Hanzesteden en Oostzee 10-daagse autorondreis

 • Hamburg
 • Bremen en de Weser rivier
 • Bremer Stadsmuzikanten
 • Bremen - Schnoor
 • Stadhuis en kathedraal in Bremen
 • 23 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Unieke reis
 • Wellness
 • Hamburg, Bremen & Lübeck
 • Incl. verblijf op Rügen
 • UNESCO-stad Wismar
 • NL routebeschrijving
 • Inclusief ontbijt
 • Tip van onze expert

Deze autorondreis brengt je naar het noorden van Duitsland, waar een aantal interessante Hanzesteden liggen. Ontdek Bremen, Hamburg, Rostock, Wismar & Lübeck en combineer het stadse leven met een aantal dagen op het eiland Rügen, het leukste en grootste (schier)eiland van Duitsland in de Oostzee. De kuststrook, krijtrotsen, zandstranden en bijzondere bossen zijn een leuke afwisseling met de histor

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Nederland – Bremen, ca. 375 km
 2. Dag 2: Bremen
 3. Volledig 10 daags programma

Over Hanzesteden en Oostzee

Intro

Deze autorondreis brengt je naar het noorden van Duitsland, waar een aantal interessante Hanzesteden liggen. Ontdek Bremen, Hamburg, Rostock, Wismar & Lübeck en combineer het stadse leven met een aantal dagen op het eiland Rügen, het leukste en grootste (schier)eiland van Duitsland in de Oostzee. De kuststrook, krijtrotsen, zandstranden en bijzondere bossen zijn een leuke afwisseling met de historische gebouwen, terrasjes en winkels in de grotere steden.


Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- De Bremer Stadsmuzikanten
- Bezoek de Hanzestad Hamburg
- Rostock, de kleurrijke stad in Noord-Duitsland
- Mooi: UNESCO stad Wismar
- Lekker uitwaaien op Rügen
- Mooie krijtrotsen en uitgestrekte stranden

Dagprogramma

 1. Dag 1: Nederland – Bremen, ca. 375 km

  Een halve dagrit brengt je naar naar de eerste en mooie stad Bremen aan de rivier de Weser. Ongeveer 200 jaar geleden gingen de ezel, de hond, de kat en de haan je voor op weg naar deze leuke stad. Ze waren de hoofdpersonen in het sprookje De Bremer Stadsmuzikanten. Ervaar zelf hoe leuk deze stad is. Je verblijft 2 nachten in Bremen.

 2. Dag 2: Bremen

  Bremen is een stad met ruim 1200 jaar Hanzegeschiedenis. Midden in het centrum vind je de ‘Marktplatz’ met het raadhuis, één van de mooiste van Duitsland en de Dom. De symbolen van de stad zijn het Rolandstandbeeld en natuurlijk de Bremer stadsmuzikanten. Je vindt ze beide op het plein voor het raadhuis. Leuke straatjes zijn de Böttcherstraße met het grote klokkenspel en Im Schnoor (Höhestraße), die je meevoeren naar het Bremen van lang geleden.

 3. Dag 3: Bremen - Hamburg, ca. 130 km

  Na het ontbijt gaat de reis verder naar de grootste en bekendste Hanzestad van Noord-Duitsland, Hamburg. Je verblijft hier twee nachten en kunt na het inchecken alvast een wandeling door de stad maken. Hamburg is een bedrijvige en gezellige havenstad, waar de hele dag iets te doen is. Bij mooi weer zitten de terrassen vol mensen en we raden je aan een leuk restaurant te zoeken en heerlijk te dineren.

 4. Dag 4: Hamburg

  Een volle dag ter besteding in wat volgens velen de mooiste metropool van Duitsland is. Hamburg heeft flair en internationale allure. De Binnen-Alster, een meer midden in de stad, is omgeven door prachtige gebouwen, gezellige terrasjes, cafés en restaurants. Vanaf de Landungsbrücken in de haven vertrekken rondvaartboten door de haven die reeds in de 15e eeuw tot ontwikkeling kwam door het handelsverbond, de Hanze.

 5. Dag 5: Hamburg - Rostock, ca. 185 km

  We raden je aan vroeg op pad te gaan want tussen Hamburg en Rostock liggen nog twee interessante steden om te bezoeken, Lübeck en Wismar. In Lübeck zijn de mooie Marienkirche, de stadspoorten en de Salzspeicher, oude pakhuizen waarin het zout werd opgeslagen bezienswaardig. De rijkdom van de Hanze in de 14e eeuw zijn bijna nergens zo zichtbaar als in het historische stadscentrum van Wismar. De plattegrond van deze UNESCO stad is sinds de middeleeuwen nauwelijks veranderd en ook de gebouwen uit die tijd zijn grotendeels behouden gebleven. De authentieke havenkroegen en de idyllische plekjes in de stad geven het centrum een geheel eigen uitstraling.

 6. Dag 6: Rostock

  Je hebt een volle dag ter besteding in Rostock, dat aan de rivier de Warnow ligt. De levendige stad staat bekend om zijn typische bakstenen gebouwen en zijn maritieme sfeer. In het centrum vallen de pastelkleurige huizen, mooie kerken, pleinen en de universiteit met het klooster op. De stad zit vol restaurants en gezellige bars en eetcafés; de aanwezigheid van studenten zorgen voor een bruisend stadsleven.

 7. Dag 7: Rostock - Rügen, ca. 150 km

  Een leuke autorit die je naar de eindbestemming van de rondreis voert, het eiland Rügen in de Oostzee. Je kunt een beetje langs de Oostzeekust rijden waar het Nationale Park Vorpommersche Boddenlandschaft ligt. Er zijn 3 nachten voor je gereserveerd op het mooie eiland Rügen.

 8. Dag 8 en 9: Rügen

  De populaire Kur-bestemming Rügen heeft een mondaine uitstraling in de dorpen, maar een prachtige ongerepte natuur en eindeloos lange zandstranden. Hier kun je even helemaal tot rust komen of heerlijk uitwaaien op de boulevard of op de stranden. In het hotel zijn fietsen te huur, bij mooi weer is dit de ideale manier om het eiland te verkennen. Een leuk uitstapje is een bezoek aan het kleine, autovrije eiland Hiddensee. Dit eiland maakt deel uit van het Nationale Park Vorpommersche Boddenlandschaft en is zeker de moeite waard.

 9. Dag 10: Einde rondreis

  De rondreis eindigt na het ontbijt.


Additionele informatie

Bij boeking van een autorondreis kun je na de boeking een gratis reisgids bestellen. Je hebt de keuze uit o.a. Marco Polo, ANWB en Baedeker reisgidsen. Zo kun je je optimaal voorbereiden op de reis en jouw bestemming. Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, musea en andere tips. Je hebt de keuze uit alle reisgidsen die getoond worden, dus mocht je al in het bezit zijn van de reisgids voor jouw bestemming, dan ben je vrij om een andere gids te kiezen.

Enkele dagen na boeking ontvang je een e-mail met uitleg hoe je de reisgids van jouw keuze kunt bestellen. Bij last minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek, kunnen we niet garanderen dat de reisgids op tijd bij je geleverd wordt.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 9 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt. Bij enkele hotels kun je optioneel halfpension bijboeken.
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die je van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
 • Parkeer-, tol- en entreegelden
 • Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
 • Milieusticker

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook