Normandië en Bretagne 11-daagse autorondreis

 • Mont-Saint-Michel
 • Rouen - Abdijkerk Saint-Ouen
 • Rouen - Rue de l'Horloge
 • Rouen
 • Honfleur
 • 24 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Zonvakanties
 • Ontdek
 • Mont Saint-Michel
 • Cultuur, natuur en historie
 • NL routebeschrijving
 • Inclusief ontbijt
 • Nieuwe reis

Normandië en Bretagne behoren tot de populairste vakantieregio's van Frankrijk en vervelen geen moment van de dag. Bezoek de kathedralen, de 'Notre Dames' van Rouen en Quimper die van binnen net zo indrukwekkend zijn als van buiten. Wissel een dagje stad af met natuurgebieden zoals het Parc Naturel Régional d'Armorique en de Côte de Granit Rose, de kust met bizarre rotsformaties in prachtige kleur

Vervoersmogelijkheden
11-daags programma
 1. Dag 1: Nederland - Rouen, afstand ca. 520 km
 2. Dag 2: Rouen - Honfleur, afstand ca. 80 km
 3. Volledig 11 daags programma

Over Normandië en Bretagne

Intro

Normandië en Bretagne behoren tot de populairste vakantieregio's van Frankrijk en vervelen geen moment van de dag. Bezoek de kathedralen, de 'Notre Dames' van Rouen en Quimper die van binnen net zo indrukwekkend zijn als van buiten. Wissel een dagje stad af met natuurgebieden zoals het Parc Naturel Régional d'Armorique en de Côte de Granit Rose, de kust met bizarre rotsformaties in prachtige kleuren. Bijzonder is een bezoek aan de Mont-Saint-Michel. De kleurrijke vissersdorpjes en badplaatsen inspireerden beroemde schilders tot hun mooiste werken. Vergeet ook de inwendige mens niet. Verse oesters en wijnen en een heerlijke Franse keuken zorgen iedere dag voor culinaire verrassingen.


Verblijf

De hotels

Gedurende deze reis verblijf je in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel in de omgeving. Je kunt bij de kamerkeuze aangeven of je een verblijf in 3* hotels of in 4* hotels wenst. De 4* hotels hebben vaak iets meer faciliteiten en airconditioning.


In 2024 zijn er twee belangrijke evenementen in de regio die ervoor zorgen dat juni een lastige maand is om hotelaccommodatie te vinden. Het is de 80-jarige herdenking van D-Day en de viering van 150 jaar Impressionisme. We raden aan in andere maanden te reizen. 


Reviews

6,4
Gemiddeld (6+) 4 reviews
 • Faciliteiten 6,3
 • Kamers 6,8
 • Ligging hotels 6,3
 • Maaltijden 7,5
 • Personeel & Service 8,5
 • Prijs-kwaliteitverhouding 5,8
 • Routebeschrijvingen 7
 • Uw huurauto 1
 • Uw vliegreis 2
 • 6,6
  • Faciliteiten 6
  • Kamers 6
  • Ligging hotels 6
  • Maaltijden 9
  • Personeel & Service 10
  • Prijs-kwaliteitverhouding 5
  • Routebeschrijvingen 4
 • 3
  • Faciliteiten 3
  • Kamers 4
  • Ligging hotels 1
  • Personeel & Service 6
  • Prijs-kwaliteitverhouding 1

Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Ontdek Rouen, stad van Jeanne d'Arc
- Honfleur, schilderachtig mooi
- Bijzonder: Tapijt van Bayeux
- Mont-Saint-Michel, bedevaartsoort op een eiland
- Natuurfenomeen: Côte de Granit Rose
- Quimper met vakwerkhuizen
- Mysterieus: de menhirs van Carnac
- Rennes, ontspannen en gastvrij

Dagprogramma

 1. Dag 1: Nederland - Rouen, afstand ca. 520 km

  Na enkele uurtjes in de auto vanuit Nederland, arriveer je in de historische stad Rouen aan de Seine. De binnenstad is goed bewaard gebleven en is voor het grootste gedeelte een voetgangersgebied. Hét icoon hier is de Rue de l'Horloge met winkeltjes een een mooie, middeleeuwse klok. Rouen is de stad van Jeanne d'Arc en de naar haar vernoemde kerk staat precies op de plaats waar ze in 1431 op de brandstapel werd gegooid. Indrukwekkender is de andere kerk, de kathedraal Notre-Dame. Een enorm bouwwerk met spitse torens, beelden, versiersels, godsdienstige elementen, krullen en tierelantijnen. Zó veel, dat het een 'kantwerk van steen' wordt genoemd. De bouw nam meerdere eeuwen in beslag.

 2. Dag 2: Rouen - Honfleur, afstand ca. 80 km

  Na het Franse ontbijt ga je op pad richting het charmante vissersplaatsje Honfleur. Hier lijkt het alsof je rechtstreeks een van de schilderijen van Courbet, Boudin of Monet binnen wandelt. Zij stonden aan de wieg van het impressionisme, waarbij licht en kleur belangrijk werden én de beleving van het moment. Als je langs de sfeervolle oude haven flaneert en door de eeuwenoude geplaveide straatjes met mooie gevels wandelt, snap je waardoor deze schilders geïnspireerd raakten. Bezoek de Sainte Cathérine kerk, een volledige houten kerk met een aparte klokkentoren die elders in het stadje staat. 's Avonds is er veel keuze uit leuke restaurantjes in de haven of de binnenstad.

 3. Dag 3: Honfleur - Bayeux, afstand ca. 95 km

  Rijd na het ontbijt eerst langs het badplaatsje Deauville en ga daar een stukje terug in de tijd. Flaneer over 'les planches', de houten vlonders die langs het fijne zandstrand liggen. De strandcabines zijn vernoemd naar de (film)sterren, die vroeger deze elegante badplaats vanuit heel Frankrijk bezochten. Na een kopje koffie rijd je verder naar Caen, favoriete stad van Willem de Veroveraar. De 1000-jarige geschiedenis is in heel de stad voelbaar. In de Tweede Wereldoorlog had Caen het zwaar te verduren, in tegenstelling tot het eindpunt van vandaag, Bayeux, dat juist gespaard werd.

  Bayeux heeft een kunstzinnig meesterwerk binnen de stadsmuren: het Tapijt van Bayeux. Een borduurwerk van 70 meter lang en 50 centimeter hoog, dat de slag bij Hastings in 1066 vertelt, die gewonnen werd door Willem de Veroveraar. Het linnen doek is ergens rond 1068 gemaakt en is verrassend goed bewaard gebleven. De Bayeux borduursteek is heel bekend bij handwerkers. Bezoek in het oude centrum ook de kathedraal Notre-Dame.

 4. Dag 4 en 5: Bayeux - Saint-Malo, afstand ca. 160 km

  Verlaat vandaag Normandië en steek over naar Bretagne. Een must-do is een bezoek aan de Mont-Saint-Michel, het Mekka van het westen. Het eeuwenoude bedevaartsoord is gebouwd op een rotsachtig eilandje in een mooie baai en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het springtij is een groot spektakel; nergens is het verschil tussen eb en vloed zo groot. Raadpleeg de getijdenkalender om er op het juiste moment te zijn.

  Na dit hoogtepunt ga je verder richting Saint-Malo maar liefhebbers van oesters stoppen nog even in Cancale, de oesterhoofdstad van de regio. Je verblijft twee nachten in Saint-Malo en op de vrije dag kun je het stadje ontdekken, een wandeling maken over de 2 kilometer lange stadswallen, genieten van een boottochtje op de rivier de Rance of cultuur snuiven bij de historische gebouwen binnen de ommuurde stad.

 5. Dag 6: St. Malo - Morlaix, afstand ca. 175 km

  De route naar Morlaix gaat via de Côte de Granit Rose, een spectaculair natuurverschijnsel. Gedurende duizenden jaren hebben de zee en de wind hier vrij spel gehad en gezorgd voor de meest bizarre vormen in de rotsen. Laat je fantasie de vrije loop gaan in het herkennen van een konijn, een omgekeerde fles of zelfs de hoed van Napoleon. De kust is kleurrijk, met roze als boventoon en steekt af tegen het water van de Atlantische Oceaan. Zeker met zonsopkomst en zonsondergang geeft de kust een pastel kleurenpalet af, tegen het romantische aan. Het is een paradijs voor wandelaars en vogelspotters. Vanuit de verblijfplaats Morlaix kun je nog een bezoek brengen aan het Brits aandoende en karakteristieke plaatsje Roscoff, waar dankzij de warme golfstroom een tropische begroeiing opvalt.

 6. Dag 7: Morlaix - Quimper, afstand ca. 85 km

  De route van vandaag gaat voor een groot deel door het natuurreservaat Parc Naturel Régional d'Armorique en een uitstapje via het Crozon schiereiland is aan te raden. Hier rijzen de woeste rotsen steil op uit zee en staan ze in schril contrast met de verlaten baaien met helderblauw water. Adem de zilte zeelucht in, luister naar de stilte en vol nieuwe energie rijd je verder naar het pareltje Locronan, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Na een korte stop is het einddoel van vandaag Quimper, waar je een mix van historie en kunst treft. Vooral de kathedraal en de vakwerkhuizen trekken de aandacht.

 7. Dag 8 en 9: Quimper - Vannes, afstand ca. 120 km

  Rijd op je gemak naar de volgende bestemming. Stop even in het vissersdorp Concarneau, een parel van een vestingstad aan de gelijknamige baai. De ommuurde stad ligt op een langgerekt eiland, terwijl de moderne stad op het vasteland ligt. Het kleine dorpje Pont Aven is verbonden met de schilder Paul Gauguin die hier zijn eigen kunststroming begon. Wandel hier zeker even langs Biscuiterie Traou Mad die de lekkerste 'galettes' heeft. Rijd daarna verder naar Vannes, wederom een goed bewaarde vestingstad met middeleeuwse muren, torens, poorten en huizen. De jachthaven is daarentegen heel modern en dat maakt Vannes een veelzijdige bestemming.

  Vanuit Vannes zijn de stenen van Carnac te bezoeken. Maar liefst 3000 menhirs staan hier in rijen van ongeveer een kilometer lang. De meest indrukwekkende zijn die van Menec, Kerlescan en Kermario. Tip: tijdens op- en ondergaande zon is een bezoek aan Carnac het meest mysterieus en maak je de mooiste foto's.

 8. Dag 10: Vannes - Rennes, afstand ca. 120 km

  Na het ontbijt rijd je het binnenland in naar Rennes, een ontspannen en gastvrije stad. De geschiedenis heeft veel sporen achtergelaten in Rennes. In het centrum tref je een mooie Romaanse kerk en vele vakwerkhuizen uit de 15e eeuw. Slenter door de straten met leuke boutieks, restaurants en bars. Er zijn twee pleinen en het park Thabor biedt op een zomerse dag verkoeling. De vele studenten zorgen voor drukke terrassen, maar probeer toch een plekje te bemachtigen om wat wat lokale specialiteiten te proeven: cider, oesters, kaasjes en Sint Jacobsschelpen.

 9. Dag 11: Einde rondreis

  De rondreis eindigt na het ontbijt. Je rijdt op je gemak terug naar Nederland.


Additionele informatie

In 2024 zijn er twee belangrijke evenementen in de regio die ervoor zorgen dat juni een lastige maand is om hotelaccommodatie te vinden. Het is de 80-jarige herdenking van D-Day en de viering van 150 jaar Impressionisme. We raden je aan in andere maanden te reizen.  


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 10 Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die je van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
 • Entree-, tol- en parkeerkosten
 • Eventuele toeristenbelasting

 • Goed om te weten:
 • Het is niet mogelijk om een huisdier mee te nemen op deze rondreis

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook