edinburgh inbegrepen (sectie 1, 2 of 16). De dagexcursie naar Stirling Castle komt tijdens deze reis te vervallen en wordt vervangen door onderstaand programma.

  Programma Edinburgh Military Tattoo:
  Om ca. 13.00 uur vertrekken we naar Edinburgh. Bij aankomst heeft u vrije tijd om de stad zelf te verkennen, te winkelen en te dineren (excl.). Vervolgens gaan we naar Edinburgh Castle waar om ca. 21.30 uur het muzikale- en showprogramma van de Royal Military Tattoo zal beginnen. Doedelzakspelers en drummers zorgen tesamen met zangers en dansers voor een overweldigende voorstelling die u gezien moet hebben als u in Edinburgh bent.

 6. Dag 6: Boottocht over Loch Lomond, ca. 100 km

  Een prachtige dag waarop we het romantische Loch Lomond gaan verkennen. Dit 40 km lange meer is het grootste zoetwatermeer van Groot Brittannië. We rijden naar Balloch waar u bij Lomond Shores gelegenheid heeft om te winkelen. Hierna maken we een 2 uur durende rondvaart waarbij u varend door 'The Narrows' en naar het pittoreske plaatsje Luss alles te weten komt over de legendes en geheimen van de eilanden van Loch Lomond. 

 7. Dag 7: Gretna Green, Hadrian's Wall en Newcastle, ca. 300 km

  We verlaten Drymen en rijden zuidwaarts door de heuvelachtige omgeving: geniet onderweg nog even van de groene vergezichten, prachtige meren en de bergen in de verte. We bereiken de grens van Schotland bij Gretna Green, nog altijd één van de populairste huwelijkslocaties van Groot-Brittannië. Via Hadrian's Wall, de vroegere grenslijn tussen Engeland en Schotland, rijden we naar Newcastle waar de aan boord gaan van de ferry van DFDS voor de nachtovertocht naar Nederland. U verblijft aan boord in een hut accommodatie naar keuze op basis van halfpension.

   

 8. Dag 8: Nederland

  Na de ontscheping in IJmuiden wordt u naar uw uitstapplaats gebracht. Het einde van een bijzondere reis door Schotland!

   

  N.B. De volgorde van de excursiedagen kan wijzigen.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen aan boord van DFDS in een 2-persoonsbinnenhut (bedden boven elkaar) o.b.v. halfpension
 • 5 Overnachtingen in The Winnock Hotel in Drymen
 • Welkomstdrankje
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • 2 Avonden entertainment in het hotel
 • Boottocht over Loch Lomond en Loch Katrine
 • Toegang en boottocht Falkirk Wheel
 • Treinrit per Bo'ness & Kinneil stoomtrein incl. afternoon tea
 • Ticket voor de Royal Edinburgh Military Tattoo (sectie 1, 2 of 16) om 21.30 uur, uitsluitend bij vertrek op 17/8
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook